BokyBoy 19854 Napisano pre 21 sati Vozim motor, nisam BAJKER, 2643 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan Ja ga pustim niz nogavicu i provucem ispod sedista i pustim nazad da slobodno landara i "diše" na vetru i nema trnjenja... 5 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Disko Nindža 11035 Napisano pre 20 sati (promenjeno) Hronični Motociklopata, 7553 postova Lokacija: Severna Bačka Motocikl: Yamajka 600 Plavi Grom Prijavi odgovor kao problematičan @Motorcyclist Jedi više luka, poboljšava cirkulaciju Posle ima da ti skače hidraulika ko u mladog srednjoškolca Promenio pre 20 sati član Disko Nindža 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miki 2730 Napisano pre 19 sati Drug član, 896 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje je samo na koga, ni komarci neće imati želju da mu priđu bliže? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19194 Napisano pre 17 sati Integrisan, 5831 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Ok pomerio sam se nazad ka samom uzvisenju gde pocinje deo za suvozaca. To je to. Samo treba navika. Takodje nekako mi je bolji ulazak u krivine kada sam vise nazad i podignut. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19194 Napisano pre 14 sati Integrisan, 5831 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Da li uvek duvate pneumatike onako kako propisuje proizvodjac? Vise se odnosi na kolege koji voze samo po putu, znam da je offroad druga prica i tu se uopste ne razumem kojim pritiscima se vozi na kakvom terenu itd. Npr. ako se duva 2.5bara napred i nazad, cuo sam da dosta ljudi ipak malo smanji, na primer na 2.3 ili 2.4. Koji su tacno razlozi? Bolje prijanjanje? Malo veca udobnost ako je ogibljenje tvrdo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 223 Napisano pre 14 sati Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan Tko bi ga znao, mozda da brze potrose gume? Ja se nekako ravnam po preporuci proizvodjaca motora, odnosno guma...U mom slucaju 33/36 psi solo - 36/41 psi udvoje. Prije par mjeseci sam napokon uzeo onaj Xiaomi kompresor na bateriju da mogu provjerit/napumpat pravilno prije voznje kad su gume hladne. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 7396 Napisano pre 13 sati Drug član, 2097 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Motorcyclist je napisao: Ako ovako nastavim otkazace mi hidraulika pre vremena. Gde hidraulika zakaze, farmacija pomaze Pre 7 sati, BokyBoy je napisao: Ja ga pustim niz nogavicu i provucem ispod sedista i pustim nazad da slobodno landara i "diše" na vetru i nema trnjenja... Mislis onako kao kad ker izbaci glavu kroz prozor kola pa mu jezik landara 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 19194 Napisano pre 13 sati Integrisan, 5831 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Suzuki GSR600 Prijavi odgovor kao problematičan Mozda i one gumene grip gume da zalepim sa strane rezervoara ali to mi je ruzno u pm... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Abi 2124 Napisano pre 10 sati Drug član, 1143 postova Lokacija: Svuda po malo Motocikl: Lep Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Motorcyclist said: Mozda i one gumene grip gume da zalepim sa strane rezervoara ali to mi je ruzno u pm... Meni izgledaju ok, mada zavisi i koje se zalepe, sada sam stavio neku kinesku, ali da sam barem presao crnom - crnom preko nje da utone + jos neku sam dodao, kako god, manje vise zbog estetike koliko jer klizam po rezervoaru, pogotovu prilikom jaceg kocenja. Sto se tice guma, ja sam pumpao na vise jer tezim za dvoje na motoru. U sustini kada ih ispustis malo, nesto je bolje prijanjanje, ali verujem da se i brze trose. U sustini ako picis pravac uglavnom, napumpaj na vise, ako ces da se igra i trazis svoje limite sa oboranjem po ulici, onda je mozda bolje malo mekse. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
BokyBoy 19854 Napisano pre 5 sati (promenjeno) Vozim motor, nisam BAJKER, 2643 postova Lokacija: BGD-LHS Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Motorcyclist je napisao: Da li uvek duvate pneumatike onako kako propisuje proizvodjac? Vise se odnosi na kolege koji voze samo po putu, znam da je offroad druga prica i tu se uopste ne razumem kojim pritiscima se vozi na kakvom terenu itd. Npr. ako se duva 2.5bara napred i nazad, cuo sam da dosta ljudi ipak malo smanji, na primer na 2.3 ili 2.4. Koji su tacno razlozi? Bolje prijanjanje? Malo veca udobnost ako je ogibljenje tvrdo? Igraj se malo sa pritiscima pa ces i sam da vidis razliku u ponasanju motora, ujedno i da nadjes pritisak koji tebi najvise odgovara, naravno uz dobro podeseno ogibljenje i dobre gume. Moja kawa po manualu ide na 2,9 i napred i nazad sto se meni licno ne dopada, ja vozim na 2,4/2,7 i tako mi se najbolje ponasa na putu i u krivinama. Zavisi dosta i da li su gume sportske ili turing, zbog trvdoce "karkasa" gume. Svaki motor kada kupim, treba mi jedno mesec dana da ga namestim "po sebi" ...ogibljenje, pritisci u gumama, polozaj i podeoci na polugama kvacila i kocnice, polozaj poluge menjaca... Posle samo gas.... Promenio pre 5 sati član BokyBoy 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
balinjera 223 Napisano pre 4 sati Svrati ponekad, 111 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 5. 2025. at 15:51, živke je napisao: Ok, chat bot to the rescue https://chatgpt.com/c/68249ee3-7d44-8007-9235-90e9785712b1 Savjetujem da se oko tehnickih stvari ne oslanjas na AI - po mom iskustvu cesto izvlaci podatke, da prostis, iz dupeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1788 Napisano pre 4 sati Drug član, 1107 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, Motorcyclist je napisao: Mozda i one gumene grip gume da zalepim sa strane rezervoara ali to mi je ruzno u pm... Prepravi sediste, i resio si problem klizanja. Ubaci podizac kormana, rajzer. I neces imati problem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...