punisa 16 3719 Napisano Jul 27, 2022 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav ljudi dobre volje... Na jednom medicinskom aparatu,(termokauter) mi je propala gumica kojom se pravi kontakt da bi aparat radio. Gumica u stvari sluzi kao izolator da se pritisne taj feder koji pravi kontakt,tako da gumica u sredini ima kao medjuprosotro za feder,da feder ne bi bio stalno u kontaktu.Isao sam u Leštane u MF Seal kazu da ne mogu da mi pomognu. Aparat je disfunkcionalan bez nje pa bi bi bilo zao da ga bacim zbog tako "banalnog" kvara. Dajte neku ideju ili rešenje Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21637 Napisano Jul 27, 2022 Integrisan, 9436 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drug, da se izbaci feder a na mesingane kontakte zalemi taster koji ces kaziprstom aktivirati? 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8002 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 2108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Možda mogu manžetnice koje idu na kočionim klještima automobila.Nalaze se na klizačima,prekrivaju ih od prljavštine,rebraste su i trpe dosta.e sad, imali u prodavnici da se kupe,sumnjam.Jedino mehaničari,ili neko ko rastura za delove. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8002 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 2108 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Ovako nešto. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Due 15452 Napisano Jul 27, 2022 Ne silazi, 1168 postova Lokacija: Zemun Motocikl: Hornet 600 Prijavi odgovor kao problematičan Subota, Bubanj Potok kod gumara. Trebalo bi nešto da se nađe. 2 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3719 Napisano Jul 27, 2022 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan pre 36 minuta, gebee&co je napisao: Ovako nešto. Ovo mi se svidja kao resenje , a ako nista sto kaze @N.F.S. zalemicu mali prekidac. Hvala ljudi. 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9608 Napisano Jul 27, 2022 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam koliki je prečnik te gumice, jedino što dam našao je ovo, ali nema proširenje za feder. Da li može preko tvoje gumice da se navuče npr. termo bužir, duže parče ? Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1909 Napisano Jul 27, 2022 Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Termo bužir preko ispucale gumice? Ne znam da li aparat ima uvoznika kod nas, ali bih očekivao od proizvođača medicinske opreme da ima rezervne delove. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9608 Napisano Jul 27, 2022 Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ma nisam mislio da ga greje, već da drži staru gumicu koja se raspada... Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1909 Napisano Jul 27, 2022 (promenjeno) Drug član, 790 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Izvini, nisam ni pročitao da si isto to napisao. Na osnovu prvog posta mi je palo na pamet, pa je ispalo kao da dovodim u pitanje ono što si rekao, a ustvari sam i ja predlagao Što se mene tiče, oba moja posta mogu da budu obrisana iz teme. Promenio Jul 27, 2022 član Mr_Wolf Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3719 Napisano Jul 28, 2022 Astro Puki krsi sva pravila!, 917 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Mr_Wolf je napisao: Termo bužir preko ispucale gumice? Ne znam da li aparat ima uvoznika kod nas, ali bih očekivao od proizvođača medicinske opreme da ima rezervne delove. Nema uvoznika i ako je renomirana firma ,malo smo trziste za takve na zalost. Ima nekih koji uvoze mali deo onoga sto prave. Sa druge strane to je star aparat ali veoma lepo radi. Imam i novi koji je dosta skuplji,do duse on je radio talasni noz to je nesto sofisticiraniji aparat radi na vise MHz ali sa manjom snagom. Medjutim ovaj mi je za neke stvari bas koristan i ne bih da ga bacim zbog gumice. Probao sam i sa termobuzirom cisto onako rekreativno ali ne moze... mora da ima elastičnost. Videcu sa nekim mikroprekidacem koji je na oprugu jer moram u svakom trenutku da imam mogucnost da prekinem napon ,ne sme da zaglavljuje. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1881 Napisano Jul 28, 2022 Zainteresovan, 738 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 20 sati, Due je napisao: Subota, Bubanj Potok kod gumara. Trebalo bi nešto da se nađe. Možda može da se ubudži gumica od nekog ventila. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21637 Napisano Jul 28, 2022 Integrisan, 9436 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ma samo prekidac/taster ili original gumica. Ona dva mesingana dela su prekid struje, opruga ostvaruje kontakt sto znaci da gumica mora imati falc u kome drzi gumicu na odstojanju ceo krug. Cim je takvo spajanje u pitanju je struja male snage, ili tastercic, ili komanda koju ce npr. nogom aktivirati (papucica) 1 Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Cvijanović 1676 Napisano Avgust 5, 2022 Drug član, 755 postova Lokacija: Lazarevac Prijavi odgovor kao problematičan Termo bužir možeš da doziraš koliko hoćeš da se skupi...Ali teško da ćeš to uspeti iz prvog puta. Kupi metar toploskupljajućeg,pa ćeš da nabodeš. Ili unutrašnja od bicikle(najbolje neke najtanje od specijalke),možeš i 2-3 sloja ako je tanko,pa posle sa obe strane stegneš tankim podvezicama...ili umesto obujmica super lepak. Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...