cezarpa 11015 Napisano Jul 11 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan A kad vise iscuri,povuce vise prljavstine sa sobom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slave74 5841 Napisano Jul 11 Drug član, 1370 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: SMC 300 Prijavi odgovor kao problematičan Da ali je ulje vec bilo vrelo i sleglo sve necistoce na dno, od prethodne voznje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11015 Napisano Jul 11 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Svaki put kad radi promucka svo ulje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bajker71 9508 Napisano Jul 11 Drug član, 1459 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki Bandit 600 Prijavi odgovor kao problematičan Više taloga i prljavštine izađe napolje pri zameni kada je ulje vrelo, nego kada je hladno. Ja sam poslednji put promenio ulje na Banditu posle vožnje po Rumuniji od 600 km u jednom danu. Kada sam stigao uveče, dok je još bila vrela mašina, odvrnuo čep da ulje iscuri a sutradan sam skinuo filter i završio ostatak posla. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
admiki 1475 Napisano Jul 11 Drug član, 569 postova Lokacija: BiH Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, slave74 je napisao: Da ali je ulje vec bilo vrelo i sleglo sve necistoce na dno, od prethodne voznje. Ajd priznaj da nas zajebavaš? 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 11 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan koja je poenta u grejanju ulja prilikom zamene. Ako recimo ulje stoji 24 šasa u motoru bez paljenja mašine valda se spustilo skroz dole kolko je moglo. Po toj logici je bolje na hladno ispuštati ulje i još bolje ostaviti par sati da se cedi . Ili ja nešto grešim Цеџење уља из агрегата до задње капи није добро. Уљна пумпа теже повуче ново, а стари агрегат некад и уопште не повуче(не често али дешава се). Колико и да се цеди неки неопходни минимум од старог остане. Спас од прљавштине је мењање на ваздушњаке на 3 - 3500 а водењаке на 6000 километара(агрегате са филтром) и ништа више.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vex 3838 Napisano Jul 13 Drug član, 461 postova Lokacija: v.gradiste Motocikl: V2- americki Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 7. 2024. at 22:40, Krokodilo je napisao: Цеџење уља из агрегата до задње капи није добро. Уљна пумпа теже повуче ново, а стари агрегат некад и уопште не повуче(не често али дешава се). Колико и да се цеди неки неопходни минимум од старог остане. Спас од прљавштине је мењање на ваздушњаке на 3 - 3500 а водењаке на 6000 километара(агрегате са филтром) и ништа више. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Ispiranje u medjuvremenu sa nekim budget auto uljem? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 13 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Ispiranje u medjuvremenu sa nekim budget auto uljem?Имате разне адитиве за испирање агрегата, убаците пре испуштања док греете агрегат 20/30 минута и испустите. Имате рецимо Манолов неки, користили смо га и нема проблема. За одржавање чистог агрегата само естер и промене на интервале које сам веч више пута поменуо. Агрегат без филтра или само са ситом, ништа више од 1500 км. И коришчење адитива за "прање" агрегата је више "чиста савест" него не знам какав учинак, реалноSent from my SM-G998B using Tapatalk 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gaz 104 Napisano Jul 16 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan On 19. 7. 2022. at 19:00, Zeksius je napisao: Da li zna neko gde mogu da se kupe originalni izduvi za motore? Yamaha platner radi distribuciju Akrapovica, gde moze da se naruci novi SC project, Yoshimura i ostali izduvi? Prevrnuo sam sve i svasta ali ne mogu da nadjem, nasao sam informacije od starim distributerima ali nista trenutno aktuelno. Originalni izduv po mojem shvatanju je fabrički sa kojim se motor isporučuje a ti tražiš aftermarket a ne originalni. SC, Yoshi i druge možeš lepo da naručiš preko neta. Kad stigne, pišeš izjavu koju ti da špediter, platiš carinu i porez i stigne ti na kuću. Moje iskustvo. Inače što se tiče SC Project-a, ti žabari samo kače pločicu, sve se radi u Kini. Da ne pocepaš džep lepo naručiš pravo od proizvođača i umesto soma evra platiš dve glave. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gaz 104 Napisano Jul 16 U prolazu, 17 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha MT 07 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 7. 2024. at 22:40, Krokodilo je napisao: Цеџење уља из агрегата до задње капи није добро. Уљна пумпа теже повуче ново, а стари агрегат некад и уопште не повуче(не често али дешава се). Колико и да се цеди неки неопходни минимум од старог остане. Спас од прљавштине је мењање на ваздушњаке на 3 - 3500 а водењаке на 6000 километара(агрегате са филтром) и ништа више. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Iskreno nema šanse da "iscediš" do poslednje kapi, uvek ostane malo što nije ni bitno. Uvek na toplo zbog viskoziteta ulja. Dok cediš ulje iz kartera ja skinem i filter i otuda se cedi takođe. Mnogo je bitnije koje novo ulje sipaš, da je zaista to što piše na boci a ne neka kopija smućkana na livadi. Aditivi nix! Ako hoćeš da budeš siguran, samo prepoloviš ono što piše, znači ako piče 3000km zamena, menjaš na 1500 i makina ima da te nadživi. Ne komplikujte jednostvanu stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 16 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Нема шансе да исцедиш све, али има шансе да се исцеди уљна пумпа и канал преко којег вуче из картера. Е то је лоше за агрегат. Колеге у сервису где радим имају обичај да из GSa цеде уље дуже време. Кад се упали после штраче 10 секунди ко дизел, кажем зашто није добро, муштерија нагласио, муштерија ако зна нека сам ради сервис. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6018 Napisano Jul 16 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja posle promene ulja uvek izanlasujem motor bez paljenja da nabije ulje u pumpu, ako može i u glavu. U svakom slučaju da ugasi lampicu za ulje. E, tek onda ga palim i ostavim da malčice proradi na leru. Probao sam isto si sa pameću, anlasujem sebe, nikako da dođe pamet iz dupeta u glavu 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 16 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Zato ja posle promene ulja uvek izanlasujem motor bez paljenja da nabije ulje u pumpu, ako može i u glavu. U svakom slučaju da ugasi lampicu za ulje. E, tek onda ga palim i ostavim da malčice proradi na leru. Probao sam isto si sa pameću, anlasujem sebe, nikako da dođe pamet iz dupeta u glavu Неки мотор може да вергла без да упали, али неки као BMW, TRIUMPH ......никако. Триумф гаси упозорење за уље тек кад га окренеш један круг на паркингу. Sent from my SM-G998B using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
misa-pei 6018 Napisano Jul 16 Drug član, 3010 postova Lokacija: Beograd, Tresnja Motocikl: CBR 1000F - Bedevija Prijavi odgovor kao problematičan Poskidam lulice sa svećica, ako na run/stop neće da vergla. BMW i Triumph nisam nikad čačkao. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 16 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Највеча грешка за BMW је његово уље 5 - 30 које мора да се користи у гарантном року. То је осмишљено да му скрати век трајања.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3255 Napisano Jul 16 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Drugarica moja kupila nov BMW (auto), redovno održavan, zakucao motor čim je izašao iz garancije. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 16 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Drugarica moja kupila nov BMW (auto), redovno održavan, zakucao motor čim je izašao iz garancije.Опасни су, уље је означено нано честицама, и ако их нема при провери у гарантном року добијаш РАУС и гаранција не важи.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RankoBg87 2723 Napisano Jul 16 Drug član, 1628 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan Sve sto ima ubrizgavanja, davanje gasa do kraja prekida dovod goriva i tako se moze verglati. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Krokodilo 2649 Napisano Jul 17 Drug član, 4749 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve sto ima ubrizgavanja, davanje gasa do kraja prekida dovod goriva i tako se moze verglati. Да али често завергла и после неколико "заверглаја" прекине.Sent from my SM-G998B using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9604 Napisano Jul 28 (promenjeno) Ne silazi, 2264 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje u vezi kormana na Vulkanu... Na motoru je ovakav korman: Menjao bih za ovakav, "zavrnut" nazad: Nešto ih ne nalazim na KP, pa da pitam, da li je neko sekao postojeći i prevario kako mu odgovara ? Ne bih se baš igrao sa tim, ipak je volan u pitanju, a ako je izvodljivo, neka preporuka za majstora ? Donju fotku sam pozajmio od kolege... Hvala. Promenio Jul 28 član Blaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimi94 28 Napisano Jul 28 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Troši mi antifriz ko nenormalno a ne mogu da nadjem nikakvo curenje. Jedino sto sam našao je 3 pukotine na ovoj gumici od čepa hladnjaka. Da li tu može da isparava voda? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cezarpa 11015 Napisano Jul 28 Ne silazi, 2191 postova Lokacija: pvo Motocikl: Benelli Prijavi odgovor kao problematičan Da nije probio dihtung,pa ode kroz izduv? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kimi94 28 Napisano Jul 28 U prolazu, 45 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: FZS 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Iz izduva nista ne curi niti dimi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
živke 5290 Napisano Jul 28 Drug član, 1893 postova Lokacija: Niš Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, jel bila skoro neka preporuka za servis za suspenzije u Podgorici? Ili ako imate preporuku za takav servis u Podgorici ili Skadru? Kolegi iz CH je potrebna pomoć, na novom KTM 890 Adv R je zadnji amort propišao i skroz izgubio ulje na delu tet-a. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ironhorse 1825 Napisano Jul 29 Zainteresovan, 372 postova Lokacija: NBG Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan Pitanje za druga: Zna li neko gde se poručuju/kupuju delovi za Tomos mopede (APN, Automatic) ? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...