mickeyZ 1029 Napisano Maj 15, 2023 Zainteresovan, 308 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan "Pa to sam i kazo" - šojic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 15, 2023 (promenjeno) Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Sad je jasno.Jebada teska.Nasteluj,vozi,nasteluj,vozi dok ne ubodes. Pa zavisno od terena itd Promenio Maj 15, 2023 član Bojan82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Maj 15, 2023 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Bojane, ako hoćeš da se malo udubiš u temu podešavanja ogibljenja ovo je jedna od boljih tema na forumu koja govori o toj problematici: https://forum.bjbikers.com/topic/18307-podešavanje-ogibljenja-teorija-i-praksa/ 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 15, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Hvala,citam.Ima da ga naucim ne zvao se ja Lorimer Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stari roker 4250 Napisano Maj 15, 2023 (promenjeno) motoras, 2454 postova Lokacija: PECINCI Motocikl: BMW '73. zderac kilometara // TOMOS APN 4/deva //Gpz900r Ninja // VULCAN VN1500 Prijavi odgovor kao problematičan A i ne zovem se tako... Promenio Maj 15, 2023 član stari roker Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 15, 2023 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Iz te teme sam zakljucio sledece.Za normalno koristenje je dovoljna fabricka postavka.Ostalim finim stelovanjima se bave zahtevniji korisnici. Sad samo da nadjem default podesavanje,podatak. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Maj 18, 2023 (promenjeno) Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Jel zna neko kako da skinem fabrički vizir? Otpustio sam šrafiće i "leptire"za štelovanje visine vizira, i... Bojim se da nešto ne slomim ili zahebem. Promenio Maj 18, 2023 član DraganNS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8009 Napisano Maj 18, 2023 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan Rešeno! 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Maj 18, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan U principu on ti se sad samo na leptire drži Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Maj 18, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drustvo.Da pitam, mozda neko zna.Dugo sam trazio tablu za xciting 250, jedvaa sam nasao od xciting 500R, e sad, moja je gravirana od 250cc do 160kmh a od 500R je 180kmh, sta mislite, hoce li mi pokazivati tacno brzinu kmh?HvaLa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Maj 18, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Je l su dimenzije točkova iste Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Maj 18, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Je l su dimenzije točkova isteJesu, isti i prednji i zadnji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Maj 18, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Onda meri isto, al za svaki slučaj, uzmi gps na fonu i izmeri Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8015 Napisano Maj 19, 2023 Drug član, 2114 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, _funjara__ je napisao: Pre 11 sati, Tošbo je napisao: Je l su dimenzije točkova iste Jesu, isti i prednji i zadnji. Mislim da te je @Tošbopitao za dimenzije točkova između 250 i 500 da li su iste . Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
_funjara__ 75 Napisano Maj 19, 2023 Svrati ponekad, 168 postova Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da te je @Tošbopitao za dimenzije točkova između 250 i 500 da li su iste .Da, kapiram. To je isti skroz skuter xciting 250 i xciting 500, svi djelovi odgovaraju osim agregata, prenos itd, a vizuelno su skroz isti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8015 Napisano Maj 19, 2023 Drug član, 2114 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Onda ok,obratiš pažnju na džekove i to je to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mali Ika 202 Napisano Maj 19, 2023 (promenjeno) Svrati ponekad, 222 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Ninja 250r '08 Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo ljudi, napukao mi je onaj prozorcic za ulje na dekli. Nije skroz otpao, ima linija po celom precniku i moze da se napipa pukotina. Da li mogu da vozim motor tako ili je opasno i do majstora ga terati? Takodje jel zna neko gde u Beogradu moze to da se sredi, i koliko kosta otprilike? Nadam se da necu morati celu deklu da menjam.. Promenio Maj 19, 2023 član Mali Ika Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6596 Napisano Maj 19, 2023 Ne silazi, 6524 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Gledajući neke radioničke crteže rasturenih motora (agregata), primetio sam da su posebno označeni...znači verovatno ih ima i koji su zamenjivi. U pitanju je bio Suzuki, ali pretpostavljam da je kod svih drugih manje više isto..ali to treba proveriti po modelu. Zaista suludo deluje da mora da se zameni ceo dekl....ali če on svakako morati da se skine da bi se zamenilo prozorče. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Timon33 1 Napisano Maj 21, 2023 U prolazu, 9 postova Motocikl: Yamaha Majesty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav kolege, vozim Yamahu Majesty 125 2007 godiste. Prvi skuter da je moj. Problem je sledeci - kada pustim ruke sa volana, odnosno probam da ga voxim bez ruku, volan krece da se trese - death wobble, mislim da se tako kaze. U voznji, kada normalno drzim ruke na volanu, ne vuce u stranu. Gume su starije, ali napumpane po preporucenom pritisku. Da li postoji nesto sto ja mogu da uradim, negde da zategnem, lupnem, ili mora kod majstora? Vukao sam ga za prednju viljusku, deluje da nema lufta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
laki13 76 Napisano Maj 21, 2023 Svrati ponekad, 75 postova Prijavi odgovor kao problematičan Gume su uzrok...deforisane su,verovatno stari dot. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Timon33 1 Napisano Maj 21, 2023 U prolazu, 9 postova Motocikl: Yamaha Majesty 125 Prijavi odgovor kao problematičan Dot 15 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano Maj 21, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Nije to toliko staro, ali možda je do gume. Najjeftinije ti je da odeš kod majstora da ti balansira točak, on će ti reći da li ti je felna kriva, uvučeno "srce" ili je guma za bacanje. A možda samo balansiranje reši problem.Sent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Maj 21, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Timon33 je napisao: Pozdrav kolege, vozim Yamahu Majesty 125 2007 godiste. Prvi skuter da je moj. Problem je sledeci - kada pustim ruke sa volana, odnosno probam da ga voxim bez ruku, volan krece da se trese - death wobble, mislim da se tako kaze. U voznji, kada normalno drzim ruke na volanu, ne vuce u stranu. Gume su starije, ali napumpane po preporucenom pritisku. Da li postoji nesto sto ja mogu da uradim, negde da zategnem, lupnem, ili mora kod majstora? Vukao sam ga za prednju viljusku, deluje da nema lufta. Death wobble ti je kad ti je zadnji točak brži od prednjeg i dolazi do nekontrolisanog pomeranja prednje vile, to se dešava u slučajevima ako upadneš u rupu, digneš ga na zadnjaka ili tako nešto, tako da nije death wobble, i moli boga da ti se to ne desi Kod tebe su vrv problem gume, možda nisu izbalansirane, možda nisu ravnomerno potrošene, možda ti tegovi na ručicama nisu odgovarajuće težine Ali dot15 uopšte nije toliko strašan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7687 Napisano Maj 22, 2023 -, 1746 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, Tošbo je napisao: moli boga da ti se to ne desi Jednom mi se to desilo na Savskom mostu zbog onih neravnina. Ote mi se iz ruku sa 60-70. Kako nisam pao ili preleteo sa mosta u Savu ne znam I jednom na smederevcu pri jacem ubrzanju dok je jos bio los put i tad je trajalo par sekundi sigurno. Ufff, ozbiljno zajebano. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5412 Napisano Maj 22, 2023 Drug član, 2490 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan Da znas da to mozes imati i zbog kofera, ako ga imas. Imao taj problem na translapu, uz tegove koje uzeg od Nenada donekle sam smanjio wobling, ali kad sam skinuo kofer woblinga nije bilo uopste. Neverovatno ali istinito. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...