Scholesy198 2308 Napisano Novembar 28, 2021 Svrati ponekad, 255 postova Lokacija: Čačak Motocikl: Honda CB500 XA Prijavi odgovor kao problematičan pre 4 minuta, Speedrunner02 je napisao: Nikad nisam imao problem sa tim. I bolje što nisi. Ja bih mogao da napišem celu stranu ovde šta sam sve doživeo i kakvih sam se bahatih mamlaza nagledao za ovih 60-ak hiljada koliko sam prešao sa đilerom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
JohnyBravo 55 Napisano Novembar 28, 2021 U prolazu, 85 postova Lokacija: Nis Motocikl: Honda XL650V Transalp Prijavi odgovor kao problematičan Kolega, iz najbolje namere i iz licnog iskustva, prvo se ti lepo upoznaj sa motorom po lokalu i gledaj da napravis sto vise rutine po lokanim putevima. Kasnije predjes polako na puteve koji su ti strani i nepoznati, pa krenes sve dalje i dalje, pa prelazis sve vise i vise u cugu... Iz cele ove price, kao sto je vec neko napisao, ti imas taj pozitivan strah i to je skroz u redu. Tebi samo treba iskustva na duzim turama. Moj ti je savet da to iskustvo prikupis u voznji sa nekim, ono za ne daj Boze. Vremenom ces se upoznati i sa motorom, sa svojim potrebama i mogucnostima, sa putevima koji ti odgovaraju, voznja u grupi ili ne, koliko mozes da sedis na motoru bez stajanja, oprema toplo/hladno, sta i kako da spakujes i poneses sa sobom... Vremena za sve ovo, koliko sam razumeo do avgusta sledece godine, imas na pretek, pa samo polako bez zurbe i ono sto je najvaznije uzivaj u svakoj voznji do tog tvog velikog puta, pa ce sve i lakse da ti prodje. Nemoj mnogo da brines unapred, jer dok budes vozio i prelazio km, misleci da li je trebalo ovako ili onako, neces stici da uzivas u samom putovanju. Naravno, motor se trudi da bude u stanju da zapnes sa njim i na duze puteve, u svakom trenutku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dvlns 13788 Napisano Novembar 28, 2021 Ne silazi, 6032 postova Prijavi odgovor kao problematičan Aj priznajte da se zajebavate svi 5 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 28, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, JohnyBravo je napisao: Kolega, iz najbolje namere i iz licnog iskustva, prvo se ti lepo upoznaj sa motorom po lokalu i gledaj da napravis sto vise rutine po lokanim putevima. Kasnije predjes polako na puteve koji su ti strani i nepoznati, pa krenes sve dalje i dalje, pa prelazis sve vise i vise u cugu... Iz cele ove price, kao sto je vec neko napisao, ti imas taj pozitivan strah i to je skroz u redu. Tebi samo treba iskustva na duzim turama. Moj ti je savet da to iskustvo prikupis u voznji sa nekim, ono za ne daj Boze. Vremenom ces se upoznati i sa motorom, sa svojim potrebama i mogucnostima, sa putevima koji ti odgovaraju, voznja u grupi ili ne, koliko mozes da sedis na motoru bez stajanja, oprema toplo/hladno, sta i kako da spakujes i poneses sa sobom... Vremena za sve ovo, koliko sam razumeo do avgusta sledece godine, imas na pretek, pa samo polako bez zurbe i ono sto je najvaznije uzivaj u svakoj voznji do tog tvog velikog puta, pa ce sve i lakse da ti prodje. Nemoj mnogo da brines unapred, jer dok budes vozio i prelazio km, misleci da li je trebalo ovako ili onako, neces stici da uzivas u samom putovanju. Naravno, motor se trudi da bude u stanju da zapnes sa njim i na duze puteve, u svakom trenutku. Hvala puno na komentaru.. Ja znam da su motori uvek spremni za duze putovanje... Ali imam i neki osecaj da stariji motori jednostavno posustanu za 6 meseci... Posto u hrvatskoj ostajem na poslu 6 meseci, i nisam rekao da idem u avgustu za hrvatsku nego da planiram na vece putovanje tad, a u martu moram za hrvatsku do avgusta.. Zato i ne planiram pre nista jer mi je prerano za 4 meseci pogotovo sad da vozim... A i oprema mi nije neka.. Rukavice su mi obixne zimske, pantalone donje su mi pocepane na jednom delu (brat mi ju je poklonio), od jakni imam zimsku koju su roditelji nosili 80-tih jedino mi kaciga stima... Sve ostalo je onako... Pa zato planiram kad se vratim da sredim motor i da uzmem normalnu opremu i onda nece biti ta briga dali cu uzivati u voznji ili ne... Vozio sam jednom za Backu Topolu 1 dan posle moto susreta... To js voznja oko 40km u jednom pravcu... Mozda i malo alo ne bitno... Toliko sam uzivao u voznji, drugovi su isli kolima ja motorom... Oni isli 80 ja 70... Nisam znao put pa sam i usporio, ali toliko mi se dopalo ta voznja... Da je to neopisivo.. Sreo sam i kolegu iz Kule, vozio je ninju zxr600 ako se ne varam ali neka ninja od 600cc je bila u pitanju.. Dok sam cekao drugove da me stignu kolima dok smo se vracali, covek je cekao pored puta motorom i pricali smo i nastavili smo voznju do Kule i pozdravili se na pravi bajkerski nacin :D. Tako da hocu da kazem da ima nesto od toga.. Uzivam u putovanjima a pogotovo sa iskusnim vozacima. Koji naravno ne divljaju po putu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 28, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, dvlns je napisao: Aj priznajte da se zajebavate svi O cemu je stvar? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5421 Napisano Novembar 28, 2021 Ne silazi, 4819 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Iskreno, ne vidim šta je problem sa tim krivinama. Ukolik umeš da savladaš osmicu i polukružno sa motorom, trebalo bi da možeš i taj put da savladaš. Naravno, prvo nešto kilometara pod dupetom sa tim motorom da ga upoznaš i mislim da ne bi trebalo da bude problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ekozelj 775 Napisano Novembar 28, 2021 Svrati ponekad, 367 postova Lokacija: Zaječar Motocikl: Yamaha FZS600 Fazer Prijavi odgovor kao problematičan 41 minutes ago, dvlns said: Aj priznajte da se zajebavate svi Ja baš uživam čitajući 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 28, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan pre 45 minuta, ekozelj je napisao: Ja baš uživam čitajući Hahahahha.. To mi je i bio cilj da se na neki nacin uz shem i lakse ismejavanje mene dodze do zakljucka i da ja dodzem do zakljucka.. I meni je bas milina citajuci... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Novembar 28, 2021 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan 1 hour ago, Speedrunner02 said: O cemu je stvar? Ma pusti ti njega, on vozi samo po stazi, taj serpentinu nije video... ne zna on kakva je to muka 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 28, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Jovan Ristic je napisao: Iskreno, ne vidim šta je problem sa tim krivinama. Ukolik umeš da savladaš osmicu i polukružno sa motorom, trebalo bi da možeš i taj put da savladaš. Naravno, prvo nešto kilometara pod dupetom sa tim motorom da ga upoznaš i mislim da ne bi trebalo da bude problema. Pa poligon mogu da odradim, ali to su brda... Jednostavno i meni se vec cini tako da je ustvari jednostavno, ali mi je ubacena slika u mozak da je komplikovano, nesto strasno, zastrasujuce, zabranjeno... Mozda previse razmisljam... Ali kao sto sam rekao ne volim rizik i tako me je naucio youtuber kojeg pratim.. Uvek predvidzaj minikum 5 sekundi ispred sta ce se desiti... Jer uvek ali uvek ima budala koje voze na putu i nikad ne znas kad ce ta jedna budala bas tebe da udesi... I uvek moras biti spreman.. I verujete mi... Ja zivim u malom selu gde je zadnjik 3 godina bilo mnogo saobracajnih nesreci, gde leti, zimi, prolece uvek ima traktora, kombajna, i svih mogucih skalamerija... Ali to ne bi bilo toliko strasno da ne voze ko muve bez glave... Ja za svojim recimo i u najgorem slucaju 100km u mok selu sto imam... 3 puta su mi budale izletele... I zamislite da sam se pravio pametan i da mislio da sam dodao gas ili hteo da dokazem da nisam ja krivac... I ako dodze do sudsra... Ali to sa motorima ne biva tako... To je i taj jutjuber rekao... Mozes ti da se zakucas u coveka koji te je presekao... Ali sta mislite ko ima sanse da prezivi, kakav ce vas ishod biti i sta ce njemu biti... On u najgorem slucaju ode na 5 meseci u zatvor (njega citiram ako se dobro secam), a vi... U najboljek slucaju slomite samo 10 kosti u telu... Zato uvek kazem da rizik ne volim... Izgubio sam par ljudi na motoru koje sam poznavao i cenio... I ne zelim da se te brojke povecavaju zato sto hocu da dokazem nesto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 29, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan pre 3 minuta, Mikulanac je napisao: Ma pusti ti njega, on vozi samo po stazi, taj serpentinu nije video... ne zna on kakva je to muka Pozdrav Secam se da ste mi rekli da prodam motor... Ali niste dali detaljno objasnjenje... Nisma protiv cak i mislim da mi treba vremena da se smirim da razbistrim mozak i kad se vratim sa lovom da uzmem opremu i onda se uhvatim putovanja dok jos nisam poceo familiju, a onda kako zena dopusti Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Novembar 29, 2021 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Detaljno zelis? Pa das oglas, napises koji motor prodajes, napravis crni petak popust. Onda te neko zove, ti ga lazes da je motor u ekstra stanju i kako je razlog prodaje odlazak u inostranstvo. 1 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 29, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, Mikulanac je napisao: Detaljno zelis? Pa das oglas, napises koji motor prodajes, napravis crni petak popust. Onda te neko zove, ti ga lazes da je motor u ekstra stanju i kako je razlog prodaje odlazak u inostranstvo. Hahahahahaha, ne za prodaju motora... Nego razlog zasto bih ga prodao. To zelim da cujem dali mislite da je preveliki zalog za mene da se hvatam takvok puta? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
stikis 745 Napisano Novembar 29, 2021 Svrati ponekad, 286 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sta god da odlucis u pravu si. Jer to sto ti smislis u svojoj glavi ne moze niko da ti pomogne, ti tezis ka tome da ostvaris. To je zove filozofija zivota. Mlad si naucices. Sta god odlucis, samo hrabro i neka je sa srecom decace Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 29, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, stikis je napisao: Sta god da odlucis u pravu si. Jer to sto ti smislis u svojoj glavi ne moze niko da ti pomogne, ti tezis ka tome da ostvaris. To je zove filozofija zivota. Mlad si naucices. Sta god odlucis, samo hrabro i neka je sa srecom decace Hvala puno Ali upravu ste jos sam mlad... Hteo sam da vidim da li forumasi mogu da me nagovore, hteo sam da vidim misljenja... Ali ima jos vremena dok ne krecem za Hrvarsku, tako da cu morati jos detaljno da razmislim. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9754 Napisano Novembar 29, 2021 Ne silazi, 2276 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Već su ti kolege rekle, prvo, i najvažnije, upoznaj motor ! A za to ti treba sezona vožnje ! Starijim bajkerima (ne mislim na godine, već na iskustvo) ne treba puno vremena. Isto kao kad probaš auto, neki ti "legne", neki ne. Ako ti nije "legao", menjaj... A put, nemoj previše brinuti. Ako imaš kočnicu u glavi, svaki put se da pregaziti. Ja sam ove sezone "pregazio" i Trebinje, i Banja luku, sa skuterom. Lepe kilometraže. Put do BL, u odnosu na Trebinje, smešan, lak, nisam osetio. A dosta sam naučio, od kolega... I nisam se "pripremao" preko jutjuba ni za jedan... Pričam ti nešto što su ti već, pre mene, svi rekli. Imaš moju podršku. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mali_zmaj 1257 Napisano Novembar 29, 2021 prisutan, 1134 postova Lokacija: Banja Luka Motocikl: keeway cruiser 250,KLE 500,BMW K75, ZEPHYR 750,CBF 1000 BENELLI TRK 702 Prijavi odgovor kao problematičan Nemoj ti to,bar još jednu sezonu.. A što se tiče Istre,ljudi su ok,imaju razvijenu moto scenu i kulturu. Računam da i kad bi ti se desio kvar,našao bi neki moto servis. Jeftin nije svakako. Ceste u Istri su ti pune kamenih agregata,tj. asfalt ima veliku primjesu kamena. Pa znaju,posebno u jutarnjim satima,da se kližu. Serpentine,ko serpentine.. Ili znaš,ili ne znaš.. Ceste u Istri su ok,ne znam da su nešto loše pretjerano. Neke lokalne možda.. poslato sa nove rupovke sa kurblom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 1974 Napisano Novembar 29, 2021 Drug član, 797 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan Što se tiče ljudi u Istri, meni se jedino na trci u Rijeci pored Beograda desilo da publika glasno navija za mene. Pukao mi je kaiš, i lokalni momci su mi u sred nedelje našli novi. Čak nisu hteli ni pare da uzmu. Moji utisci iz tog perioda (2006-10) su više nego dobri. Što se rizika tiče, imaš motor, imaš dozvolu, vozaj se i nabijaj kilometražu. Malo je nezgodacija što si u ravnici, ali možeš kada ti dozvole prilike da se spustiš na Frušku goru pa da je obilaziš uzduž i popreko. Ima tamo lepih vozačkih puteva. Svaki vikend lagano možeš po 300-400km da pređeš. Jednostavno, ako budeš išao na takav put u grču i ako se ne osećaš spremno, strah će te sprečiti da uživaš i na kraju će izostati suštinski efekat. Samo polako i sve će doći na svoje. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
СајберГастарбајтер 2716 Napisano Novembar 29, 2021 .., 1740 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 15 sati, Speedrunner02 je napisao: Pa poligon mogu da odradim, ali to su brda... Jednostavno i meni se vec cini tako da je ustvari jednostavno, ali mi je ubacena slika u mozak da je komplikovano, nesto strasno, zastrasujuce, zabranjeno... Mozda previse razmisljam. За сваку борбу је битна припрема, тачније обука. Прва фаза обуке: напад на Темерински брег. Када то савладаш онда фаза два: Фрушка гора с једне, па са друге стране. Ако се извучеш из Фрушкогорског пакла, да не морају да шаљу хеликоптерске јединице по тебе, спреман си за Истру. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 29, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Blaza je napisao: Već su ti kolege rekle, prvo, i najvažnije, upoznaj motor ! A za to ti treba sezona vožnje ! Starijim bajkerima (ne mislim na godine, već na iskustvo) ne treba puno vremena. Isto kao kad probaš auto, neki ti "legne", neki ne. Ako ti nije "legao", menjaj... A put, nemoj previše brinuti. Ako imaš kočnicu u glavi, svaki put se da pregaziti. Ja sam ove sezone "pregazio" i Trebinje, i Banja luku, sa skuterom. Lepe kilometraže. Put do BL, u odnosu na Trebinje, smešan, lak, nisam osetio. A dosta sam naučio, od kolega... I nisam se "pripremao" preko jutjuba ni za jedan... Pričam ti nešto što su ti već, pre mene, svi rekli. Imaš moju podršku. Hvala puno, moram da kazem da mi je motor legao kao samar budali... Oduvek sam znao da volim vise touring motore, ali sve fabrika na motoru, a motor mi tako lepo lego da je to neverovatno... Hvala na podraci i slazem se oko toga da nije ko koliko godina vozi vec koliko je presao... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 29, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan pre 18 minuta, СајберГастарбајтер je napisao: За сваку борбу је битна припрема, тачније обука. Прва фаза обуке: напад на Темерински брег. Када то савладаш онда фаза два: Фрушка гора с једне, па са друге стране. Ако се извучеш из Фрушкогорског пакла, да не морају да шаљу хеликоптерске јединице по тебе, спреман си за Истру. Hahahahaha ovaj deo za Frusku goru ne znam dali ozbiljno da shvatim ili ne Ali svakako hvala... Treba mi neka priprema pre fruske gore... Treba mi neki laksi zalogsj prvo.. Hvala puno Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12686 Napisano Novembar 29, 2021 Ne silazi, 7359 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Znaš kako, nećeš nikada naučiti dok ne pređeš takvu konfiguraciju puta. Dobra stvar je što znaš da ne znaš. Prvo moraš da iščitaš i pregledaš klipove kako se to radi. Onda ideš na poligon ili parking pa vežbaš. Za takve puteve, izuzetno je bitno vođenje pogledom. Evo ti jedno dobar video. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Novembar 29, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Alekre je napisao: Znaš kako, nećeš nikada naučiti dok ne pređeš takvu konfiguraciju puta. Dobra stvar je što znaš da ne znaš. Prvo moraš da iščitaš i pregledaš klipove kako se to radi. Onda ideš na poligon ili parking pa vežbaš. Za takve puteve, izuzetno je bitno vođenje pogledom. Evo ti jedno dobar video. Da za ovo sam gledao... Counter - weight... Znam kako to funkcionize i naucio sam to sa skuterom i znam da praktikujem to sa tdm-om.. Ali imam strah da spustim motor toliko koliko ovi ljudi spustaju ja videu.... Planirao sam sa drugom u Navak na obuku, ali je drug odustao, pa i ja nisam bio nesto zainteresovan.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 508 Napisano Decembar 1, 2021 Zainteresovan, 331 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ma prijatelju, ili znas ili ne znas da vozis. Sve to cega se ti plasis se uvezbava kad kupis motor. Na poligon i vezba-naglo kocenje uz promenu pravca, voznja u krug, pa manji krug, pa brze, brze, pa dok ne dotaknes kolenom tlo...e onda mozes i na Mesec, bez straha. I ne, ne treba ti nikakav poseban poligon, dovoljno je parce parkinga nekog hipermarketa, kao sto smo mi prosle godine vezbali, malo cunjeva, pregled treninga na yt (ima ih gomila) i vezba, vezba, vezba. Filozofiranjem se trenira nesto drugo, ali ne i voznja motora, tako da je moj predlog manje price vise vezbe. Takodje, preporucujem treninge bezbedne voznje, ali ne samo osnovne nivoe. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Speedrunner02 56 Napisano Decembar 1, 2021 U prolazu, 83 postova Lokacija: Opstina Kula Motocikl: Yamaha Tdm 850 3vd Prijavi odgovor kao problematičan pre 24 minuta, Nolanka je napisao: Ma prijatelju, ili znas ili ne znas da vozis. Sve to cega se ti plasis se uvezbava kad kupis motor. Na poligon i vezba-naglo kocenje uz promenu pravca, voznja u krug, pa manji krug, pa brze, brze, pa dok ne dotaknes kolenom tlo...e onda mozes i na Mesec, bez straha. I ne, ne treba ti nikakav poseban poligon, dovoljno je parce parkinga nekog hipermarketa, kao sto smo mi prosle godine vezbali, malo cunjeva, pregled treninga na yt (ima ih gomila) i vezba, vezba, vezba. Filozofiranjem se trenira nesto drugo, ali ne i voznja motora, tako da je moj predlog manje price vise vezbe. Takodje, preporucujem treninge bezbedne voznje, ali ne samo osnovne nivoe. To se slazem, ali ovo je serpentina uzbrdo, ne znam kako tu vrstu vezbe da simuliram, provericu vezbe dali bas ima za to, ali to se slazem... Manje price vise action Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...