Jump to content

Moto Zajednica

Blic pitanja (u vezi motora)

Recommended Posts

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2643 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik)

Ja ga pustim niz nogavicu i provucem ispod sedista i pustim nazad da slobodno landara i "diše" na vetru i nema trnjenja...😁

• Haha 5
  • Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Hronični Motociklopata, 7553 postova
  • Motocikl: Yamajka 600 Plavi Grom

@Motorcyclist Jedi više luka, poboljšava cirkulaciju :takoje: Posle ima da ti skače hidraulika ko u mladog srednjoškolca :lol:

Promenio član Disko Nindža
  • Sviđa mi se 1

• Integrisan, 5831 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Ok pomerio sam se nazad ka samom uzvisenju gde pocinje deo za suvozaca. To je to. Samo treba navika.

Takodje nekako mi je bolji ulazak u krivine kada sam vise nazad i podignut.

• Integrisan, 5831 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Da li uvek duvate pneumatike onako kako propisuje proizvodjac? Vise se odnosi na kolege koji voze samo po putu, znam da je offroad druga prica i tu se uopste ne razumem kojim pritiscima se vozi na kakvom terenu itd.

Npr. ako se duva 2.5bara napred i nazad, cuo sam da dosta ljudi ipak malo smanji, na primer na 2.3 ili 2.4.

Koji su tacno razlozi? Bolje prijanjanje? Malo veca udobnost ako je ogibljenje tvrdo?

• Svrati ponekad, 111 postova

Tko bi ga znao, mozda da brze potrose gume? :)

Ja se nekako ravnam po preporuci proizvodjaca motora, odnosno guma...U mom slucaju 33/36 psi solo - 36/41 psi udvoje.

Prije par mjeseci sam napokon uzeo onaj Xiaomi kompresor na bateriju da mogu provjerit/napumpat pravilno prije voznje kad su gume hladne.

• Drug član, 2097 postova
  • Motocikl: CFmoto 800MT
Pre 8 sati, Motorcyclist je napisao:

Ako ovako nastavim otkazace mi hidraulika pre vremena.

Gde hidraulika zakaze, farmacija pomaze 🤣

Pre 7 sati, BokyBoy je napisao:

Ja ga pustim niz nogavicu i provucem ispod sedista i pustim nazad da slobodno landara i "diše" na vetru i nema trnjenja...😁

Mislis onako kao kad ker izbaci glavu kroz prozor kola pa mu jezik landara 🤣

• Haha 2

• Drug član, 1143 postova
  • Motocikl: Lep
2 hours ago, Motorcyclist said:

Mozda i one gumene grip gume da zalepim sa strane rezervoara ali to mi je ruzno u pm...

Meni izgledaju ok, mada zavisi i koje se zalepe, sada sam stavio neku kinesku, ali da sam barem presao crnom - crnom preko nje da utone + jos neku sam dodao, kako god, manje vise zbog estetike koliko jer klizam po rezervoaru, pogotovu prilikom jaceg kocenja.

Sto se tice guma, ja sam pumpao na vise jer tezim za dvoje na motoru. U sustini kada ih ispustis malo, nesto je bolje prijanjanje, ali verujem da se i brze trose. U sustini ako picis pravac uglavnom, napumpaj na vise, ako ces da se igra i trazis svoje limite sa oboranjem po ulici, onda je mozda bolje malo mekse.

• Sviđa mi se 1

• Vozim motor, nisam BAJKER, 2643 postova
  • Motocikl: Kawasaki Ninja ZZR1400 '09 ABS aka Black Widow (i crn zadnji lancanik)
Pre 9 sati, Motorcyclist je napisao:

Da li uvek duvate pneumatike onako kako propisuje proizvodjac? Vise se odnosi na kolege koji voze samo po putu, znam da je offroad druga prica i tu se uopste ne razumem kojim pritiscima se vozi na kakvom terenu itd.

Npr. ako se duva 2.5bara napred i nazad, cuo sam da dosta ljudi ipak malo smanji, na primer na 2.3 ili 2.4.

Koji su tacno razlozi? Bolje prijanjanje? Malo veca udobnost ako je ogibljenje tvrdo?

Igraj se malo sa pritiscima pa ces i sam da vidis razliku u ponasanju motora, ujedno i da nadjes pritisak koji tebi najvise odgovara, naravno uz dobro podeseno ogibljenje i dobre gume.

Moja kawa po manualu ide na 2,9 i napred i nazad sto se meni licno ne dopada, ja vozim na 2,4/2,7 i tako mi se najbolje ponasa na putu i u krivinama.

Zavisi dosta i da li su gume sportske ili turing, zbog trvdoce "karkasa" gume.

Svaki motor kada kupim, treba mi jedno mesec dana da ga namestim "po sebi"

...ogibljenje,

pritisci u gumama,

polozaj i podeoci na polugama kvacila i kocnice,

polozaj poluge menjaca...

Posle samo gas....

Promenio član BokyBoy
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1107 postova
  • Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1
Pre 8 sati, Motorcyclist je napisao:

Mozda i one gumene grip gume da zalepim sa strane rezervoara ali to mi je ruzno u pm...

Prepravi sediste, i resio si problem klizanja. Ubaci podizac kormana, rajzer. I neces imati problem. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja