djuraz 230 Napisano April 21, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 128 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha FZ8-SA Prijavi odgovor kao problematičan Tu sam i ja sa godinama. Najbolje ti je da probas par vrsta motora, da vidis sta ti najbolje lezi. Meni na SV-u posle 2-3 sata voznje treba kratka pauza da protegnem noge, ali to je N (naked) varijanta sa kormanom, a ne S (sportska). Na S-u je agresivnija pozicija sedenja. Mislim da je SV od 2003 godista pa nadalje malo veci, nego prva verzija od 1999-2002. Ja sam nekada kao pocetnik, kada sam dobio dozvolu, uplacivao dopunske casove po nekim auto skolama, da bi probao odredjen motor, jer reeetko ko je u fazonu da daje jaci motor pocetniku da proba. Jeste da je tu instruktor i vozis polako itd, ali barem mozes malo da osetis motor. A i obuku sam gledao da zavrsim u skoli koja ima dosta motora na raspolaganju, pa sam probao svaki. Desavalo se i da instruktor ode na dorucak do pekare, radila neka fina zena tamo, a mene ostavi da se vozam sam po kraju i uzivam. Promenio April 21, 2022 član djuraz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mick 3280 Napisano April 21, 2022 Drug član, 2331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: TRK502X......SVT650X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, RBR je napisao: Мислим да смо се разумели, мени се нејкед мотори свиђају од кад сам угледао први... Имаче имам 30год и нисам више „толико" тврдоглав па сам кренуо да слушам мало и туђе савете... Већина ми је рекла да ћу на тим моторима да „одустанем" због ветра и положаја седења макар за прво време док сам на „мањим" машинама... Није ми поента да се возим до кафића већ да викенд одем из града и уживам у вожњи и свему ономе што пружа мотор а „кавез" на четири точка не може да пружи... Погледаћу шта има у понуди од туринг и ендуро модела па полако... Тешка срца сам ово написао, уништили сте ми снове Kao što sam ti prethodno napisao...na tvoje gabarite teeško da ćeš naći po meri naked motor. Mada...moj prošli motor je bio naked sa mojih 193cm i 120kg uspešno sam se pakovao na njega i ubijao po 1500km. Ali za ono što ti želiš to nije za tebe...položaj sedenja manje-više ali vetar koji ubija do te mere da ako slučajno ne nosiš adekvatnu opremu koža može da boli nakon gradske vožnje a kamoli izvan grada. Sa druge strane naked u gradu se ne može meriti ni sa jednom drugom vrstom motora...agresivnost, kretanje po gužvi i td. Za grad naked je savršen... Ukoliko su ti vangradske vožnje poenta sa tvojim gabaritima ja bih gledao komfor kod motora...CBF, Strom, Bandit, novije TRK502X i 650MT, ili Versys, Multistrada...obzirom da ti je prvi motor verovatno ćeš menjati za koju sezonu pa ne verujem da će ti biti problem zilion km napravljenih na tim starijim mašinama. Moj savet ti je da lepo na papir staviš sve trenutne moto salone i dilere. Odvojiš par dana, odeš sedneš na motore koji ti se sviđaju, opipaš i osetiš celu priču, eventualno probaš one koji imaju opciju probe pa odlučiš. Naći ćeš sigurno ono što ti odgovara... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1884 Napisano April 21, 2022 Drug član, 2868 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Inazuma Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1628 Napisano April 21, 2022 Drug član, 1010 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Kupićeš motor koji na kraju nisi ni uzeo u razmatranje 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4606 Napisano April 21, 2022 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan pre 29 minuta, Zarkela je napisao: Kupićeš motor koji na kraju nisi ni uzeo u razmatranje Mogu da potvrdim - tražila sam Yamahu, a završila sa Hondom u garaži. Ne žalim se, samo kažem! Ganjala sam samo R-ove, to volim i to je to. Bilo je raznih predloga, naked, cruiser, maxi skuter, ali ne vredi ništa kad mi ih oko ne hvata. Ni jednog trenutka se ne kajem zbog svog izbora, bole malo noge, al' je srce puno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano April 21, 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Isti slucaj. Posle par starijih motora pretezno uljno hladjenih teskasa, odlucim da kupim nesto na vodu, EFI, ABS, nesto lakse, putno novije, sa oklopima itd. Kao odlucio sam da prelazim u novi milenijum i da akcenat bude na modernijoj tehnologiji, udobnosti i komforu. Gledao mesec dana razgledao, probavao i kupio jos veceg teskasa Ne vredi, kad srce zaigra, nema tu sta da se prica. Samo gledaj da bude u dobrom stanju. To je najbitnije. A za te pare sigurno mozes naci u dobrom stanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2442 Napisano April 21, 2022 Andragog, 5008 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan TDM 900 Udoban, za tvoju visinu ok, mali potrošač, dobra zaštita od vetra, kvalitetan, nije skup, kočnice vrhunske. Kasnije ćeš ga lako prodati. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bakari 14 Napisano April 26, 2022 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbr1000rr Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druze, ja imam 2m i 100kg moj prvi motor je bio z750 2008, ono sto ti mogu reci iz iskustva da je meni top legao, bio mi je udoban i bio sam prezadovoljan njime. Gledao sam i hornet ali mi je previse mali bio. Moj savet imas budzet idi probaj neki z750 mislim da ce ti se dopasti. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Stefan013 53 Napisano Mart 11, 2023 U prolazu, 17 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav druze, ja imam 2m i 100kg moj prvi motor je bio z750 2008, ono sto ti mogu reci iz iskustva da je meni top legao, bio mi je udoban i bio sam prezadovoljan njime. Gledao sam i hornet ali mi je previse mali bio. Moj savet imas budzet idi probaj neki z750 mislim da ce ti se dopasti. Znaci ja sa svojih 185-6 i 100kg ne bi trebalo da brinem za z750?Sent from my iPhone using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2653 Napisano Mart 11, 2023 Drug član, 1166 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Šta god da uzmeš imaj uvek na umu da je prva godina nakon polaganja ,najrizičnija! Brzo dolazi do opuštanja nakon savladavanja osnova i stečenih osećaja za ciklistiku a iskustvo je malo.Samo lagano druže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 681 Napisano Mart 11, 2023 Zainteresovan, 449 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan On 4/19/2022 at 3:30 PM, RBR said: Поздрав свима, Да се представим, моје име је Огњен, за неких две недеље (ако буде све како треба ) добијам дозволу за А категорију. Сад да пређемо на неке податке Висина 190цм тежина 89кг(ако је она потребна) Искуство може се рећи минимално пре него што сам уписао школу возио сам кратко Suzuki DR125, чисто да научим неке основе(како мењати брзине, контролу мора, старт итд.) Тренутно сам у аутошколи на Hondi nc750x Потребан ми је савет око куповине мотора, тј предлози највише због моје висине и искуства. Спремио сам неких 4500€ макс Опрема не улази у ту цифр, па бих воле да ме неко искуснији посаветује око одабира мотора. Тип мотора који се мени лично свиђа је Naked Ако је потребан још неки податак, што се каже стојим на располагању. Хвала и поздрав још једном Versys ,nije dosadan,jako je povozan,prasta greske (sto je najbitnije)zabavan je za voziti,nije mali...sta god da uzmes ionako ces ga menjati za godinu maxx dve Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1531 Napisano Mart 17, 2023 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 3. 2023. at 22:33, Džim Džarmuš je napisao: Šta god da uzmeš imaj uvek na umu da je prva godina nakon polaganja ,najrizičnija! Brzo dolazi do opuštanja nakon savladavanja osnova i stečenih osećaja za ciklistiku a iskustvo je malo.Samo lagano druže. Statistika zapravo govori da je najveći rizik između druge i treće godine upravo zbog razloga koji si naveo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2653 Napisano Mart 17, 2023 (promenjeno) Drug član, 1166 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @Lone riderobzirom da je statistika kao bikini..Mnogo pokazuje a ne otkriva ništa.Nek bude da smo obojica u pravu bez obzira na izvore, jer oprezan treba biti do kraja vozačkog staža. A i ovde moze biti marginalna greška prisutna (prisutna je u istrazivanjima)jer razlika izmedju dva pomenuta perioda iznosi 0.12.. Promenio Mart 17, 2023 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Urban Rider 1531 Napisano Mart 17, 2023 Zainteresovan, 683 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650 Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Džim Džarmuš je napisao: @Lone riderobzirom da je statistika kao bikini..Mnogo pokazuje a ne otkriva ništa.Nek bude da smo obojica u pravu bez obzira na izvore, jer oprezan treba biti do kraja vozačkog staža. Nisam do ovih podataka došao iz sopstvenih izvora da bih bio u pravu. Tekst je preuzet iz knjige Proficient Motorcycling Davida Hough-a, ali je izdanje iz 2008 god. zapravo, tako da je vrlo moguće da se nešto od tada promenilo. A o statistici ne bih jer bi diskusija otišla u potpuno drugom pravcu Preporuka za knjigu btw. Ako budem naišao na pdf, podeliću u nekoj od tema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
r_faruk 43 Napisano Mart 20, 2023 (promenjeno) U prolazu, 85 postova Lokacija: Sarajevo Motocikl: Honda NC750x Prijavi odgovor kao problematičan On 3/17/2023 at 11:01 PM, Lone rider said: Nisam do ovih podataka došao iz sopstvenih izvora da bih bio u pravu. Tekst je preuzet iz knjige Proficient Motorcycling Davida Hough-a, ali je izdanje iz 2008 god. zapravo, tako da je vrlo moguće da se nešto od tada promenilo. A o statistici ne bih jer bi diskusija otišla u potpuno drugom pravcu Preporuka za knjigu btw. Ako budem naišao na pdf, podeliću u nekoj od tema. Evo ima ovdje.... https://libgen.is/search.php?req=Proficient+motorcycling&open=0&res=25&view=simple&phrase=1&column=def Zadnje izdanje iz 2012 Promenio Mart 20, 2023 član r_faruk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1628 Napisano Mart 21, 2023 (promenjeno) Drug član, 1010 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan On 17. 3. 2023. at 23:01, Lone rider je napisao: Nisam do ovih podataka došao iz sopstvenih izvora da bih bio u pravu. Tekst je preuzet iz knjige Proficient Motorcycling Davida Hough-a, ali je izdanje iz 2008 god. zapravo, tako da je vrlo moguće da se nešto od tada promenilo. A o statistici ne bih jer bi diskusija otišla u potpuno drugom pravcu Preporuka za knjigu btw. Ako budem naišao na pdf, podeliću u nekoj od tema. Da se nadovezem na statistiku. Prava jstatistika e ona kad neko pise knjigu, odnosno rad. A druga statistika je za potrebe marketinga, javnosti itd... Promenio Mart 21, 2023 član Zarkela Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bakari 14 Napisano Mart 23, 2023 U prolazu, 40 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Cbr1000rr Prijavi odgovor kao problematičan On 11. 3. 2023. at 22:23, Stefan013 je napisao: Znaci ja sa svojih 185-6 i 100kg ne bi trebalo da brinem za z750? Sent from my iPhone using Tapatalk Neces imati nikakv problem,a trenutno vozim cbr 1000rr 2006 i isto mi je lagan za voznju sa ovom visinom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...