Jump to content

Moto Zajednica

Električni skuteri

Recommended Posts

• -, 1746 postova
  • Motocikl: /
Pre sat vremena, PanterA je napisao:

Nema mi tu nikakve logike iskreno.

Pre 5 sati, ser je napisao:

Ima neki klinac u mom kraju ovaj sa slike iznad...

Mora da pedala kad penje uz brdo

Dobijas pedale za ispomoc kao dodatnu opremu...

Screenshot_20231012_102001_SamsungInternet.thumb.jpg.99659cb95b35baacf2dcf0683676b897.jpg

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 2915 postova

zimus se raspitivao detaljno i odustao.Kontaktirao i majstora iz Subotice koji formira te subotičke koji se prodaju i radi servise.

Nisu svi isti čak i ako isto izgledaju,Kaže da određeno ime nosi  neki kvalitet.KOji su ti dobri zaboravio sam.

Ugllavnom sve je poprilično loše .Garanciju zaboravite jer je nečete dobiti sve i da pretite tužbom-Pošto su svi d.o.o. kad se nakupi tužbi on će bankrotirati i  nikom ništa.Otvara odma drugi d.o.o.

Na baterije je garancija samo 6 meseci što po meni u startu nije po zakonu.Ako vam crkne u 6 meseci nečete dobiti novu jer je to u samom startu pola posao pola prevara.Bterije dobijaš i one za el. skutere ali olovne ali kaže i da se zalome nekom i obične za napajanja.Za sitnije popravke niko neće plaćati transport do subotice i to 2 puta.Znam slučajeve sa punjačimma pa ništa.

Kupujte samo od nekog ko je iz vašeg mesta i može da on lično garantuje ali mislim da su subotičani glavni za celu držaVU

Majstor je rekao da kupujem samo model koji ima motor u celom zadnjem točku.

Ono što je kolega ranije napisao da je dostavljač prešao 20000 sa običnim startnim akumullatorima meni je neverovatno jer po novom sadu sam pitao ljude koji su prelazili po apsolutno ravnom oko 4-5 hiljada sa fabričkim baterijama koje su baš za el.skutere pa su gotove -Drugar je kupio u andreji bateriju baš za el.skuter istih karakteristika  kad mu je fabrička crkla i kaže da je gora od fabričke -slabije vuče ali ttrajnost po pređenom kilometru je ista.

Kad je pogleda ceo sklop deluje veoma jeftino sa cenom od 800-850 evra što je bar duplo od onog pto vredi .Cene na aliju za komad su oko 200 evra ali kolje transport a to kolje i uvoznike.

Po meni jedina opcija kome je to neophodno je starija i bolesna populacija koja ne može da okreće pedale običnog bicikla ili neko ko živi u brdima.Za njih pretpostavljam da je oko 3000 km i ide nova baterija od oko 300 evra koja je neminovnost

• Sviđa mi se 1

• U prolazu, 26 postova
  • Motocikl: 636

Znam da se dobijaju pedale. Al' ono, to se vodi kao elektricni bicikl. Pa onda kad ti nestane baterije da imas da se odvezes. Nema registracije i to...jbg...a to za uzbrdo mi je bas sumnjivo, iskreno...

Danas sam startovao coveka u nadi da je presao vise od 5-10k km, ali ne, tek je na 500km.

Lik ima 120kg. Kaze ne moze brze od 42km/h i dobacuje 45km. I povlaci ga poporilicno dobro. Videh rodjenim ocima. Ali to nije onaj skuter od 650e nego od 800e (Subotica) (komplet cena sa transportom). 

Inace da ne bude zabune, za onog prvog momcica iz wolta nigde nisam rekao da mu je to prvi set akumulatora za 20k km. Ali ako sam ga dobro razumeo drugi mu je. Ali i da je cetvrti, opet mu se isplatilo visestruko. Odatle znam da idu obicni akumulatori od 3k din,4 ili 5 komada. Pa cak i da ti traju jednu sezonu, oduzmi registraciju i oduzmi gorivo. Troskovi odrzavanja su manji, nema ulje itd. Ako bas zelis onda stavis onu dodatnu bateriju pa ides i do 100km.

Meni je grand dink 125, 2010 trosio 4-5l/100km lagano. Pa onda drka karb, pa onda svecica, pa onda aj menjaj ulje, pa onda lik na tehnickom nije hteo da me pusti jer se istripovao da mi je kriv korman, pa mi pukne auspuh, i tako hiljadu nekih propratnik q...E ovde toga nema. Al jbg, vozis bajs realno. 

Ne kazem da imam dobra iskustva sa kinezima...bas nasuprot.

I i da se ne lazemo, znam ja da sa max brzinom od 45km/h nije to nesto sto je za svakodnevnu voznju po gradu. Ali za po kraju do prodavnice, po cigare, pivo... i da se zavrsi nesto po guzvi je skroz ok alternativa nego da palim ninju u kojoj pritom imam mesta za paklu cigara...pizzu iz skroz dobre pekare, al samo ako ponesem ranac :) 

• Ne silazi, 2193 postova
  • Motocikl: Benelli

To sa vozac 120kg brzina 42km,domet 45km je dobar rezultat.Ja sam imao iz Subotice skutercic ,60v,5 akumulatora.Sa mojih 100kg max brzina 39km,domet 40+.Amortizeri su bili najvece razocarenje,gori nego na biciklu.

Pre 3 sati, cezarpa je napisao:

To sa vozac 120kg brzina 42km,domet 45km je dobar rezultat.Ja sam imao iz Subotice skutercic ,60v,5 akumulatora.Sa mojih 100kg max brzina 39km,domet 40+.Amortizeri su bili najvece razocarenje,gori nego na biciklu.

To ni nije pravi amortizer jer nema ulje unutra pa skače ko hemijska olovka.Postoji takođe problem ako država bude uvela nalepnice ko za trotinete -Šta onda pošto svi idu iznad 25 .Na žute table registracija.

• You tube / Drandigo .., 619 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

Trenutno mi je u garazi el.skuter kao sa slike iznad..

Drugar odvezo auto iz Sokobanje za Boljevac pa se vratio tim skuterom, oko 30km je presao od Boljevca do Sokobanje, ima 4 brzine, trenutno mu stoji da je baterija na max.. Domet je oko 50km.. Max bzina oko 35- 40kmh, ja ga probao juce, fino ide, fino krece i za brdo je ok, star je oko godinu dana i vidim da je na satu 950km predjenih.. Neverovatno koliko je tezak.. Drugar zadovoljan, kaze svakog dana ga voze, zavrsava posao..

• Drug član, 1905 postova
  • Motocikl: CF Motor 450MT; ex: Yamaha XT660Z Tenere

Što bi električni skuter imao brzine?

Izvinjavam se unapred ako tako nešto stvarno postoji.

Promenio član živke

• You tube / Drandigo .., 619 postova
  • Motocikl: Yamaha Fz6S

I ja ne znam, ima sa desne strane prekidac gde se menjaju brzine kretanja, u prvoj ide oko 10 na sat, drugoj 20, trecoj 30 i cetvrtoj 40 na sat.. Sprilike, nisam bas tacno merio ali tako nekako.. Lose sam napisao, sada kad razmislim to ispada da nisu brzine nego modovi voznje..

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 2193 postova
  • Motocikl: Benelli

To da budes po zakonu i da se ruka ne otme.Ti prekidaci samo smanjuju snagu,stavi na najveci broj.Ima i u kontroleru dve zice kad su spojene limitira brzinu.Razdvajanjem skida se blokada.

On 14. 10. 2023. at 19:45, cezarpa je napisao:

Realno ti koji postizu max brzinu preko 25km ,spadaju u zute tablice.

jel ima koji uopšte da je do 25 ,sve koje sam video da su kao bicikli i da su do 25 idu bar 35 a takvi  su izgleda svi na tržištu

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja