zuna89 193 Napisano Mart 6, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan http://s931.beta.photobucket.com/user/danjet600/media/motorbike/SAM_1045.mp4.html pogledaj ovaj snimak...vidi koliko je se ova kajla pojela i zvace u ovom zljebu...pod uslovom da je ista situacija i kod tebe morace nova kajla i da se to sve pritegne,matica koja sve to drzi mora biti zategnuta dobro,fabricka sila stezanja je 120Nm i obavezno iza nje da ima osiguravajuca podloska sa percima koja se zavrnu da osiguraju maticu... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zuna89 193 Napisano Mart 6, 2013 Svrati ponekad, 263 postova Lokacija: Srbija,Uzice Motocikl: XRV 650 AFRICA TWIN RD03...KTM 950 ADV LC8 Prijavi odgovor kao problematičan Predlazem ti jos i ovo...kada to budes kontrolisao obavezno pregledaj i plasticni zuti zupcanik uljne pumpe(nalazi se skroz dole iza korpe kvacila videces) proveri da slucajno nije obisao oko osovinice pumpe i okrece u prazno... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano Mart 6, 2013 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Sad ispustih ulje rekoh da zamenim, imalo je skoro 5 l iako verovatno nije izaslo sve izgleda ja definitivno ne znam da proveravam nivo, jer sam mu dolivao nekoliko puta bojeci se da ne ostane bez ulja..... Pogledaj da nema benzina slucajno u ulju. Ako ima ili su ti karike otisle, ili ti preliva karburator. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 6, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala puno, Zuna... Cim pogledam javljam sta sam uradio... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zarko1983 79 Napisano Mart 6, 2013 Svrati ponekad, 321 postova Lokacija: Žagubica Motocikl: XT Prijavi odgovor kao problematičan Sad ispustih ulje rekoh da zamenim, imalo je skoro 5 l iako verovatno nije izaslo sve izgleda ja definitivno ne znam da proveravam nivo, jer sam mu dolivao nekoliko puta bojeci se da ne ostane bez ulja..... Pogledaj da nema benzina slucajno u ulju. Ako ima ili su ti karike otisle, ili ti preliva karburator. Nema 5 zajebah se, 3l kanta ja sam mislio da je 5, presekoh se..... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano Mart 6, 2013 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Ajde Zarko sledeci put proveri pa se onda zali, a ne ja da trosim ovde tastaturu za dzabe XD Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stinger 35 Napisano Mart 6, 2013 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan A da li je neko upoznat kako da zamenim ulje u kočionom sistemu? Ja sam planirao da otpustim šraf na kočionim kleštima i na posudici i da prirodnim tokom iscuri staro ulje, a da posle samo dosipam novo ulje. Ne znam dfa li ću da nešto za*ebem na taj način? Ni ne mozes drugacije. To je laksi deo posla, posle treba "ugurati " ulje nazad u sistem i posle liftirati. Ko kaze da ne mozes drugacije? Ja sam prije neki dan mjenjao. 15 min posla za obje, nisam mogao da vjerujem! Uzmi veci spric i crijevo silikonsko prozirno, jedno na drugo nakaci i povuci glicerin u spric. Kraj crijeva nakaci na sisicu i bitno ti je da vidis da nema nidje vazduha. Potom otvori rezeorvar za glicerin, kljucem odvrnes sisicu i sa donje strane spricom uguravaj novi glicerin a iz rezeorvara prazni stari, dok ne dobijes potpuno cisti glicerin u rezeorvar. Za zadnju mi je trebalo tri puta rezeorvar da praznim dok nisam dobio cisti glicerin, a za prednju kocnicu dva puta. Nema nadrukavanja kocnice, nema praznjenja vazduha, nema duse. Prosto iz dosade da promijenis glicerin Otidjite na youtube ima howto koliko oces bas ovakvih primjera. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stinger 35 Napisano Mart 6, 2013 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Ajd sad ja vas da pitam. Crkao mi je puz na km/h na tocku. Otvarao sam ga , zucanik na koji se kaci sajla je 1/3 skroz izjeden. Nema mu spasa. Kako bih mogao to da nabavim? I evo mojega mrkija, nove gume,volan, rucke, glicerin i bez plastika jer su polomljene Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Mart 6, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan A da li je neko upoznat kako da zamenim ulje u kočionom sistemu? Ja sam planirao da otpustim šraf na kočionim kleštima i na posudici i da prirodnim tokom iscuri staro ulje, a da posle samo dosipam novo ulje. Ne znam dfa li ću da nešto za*ebem na taj način? Ni ne mozes drugacije. To je laksi deo posla, posle treba "ugurati " ulje nazad u sistem i posle liftirati. Ko kaze da ne mozes drugacije? Ja sam prije neki dan mjenjao. 15 min posla za obje, nisam mogao da vjerujem! Uzmi veci spric i crijevo silikonsko prozirno, jedno na drugo nakaci i povuci glicerin u spric. Kraj crijeva nakaci na sisicu i bitno ti je da vidis da nema nidje vazduha. Potom otvori rezeorvar za glicerin, kljucem odvrnes sisicu i sa donje strane spricom uguravaj novi glicerin a iz rezeorvara prazni stari, dok ne dobijes potpuno cisti glicerin u rezeorvar. Za zadnju mi je trebalo tri puta rezeorvar da praznim dok nisam dobio cisti glicerin, a za prednju kocnicu dva puta. Nema nadrukavanja kocnice, nema praznjenja vazduha, nema duse. Prosto iz dosade da promijenis glicerin Otidjite na youtube ima howto koliko oces bas ovakvih primjera. Sent from my GT-I9300 using Tapatalk 2 Pokušavam da razumem ovo što si mi objasnio ali mi ne ide baš najbolje... Da li može niki clip ili neka skica kako to treba da izvedem? Da ne ispadnem glup u društvu, ali zašto baš glicerin? U svakom slučaju hvala ti na savetu. ps. Lep ti je mrki! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Mart 6, 2013 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Kroz sisicu za luftiranje ubrizgavas novo ulje koje staro izgura u posudicu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6324 Napisano Mart 6, 2013 Drug član, 3036 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Ajd da ti objasnim :D Glicerin- kočiono ulje. Uvučeš ga u špric sa crevcetom koje naleže na sisicu na kandži. Otvoriš polopas gore, izbaciš staru kočionu tečnost, koliko možeš. Onda crevo spojiš na sisicu, malo je odvrneš i krozu nju počneš da ubrizgavaš polako novo kočiono ulje. Kako ga ti obacuješ, tako ono puni polako sud na kormanu. Kad ga malo napuni, opet izbaciš, još je crno i staro. Tako ponavljaš postupak, sve dok ne izbije čista, nova kočiona tečnost. Guraš odozdo dok ne bude dovoljno ulja u posudi. Kad završiš, stegneš sisicu da ne krene napolje, skineš crevo i gotovo. Nema vazduha, novo ulje je u kočnici. Svi srećni i zadovoljni. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Mart 6, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Kroz sisicu za luftiranje ubrizgavas novo ulje koje staro izgura u posudicu Aha! Sad mi je sve jasno! Odlična metoda. Ako stignem, javljam tokom vikenda šta sam napravio. Samo još da razjasnimo zašto baš prvo ide glicerin? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Mart 6, 2013 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Glicerin = kociono ulje napisao je Misa al ne pazis na casu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Mart 6, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Pazim na casu ali nije bilo tad odgovora, magareta mi moga! :-) U svakom slucaju skapirao sam sta treba da radim i hvala vam na objasnjenju. Jeste da se slabo bavim mehanikom ali prvi put cujem da je glicerin=kociono ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mario M. 53 Napisano Mart 7, 2013 Svrati ponekad, 225 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Yamaha XT 600 E Prijavi odgovor kao problematičan Baltrek sta ti nije jasno jel sam ti rekao preko telefona da spricem punis sistem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Mart 7, 2013 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan E, ako si mu ti tako rekao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Mart 7, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Moja greska priznajem...evo i stinger je objasnio pa sam nekako drugacije shvatio sistem zamene. Tek kad sam procitao Shomin post da spricem izguras kocionu tecnost u kocioni sud bilo je sve jasno. Lako je vama koji ste u toj prici. Ja iz oblasti mehanike palim na gurku. ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stinger 35 Napisano Mart 7, 2013 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Naci cu ti youtube video. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stinger 35 Napisano Mart 7, 2013 U prolazu, 92 postova Motocikl: XT600E Prijavi odgovor kao problematičan Evo ga. Gledaj od 2.10 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andreja 1330 Napisano Mart 7, 2013 ENDURO, 1344 postova Lokacija: Vrčin Motocikl: Honda XR600R Prijavi odgovor kao problematičan Kako je ovo lako i jednostavno, prosto se pitam zašto i postoji drugi način zamene kočionog ulja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
baltrekk 990 Napisano Mart 7, 2013 Drug član, 991 postova Lokacija: Zaječar, Beograd, Grenoble Motocikl: Yamaha XT600 Rally Replica Prijavi odgovor kao problematičan Da znas... Sad me je sramota sto sam uopste pitao kako se menja ulje u kocionom sistemu. Ali ne znas dok ne pitas! ;-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Shoma 83 Napisano Mart 7, 2013 Zainteresovan, 534 postova Lokacija: Bač Motocikl: Yamaha XT600 2kf Prijavi odgovor kao problematičan Kako je ovo lako i jednostavno, prosto se pitam zašto i postoji drugi način zamene kočionog ulja da da, na YT sve izgleda lako i jednostavno dok ne probas sam da uradis Jel ima neko iskustva sa ovim http://www.kedo.com/.../33070/2/1.html Na kom principu radi i koliko je komplikovano napraviti sam? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ThePainkiller 4384 Napisano Mart 7, 2013 Drug član, 3827 postova Lokacija: Kula Motocikl: Honda VFR750 RC36 Prijavi odgovor kao problematičan Evo snimci kako lupka moja masina... Nadam se da je samo problem taj kontrateg sto je Zuna spomenuo... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VELJA YZ 250 101 Napisano Mart 7, 2013 Svrati ponekad, 266 postova Lokacija: Vrsac Motocikl: Husaberg FE 350, Voge 525 DSX kaparisan Prijavi odgovor kao problematičan Jeste, to je taj zvuk - kocasta kajla na radilici koja drzi zupcanik za pogon kontra tega i drugi ( prvi do tebe kad skines deklu ) koji pogoni korpu kvacila. Cale moj to sad menja na TT-a Spremi se da skines korpu kvacila ( nece zupcanik dole, smeta mu korpa ) E sad dilema je dali praviti kajlu na glodalici od nekog kvalitetnijeg celika ili objasnjavati se sa dobavljacima delova sta ti treba i cekati 7-10 dana. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NenadKV 25 Napisano Mart 7, 2013 Svrati ponekad, 108 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Yamaha Tenere 3AJ Prijavi odgovor kao problematičan 20+ godina i vazdušno hladjeni jednocilindraš = buka kao normalna pojava. Ako se upustaš u avanturu da otkloniš lupkanje, obično bude mnogo skuplje nego što si planirao. Gledao sam par klipova potpuno remotovanih u šraf tenera - xt-a, gde je i dalje ostalo lupkanje u motoru. Mada, to je izraženo samo u leru, dok je u vožnji gotovo neprimetno, dok je kod tebe i u vožnji izraženo. Kontra teg teško da može da prezubi kod xt-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...