vasa.93 2627 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 4 hours ago, matke92 said: Našao sam sad i na sajtu poreske uprave: https://www.purs.gov.rs/biro-za-informisanje/novosti/8161/od-31032022--nova-usluga-za-kupce-upotrebljavanih-motornih-vozila.html Ovde je to sada ovako formulisano: Ако сте купац неког возила од другог физичког лица, у четири једноставна корака, након уноса личних података и података са саобраћајне дозволе, добићете износ пореза, који можете одмах да платите на порталу путем картице... Zar ranije porez nije bio na teret prodavca, iako ga je u praksi uvek plaćao kupac, a sada je to definitivno stavljeno na teret prodavca? Inače, i ja probao par kalkulacija, i isto mi se čini da postoji određeno sniženje cena koristeći skorašnje primere kupoprodaje vozila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14372 Napisano April 3, 2022 moto merkat °°, 4895 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan pre 41 minuta, vasa.93 je napisao: isto mi se čini da postoji određeno sniženje cena koristeći skorašnje primere kupoprodaje vozila Postoji za vozila "mladje generacije" a za starija je duplo veci sto vidim kao kaznjavanje ljudi nize kupovne moci. Vozilo se kupuje spram kupovne moci i tesko ce neko sa raspolozivim iznosom od npr 10k € kupiti vozilo od 2k € ili misle da je to "stimulacija" da se kupuju mladja vozila. Ovo je ravno izjavi "agenta" iz neke vladine agencije za polovnjake da treba ukinuti euro3 kao uslov za carinjenje i uvoz jer se uglavnom kupuju vozila vrednosti oko 2500€, pa batice nije maximum euro3 nego minimum, ko hoce/moze ima izbor i euro 5, 6 ta "čudna"pojava se zove kupovna moc gradjana. Opet nisam gledao drugi dnevnik pa zaboravih koliko nam dobro ide. 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2627 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, bdada said: Postoji za vozila "mladje generacije" a za starija je duplo veci sto vidim kao kaznjavanje ljudi nize kupovne moci. A od koliko godina kreće ta starija generacija gde dolazi do obrta? Neša je okačio primer na vozilu starom 12 godina gde je porez skoro upola manji. Verujem u to što pričaš, ali me interesuje gde je granica gde dolazi do obrta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2623 Napisano April 3, 2022 (promenjeno) Drug član, 1515 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Cena poreza ni ranije nije bila preterano velika. Da se ne lazemo. Ja sam kupio drugi auto pre pola godine i jos ga nisam preneo na moje ime, samo iz razloga sto se previse ceka. Kupio sam ga od kolege, i uz ovlascenje se vozim. Msm da cu tako do prodaje. Kako da odradim "kalkulaciju"? Popunjavanjem one tabele, krecem u proces ili ga mogu prekinuti na kraju? Promenio April 3, 2022 član MaxiS Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan За мог мученика, 2002. годиште сада 4400 рсд пренос, а ја платио између 1200 и 1600 рсд пре 2 године. Инфлација? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zuba87 6721 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1652 postova Prijavi odgovor kao problematičan pre 25 minuta, MaxiS je napisao: Каko da odradim "kalkulaciju"? Popunjavanjem one tabele, krecem u proces ili ga mogu prekinuti na kraju? Може на крају да се одустане, након добијеног износа. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21961 Napisano April 3, 2022 Integrisan, 9483 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Evo porezi na neke od motora sto platih, da se ima za poredjenje... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14372 Napisano April 3, 2022 moto merkat °°, 4895 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, vasa.93 je napisao: A od koliko godina kreće ta starija generacija gde dolazi do obrta? Neša je okačio primer na vozilu starom 12 godina gde je porez skoro upola manji. Verujem u to što pričaš, ali me interesuje gde je granica gde dolazi do obrta. Evo primera, automobili su u pitanju. O ovom primeru (oznaceno crvenim) sam pricao. Oznaceno plavim sam uporedio sa mojim autom, Vectra iz 1994 god. u CDX opremi (kataloski skuplja) u klasi Pasata iz primera. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2623 Napisano April 3, 2022 Drug član, 1515 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ja se nesto ne snalazim sa ovim. Ne mogu da sracunam za mene... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21961 Napisano April 3, 2022 Integrisan, 9483 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nisam za kompom pa po secanju, posle licnih podataka u padajucem meniju izaberes "poreska uprava" tek onda imas ponudjenu opciju obrade poreza...Dalje unosis podatke sa saobracajne. Sent from my EML-L09 using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
max80 2872 Napisano April 3, 2022 Drug član, 694 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Tracer 7 na drumu, Katana i Fazer u srcu Prijavi odgovor kao problematičan Super je ovaj nacin uplate jer mnogo ubrzava proces i cuva zivce. Jedina manjkavost formule je sto nema kriterijum za vrednost vozila, pa u jednacini jeftinija vozila idu u plus, a skuplja u minus sto se tice placanja. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2406 Napisano April 4, 2022 (promenjeno) Andragog, 4978 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Neka je i malo skuplje, samo da se završi odmah.... Promenio April 4, 2022 član srbac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2623 Napisano April 4, 2022 Drug član, 1515 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 18 sati, N.F.S. je napisao: Nisam za kompom pa po secanju, posle licnih podataka u padajucem meniju izaberes "poreska uprava" tek onda imas ponudjenu opciju obrade poreza... Dalje unosis podatke sa saobracajne. Sent from my EML-L09 using Tapatalk To je caka. Komp! Ja sam na mobilnon i ne vidim sve opcije Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2623 Napisano April 8, 2022 Drug član, 1515 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Upalio laptop, posle 100god i sracunao. Meni prenos iznosi 15.446 din Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
halfman 114 Napisano April 8, 2022 Svrati ponekad, 124 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Bmw f850 gs adventure Prijavi odgovor kao problematičan Da li je tacno da ce sad po novom porez biti manji ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2406 Napisano April 8, 2022 Andragog, 4978 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Za starija vozila malo skuplji, za mladja vozila malo jeftiniji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano April 9, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Pljackanje naroda zestoko. Mene porez u martu izneo 2740din na auto star 21 godina i ammsa vrednost od 109 000, tako nesto otprilike. Po ovom kalkulator bi me sad prenos kostao 4890din. Skoro pa duplo. Lepota od zemlje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
matke92 685 Napisano April 14, 2022 (promenjeno) Svrati ponekad, 151 postova Lokacija: Beograd Motocikl: RS 125; Derbi GP1 250; Daytona 675 Prijavi odgovor kao problematičan E ovako, ja sam prosle nedelje u cetvrtak uradio prenos RS-a (overa kupoprodajnog ugovora kod notara) i preključe kad sam registrovao auto u agenciji sam platio porez 1045din za RS-a. Da bi popunili uplatnicu potrebna je saobraćajna i lična karta kupca. To sam dao, oni sami tamo popunili sta treba i to sam platio. Sledeće je da naredne nedelje kad sklopim motor ako ne bude problema da odem uradim tehnički i registrujem. Ono sto mi je rekla žena iz agencije je da ovo kad se plati poreskoj sutradan bude vidljivo i da može da se registruje. 1045 sam platio, po mojoj računici je bilo 1020, tako da u principu to je to. Promenio April 14, 2022 član matke92 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2627 Napisano April 14, 2022 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Kad je već sveže, šta je sve od dokumentacije potrebno za prenos? Imam saobraćajnu, ugovor, porez ću platiti sada. Još nešto? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tarmi636 578 Napisano April 14, 2022 Zainteresovan, 330 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Meni su za vadjenje dokumenata novih i tehnicki rekli da donesem 1. Potvrdu o placenom porezu 2. Kupoprodajni ugovor 3. Saobracajna 4. Tablice (ja menjam moje) * nije lose napraviti kopiju potvrde o placenom porezu, da ostane za svaki slucaj Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2627 Napisano April 14, 2022 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan A kako se dolazi do potvrde u slučaju online plaćanja? Ja bih rekao da bi to trebalo automatski da je vidljivo u sistemu, zar ne? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano April 14, 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Nema potvrde vise. Potvrda bi eventualno bila uplatnica. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JevtaNS 1861 Napisano April 14, 2022 Drug član, 2859 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ko se loguje na eupravu kao platilac kupac ili prodaac Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gost Napisano April 14, 2022 Prijavi odgovor kao problematičan Kupac. To je uredjeno ovim izmenama zakona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MarkoMoto 801 Napisano April 14, 2022 Zainteresovan, 493 postova Prijavi odgovor kao problematičan Od 7:40 na ovu temu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...