Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• ENDURO, 1344 postova
  • Motocikl: Honda XR600R

Au Borise, al' te hoće baksuz <_<

Sećam se koliko si se drndao sa Jawom, pa si puk'o prosečnu mesečnu platu na frajlauf za Tenere, sad i ovo... >:(

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

Klip i cilindar su u savrsenom stanju, menjac takodje. Lezajevi na radilici su otisli zajedno sa klipnjacom... popravka minimum 200 evra... za danas sam sve rasturio i sortirao. Oprao dekle, karburator i sve sitne delove. Porucicu klipnjacu i sve srediti pa nastavljamo sezonu...

• ENDURO, 1344 postova

Ne znam šta da ti kažem, ajde i to da rešiš pa da konačno kreneš da se voziš bez brige, krajnje je vreme.

Evo jedne restaurirane Tenere, oduševio me slideshow:

Nego, na 2:30 se pojavljuju neke Tenere-Super Tenere (šta li već), sa četiri izduvne grane, zna li neko o čemu se tačno radi?

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Slavina mi pusta gorivo majku joj.....

Jel ima kod tebe nesto da je ispravno na mopedu? :D :D :D (nemo' se ljutis, malo sale ) ;)

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

Slavina mi pusta gorivo majku joj.....

Jel ima kod tebe nesto da je ispravno na mopedu? :D :D :D (nemo' se ljutis, malo sale ) ;)

Sve je ispravno osim slavine :) ne curi napolje ali pusta gorivo u karb a nije mi jasno posto gumica izgleda ok

• Drug član, 3016 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

1. Da li je to vakum slavinica? Kod mene je obična.

2. To što slavina pušta, nema mnogo veze, jer mora, ali mora dotok goriva da ti zatvori iglica na karburatoru. Ona ne zatvara kako treba. Uzrok- prljavština, trun, ili se pojela.

3. Dobro čišćenje gumica mlakom vodom i deterdžentom za sudove- ne agresivnim (otpada Axsel Zgrasso, Cilit itd) bi trebalo da reši problem. Nikako pranje u nafti, petroleju ili razređivaču!

4. Da li curi i u položaju "Zatvoreno"?

• Pobjednik motogp kladionice 4X, 5451 postova
  • Motocikl: s.f. fzr1000 crf450r cbr600rr shadow

Ja nikad ni na jednom motoru ne zavrcem slavinu osim kad skidam rezervoar.

Ocisti dio gdje je iglica i ako je iglica metalna i pojela se trazi drugu sa gumenim vrhom..iznad nje ima kuciste sa sitkom..krstasti saraf odvrnes i pazljivo izvadis taj dio i ocistis sitku...

http://www.ebay.de/itm/KR-Vergaser-Schwimmernadel-YAMAHA-XT-550-82-83-Carburator-Float-Needle-Valve-/150976419235?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item2326e555a3#ht_3168wt_714

• Svrati ponekad, 321 postova
  • Motocikl: XT

1. Da li je to vakum slavinica? Kod mene je obična.

2. To što slavina pušta, nema mnogo veze, jer mora, ali mora dotok goriva da ti zatvori iglica na karburatoru. Ona ne zatvara kako treba. Uzrok- prljavština, trun, ili se pojela.

3. Dobro čišćenje gumica mlakom vodom i deterdžentom za sudove- ne agresivnim (otpada Axsel Zgrasso, Cilit itd) bi trebalo da reši problem. Nikako pranje u nafti, petroleju ili razređivaču!

4. Da li curi i u položaju "Zatvoreno"?

Ne znam koja je vrsta slavinica uglavnom kad je u polozaju zatvoreno pusta po koju kap, sa jedne strane gumica je malo ostecena. Preko noci se verovatno napunio karburator i vidim da curi gorivo sa njega, negde verovatno ne dihtuje dobro.....

• Ne silazi, 6285 postova
  • Motocikl: XT600E 3TB ADV edition,KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Ako se prepunio i karb, onda ne valja ni iglica ili sic u karbu. A možda je samo 'zalepilo'. Čukni blago po karbu i vidi dal' će da se zatvori.

• Drug član, 3016 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Vidi, isto kao i Braco, ni na jednom motoru nikada ne zatrvaram slavinicu. Očekujem da karburator obavi svoj posao. A posao mu je da kada se postigne radni nivo u lončetu, plovci preko iglice zatvore ulazak benzina u lonče. Nema hoću ' neću, to mu je posao. Skini karb, očisti iglicu koja zatvara dovod goriva i problem je, do daljnjeg, rešen. Ako je trunkica u pitanju, to ćeš možda da rešiš kao što je Peđa rekao, da čukneš po lončetu. Filter za gorivo, između ostalog, sprečava da se neka trun namesti upravo tu i da ne dozvoli da oglica zatvori dovod.

Moguće je i da se iglica na vrhu pojela i da više ne radi kako treba. Zamena iglice je tada jedino rešnje.

• Svrati ponekad, 108 postova
  • Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ

Nego, na 2:30 se pojavljuju neke Tenere-Super Tenere (šta li već), sa četiri izduvne grane, zna li neko o čemu se tačno radi?

To je Yamaha fzt 750 sa četri cilindra, 1986 godine je učestvovala na Dakaru. Evo jednogog sajta sa puno informacija o istoriji xt - tenere http://www.rallye-tenere.net/YAMAHA%20Werkseins%E4tze%20Paris-Dakar%201979-1998.htm

Inače se Mezo bavi sa resturacijama do poslednjeg šrafa teneri http://www.tenere.co.uk/forum/index.php

post-3511-0-19516300-1362919519_thumb.jpg

• Podržavam 2

• Drug član, 1292 postova
  • Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT, Transalp 600 pd10

Ja sam čuo da se ta ´´Tenera´´ od 750 kuba i četiri cilindra raspala na Dakaru do poslednjeg šrafa (dobro, ne baš do poslednjeg), tako da su ubrzo zaboravili uopšte na koncept endura sa četiri cilindra...

• ENDURO, 1344 postova

Hvala Nenade, svaka čast na poznavanju materije :takoje:

Sad sam malo prostudirao stranicu koju si okačio, sudeći po tome da je ta četvorocilindrična sprava korišćena samo 1986. rekao bih da se i nisu baš proslavili sa njom, kao što reče Čedo.

Ne znam koji su je problemi pratili al' bih se složio da su četiri cilindra stvarno previše na endurači, to traži da se vrti, sve u svemu, jako zanimljiva kangrba :moto3:

Ljudi, gde da nabavim dihtung glave i cilindra? U Yamahi Plattner mi traze abnormalnih 68 evra za diht glave, a 24 za diht cilindra... Ima li to negde jeftinije?

Ja sam lepo ocistio moje smirglom, namazao crvenim silikonom i drzi lepo.

To sam i ja mislio da uradim... samo ja imam onu diht masu Victor Reinz... kazu da je ta extra...

Na kraju sam ipak morao da rasturam komplet masinu i da izvadim radilicu... U petak stize druga polovna radilica pa cemo se baciti na sklapanje.

post-17175-0-19990000-1363022847_thumb.jpgpost-17175-0-08905500-1363022850_thumb.jpgpost-17175-0-17223700-1363022853_thumb.jpgpost-17175-0-33924200-1363022855_thumb.jpg

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

E jbg 1hmm.gif...Ako budes uzimao dihtunge probaj ovu kombinaciju sa ebaya http://www.ebay.de/itm/KR-Motordichtsatz-Dichtsatz-komplett-Gasket-set-Yamaha-XT-600-E-H-K-Z-87-03-/160883235829?pt=Motorrad_Kraftradteile&hash=item2575635bf5

kontaktiraj Vladana(sifacca) koji donosi delove sa ebaya,ne bi trebalo da izadje vise od 55e sa donosenjem,jbg opet nije jeftino ali prihvatljivije je od platnerove ponude...

Gde si nasao radilicu i za koliko novaca ?

E jbg 1hmm.gif...Ako budes uzimao dihtunge probaj ovu kombinaciju sa ebaya http://www.ebay.de/i...=item2575635bf5

kontaktiraj Vladana(sifacca) koji donosi delove sa ebaya,ne bi trebalo da izadje vise od 55e sa donosenjem,jbg opet nije jeftino ali prihvatljivije je od platnerove ponude...

Gde si nasao radilicu i za koliko novaca ?

Radilicu sam nasao kod jednog lika iz Horgosa sto nabavlja delove od preko... Izasla me je komplet radilica sa bolcnom - 150 evra... Pitao sam Beru sa foruma i kod njega je samo klipnjaca oko 160 evra + 20tak evra za presovanje i centriranje + lezajevi...tako da mi je povoljnije ovako polovno uzeti... A Plattner nisam smeo ni da pitam za cenu klipnjace... Eto, ako nekom treba moja stara radilica moze da je dobije za sitne novce... Ja nisam u mogucnosti sada da je repariram...Zamenucu i teflone na ventilima i uslajfovacu ventile, mada su ok ali vec kad je glava skinuta valja i to odraditi...

Klip je glanc nov i cilindar je hilznovan skoro (vrlo verovatno je to i bio uzrok razbijanja radilice)...

• Svrati ponekad, 263 postova
  • Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8

U ovom setu dihtunga imas i gumice ventila i dihtunge dekli i dosta oringa...Ja sam video da ima klipnjaca da se uzme na sajtu sa kog sam ja narucio klip,sad cu bas da probam da nadjem da vidim koja je cena...Zar je moguce da je cilindar morao da se hilznuje,zar je pregazio sve specijale pa da nije vise imao mesa da se razbusi...a sto mislis da je hilznovanje dovelo do zamora male pesnice ?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja