Jump to content

Moto Zajednica

BMW R1300 GS, R1400 GS, M1300 GS

Recommended Posts

• Drug član, 2253 postova
  • Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory

Nista mi nije jasno... Kako je doslo do ovoga. Uh mozes misliti rezervoar veci - zakacis dva kanistera na bisage i eto imas veci kapacitet bez da vozis krmacu!

Zasto su napravili krme!? Kakav bre adventure - ovo kada padne treba dizalica da ga podigne.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 372 postova
  • Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica

Ranko nije to isti motorin, ova maketa je Urban GS kao što vozi kolega @veljabandit i ruku na srce meni izuzetno lep motocikl koji malo odudara od standarda. 

• Zainteresovan, 372 postova
  • Motocikl: R1150GS
pre 54 minuta, vucko23 je napisao:

Ranko nije to isti motorin, ova maketa je Urban GS kao što vozi kolega @veljabandit i ruku na srce meni izuzetno lep motocikl koji malo odudara od standarda. 

Ja čvrsto verujem da Ranko to zna, ili barem sluti, a ako ništa od toga - piše mu na kutiji od igračke 

Promenio član ironhorse

• Drug član, 1623 postova
  • Motocikl: Honda NC750x

Znam al kazem u sali da su lepse napravili pre x god nego sad :lol2:

Svaki bmw je lep do 1300, onda im se nesto desilo :lol2:

• Braveheart, 698 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.

Izgleda ja imam neki retardirani ukus kad vidim ove silne komentare, meni se i Pan America sviđa... 

Bas mi moćno izgleda novi gs1300 adventure kao neki transformers, izgleda sam preterivao sa gledanjem spf kao klinac :lol3:

Lično cu da vidim da zakazem test voznju kad bude bio dostupan, jer unazad par meseci gledam Multistradu Grand Tour... i sad kad sam video ovaj adventure... baš mi se svidja.

• Zainteresovan, 764 postova
  • Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24-------------------------

Meni izgleda kao GS1300 koji ima problema sa prejedanjem... Krme debelo.

Rep mrsav, a prednji deo kao da ce da rodi malog GS-a svakog momenta.🤰

FB_IMG_1720227517983.thumb.jpg.5253f572be01b30766496b31b6a8ece5.jpg

• Sviđa mi se 3
  • Haha 1
  • Tužan 1

pre 40 minuta, Biker Boy je napisao:

Izgleda ja imam neki retardirani ukus kad vidim ove silne komentare, meni se i Pan America sviđa... 

Bas mi moćno izgleda novi gs1300 adventure kao neki transformers, izgleda sam preterivao sa gledanjem spf kao klinac :lol3:

Lično cu da vidim da zakazem test voznju kad bude bio dostupan, jer unazad par meseci gledam Multistradu Grand Tour... i sad kad sam video ovaj adventure... baš mi se svidja.

I meni je Pan America fenomenalna.

Džaba, ne vole ljudi GS - malo zbog bogatih kvazi motorista koji kupuju šta je skupo pa se posle na njima ponašaju ko bagra, malo ih nervira što ljudi koji ne znaju misle da je to nekakva ultimativna off road sprava (mada, kad gledaš BMW reklamne slike i filmiće - to su sve dobri makadamski putevi - a što GS zaista lagano može i za šta jeste), malo im je kiselo grožđe jer ovi noviji koštaju puno, malo vole da podgrevaju čaršijske priče o kvalitetu, a ima i do dizajna. Izgleda kao poljoprivredna mašina- i po meni tako i treba da izgleda. Meni je to lepo, nekome nije i to je ok. 

Pomenuo si Multistradu. Pored nje GS izgleda kao da ga nisu ni nacrtali pre nego što su počeli da ga prave.

• Sviđa mi se 5

• Drug član, 1434 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400
28 minutes ago, ironhorse said:

Pomenuo si Multistradu. Pored nje GS izgleda kao da ga nisu ni nacrtali pre nego što su počeli da ga prave.

Za ceo post - amin !!

Moj slucaj : zasto bi neko kupio GS pored multistrade i afrike ? ( Ako nije lepsi , a ovaj pogotovo )

Drugo , i bitnije !! Jel pratis oglase delova za GS ? Jesi clan neke viber GS grupe ? Jel imas zeludac za ono ?

Zasto placas prosirenje copave 100e ? Zato sto je wunderkuracpalac ? Zasto placas plasticni balon za 5l goriva 50e , a kosta 1500 din , da bi ga vozio do Avale ? Zasto odelo na kome ima prisivak BMW , kosta 600e a staro je 300.god i izgleda kao uniforma automehanicara ? Zasto vozis svih 12 kofera kroz grad ? Lepo ti ?

Znas li koliko pitanja mogu da ti postavim ? Jos 1500 !!

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Sviđa mi se 8
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7306 postova
  • Motocikl: TDM 900

A vidi, nije to samo GS fenomen već kompletan ADV sindrom koji je uhvatio motociklizam u poslednje vreme. Iz toga je proisteklo gomila nepotrebnih gluposti sa naduvanim cenama. A cela ta industrija je da nakačiš ceo katalog "dodatne opreme". Pa tu je i gomila fake ADV motora koji to nisu. No opet, ljudi hoće da voze ADV motor i da imaju zaštitu od vetra kao na touring motoru, da voze ADV a da mogu da se jure sa sport tourerima na asfaltu, da budu lagani za offroad a da se dvoje sa tri (evo sad i šest kofera). Prodaju zaštite za kraš barove. Jer zamisli, kupiš skup kraš bar da zaštitiš skup motocikl, pa pošto je skup kraš bar tu uzmeš zaštitu i za njega. 

• Sviđa mi se 4
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

pre 20 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

Za ceo post - amin !!

Moj slucaj : zasto bi neko kupio GS pored multistrade i afrike ? ( Ako nije lepsi , a ovaj pogotovo )

Drugo , i bitnije !! Jel pratis oglase delova za GS ? Jesi clan neke viber GS grupe ? Jel imas zeludac za ono ?

Zasto placas prosirenje copave 100e ? Zato sto je wunderkuracpalac ? Zasto placas plasticni balon za 5l goriva 50e , a kosta 1500 din , da bi ga vozio do Avale ? Zasto odelo na kome ima prisivak BMW , kosta 600e a staro je 300.god i izgleda kao uniforma automehanicara ? Zasto vozis svih 12 kofera kroz grad ? Lepo ti ?

Znas li koliko pitanja mogu da ti postavim ? Jos 1500 !!

Sve to stoji - zato što nosi plavo beli bedž.

Što se samog kvaliteta tiče, ne mislim da je tu išta bolje ili gore od ostalih premium motocikala. 

Ja sam smešan samom sebi kad pričam o GSovima kao da nešto znam jer eto vozim starog, gvozdenog GSa 😂. Zaista ne znam ništa.

Jesam, član sam, ali samo grupa koje se tiču 1150 mašina pa je tu i kojekako. Ima stvari koje ne želiš da ti riknu jer će u tom slučaju biti isplativije ne popravljati.

E sad dolazimo do onoga gde sam ja - ja a ti si ti. Mene lično je moj motor oduševio kad sam prvi put seo na njega. Potpuno oduševio.

Vozim motor 23 godine-dakle nisam zelen, ali sam ukupno u životu vozio 20-25 motora-dakle ima ovde ljudi koji znaju 300 puta više nego ja.

Sve ovo napisah kao odgovor na tvoje pitanje: kad bih imao love, ja bih bio taj koji bi ovo kupio. A nisam majmunčina i ne kurčim se.

• Sviđa mi se 2
  • Hvala 1

• Drug član, 1434 postova
  • Motocikl: Kawasaki GTR 1400

Nemam apsolutno nikakav problem da neko vozi GS jer mu je legao ...apsolutno razumem... I podrzavam.. 

Ne mora da bude najbolji motor da tebe/ziku/peru ispunjava i daje to sto od njega ocekujes...

Sve dok nisi ovca za šišanje...tad mi smeta ...ali samo ako je neko moj :)

PS : pitanje je vise bilo ,.zasto ovo a ne afriku npr ? Ili stradu

Promenio član Darko Mihajlovic
  • Sviđa mi se 1

• BJB Maxi Scooter Club, 430 postova

Nek ga vozi neko i samo zato što je BMW i skup je, i to je ok, ali su bar uvek bili premoćni.

Svaki 1200 ADV, i obični od LCa pa nadalje, su bili pojava, prepoznatljivi, realno dobro izgledali kad se napucaju opremom, na stranu sta se kome subjektivno svidja.

Ovo sa slika je... prepoznatljivo :lol:

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

• Drug član, 1865 postova

Voleo bih da ovo vidim uživo, ovako sa slika mi rezervoar deluje nezgrapno.

Ne znam kako se vozi i sa tank torbom.

Ja imam 193cm i deluje mi da je ovo preveliko.

Bilo kako bilo,ja bih odvezao ovo čudo preko Pamira.

Inače postoji dobar razlog zašto su kanisteri za gorivo skupi.

Zato što jeftini koji rade posao na motoru ne postoje.

• Sviđa mi se 1

pre 19 minuta, Darko Mihajlovic je napisao:

PS : pitanje je vise bilo ,.zasto ovo a ne afriku npr ? Ili stradu

Samo jer mi se sviđa. Nemam ništa protiv i nisam u taboru ovom ili onom.

Vozio bih ja i Moskvič motor kad bi mi se svideo.

• Podržavam 1

• Braveheart, 698 postova
  • Motocikl: BMW S1000xr, Piaggio Madley 150.
11 minutes ago, ironhorse said:

Samo jer mi se sviđa. Nemam ništa protiv i nisam u taboru ovom ili onom.

Vozio bih ja i Moskvič motor kad bi mi se svideo.

Baš tako... kao kad vidiš dobru ribu ili ti se svidi na prvi pogled ili gledaš kroz nju.

Novu Multistradu Grand Tour kad sam video uzivo krenuo je da mi curka od uzbuđenja, kakva masina...

Sve je pitanje samo jel imaš love ili nemaš... ako nemaš ćutiš kenjaš i brzine menjaš, ili si u prilici da ispuniš sebi neki hir a opet kazem moraju da se znaju prioriteti kao i svi mi što dobro znamo da postoji zivotni prioriteti pored ljubavi prema motorima i načinu zivota.

Jednostavno Bmw je premium brend napravili dobar marketing, sve to stoji da izuvaju sa dodatnom opremom i moto opremom, ali mi smo takav mentalitet da volimo da se pokazemo i uvek se nešto na neki lastiš zivi i svi bi nešto premimum da se pokazu.

Honda Afrika je odlican motor i ovaj poslednji model sto su izbacili strava izgleda, voleo bih da ga probam ali jednostavno ne radi me... 

Promenio član Biker Boy
  • Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Drug član, 2917 postova
  • Motocikl: Super Tenere 750

Aman kakvi ste to, ja bih sve jasio

Послато са 2303CRA44A помоћу Тапатока

• Sviđa mi se 1
  • Haha 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja