Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 51 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Nek si ti resila problem, a da pritome nisi imala dodatnih problema😎

Inace godine nisu ni bitne... Sad si u najboljim godinma zar ne? Bitno je da sada mozes da se vozis, a kad budes izjednacila godine sa postovima, onda mozes da kazes da si malko ostarila 🤣💪

• Haha 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1319 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000

A bre! Negde sam naleteo na priču o onim nastavcima koji štite gumu od prskanja ulja s lanca, ne bi je sad našao da ne znam šta. Neko je čak linkovao sajt ka 3d modelu za štampu. Htedoh videti ima li nešto primenljivo za moju kobilu, a ne znam gde da gledam sad :-) To izgleda ovako nekako na slici ispod.

I pre nego bego što mi iko kaže da previše ja to uljim, volim. Tako je lanac uvek čist. Na žalost guma nije, a ni felna :-)12c82f37ebe9c8c810d0372077a583c3.jpg

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 1931 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT

Video si u temi cfmoto 800mt

Meni stigao iz nemacke preko kolege tj njegovog brata ako se ne varam, nisam jos montirao, potrudicu se posle Kragujevca da namontiram pa javljam utiske

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 51 postova
  • Motocikl: Kawasaki versys 650gt - 2021

Da li neko od vas ima one merace pritiska u gumama koji se zavijaju na ventile? Razmisljm o kupovimi carplay za motor koji u pakovanju ima i te merace, ali nesto se mislim da li ce njihiva tezina da utice na balans tockova🤔? S'obzirom na to da teze oko 10 grama, a na primer tegovi za balansiranje znaju biti dosta manji. Takodje sam isto cuo da prilikom nekih brzina moze da ostete same ventile😯😯😯. Kakva su vasa iskustva??? 

Promenio član Vujka

• Hronični Motociklopata, 7404 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder

@Vujka Nema potrebe za ugradnjom tih sranja, s vremena na vreme proveri pritisak i ne sekiraj se, ako se desi da pritisak drastičnije opadne osetićeš to čim kreneš.

• Hvala 1
  • Podržavam 1

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 702 X

Pozdrav ja ih koristim mislim na merac pritiska u gumama nije losa stavr al nije ni nista bez cega se ne moze , sve u svemu samo na metalne ventile stavljati na gumenima dolazi do pucanja istog usled velike brzine vibracija i same tezine istih , generalno ja ne vozim neke velike brzine do 150 km/h volim da uzivam u laganoj voznji i nema nekih problema bar za sada 

• Hvala 1

• U prolazu, 4 postova
  • Motocikl: Benelli TRK 702 X

Pa iskreno Italijani su malo cudan narod za njih je on i dalje domaci prozivod vozi se jako puno neko ga hvali neko ne al generalno se kotira dosta dobro imaju dosta modela u ponudi za sve uzraste sto se kaze  al ako uzmimo da danas malo koji motor nije u nekom dilu sa kinezima svugde su usli od Ktm do Bmw a , za pare koje kosta nije los motor iskreno i vredi ne dozivljavaju ga kao punokrvnog kineza ipak je ostalo ime Benelli na njemu koje ima istoriju i tradiciju preko 100 godina . Po meni je motor korektan , vozio sam sve i svasta i karijeri od preko 30 g daleko od odlicnog al nije bas za podcenjivanje uopste kao i svaki ima mani i vrline . Putujem sa zenom uvek i npr tura od 300--500 km u danu ne predstavlja neki problem motor ne umara sto je nama 40+ bitno , srevisna mreza je dobra , delova ima a sve drugo ce pokazati vreme . Ja sam se dvoumio izmedju benellija i multistrade 950 i mislim da nisam pogresio za to sto meni treba motor.  Malo sam se raspisao previse al ipak je ovo forum za izneti misljenja i skustva

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 1319 postova
  • Motocikl: Honda CBF 1000
Da li neko od vas ima one merace pritiska u gumama koji se zavijaju na ventile? Razmisljm o kupovimi carplay za motor koji u pakovanju ima i te merace, ali nesto se mislim da li ce njihiva tezina da utice na balans tockova? S'obzirom na to da teze oko 10 grama, a na primer tegovi za balansiranje znaju biti dosta manji. Takodje sam isto cuo da prilikom nekih brzina moze da ostete same ventile. Kakva su vasa iskustva??? 
Koristi kolega na x-adv bez problema.

Sent from my SM-S911B using Tapatalk

• Hvala 1

• Integrisan, 5317 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Prvi put imam retrovizore montirane na kormanu. Do sada sam vozio motore koji su imali retrovizore na prednjoj maski i nisam imao problem sa "zamagljenim staklima" usled vibracija. Inace ne osetim ja neke vibracije na rukama itd... ali vec preko 60km/h slika u retrovizorima nije tako cista. 

Treba se naviknuti ili postoji neko resenje?

30 minutes ago, bajker71 said:

Možda su se odlepili tegići na unutrašnjoj strani stakla koji služe da umire vibraciju i izbistre sliku.

Ne znam da to i postoji :D ali i ako jeste, bas na oba da su, to bi bila velika slucajnost.

To mi je za sada jedina zamerka na motor.

@Motorcyclist S obzirom da je fabrika, a fabricki retrovizori su obicno i najkvalitetniji, jedina solucija ti je da ublazis vibracije na volanu, ja bi probao sa nekim glomaznijim "bar end" tegovima, ako to ne bude dosta, onda stavi i one sto idu unutra u cev volana.

Just now, Disko Nindža said:

@Motorcyclist S obzirom da je fabrika, a fabricki retrovizori su obicno i najkvalitetniji, jedina solucija ti je da ublazis vibracije na volanu, ja bi probao sa nekim glomaznijim "bar end" tegovima, ako to ne bude dosta, onda stavi i one sto idu unutra u cev volana.

Nisam probao. Neki dan sam hteo da odvrnem jedan tegic, tj. skontao sam da se nesto okrece malo. Reko aj da odvrnem, inbus je kljuc. Ma nema sanse, znaci bojao sam se da ne rokne inbus :D Ne znam koji ludaci to pretezu ili stavljaju loctite na te srafove.

Pa, zna to da se popusti vremenom, pa ljudi iz straha pretegnu i nakrkaju loctite.
Al najjače mi je kad ljudi stave one aluminijumske tegove... :lud: :lol:

• Haha 1

• Drug član, 3071 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Aluminijumski tegovi i tegovi uopšte imaju dvostruku funkciju. Prvo, težinom smanjuju vibracije, što svi znaju. Drugo, vrlo bitno je što služe kao zaštita volana i gumenih rukohvata kada se provlačimo pored nekog zida, recimo. Nekada smo (a ja i sada to poneka radim) i naslanjali motore na zid, ako je tako moralo zbog mesta.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja