Jump to content

Moto Zajednica

Moto Morini X-CAPE 650

Recommended Posts

• U prolazu, 27 postova
  • Motocikl: Moto Morini X cape 650

Evo update-a nakon povratka sa moto ture i da kazem da je X cape junački izgurno nešto preko 4300km bez problema i sa sadašnjih 22000km radi kao prvog dana. Na putu sam promenio lanac jer sam i sa lošim krenuo no to se svakako menja i bio je moj propust ali i sa tim je sve bilo perfektno. Definitivno bih voleo da ima malo više konjaže jer mi pobegu GS-ovci i KTM hahah Šalu na stranu odličan je i jedva čekam da dodje X Cape 1200 možda to bude jako lep update.

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 4

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• U prolazu, 52 postova
  • Motocikl: Honda CB 650 f. 2015, Honda NC 750x DTC 2019, Honda CB 500X 2023, Honda NC 750x 2025

Pozdrav svima. Procitao sam sve vaše postove i na korak sam od kupovine MM iz 2023 godine sa opremom  crash bar, centralni kofer , stitnici ruku, produzeni vizir sve Givi,za 6400 eura. Medjutim predrasuda prema kinezima mi ne daje hrabrosti za kupovinu istog. Motor mi se svidja, lijepo se sjedi na istom lijepo se vozi, ali...

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 27 postova
pre 58 minuta, motoze je napisao:

Pozdrav svima. Procitao sam sve vaše postove i na korak sam od kupovine MM iz 2023 godine sa opremom  crash bar, centralni kofer , stitnici ruku, produzeni vizir sve Givi,za 6400 eura. Medjutim predrasuda prema kinezima mi ne daje hrabrosti za kupovinu istog. Motor mi se svidja, lijepo se sjedi na istom lijepo se vozi, ali...

Sve ima svoje, no morini je sklopljen od dobro poznatih komponenti kinezi nisu nista razvijali za njega samo su pokupili resurse i sklopili ga. Za sad se meni pokazao kao dobar a sta ce biti za par godina to niko ne zna.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 943 postova
  • Motocikl: Kawasaki Versys 650 '10; Kawasaki KZ 440 LTD '82 & '83

Kakvi su vam utisci sto se opsteg vizuelnog stanja tice? Jesu plastike, srafovi, auspuh kao iz salona, ili su poceli da pokazuju znake starenja? Koliko je postojana farba na kormanu, agregatu, felnama? Kako vam se cini da ce to da izgleda za neku godinu?

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 27 postova

Ja za sad nisam primetio nikakav problem što se toga tiče. Svaki put kad ga operem sve se lepo sija, ali recimo meni su zlatne felne tako da ne potraju baš puno čiste ali se lepo operu na perionici i to bude bombonica. Deluje da ce to biti okej kroz koju godinu 😁 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1045 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Izbegavaj na auto praoni pranje motora, pogotovo oko agregata/dzekova, lezajeva tocka i felni... Ucice hemija u niplove pa ce biti sra*e posle nekog vremena 🙂

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• MK SO Zandarmerije, 621 postova
  • Motocikl: KAWASAKI ER5, pre SUZUKI BANDIT 1200, APRILIJA ATLANTIC 500 CLASSIC

da ozivimo temu, vidim niko ne pise o x-cape...

vozite li se,kako se  drzi sada u 2025-toj ?   moze li sa visinom od 177 da se dohvati zemlja a da budem stabilan,ne vrhovima prstiju ?

Promenio član brankoXM

• U prolazu, 27 postova

Izgleda da je dobro dok ćutimo 🤣

P.s ja sam 181/2cm i lagan sam ali najbolje da odes i probas kako ti stoji al msm da sa 177cm si tu negde knap na punom stopalu eventualno ono niže sedište 😁

nize sediste definitivno.  uzeo bih nesto novo prvi put u zivotu pa gledam da li neki od kineza za manje pare ili stroma 650 xt za vece. ove prve manje platis u startu ali iza manje pare prodas.za stroma treba vise para ali ce ga kad dodje vreme svako zeleti polovnog,mnogo vise nego kineza.  nisam jos odlucio na koju stranu ici

• Drug član, 2004 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Ja sam kupio stroma novog prošle godina ali ako traje sajamska akcija xcape 650 sa 3 kofera za one pare onda je to bolja kupovina nego strom.

• Sviđa mi se 1

dobra je ponuda trenutno u poredjenju sa konkurencijom.  e sad,meni licno malo je vise okrenut ka off-u nego asvaltu,dok je  strom vise putni motor,a mene asvalt zanima 100%.

takodje me odbija i to sto ce stroma starog 5 god.svako zeleti da kupi, a ovog verovatno niko... .bolja je investicija dugorocno gledano.  x cape je primamljiviji jer je dosta jeftiniji ali treba gledati  i unapred. ne znam,razmisljam jos...   koliko si visok, koja bi bila neka najmanja visina a da moze da se dohvati zemlja koliko toliko sigurno ?

Promenio član brankoXM
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 2620 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading...
pre 37 minuta, brankoXM je napisao:

dobra je ponuda trenutno u poredjenju sa konkurencijom.  e sad,meni licno malo je vise okrenut ka off-u nego asvaltu,dok je  strom vise putni motor,a mene asvalt zanima 100%.

takodje me odbija i to sto ce stroma starog 5 god.svako zeleti da kupi, a ovog verovatno niko... .bolja je investicija dugorocno gledano.  x cape je primamljiviji jer je dosta jeftiniji ali treba gledati  i unapred. ne znam,razmisljam jos...   koliko si visok, koja bi bila neka najmanja visina a da moze da se dohvati zemlja koliko toliko sigurno ?

Ajd neku da dodam na konto tvog razmišljanja...trenutno čekam isporuku 7 (sedmog :D ) kineskog motora i mogu ti reći da ni sa jednim nisam imao problem oko prodaje. Šta više većinu njih sam prodao iznad cene koja je bila standard u oglasima.

Ta priča ''kome da prodam'' iskreno ne pije vodu više a i ja se time nikad nisam vodio...kupim motor zato što ga želim, vozim koliko želim i uživam u tome...ne zamajavam se u glavi prodajom motora koji još nisam ni kupio.

Ono što prodaje svaki motocikl je prvenstveno održavanje, negovanje i korišćenje nebitan je brend. Današnji motori koji dolaze iz Kine su ooopako napredovali..pazi moj prvi kinez je bio Qingy 200 koji sam kupio novog 2007 godine, prodat 2009 god. momku koji je započeo posao sa kurirskom službom poslednji info koji sam dobio...2022 godine motor je bio u voznom stanju neka devojka ga je prenela na sebe. Taj motor je recimo imao doboš zadnju kočnicu a off je razvaljivao, svaki šraf se sam odvijao! A recimo šrafovi su se odvijali kasnije i na mom Dućku 916 :D  a oba motora su mi pružila nezaboravne uspomene.

Sad kinezi pakuju čak i više opreme nego što većina japanaca i evropljana daje u standard opremi...recimo jedan DS900X pakuje bliper, radar mrtvog ugla, radar blizine, BOSH ABS i CABS, grejače sedišta i ručica, amortizer volana, komplet podešavanje vešanja, brembo kočioni sistem, senzore pritiska u gumama, maglenke, crashbar, LED svetla, nosač kofera, žičane tubeless felne, kvalitetne pneumatike...sve to ispod 10k. Realno pronađi to kod ''mainstream'' brendova a da je cena ispod 10k.

Prosto tržište mora da se menja...

Na kraju, mislim da XC650 polako odlazi i radi se dumping cenama jer je ušao na tržište XC700 koji je po mom mišljenju bolja kupovina za malu razliku u ceni. Iskreno koferi ne bi trebalo da budu toliki mamac za kupovinu :D ali iz nekog razloga jesu...

Mislim da će XC700 a posebno XC1200 razvaliti naravno ako bude bilo dobre marketinške potpore jer koliko sam na sajmu video...baš su ih slabo predstavili a to bi trebalo da bude highlite Eurosumara. Znam da oba modela treba tek da stignu u Junu ali obzirom kakva je kampanja proteklih meseci bila oko ADV skutera ova dva motora su nepravedno u zapećku.

Moj savet je da gledaš i uzmeš ono šta ti radi ''živac'' :) a ne za koliko ćeš prodati...naravno podrazumeva se da imaš ''skill'' za to što želiš.

Opet naglašavam...ko se interesuje za XCape neka gleda novu 700ku.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

• U prolazu, 27 postova

Još nisi ni kupio a odma razmišljaš o prodaji, šta god da odabereš od ta dva nećeš pogrešiti sigurno. Za 5 godina ko zna kakva će situacija biti možda se X-cape pokaže znatno boljim od Stroma a možda i ne, to sad niko ne može da ti kaže jer je novi brend kod nas. 

P.s za 5 godina sve ispod GS, Afrike, Multistrade može da ti posluži samo kao učešće za nešto drugo jer niko neć dati preko 5-6k na neki ADV a da to nisu gore navedeni klasici. E sad da je bolji polovan klasik 10 godina star il nov kinez zavisi od tvog afiniteta.

Promenio član Mijatovicc
  • Sviđa mi se 2

• U prolazu, 27 postova
pre 10 minuta, mick je napisao:

Ajd neku da dodam na konto tvog razmišljanja...trenutno čekam isporuku 7 (sedmog :D ) kineskog motora i mogu ti reći da ni sa jednim nisam imao problem oko prodaje. Šta više većinu njih sam prodao iznad cene koja je bila standard u oglasima.

Ta priča ''kome da prodam'' iskreno ne pije vodu više a i ja se time nikad nisam vodio...kupim motor zato što ga želim, vozim koliko želim i uživam u tome...ne zamajavam se u glavi prodajom motora koji još nisam ni kupio.

Ono što prodaje svaki motocikl je prvenstveno održavanje, negovanje i korišćenje nebitan je brend. Današnji motori koji dolaze iz Kine su ooopako napredovali..pazi moj prvi kinez je bio Qingy 200 koji sam kupio novog 2007 godine, prodat 2009 god. momku koji je započeo posao sa kurirskom službom poslednji info koji sam dobio...2022 godine motor je bio u voznom stanju neka devojka ga je prenela na sebe. Taj motor je recimo imao doboš zadnju kočnicu a off je razvaljivao, svaki šraf se sam odvijao! A recimo šrafovi su se odvijali kasnije i na mom Dućku 916 :D  a oba motora su mi pružila nezaboravne uspomene.

Sad kinezi pakuju čak i više opreme nego što većina japanaca i evropljana daje u standard opremi...recimo jedan DS900X pakuje bliper, radar mrtvog ugla, radar blizine, BOSH ABS i CABS, grejače sedišta i ručica, amortizer volana, komplet podešavanje vešanja, brembo kočioni sistem, senzore pritiska u gumama, maglenke, crashbar, LED svetla, nosač kofera, žičane tubeless felne, kvalitetne pneumatike...sve to ispod 10k. Realno pronađi to kod ''mainstream'' brendova a da je cena ispod 10k.

Prosto tržište mora da se menja...

Na kraju, mislim da XC650 polako odlazi i radi se dumping cenama jer je ušao na tržište XC700 koji je po mom mišljenju bolja kupovina za malu razliku u ceni. Iskreno koferi ne bi trebalo da budu toliki mamac za kupovinu :D ali iz nekog razloga jesu...

Mislim da će XC700 a posebno XC1200 razvaliti naravno ako bude bilo dobre marketinške potpore jer koliko sam na sajmu video...baš su ih slabo predstavili a to bi trebalo da bude highlite Eurosumara. Znam da oba modela treba tek da stignu u Junu ali obzirom kakva je kampanja proteklih meseci bila oko ADV skutera ova dva motora su nepravedno u zapećku.

Moj savet je da gledaš i uzmeš ono šta ti radi ''živac'' :) a ne za koliko ćeš prodati...naravno podrazumeva se da imaš ''skill'' za to što želiš.

Opet naglašavam...ko se interesuje za XCape neka gleda novu 700ku.

Na xc 650 jedina stvar koja mi bas fali je tih par KS i to kad idem na dalji put, ako nisi dugoprugaš onda nije mana. No za ne tako jaki razliku u ceni isto msm da je xc700 mnogo bolja priča. A što se 1200 tiče trenutno se dvoumim samo dal crnog il belog ali čim dođe odma ga uzimam.

• Sviđa mi se 2

• Drug član, 2620 postova
  • Motocikl: TRK502X, SVT650X...loading...
pre 4 minuta, Mijatovicc je napisao:

Na xc 650 jedina stvar koja mi bas fali je tih par KS i to kad idem na dalji put, ako nisi dugoprugaš onda nije mana. No za ne tako jaki razliku u ceni isto msm da je xc700 mnogo bolja priča. A što se 1200 tiče trenutno se dvoumim samo dal crnog il belog ali čim dođe odma ga uzimam.

:) pazi...ja sam vozio sve od 12ks pa preko 100ks. U ovom trenutku daj mi šta želiš nije problem...ići ću gde god. Sa TRK502X ispod 50ks sam bez ikakvih problema ceo region više puta prošao u grupi sa opasno jačim i boljim motorima, nikakvih problem nije bilo. SVT650X takođe...

Cela priča...makar kod mene se svodi na osećaj koji mi pruža ceo paket. Čak više ne gledam brend kao nešto što je obavezno već samo osećaj pri korišćenju tog nekog ''vozila'' i šta ono pruža za uložen novac.

Recimo meni je baš veliku razliku o odluci za kupovinu napravio onaj sistem radara za upozorenje vozilu pozadi koje priđe preblizu i radar mrtvog ugla.

Toliko je ljudi iz mog okruženja imalo ili pehove ili ozbiljne saobraćajke zbog toga što su caknuti sa strane dok su se prestrojavali ili su bukvalno bivali pokupljeni jer ih vozač automobila nije video da su mi ta dva sistema bila eto neki nesvesni prioritet. Iskreno mislim da bi to trebalo biti standardna i obavezna oprema na svakom motorciklu.

E sad kad vidiš da te sisteme imaju samo premijum brendovi i u velikoj meri to pakuju kao dodatnu opremu a kod kineza ide standard....ja se lično zamislim. 

A što se tiče XC1200...ne mogu da tvrdim, nisam još probao motor ali ako je suditi po specifikacijama to će biti definitivno najbolja kupovina i jedina kupovina iznad 100ks i 1000cc koja ide ispod 13k a da daje više u odnosu na cenu.

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 1045 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Steta samo sto su xc650 i 700 oba 180° parallel twin, bas onako anemican zvuk ima ta konfiguracija. Mislim da bi V2 agregat bio pun pogodak, samo onda ide cena gore. Dizajn im je odlican. 

Ovaj 1200 ce biti bas interesantan.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Integrisan, 5601 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
3 hours ago, brankoXM said:

Tacno tako. Ako neko planira da vozi motor 5-10 godina, kao ja, onda moze da kupi X cape, ali mora da prihvati da ce ga morati prodati jako povoljno ili ce prodaja da traje bas dugo. Stroma ce prodati lako.

• Integrisan, 5601 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 hour ago, Rider000 said:

Steta samo sto su xc650 i 700 oba 180° parallel twin, bas onako anemican zvuk ima ta konfiguracija. Mislim da bi V2 agregat bio pun pogodak, samo onda ide cena gore. Dizajn im je odlican. 

Ovaj 1200 ce biti bas interesantan.

Slazem se, i ja nisam ljubitelj 180 stepeni zvuka :/ 

• Sviđa mi se 1

• Drug član, 2004 postova
  • Motocikl: Strom 650 xt

Neko je gore spomenuo zašto 3 kofera igraju ulogu kod kupovine.

Zato što vrede sa drzacima 1000 eura. Xcape ako je 6500e kad oduzmes 1000 ispada da si motor platio 5500e.

Ako uzmeš xcape 700 za 7000e i dodao kofere +1000e to je ukupno 8000e.

Znaci razlika je 1500e u ta dva motora sa koferima ( ne znam cenu xc700 ovo pišem poredjenja radi)

Kome koferi nisu potrebni u ne planira da ih kupi onda se slažem da ne treba da se stavljaju u konačnu računicu pri odabiru motora.

• Drug član, 2198 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere
1 hour ago, mick said:

sistem radara za upozorenje vozilu pozadi koje priđe preblizu

Malo off: kako tačno radi taj sistem, kako upozorava vozača iza ?

• Drug član, 801 postova
  • Motocikl: -

Moguće je da nije dobro napisao, ali čini mi se da sam pročitao kod nekog od ovih novih Kineza da ima to, da počne da bljeska stop svjetlo.

Ili to, ili ispod repa izađe mali Kinez i opali čekićem po šajbi?

Promenio član miki
  • Haha 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   1 član

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja