Jump to content

Moto Zajednica

I opet me nije video...

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

Vec sam pisao o tome po raznim temama i postovima kako me u voznji kojekakvi bolidi, telefonisti i latentne ubice karakterisu kao nevidljivog. Vise ni neznam koliko puta se desilo da bezim na bankinu jer auto sa moje leve strane odjednom krene na mene, da se ukopavam, da klizim, da urlam i stiskam sirenu do usijanja jer se prestrojavaju na mene, i svaki put se rasprava sa tim atentatorima zavrsi sa omrazenom recenicom:"izvini, nisam te video".

I taman covek pomisli da je oguglao na tu recenicu, kad desi se nesto novo, jos odvratnije da potvrdi Marfijevo pravilo.

Juce oko pola pet stanem na rakrsnici u samom centru grada. Ispred mene samo zuti Novus taxi. Stao sam kao i uvek oko metra udaljenosti od kola, spustio noge na put i cekao zeleno. U jednom momentu taxista ubaci u rikverc i na mene!!! I moja devojka i ja pocnemo da vicemo, a taxista se branikom nabije u mene i pocne da nas gura nazad.  I tek posto smo skoro pali jer nas je odgurao vise od pola metra, je zakocio i izasao. Moja devojka se uplasila pa nikako da sidje, uhvatila se jadna za rukohvate pa nece da pusti - ja zbog nje nemogu da sidjem, a gledam stalno u moj blatobran i pitam se jel puko na 5 ili 6 mesta! Pocnem da vicem na nju, ona se tu prene i sidje, sidjem ja, pogledam u tog glupavog coveka sa blagotelecim izrazom lica, skinem kacigu i pitam ga jel normalan???!!!!??? A on mi kaze:" izvini brate, nisam te video"!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! NIJE ME VIDEO!!!!! Pa kako me nisi video debilna debilcino kad ti stojim na sred retrovizora sa upaljenim svetlom!!!!! A on ce: " jebiga, nisam te video". ja se spustam do blatobrana, vec pocinje stomak da mi se grci, i na svu srecu nista! Moje je blatobran probio neku gumu koju on ima na braniku i nije se cak ni izgrebao. Taxista pocne da me tapse po ramenu, da se izvinjava i da mi prica kako nije nista i kako je sve u redu, i stalno ponavlja tu odvratnu, beskrupulozno bezobraznu recenicu " nisam te video". Kada sam mu rekao da cu mu iscupati grkljan ako mi se ne skloni sa ociju, seo je u taxi i otisao.

I to je to. Motor nije pretrpeno nikakvu stetu, mi smo ne povredjeni, moji zivci su doduse tanji za jos jednu nit, i jutros kad sam dolazio na posao gledao sam jel imam odraz na staklima. Mozda su Japanci u mog Kawu ugradili stealth tehnologiju, a da to nisu naveli u specifikaciji.

I eto sta da vam vise pricam. Nije me video...

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12471 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

..klasika...ti događaji na semaforu su stvarno debilni, čovek ili nije pogledao u retrovizor ili je "mislio" da je pogledao i da nije nikog bilo...blockout u memoriji.

Pre neki dan sam bio u službenom autu, uredno stajao iza automobila na semaforu i kreten ubaci u rikverc i tras u mene???

Ista stvar, "nije me video" a bio je siguran da je pogledao u retrovizor....

Moramo biti spremni na svakakve, totalno nelogične situacije.

• Drug član, 3130 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Kako ti je krenulo, ni da stavis rotaciju, ne bi te videli. Odlicno se zavrsilo, a moglo je... Cuj, posto imam slicne probleme /nevidljivost/ resio sam da nadjem neku suludo jaku sirenu, kao onaj Nautilus. Mozda, ali mozda bi to i tebi pomoglo? Na obicne sirene, vise niko ne reaguje. Treba nam sirena da kad je cuje, sa sve kolima preskoci bankinu na auto putu.

• Ne silazi, 5900 postova
  • Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Trebao si to da slikas, i da uvatis taxistu, pa kod Culeta u servis da ti Sale proveri motor, dal su tockovi u osi, rastojanje medju osovinama, a majmun da plati proveru, a i opravku akop nesto fali !

Pa da vidis kako ce drugi put i tebe i sve nas da vidi sa kilometar daljine !

• Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator

Sto se tice sirena, ja kupio na pijaci one dve dvoglasne trumpete, sve sa relejem = 300 dinara . Isterujem ljude iz pameti , misle da je sleper iza njih ( a ono MZ 150 )  ;D

• Svrati ponekad, 231 postova

Moram priznati da nisam do sad imao vecih problema u gradu. Uvek ima izletanja, uletanja od strane vozaca kola, i slicnih stvari ali sam do sad imao srece da me niko nije udario. Da jeste isao bi kuci bez zuba. Ima svakakvih kamikaza, ali to se odnosi ne samo na vozace u kolima nego i na motorcikliste. Ni jedni ni drugi se dobrim delom ne ponasaju kako treba u saobracaju. Mi pizdimo na njih, a oni na nas. Reci mi za pocetak koliko ljudi u NSu nosi kacigu? Znaci moramo i mi poceti da se odnosimo prema zakonu, i ne samo prema zakonu nego i da pazimo na sebe jer sigurno niko drugi nece. I tek onda vremenom mozemo da se nadamo da ce se neke stvari promeniti.

Sto se tice taksista u NSu, najgori su. Rade sta hoce, kad oni hoce i kako hoce. Najvise saobracajki ono prave. Zato sto sad svaki papan koji je juce polozio, ako nema sta pametnije da radi moze da bude taksista. Nemam reci za to 'koliki' je nas zakom a pun rupa ko svajcarski sir!

• Svakom po zasluzi, 12471 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Ako ne znaš šta je "džungla na asfaltu", dođi da voziš po Beogradu ujutro od 8 - 9h i popodne od 16 - 18h....

• nocni cuvar, 2586 postova
  • Motocikl: Yamaha nouvo elegance

Mozda ne bi bilo lose da u dodatnu opremu na motoru nabavimo neku sipku metar ipo ili dva duzine i kada krene u rikverc udariti par puta po krovu , verujem da ce tako razumeti poruku .

• Drug član, 1893 postova
  • Motocikl: XRV 750

E zbog ovakvih situacija ja NIKAD ne stajem u koloni na semaforu vec se probijam na celo ;) Ali onda mi oci ispadnu gledajuci da me neko ne naguzi :o :o :o

Ako ne znaš šta je "džungla na asfaltu", dođi da voziš po Beogradu ujutro od 8 - 9h i popodne od 16 - 18h....

Znam da je kod nas u BG velika guzva, ali ako odes jedan dan u NS shatices da su nasi vozaci melem na ranu :o :o

Sledeci put kad budem morao da idem u NS samnom idu moji drugovi Smith & Wesson ;D ;D ;D

• Svrati ponekad, 231 postova

Moram priznati da se kod vas u BGu ipak malo civilizovanije vozi. Jeste da je kako je Arakis rekao  "džungla na asfaltu" ali je ipak drugacije u odnosu na NS. Ako vozac vidi pesaka na pesackom on ce da doda gas kako bi prosao pre njega. Veznja preko 2 trake i slicno. Postali su nenormalni. I ono sto mene licno najvise nervira je to sto izgleda vise niko ne koristi zmigavac. Ides iza njega i nemas pojma na koju ce stranu. Mislis da ce pravo, krenes da zaobidjes i on kao da se tom trenutku predomislio i pocne da skrece u tebe!!!

• Drug član, 1738 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Mozda ne bi bilo lose da u dodatnu opremu na motoru nabavimo neku sipku metar ipo ili dva duzine i kada krene u rikverc udariti par puta po krovu , verujem da ce tako razumeti poruku .

Da, da mislim da bi trebalo da jasemo ko sredjevekovni vitezovi sa kopljem, pa kad krenu 'nekontrolisano" u rikverc ili "blentavo" sguza kad se nabodu ima da se smire ::)

Salu na stranu, neprijatno iskustvo i za tebe i za devojku.....al dok drzava ne odreaguje ostrijom kaznenom politikom ova slabovidost ce da uzima svoj danak u dzungli na sfaltu ???

• Cuore Sportivo, 1340 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

Sipka je jako neprakticna, teska je za smestaj i ometa te u voznji. Mislim da je bolje nositi tetejca kao dodatnu opremu za pocetak pucas u gume, pa ako i to ne pomogne onda u glavu vozaca i resis problem.  ;D ;D ;D

A sto se tice vozaca Novus taksija tamo rade retardi nevaspitani koji imaju 4 razreda osnovne i vozackog staza 2 dana, u pocetku su bili sjajni al vlasnik Novusa je bio nekorektan prema njima pa su OK momci otisli i dosli retardi.

• Svrati ponekad, 225 postova

Sto se tice sirena, ja kupio na pijaci one dve dvoglasne trumpete, sve sa relejem = 300 dinara . Isterujem ljude iz pameti , misle da je sleper iza njih ( a ono MZ 150 )  ;D

Moze li neka slicica tih sirena pa da pogledam po BG-u gde se mogu naci.

Pozdrav, Nebojsa

Sipka je jako neprakticna, teska je za smestaj i ometa te u voznji. Mislim da je bolje nositi tetejca kao dodatnu opremu za pocetak pucas u gume, pa ako i to ne pomogne onda u glavu vozaca i resis problem.  ;D ;D ;D

A sto se tice vozaca Novus taksija tamo rade retardi nevaspitani koji imaju 4 razreda osnovne i vozackog staza 2 dana, u pocetku su bili sjajni al vlasnik Novusa je bio nekorektan prema njima pa su OK momci otisli i dosli retardi.

Kad je Novus poceo da radi, i ja sam tamo radio dva meseca, i napustio iz razloga koje je Johan pomenuo.

Uopste manje vise 90 % taxista nisu profesionalni vozaci vec ljudi koji su ostali bez posla u firmama pa nasli tu posao.

Moze li neka slicica tih sirena pa da pogledam po BG-u gde se mogu naci.

Pozdrav, Nebojsa

Kasnije cu da uslikam sirene na motoru, a otici cu i do pijace da potrazim, i slikam i tamo, pa cu do veceras da postavim slike ovde !

• U prolazu, 74 postova
  • Motocikl: BMW R1200R DUCATI Streetfighter 1098

Ah da.. nije video.. pusti druze dobro si prosao!

Mene je pre dve-tri nedelje tacno posle podvoznjaka u Cvijicevoj ulici (Beograd) udario momak sa Renault Meganom..

Ja sam stajao u koloni cekao da se upali zeleno svetlo, on je stajao iza mene sve vreme i samo odjednom krenuo i raspalio me po braniku..

Kada sam izasao malo me boleo vrat pa sam bio nervozan, i tako u tom stanju se izvicem na njega, pitam ga sta mu bi.. a on..

"Pa ja mislio da se upalilo zeleno"... No comment..

Sreca pa sam bio u dzipu.. :))))) on je popio slomljen branik i far..meni malo ogreban branik.. Nisam hteo da mu naplatim nista..bilo mi ga je zao..

Ljudi su potpuno izgubljeni..posebno prilikom odlaska-dolaska sa posla..

Samo malo skretanje sa teme, trenutno sam u Nemackoj kod devojke, u gradu Leipzigu..

Kako su ljudi kulturni u voznji, pa to je prosto divno! Biciklisti imaju svoje staze kroz ceo grad, svoje semafore, svoj nacin voznje...to je citav sistem samo za njih napravljen i organizovan..

Takodje sam primetio kako postuju motocikliste..neverovatno..nema guranja, nema nametanja "prava veceg i jaceg"..

Zaista kaskamo za kulturom saobracaja barem 10godina..

• Svrati ponekad, 199 postova
  • Motocikl: Kawasaki Er 6n

Trebao si to da slikas, i da uvatis taxistu, pa kod Culeta u servis da ti Sale proveri motor, dal su tockovi u osi, rastojanje medju osovinama, a majmun da plati proveru, a i opravku akop nesto fali !

Pa da vidis kako ce drugi put i tebe i sve nas da vidi sa kilometar daljine !

E izes ga... Trebao sam, da.Potpuno si u pravu. Trebao sam da se to nebi dogadjalo drugima. Ali jucerasnji dan mi je sam po sebi bio prilicno tezak, i onda kad se to desilo jedino o cemu sam mogao da razmisljam je da ga ne pokidam ko list papira... A i Cule radi do pet. Mada trebalo je drugacije. Slike, svedoci, advokat... Nazalost u prirodi je to drugacije nego u teoriji.

• Svrati ponekad, 385 postova

Svaki dan ista sranja,pre neki dan idem narodnog fronta kad sa desne

strane iskace baja sa Golfom 3 ja prikocim i pustim ga ispred sebe kad baja nagazi naglo na

kocnicu i smota desno ja mu blicnem trubnem u fazonukojti je a on poce da se dere na mene

i da me pickara.A dan ranije u prizrenskoj lik sa jugom ispred mene

isto zabode kocnicu bez razloga,ja na trubu a on koj si K...C upalio ta svetla izbi mi oci..... ??? ??? ???

Sta dalje pricati,jednostavno smo svi NEKULTURNI u saobracaju.

• Drug član, 3130 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Da, a pogotovu si ti nekulturan sto pokusavas da izvuces zivu glavu i da te retardi vide, pa palis svetlo sirotom jugisti u oci ;)

• Svrati ponekad, 147 postova
  • Motocikl: ZX6R 2007, Versys 650 2008

I ja sam imao slicnih problema. Lepo kupis LeoVince i izvadis dB killer. Mozda te nece videti ali ce te sigurno cuti!  ;D

Serijski auspuh se cuje kao fen.  :(

• Svrati ponekad, 272 postova
  • Motocikl: trenutno bez

Za ovakve pacijente treba brodska sirena, plasim se da je sve ostalo nedovoljno. Ne zelim ni u kom slucaju da ih branim, ali ti ljudi su skoro robovi, imaju 12-to satne smene. Voziti po gradu 12 sati?!? Strasno! Zbog toga primaju svakog ko se prijavi, bez iskustva, bez dovoljno godina...

A ti si Deki, jedan od retkih koji staje iza auta i ne provlaci se ispred, sto je u principu sigurnije, sve do ovakvog slucaja... Nadam se da je ovo, konacno, zadnji put!

• Svrati ponekad, 471 postova

Znam da je kod nas u BG velika guzva, ali ako odes jedan dan u NS shatices da su nasi vozaci melem na ranu :o :o

Sledeci put kad budem morao da idem u NS samnom idu moji drugovi Smith & Wesson ;D ;D ;D

Cesto sam u NS i mogu vam reci da su nasi vozaci u Bg mnoooogooo bolji, ne znam kako i zasto ali NS je postao jako opasno mesto za voznju u poslednje vreme  a nekada je bilo prelepo za voznju tamo.

Postali su 10x nervozniji i 10x nepazljiviji nego nasi u BG

kad odem tamo parkiram motor ili auto(zavisi cime sam dosao) i onda me voze dalje

I ja sam imao slicnih problema. Lepo kupis LeoVince i izvadis dB killer. Mozda te nece videti ali ce te sigurno cuti!  ;D

Serijski auspuh se cuje kao fen.  :(

a ovo je kod mene slucaj, ko me ne vidi cuje me sigurno ;D ;D

• Drug član, 1193 postova

PRETERAO SI,ipak zivimo u gradu, oko nas su deca neduzni  ljudi....

treba uzeti tetejca sa prigusivacem,steta praviti buku u centru.

• Cuore Sportivo, 1340 postova
  • Motocikl: KTM LC4 620, KTM 790 Adventure

PRETERAO SI,ipak zivimo u gradu, oko nas su deca neduzni  ljudi....

treba uzeti tetejca sa prigusivacem,steta praviti buku u centru.

U pravu si. Nisam razmisljao o ekologiji jer se i buka smatra zagadjenjem covekove sredine.

Deca od pretrpljenog mogu imati kosmare, a bake i deke mogu dobiti srcanu aritmiju.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja