Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha XT600 - all in one

Recommended Posts

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Hvala drug, nije jos gotovo, nisu nova creva kocnica stavljena i maglenke. Kucao sam kolegi sta sam sve uradio na njemu a ovako kad ga pogledam isti ko sto je bio :)

Slobodane, predobro izgleda... :takoje:

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 991 postova
  • Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica

https://www.kupujemprodajem.com/Filter-vazduha-Yamaha-xtz-600-660-31921720-oglas.htm?filter_id=161591

Da li neko zna jel ovakav filter za xt 600? Lik mi je tu u lokalu pa da odem da kupim ako odgovara, on nije 100 posto siguran da li je isti za xt 600, a ja i ne znam gde se filter nalazi a kamoli kako izgleda :tras2:  :)

To je za model 3TB 1991-2003 i za XTZ 660 Tenere 1991-1999. Inače, taj HF filter je NAJLOŠIJA moguća opcija, već sam pisao nekoliko puta zašto.

Ne dihta provjereno. Sve ostalo je puno bolje, Genuine, Champion, Meiwa...

Mislim da je najbolja varijanta Air filtera za XT upravo TwinAir filter.

Ja sam ga motirao pre par meseci i danas sam proverio posle par vožnji šta se dešava sa prašinom.

Kao što može da se vidi po ivicama sunđera sve je čisto što jasno ukazuje da je sunđerasta navlaka odlično odradila svoj posao i nije dozvolila da bilo šta prođe na spojevima kao što svi ostali modeli air filtera imaju problem koje sam do sada probao upravno zbog tanke sundjeraste zaptivke.

Ono što je isto tako odlično je upravo to što TwinAir nema onu harmoniku u odnosu na sve ostale air filtere (stock, Champion, Meiwa, HF, K&N, BMC...) gde se nagomilava prljavština i usporava protok vazduha te za sada nisam imao onaj osećaj da se motor guši zbog nagomilane prašine, borovih iglica ili lišća koje sam do sada pronalazio u Air box-u i na filteru.

To je mi je osnovna razlika zbog čega nisam izabrao K&N ili BMC filter kao bolje rešenje u odnosu na stock filter ili bilo koji drugi po pitanju protoka vazduha.

I naravno, pranje traje 5min, a sušenje sa fenom 15min i može odmah da se vozi :)

post-14823-0-40580600-1460233052.jpg

post-14823-0-90763700-1460233063.jpg

post-14823-0-15728000-1460233069.jpg

• Podržavam 1

• Svrati ponekad, 443 postova

Izguram ga iz garaze da ga uslikam i polomim usput prekidac kvacila :(, drgi je vec narucen al ono...

http://imgur.com/a/rR62r

Minde, vrlo lepo izgleda, bravo kolega! Evo linkujem jednu tvoju fotku da se vidi i direktno iz teme. Sredio si ga što se kaže "ko mladu pred udaju" jel ga spremaš za prodaju?

TiIyxpj.jpg

• Podržavam 4

• Drug član, 1367 postova
  • Motocikl: Tuareg 660

https://www.kupujemprodajem.com/Filter-vazduha-Yamaha-xtz-600-660-31921720-oglas.htm?filter_id=161591

Da li neko zna jel ovakav filter za xt 600? Lik mi je tu u lokalu pa da odem da kupim ako odgovara, on nije 100 posto siguran da li je isti za xt 600, a ja i ne znam gde se filter nalazi a kamoli kako izgleda :tras2:  :)

To je za model 3TB 1991-2003 i za XTZ 660 Tenere 1991-1999. Inače, taj HF filter je NAJLOŠIJA moguća opcija, već sam pisao nekoliko puta zašto.

Ne dihta provjereno. Sve ostalo je puno bolje, Genuine, Champion, Meiwa...

Mislim da je najbolja varijanta Air filtera za XT upravo TwinAir filter.

Ja sam ga motirao pre par meseci i danas sam proverio posle par vožnji šta se dešava sa prašinom.

Kao što može da se vidi po ivicama sunđera sve je čisto što jasno ukazuje da je sunđerasta navlaka odlično odradila svoj posao i nije dozvolila da bilo šta prođe na spojevima kao što svi ostali modeli air filtera imaju problem koje sam do sada probao upravno zbog tanke sundjeraste zaptivke.

Ono što je isto tako odlično je upravo to što TwinAir nema onu harmoniku u odnosu na sve ostale air filtere (stock, Champion, Meiwa, HF, K&N, BMC...) gde se nagomilava prljavština i usporava protok vazduha te za sada nisam imao onaj osećaj da se motor guši zbog nagomilane prašine, borovih iglica ili lišća koje sam do sada pronalazio u Air box-u i na filteru.

To je mi je osnovna razlika zbog čega nisam izabrao K&N ili BMC filter kao bolje rešenje u odnosu na stock filter ili bilo koji drugi po pitanju protoka vazduha.

I naravno, pranje traje 5min, a sušenje sa fenom 15min i može odmah da se vozi :)

Potpisujem iz iskustva sve napisano. :takoje:

Nego gdje si kupio Twin Air ? Ja sam malo surfao i ima samo dva-tri mjesta gdje se može naručiti, nisam na ebayu našao.

Pa sam naručio Pipercross, to je isto sunđerasti. Živo me zanima kako izgleda. :takoje:

K&N nije nikako za offroad, pušta previše prašine, jedino ako se napravi predfilter onda može. Ako nekom treba, imam dva nova

nekorištena K&N filtera za XT600E / XTZ 660 ( isti je filter ).

• Drug član, 991 postova

Danas , na nepunih 67500km zamenjeno ulje (Silkolene Comp 4 15W-50) i novi set guma - nazad odabrana proverena Mitas C-04, a napred isprobavanje novog brenda - Dunlop D952 (obzirom da se Mitas C-05, kao najbolja enduro guma za XT, više ne proizvodi :grr:)

Podmazani ležajevi u zadnjem i prednjem točku, sve mazalice napunjene dekalamitom, promenjeno ulje u kočionom sistemu i u vilama (Silkolene SAE 15W) i zategnute opruge u vilama. Predhodnih dana je bilo sređivanje i fuzastera i petljanje oko prednjeg pancirnog creva i Acerbisovih štitnika ruku. Opran air filter. Podmazana sajla kvačila. Potrebna je njena zamena u skorije vreme kao i zamena sajli za gas. Promenjene harmonike na prednjim vilama Ariete kao i gripovi - Ariete dual-grip

Sve spakovano u garažu i čeka petak da se krene za Loznicu  :)

Prvi utisci svih promena pozitivni ali je sada potrebno navikavanje na novi set-up jer je motor skroz drugačiji  :)

post-14823-0-49156200-1460325376.jpg

• Podržavam 4

• Enduraš, 6398 postova
  • Motocikl: CRF300L

Odkud vam to da KN filter pusta previse prasine, ja ga imam na drz-u, nikad nije pustio ni trunku prasine. Iza filtera macnem malo tovatne masti tanko kao kontrolu i tu nikad nije bilo prasine

Odkud vam to da KN filter pusta previse prasine, ja ga imam na drz-u, nikad nije pustio ni trunku prasine. Iza filtera macnem malo tovatne masti tanko kao kontrolu i tu nikad nije bilo prasine

Na XT600 pušta provjereno. Mogući razlog je drugačije dihtanje kada se montira u airbox, ne znam kako je kod DRZa, ali kod XTa

K&N filter ne dihta najbolje, jer nema okolo spužvu nego gumu, a cijeli je savitljiv. Ja sam sebi dok sam ga koristio radio dodatno

učvršćenje, onda je puno bolje. No svejedno nakon određenog vremena i par čišćenja, bude mi fine prašine u airboxu.. A ti pamučni

filteri tipa K&N ili DNA se nisu pokazali najbolji za offroad, spužva je puno bolja opcija. :takoje:

• Podržavam 1

• Ne silazi, 6311 postova
  • Motocikl: KLX250S efi klot, GV 2.0 ADV edition

Danas , na nepunih 67500km zamenjeno ulje (Silkolene Comp 4 15W-50) i novi set guma - nazad odabrana proverena Mitas C-04, a napred isprobavanje novog brenda - Dunlop D952 (obzirom da se Mitas C-05, kao najbolja enduro guma za XT, više ne proizvodi :grr:)

Podmazani ležajevi u zadnjem i prednjem točku, sve mazalice napunjene dekalamitom, promenjeno ulje u kočionom sistemu i u vilama (Silkolene SAE 15W) i zategnute opruge u vilama. Predhodnih dana je bilo sređivanje i fuzastera i petljanje oko prednjeg pancirnog creva i Acerbisovih štitnika ruku. Opran air filter. Podmazana sajla kvačila. Potrebna je njena zamena u skorije vreme kao i zamena sajli za gas. Promenjene harmonike na prednjim vilama Ariete kao i gripovi - Ariete dual-grip

Prvi utisci svih promena pozitivni ali je sada potrebno navikavanje na novi set-up jer je motor skroz drugačiji  :)

Koliko si platio Dunlop i gde si je kupio?

• Drug član, 991 postova

DUM d.o.o.

Cena je 5200 - 5300din.

Nakon dve-tri vožnje pozitivni utisci za D952 kao zamena za istrošenu C-05 koja je prešla 8500km sa trenutnih 5mm šare po sredini. :sampion:

Traži malo veći pritisak na recimo 1.3 bara da bi bila stabilnija. C-05 sam vozio i na 1 bar po baš mekom terenu dok mi se D952 previše uvija na tom pritisku. Možda je to samo prvi utisak jer je krampon nove D952 gume 12mm po sredini koliko se sećam.

Deluje mekše od C-05, dosta mekša od C-17, a opet tvrđeg sastava od TKC. Fotografija u prilogu da poredite šare (s leva - Haidenau K60 Scout, TKC, C-05, D952, C-17)

Videćemo kako će se dalje pokazati i bitnije kako će se guma trošiti po asfaltu, odn. kombinovanoj vožnji - Stara planina, Raška, Kučaj...ali ne očekujem da će trajati toliko kao C-05.

Inače ne mogu a da ne pomenem koliko me je puta C-05 izvukla iz kritične situacije. Bukvalno sam gledao i pripremao se za pad, a ipak je guma pronašla način da zakači kolotrag ili šta već i da me izvuče da ostanem na motoru. To i druge kolege potvrđuju kada o toj gumi pričamo. Bukvalno ista priča isti scenario. Verovatno je za taj momenat zadužena izrazito široka i relativno gusta šara po boku ili šta već je već što odgovara težim motorima. 

Takođe i na asfvaltu uopšte ne zaostaje sa svojim k-kama do nekih klasičnih putnih brzina 100-110km/h.

Tako da biće realno teško naći adekvatnu zamenu za C-05 ali tako je - kako je...

post-14823-0-88026400-1460540806.jpg

Danas , na nepunih 67500km zamenjeno ulje (Silkolene Comp 4 15W-50) i novi set guma - nazad odabrana proverena Mitas C-04...

Kako ti se ponaša c04 na asfaltu? Jel ju možeš usporediti sa C-02 ako si vozio?

• Drug član, 991 postova

Danas , na nepunih 67500km zamenjeno ulje (Silkolene Comp 4 15W-50) i novi set guma - nazad odabrana proverena Mitas C-04...

Kako ti se ponaša c04 na asfaltu? Jel ju možeš usporediti sa C-02 ako si vozio?

Nisam.

dr.kolew je kupio C-02 a ja C-04 pa se može nekako uporediti sada za vikend

Moje mišljenje je da ne možeš pogrešiti šta god da izabereš - obe gume imaju krampon od 20mm po sredini šare

Detalji su u pitanju. C-02 je guma koja je prema proizvođaču napravljena za malo tvrđi teren u odnosu na C-04.

Možda zbog toga može trajati malo duže u kombinovanoj vožnji ali ne verujem da na XT-u uz malo oštriju vožnju može da traje duže od 5000km a to je ok kilometraža za jednu sezonu.

• Drug član, 3827 postova
  • Motocikl: Honda VFR750 RC36

DUM d.o.o.

• Zainteresovan, 448 postova
  • Motocikl: Yamaha XT 660 R Yamaha XT 660 X

Prednji disk za XT 600 E 2001 god potreban.Zna li neko gde ima da se kupi kod nas?

Gledam ovaj na ebay-u ovaj iz Nemacke

http://www.ebay.com/itm/EBC-brake-disc-MD6116D-Front-Yamaha-XT-600-E-95-03-/331645348314?hash=item4d379a69da:g:Wl8AAOSwGvhT5VhF&vxp=mtr

a trebao bih da zamenim i gumene odbojnike (mislim da ima 4) sto stoje izmedju zadnjeg tocka i diska..gde to ima da se kupi?

• Enduro maniac, 1754 postova
  • Motocikl: Yamaha XT660R

Baltrekk- vidim ozbiljno si se spremio za Loznicu :) 

Nadam se da cu stici bar u nedelju da navratim, bem ti pos'o i sve :(

• Drug član, 991 postova

Baltrekk- vidim ozbiljno si se spremio za Loznicu :) 

Nadam se da cu stici bar u nedelju da navratim, bem ti pos'o i sve :(

Ma ozbiljno malo sutra.  :)

Meni je samo jako zanimljivo da petljam po motoru i da ga prerađujem prema nekim mojim potrebama u ovom trenutku, a sva ova takmičenja te, eto nateraju da to uradiš možda brže nego što bi trebalo. 

A za ozbiljno spremanje idu kondicione pripreme i redovne vožnje, a ne pravo iz kancelarije na motor  :) 

• U prolazu, 49 postova
  • Motocikl: XT 600E

Drugari motor je poceo od juce da zeza. Kad je hladan sve je ok. Kada se zagreje, trokira, gasi se. Prvo pocne da trza i da puca na auspuh i onda krene da se gasi. Juce je iz cista mira poceo da se ponasa tako. Pre nego sto sam ga kupio, imao je iste ili slicne simptome. Prethodni vlasnik je oterao na ciscenje karburatora i zamenu svecica i sve je bilo ok. Ima li neko ideju pre nego sto ga oteram u ponedeljak kod majstora da znam cemu da se nadam. 

• Svrati Svaki Dan, 884 postova
  • Motocikl: brm brm brm

Proveri da ne vuce negde falsh vazduh, a onda prekontrolisi struju i kontakte.

Drugari motor je poceo od juce da zeza. Kad je hladan sve je ok. Kada se zagreje, trokira, gasi se. Prvo pocne da trza i da puca na auspuh i onda krene da se gasi. Juce je iz cista mira poceo da se ponasa tako. Pre nego sto sam ga kupio, imao je iste ili slicne simptome. Prethodni vlasnik je oterao na ciscenje karburatora i zamenu svecica i sve je bilo ok. Ima li neko ideju pre nego sto ga oteram u ponedeljak kod majstora da znam cemu da se nadam.

• Drug član, 1198 postova
  • Motocikl: Yamaha R1, Kawasaki KX450F, Beta RR350

Jedno pitanje, koja je prosecna potrosnja kod XT-a? Juce sam presao oko 120km na otvorenom, lagana voznja, oko 90 km/h, i potrosila je 7,6 , jel to ok?

... U medjuvremenu sam pronaso nekoliko postova i kapiram da nije, u cemu moze da bude problem?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja