Blaza 9901 Napisano Maj 13, 2022 Ne silazi, 2305 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Društvo, ostalo mi nešto lekova...ako neko nešto koristi, ili zna nekoga da mu treba, dajem sve, poklanjam, da ne bacam u medicinski otpad, a možda nekome treba... Bez kutija, samo table. Lekovi su u roku trajanja. Poslao sam pp Pablu pre 3 dana za upit da li je ovo dozvoljeno, da ne rušim pravila foruma. Nisam još dobio odgovor. Nadam se da je u redu. Molim admine da temu prebace gde treba, ako sam pogrešio, ili da je brišu, ako nije dozvoljeno. Hvala 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 13, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan Ako je nešto od ovoga za živce i za smirenje ja bih rado primio na poklon kompletnu količinu 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9901 Napisano Maj 13, 2022 Ne silazi, 2305 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Za osobe sa srčanim problemima, praćeno pritiskom... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 13, 2022 Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Euthyrox za oslabljenu funkciju stitne zlezde- hiporireozu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Maj 13, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da ovo nije dozvoljeno. Ne samo na forumu, već da je protivzakonito. Ovo su lekovi koji se izdaju na recept, i koji ukoliko se piju bez kontrole lekara mogu izazvati ozbiljne kontraindikacije. Ali dobro, samo tetki da odnesem lek... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano Maj 13, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Ovo bas i nije dozvoljeno. Ali kao i sve ovde nije ni reseno kako treba. Po pravilu bi trebao da postoji kontenjer gde bi ovo mogao da ostavis da se reciklira. Neke apoteke prihvataju pa odnesu i one, neke ne. Moj savet bi bio, posto zelis da poklonis i lep je gest, da se ogradis i ne das ljudima lekove koji nemaju izvestaj da imaju neki od ovih lekova u terapiji. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Cruiser 1184 Napisano Maj 13, 2022 Ponosni BJB Redar, 1217 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Vespa ET4 150 (16. dvotočkaš) Prijavi odgovor kao problematičan Ja mislim da ovo nije dozvoljeno. Ne samo na forumu, već da je protivzakonito. Ovo su lekovi koji se izdaju na recept, i koji ukoliko se piju bez kontrole lekara mogu izazvati ozbiljne kontraindikacije. Ali dobro, samo tetki da odnesem lek...Tako je (osim eutyrex-a i još po neki možda). Medjutim, zaboravljaš i činjenicu da onaj koji mora da ih pije mora i da ih kupi. Većina nije besplatna. Taj koji ih pije sigurno nije sam odredio terapiju (mada ih ima i koji se leče preko gugla), tako da je i to rešeno. Svaka čast kolega na gestu. Sent from my iPhone using Tapatalk 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9901 Napisano Maj 13, 2022 Ne silazi, 2305 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, nije to nikakav gest, možda nema nikakvu vrednost, ne interesuje me, žao mi da bacim. A znam gde se bacaju ovakve stvari. Mislio sam na ljude koji koriste bar jedan od ovih lekova da, ako im treba, da im dam. Ja sam godinama pio šumeći ranitidin od 150 mg, zbog kiseline u želucu. Svašta sam probao, dok nisam došao do njega da mi odgovara. A koristio sam ga svakih 2, 3 meseca po par dana, baš kad mi je frka... Kada su ga ukinuli pre nekoliko godina, ja ostao sa tri tablete. Jednu još uvek čuvam, a rok istekao. Da sam znao da ga ukidaju za stalno, digo bi kredit da sve pokupujem... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Maj 13, 2022 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Blazo probaj Emaneru za kiselinu, ja bas zadovoljan. I ja sam nudio ovde neke lekove posle oceve smrti ali se niko nije javljao pa sam ih odneo u apoteku jer su bili original upakovani itd. Gest je ok jer sam i ja ovde nalazio neke lekove za oca pre vise godina tako da pohvaljujem gest. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9901 Napisano Maj 13, 2022 Ne silazi, 2305 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, Biker Q je napisao: probaj Emaneru Sad sam pročitao, nisam je koristio, probaću. Nosim sa sobom famotidin, stalno. Poenta je da nema više u šumećem obliku, koji je trenutno rešavao posao. Nema veze, da ne dužim više, broj 5 nije više aktuelan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22162 Napisano Maj 13, 2022 Integrisan, 9546 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Meni nije pomogla (Emanera), resenje je bio Sabax koji je povucen (a pio sam ga deceniju bez prekida ), sada pijem njegovu zamenu, LanzulS.... Jedna ujutru i maltretiram zeludac cime stignem Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gox 1864 Napisano Maj 13, 2022 (promenjeno) Drug član, 1180 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki SV 650 N Prijavi odgovor kao problematičan Mnogi lekovi se kupuju u apoteci bez recepta. Npr laktuloza ( laksativ). U svakojkutiji je recept-uputstvo za koriscenje leka. Ogradili su se,uzimati po savetu lekara ali opet kasnije pise i doziranje. Dal ces ti uzeti supenu kasiku laxativa ili celu bocu popiti na iskap, tvoj izbor. Tako je i sa lekovima za pritisak. Udjes,kupis, izadjes,gotovo. Kuci pijes po savetu lekara kod kojeg si bio i koji je prepisao lek. Ovde mozemo pricati o drugim aspektima poklona. Npr.da li su lekovi skladisteni kako treba. Kolega ima dobru nameru. Da da nekome ko vec koristi date lekove i ustedi novac kupujuci iste u apoteci. Promenio Maj 13, 2022 član gox 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jupiter 3260 Napisano Maj 13, 2022 Drug član, 1007 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, Urban Cruiser said: Tako je (osim eutyrex-a i još po neki možda). Medjutim, zaboravljaš i činjenicu da onaj koji mora da ih pije mora i da ih kupi. Većina nije besplatna. Taj koji ih pije sigurno nije sam odredio terapiju (mada ih ima i koji se leče preko gugla), tako da je i to rešeno. Svaka čast kolega na gestu. Sent from my iPhone using Tapatalk Razumem ja gest, i dobru nameru iza toga. Izneo sam svoje mišljenje, a to je da farmakoterapija mora biti strogo kontrolisana. Dalje od toga, svako je odgovoran za svoje postupke. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Štef 969 Napisano Maj 13, 2022 BJB Maxi Scooter Club, 1019 postova Lokacija: Beograd, Rakovica, Skojevsko naselje Motocikl: Yamaha Majesty 250 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi, nije to nikakav gest, možda nema nikakvu vrednost, ne interesuje me, žao mi da bacim. A znam gde se bacaju ovakve stvari. Mislio sam na ljude koji koriste bar jedan od ovih lekova da, ako im treba, da im dam. Ja sam godinama pio šumeći ranitidin od 150 mg, zbog kiseline u želucu. Svašta sam probao, dok nisam došao do njega da mi odgovara. A koristio sam ga svakih 2, 3 meseca po par dana, baš kad mi je frka... Kada su ga ukinuli pre nekoliko godina, ja ostao sa tri tablete. Jednu još uvek čuvam, a rok istekao. Da sam znao da ga ukidaju za stalno, digo bi kredit da sve pokupujem...Ja otkrio Panrazol ili Nolpazu... Na svaka 3-4 dana po jedna od 20mg i što kaže Neša, maltretiranje želuca sa čime god....Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
blackmore 1372 Napisano Maj 30, 2022 Drug član, 900 postova Lokacija: NBGD 63 / STALSK-12 Motocikl: BMW S1000XR - 2016 Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovežem, Ranisan/Famotidin mi je uz Kafetin esencijalna stvar koju uvek imam u novčaniku. Sada kada više nema Ranisana, rešenje je Rupurut. Nolpazu imam, ali nisam koristio, doduše ja imam problem sa refluksom, tj. vraćanjem kiseline, a nedavno sam "skopčao" da je to posledica stresa... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abarth_maniac 6007 Napisano Maj 30, 2022 Drug član, 2777 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: SV 650S, Simson SR50, Cagiva Mito, CBF1000 Prijavi odgovor kao problematičan On 13.5.2022. at 23:37, Štef je napisao: Ja otkrio Panrazol ili Nolpazu... Na svaka 3-4 dana po jedna od 20mg i što kaže Neša, maltretiranje želuca sa čime god.... Sent from my Redmi Note 9 Pro using Tapatalk Mojom mami Nolpaza vratila zivot u normalu... On 13.5.2022. at 20:40, Blaza je napisao: Društvo, ostalo mi nešto lekova...ako neko nešto koristi, ili zna nekoga da mu treba, dajem sve, poklanjam, da ne bacam u medicinski otpad, a možda nekome treba... Bez kutija, samo table. Lekovi su u roku trajanja. Poslao sam pp Pablu pre 3 dana za upit da li je ovo dozvoljeno, da ne rušim pravila foruma. Nisam još dobio odgovor. Nadam se da je u redu. Molim admine da temu prebace gde treba, ako sam pogrešio, ili da je brišu, ako nije dozvoljeno. Hvala Ja trosim Concor 1.25. Apsolutno mi ne predstavlja framgent finanskijske poteskoce da ga kupim. Ali posto sam pre par meseci pokusao da se oslobodim lekova kojima je istekao rok, a naisao sam na zid, voleo bih da ga "potrosim" ili za svoje srce, ili jos bolje, za necije ko ne moze sebi da priusti. Samo da ne zavrsi u kontejneru. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9901 Napisano Maj 30, 2022 (promenjeno) Ne silazi, 2305 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan @abarth_maniacv Tvoje su, samo da vidimo kako da ti prosledim. Ako ti treba još nešto, ne ustručavaj se, slobodno kaži. Nisam još ništa bacio, jedino je Farin otišao kolegi @Rik. U stvari, prosleđen je po kolegi, još ih nije preuzeo... Promenio Maj 30, 2022 član Blaza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Maj 31, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan @Blaza svaka čast na gestu nego nije mi to namera ... da te hvalim .... Jel ima na lageru nesto gratis, za potenciju. Komšija nije imućan al je nemoćan, pa da pitam u njegovo ime ... 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan @travelman drugare, opet ne razmišljaš Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Maj 31, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Što ... dobra duša pa da učinim komšinici, stalno mi se žali a ja ne postizavam ni moj repertoar iz teftera 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bojan82 8655 Napisano Maj 31, 2022 Drug član, 2383 postova Motocikl: Umočiću... Prijavi odgovor kao problematičan A to jeja uvek shvatim naopako. Svejedno, to se ne poklanja a ko već ima viška nema 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
travelman 14037 Napisano Maj 31, 2022 Ne silazi, 1335 postova Lokacija: Karton siti ... gornje sokace. Motocikl: Y Prijavi odgovor kao problematičan Čekamo da se Blaza javi, on je duša od čoveka pa možda hoće da pokloni tableticu dve, ne mora celu tablu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9901 Napisano Maj 31, 2022 Ne silazi, 2305 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Nema... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...