Jump to content

Moto Zajednica

MOTUL ulje, fals ili ne?

Recommended Posts

• Drug član, 3375 postova
  • Motocikl: Blackie

Motul isključivo u Mass-u kupujem,čak i tamo ne znam da li bi kupovao da nemam poverenja u prodavca (iz AR-a).

Nisam srećan zbog toga,kad bi neko odgovoran otišao na malo robijice iako naravno neće,jer ko u do guše korumpiranoj državi odgovara za nešto?!

Definitivno ima razlike,uopšteno u proizvodima za Balkan,zašto,kako,nije to tek tako mislim...Generalni uvoznik nečega prećuti ,distribuira dalje,lepo svima,keš kaplje,zapad se otarasi škarta...?Ili možda stigne kvalitet,ovi naši odrade resto...ko će ga znati?Biznis!

Vidite o čemu mi pričamo,za svoje pare ne znaš šta kupuješ!Sramota...prvo za držoglaveće sa vrha...ali dobro,vidite da su nas navikli?!Ovo je kod nas normalna tema!

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 467 postova
  • Motocikl: V2- americki
Pre 23 sati, dvlns je napisao:

A i ti da izvinis ako se bavis kuloarskim pricama za dogadjaj od pre 10 godina i odatle pokusavas da izvuces zakljucak onda nemoj ni kupovati ulje.

Bila je prica i da je gospodin naplatio osiguranje, i da je ko zna sta uradio i uvek je bilo i uvek ce biti prica. 

Licno koristim 300V iz Mass-ovog uvoza godinama. Zbog nacina eksploatacije ulje menjam na oko 1000 km (jednom u sezoni) i kad ispustim i dalje je skoro iste boje kao i kad je sipano

Zasto, covek je lepo trazio info? Ovaj tvoj odgovor je kao da si akcionar MASS-a. Cemu onda ovaj forum I base skrabanje ako moramo da se izvinjavamo svakome. Svi znamo gde zivimo, mesto gde je prevara life style, od drzave do drndavih spodoba po servisima. Dva auta Sam sjebao fals uljem. Ulje je kupljeno u radnji, ali su zaposleni kvalitetno muvali sa jednim poznatim svercerom. Zbog toga istog svercera je Nis menjao I ambalazu.

• Podržavam 1

• Zainteresovan, 648 postova

Ja vec drugu zamenu uzimam u mass,u posto me mrzi da se cimam do grada narucim, zanimljivo da je kod njih rcm 5100 skuplji nego na drugim mestima a na ambalazi ovaj put nije bilo one bele nalepnice mass company bla, bla...mozda sto je direktno od njih ne znam...

Послато са Redmi Note 8 Pro помоћу Тапатока

• Ne silazi, 6032 postova
Pre 1 sat, vex je napisao:

Zasto, covek je lepo trazio info? Ovaj tvoj odgovor je kao da si akcionar MASS-a. Cemu onda ovaj forum I base skrabanje ako moramo da se izvinjavamo svakome. Svi znamo gde zivimo, mesto gde je prevara life style, od drzave do drndavih spodoba po servisima. Dva auta Sam sjebao fals uljem. Ulje je kupljeno u radnji, ali su zaposleni kvalitetno muvali sa jednim poznatim svercerom. Zbog toga istog svercera je Nis menjao I ambalazu.

Suvlasnik sam Mass-a ;)

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1867 postova
  • Motocikl: Tracer 900 124ccm
pre 57 minuta, dvlns je napisao:

Suvlasnik sam Mass-a ;)

Vlado, može dve kaMtice 7100, Bog ti zdravlja dao, na poček dok baba ne primi peMziju ?

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 3010 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
2 hours ago, vex said:

... kako znaš da je bilo do ulja?

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4807 postova

Нема толко лошег уља због којег би зарибо агрегат у нормалним условима експлоатације. Можеш рецимо и у Кимка Виса Ру да убациш 0 - 20 неки веома скупи, али ако агрегат ниси припремио за то СКУПО УЉЕ има да га унаказиш ко 1 + 1 = 2. Али, агрегат даје знаке које мораш да препознаш и предузмеш нешто. Ништа се не дешава изненадно.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Podržavam 1

• Drug član, 467 postova
  • Motocikl: V2- americki
Pre 1 sat, Andrej_Hotstepper je napisao:

kako znaš da je bilo do ulja?

Pa kada Sam na oba radio generalku posle 5 k kilometara, do cega bi moglo biti?

• Drug član, 2775 postova
  • Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000

Ja svoj motor vozio 45.000 km na 5100 10w-40.

I dalje ne trosi ulje da moram da dolivam. Potrosnja ista i kao kad ga kupih pre 11 god sa 32.500 km.

Ali u NS vise ne radi MASS i sad mi je to donekle problem.

Moram kontaktirati BG da vidim da li salju postom. 

• Ne silazi, 1173 postova
  • Motocikl: Hornet 600

Na mestu gde sam uvek kupovao ulje i potrošni materijal čovek mi je rekao da više ne prodaju Motul zbog pritužbi na kvalitet, a isto tako sam čuo da Mass nije više ovlašćeni uvoznik?

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2348 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

Ja u Massu uzimam godinama, i 5100, 7100 i 300V, kobajagi im verujem, sta cu,

racunam da je bolje od njih uzeti pa makar i fals nego na pijaci ili ko zna gde,

bar znas kome ces posle da j... mamu...

Nisam imao problema do sada, ali razmisljam da predjem na Ipone,

ovi nisu vise normalni sa cenama Motula... :lud:

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 159 postova
  • Motocikl: ...
pre 12 minuta, Andrej_Hotstepper je napisao:

Iskreno, ja nikad nisam voleo osećaj menjača na 5100, ni na jednom motoru. Ubedljivo najlepši osećaj menjača je na bardahl-u, motorex je bio ok, kao i Shell...

Баш индивидуално. Бардал сам брзо источио. Мени се то катастрофа показало на мењачу. 

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 4807 postova

Најважнији је континуитет у коришчењу одреџеног уља. "Лек који делује," нема потребе мењати другим. Ми мајстори смо "луда прича" која завршава крајем којег и ми тешко прогутамо али кад је факат, онда је.

Sent from my SM-N960F using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• Zainteresovan, 427 postova
  • Motocikl: CBR 900RR

Ja koristim već desetak godina Motul 5100, zadovoljan sam i nemam nikakvih problema pa nisam hteo ni da eksperimentišem i probavam ostalo. Kupovao sam u početku kod nas ili u MASS-u ili u prodavnicama koje su njihovi partneri, a onda sam počeo da naručujem preko drugara u Austriji. Razlog je bio da proverim ima li neke razlike a i cena takođe (tamo je cena bila ne više od 35e, a kod nas znamo koliko je). Nisam uspeo da uočim nikakve razlike u vožnji, potrošnji, boji, mirisu ulja (baš lepo i "kvalitetno" miriše). Doduše ne prolazim velike kilometraže, do 4-5000 km godišnje i jedna zamena godišnje. Čak sam i kanticu upoređivao i svaki detalj je bio identičan.

• Sviđa mi se 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2348 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow

I dalje stojim iza toga da je 5100 krs ulje, jedino mozda za neke stare vazdusare tj uljare, 7100 je filozifija za sebe, (da ne pominjem 300V) totalno druga prica,  nebo i zemlja u odnosu na 5100. Savetujem ti, drugarski, da ga probas jednom u svom motoru,  videces razliku. Ili mozes uvek da uzmes od Sase iz NSa Motorex od preko, uzimao sm vise puta za drugare Hondase,  kunu se u njega (mislim u ulje) :D

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja