Jump to content

Moto Zajednica

Moto sport vesti za sezonu 2022

Recommended Posts

• Hronični Motociklopata, 7364 postova
  • Motocikl: Freza 600ccm Blue Thunder
Pre sat vremena, BRACO je napisao:

Gardner  poduvao kod ktm-a ... obrazloženje "nije dovoljno stručan".

KTM - tim za mlevenje karijera mladih moto2 talenata :/

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5473 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS
37 minutes ago, Nemanja Petrovic said:

Dobro vozi, mada treba malo da poradi na polozaju tela i tackama kocenja inace ovako je ok. 

Salu na stranu.

Znam da ne smeju da treniraju sa MotoGP motorima i znam da motor mora biti fabricki sa kojim treniraju. Ta pravilo je od skoro. Zato sto su na svoje motore za trening, stavljali karbonske kocnice, magneti marelli elektroniku, najbolje viljuske itd.. kako bi sto blizi bili MotoGP motoru. Znam i da ne smeju da treniraju pred vikend onu stazu koja sledi. Na nekom forumu sam procitao i da ne smeju na ulicu da voze motore, bar ne hiljadarke. Zna li neko vise o tome?

Mislim da su im većini ugovorima zavrnuli 00, da ne smiju po ulici da voze uopšte dvotočkaše. Malo im je što se lomataju sa krosericama ;)  .

• Sviđa mi se 1

Zarko je izmuvao Điđija da mu dozvole da provoza 30 godina star Ducati Darmah 900SS od svoje svoje kuće na jugu Francuske sve do Aragona u Španiji, 900 kilometara vožnje, i potom sutradan čovek uzjaši motogp Desmosedići GP21 i cepa FP1, znači čovek je mega car :sampion: :Golub:

zarco-darmah1-1631016370.jpg?itok=PYa8ow

• Sviđa mi se 4
  • Podržavam 1

• Integrisan, 13048 postova
  • Motocikl: CB 360 / . SV 650 / GSXR600(ukraden) / GSX-R 750
3 hours ago, Nemanja Petrovic said:

... Znam i da ne smeju da treniraju pred vikend onu stazu koja sledi.

...

Ne smeju  van zvanično zakazanih treninga bilo šta bilo kad da voze na stazama koje su u kalendaru.

Promenio član to crank
  • Hvala 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 372 postova
  • Motocikl: Vatrena Ostrica
Pre 3 sati, Disko Nindža je napisao:

Zarko je izmuvao Điđija da mu dozvole da provoza 30 godina star Ducati Darmah 900SS od svoje svoje kuće na jugu Francuske sve do Aragona u Španiji, 900 kilometara vožnje, i potom sutradan čovek uzjaši motogp Desmosedići GP21 i cepa FP1, znači čovek je mega car :sampion: :Golub:

zarco-darmah1-1631016370.jpg?itok=PYa8ow

Secam se toga. Cudi me da Ducati nije crkao :D Mislim da je imao upalu posle te voznje sto je imalo loseg uticaja na taj vikend.

pre 49 minuta, to crank je napisao:

Ne smeju  van zvanično zakazanih treninga bilo šta bilo kad da voze na stazama koje su u kalendaru.

Samo me zanima gde nalazis sve te informacija. Mnogo toga me zanima vezano za MotoGP i ne mogu da nadjem. Znas li mozda kad se prvi put koristio anti wheelie i traction control sistem u MotoGP?

13 hours ago, Nemanja Petrovic said:

Samo me zanima gde nalazis sve te informacija

U malom mozgu :D 

Pratim trke ceo život i bliže sam sedamdesetoj nego četrdesetoj! :popovanje: a neke stvari se uklešu u pamćenje.

• Sviđa mi se 2

13 hours ago, Nemanja Petrovic said:

Znas li mozda kad se prvi put koristio anti wheelie i traction control sistem u MotoGP?

Nemam pojma, lako se nađe na netu. Mislim da je krenulo onomad s 4T. Malo po malo. Traction pre anti wheelie, rekao bih. 

Možda je bilo nekih primitivnih elektronskih pomagala i u 2T mada ne bih rekao.

• Ne silazi, 5017 postova
  • Motocikl: Triumph Daytona 1000

Strašni Mika je pričao (imam negde na hardu) da je VR46 imao neki TC na NSR 500, samo ne mogu da se setim od koje godine, 2000 ili 2001. 

Promenio član MOTOM
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1387 postova
  • Motocikl: Yamaha FZS1000

Hmmm....ne sećam se toga da je imao TC kad je došao u 500cc. Sećam se da je Rossi neke 2009 ili tako nešto pričao protiv elektronike i spominjao da je pre 2006 elektronika bila na minimumu. Valjda dolaskom hiljadarki 2002 su počeli da razmišljaju o uvođenju elektronike ali su tek dolaskom 800-tki uveli dosta toga i po rečima mnogih "umanjili zabavu" u trkanju. 

• Drug član, 2307 postova
  • Motocikl: BMW 1300 GS, Sherco SE 300 Factory

Stoner je pricao kako danasnja elektronika dovodi do toga da svi vozaci imaju gotovo identican izlazak iz krivine i da je jedino mesto ostalo za trkanje kocenje... Ustrojavanjem elektronike dobili bismo novu dimenziju takmicenja koju sada nemamo - vozac bi jos
vise dosao do izrazaja.

• Podržavam 1

pre 31 minuta, Alekre je napisao:

Realno trenutna snaga motocikala u MotoGP je takva da se bez elektronike ne može kontrolisati.

Snaga moze da se smanji. Ja sam za to da motori nemaju nikakva pomagla kao Moto 2 kategorija ili kao stara 500 2t klasa. Verujem da bi se drasticno promenile pozicije na trkama i da bi Rossi mogao lagano da se vrati. Tacnije godine nebi bile toliko bitne kao sad.  Dobar primer je Doohan. U svojoj 29 godini osvojio prvu titulu u najjacoj klasi. Ukupno 5 uzastopnih. Sad sa 30 godina razmisljaju o penziji jer su matori.

Promenio član Nemanja Petrovic

Traction Control, Anti Wheelie i ostalo treba da bude U DESNOJ ŠACI vozača, to jest U GLAVI, a ko nema u glavi, nema šta da traži tamo.

Smrt elektronici, sloboda trkama :jee1:

• Sviđa mi se 1

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Nije baš zgodno porediti moto2 i GP.

Razumem na šta misliš....ali.

U pomenutom slučaju, kod moto2 svi imaju isti motor, mislim čak i "mozak" za motorne protokole....pa se na taj način, bez konkretnih limita, stvaraju uslovi da talenat izađe na videlo. Kao i u većini kup takmičenja.

Šasija je lični pečat tima, tu eventualno može da se izađe iz kalupa.

• Sviđa mi se 1

Licno smatram da elektronika sprecava vozaca da se pokaze na pravi nacin, dok previse pravila i restrikcija vezanih za motore sprecava da se fabrika pokaze na pravi nacin. Tacnije sprecava ih da pokazu sta stvarno mogu.

• Ne silazi, 6591 postova
  • Motocikl: konzerviran

Teško je sprečiti  napredovanje u nauci, tehnici, tehnologijama uopšte. GP kao i mnoga druga auto-moto takmičenja su savršena laboratorija za testiranje svih tih novotarija. Deo tih rešenja sigurno ne ide u prilog tome da se favorizuje učešće čoveka, već naprotiv, da se isti isključi. Pod firmom lakoće komandovanja, lakoće života uopšte, optimizacije, uštede, trte mrte...upotrebom svih tih dugmića život se polako dehumanizuje. Da ne ulazim u bespotrebnu palamuđevinu, kao neko ko je počeo da prati moto svet i trke u doba prljavih i zlih cvaja, svakako da sam za to da se bude što manje pod opsadom novotarija. Ali GP je i biznis, pa tu ima upliva svega i svakakvih uticaja. Zato kada se uželim malo tvrđeg trkanja, potražim na YT snimke, ili iz davnina, ili nečijeg nacionalnog prvenstba ili  malo "nižu" klasu, gde svih tih zahebanzia nema.

• Podržavam 1

Pre 4 sati, pronto je napisao:

Zato kada se uželim malo tvrđeg trkanja, potražim na YT snimke, ili iz davnina, ili nečijeg nacionalnog prvenstba ili  malo "nižu" klasu, gde svih tih zahebanzia nema.

Срећом ту је још увек BSB, вештина возача и како обуздати звери од двеста коња без електронике.. и наравно лудо тркање и слајд кроз финиш линију

• Hvala 1

pre 28 minuta, СајберГастарбајтер je napisao:

Срећом ту је још увек BSB, вештина возача и како обуздати звери од двеста коња без електронике.. и наравно лудо тркање и слајд кроз финиш линију

Siguran si da nemaju elektroniku?

Sad sam malo guglao i u pravu si za elektroniku ali za snagu si pogresio. Ako je za verovati Hondinom sajtu onda njihov CBR 1000RR-R za BSB ima 241 ks i 180 kg

pre 11 minuta, to crank je napisao:

Možda nekih teoretskih 240hp na radilici.

Znas li mozda sto kriju koliko snage imaju MotoGP motori? Svi pricaju koliko ima okvirno a nigde ne mogu da nadjem npr testiranje snage na dyno. Izvini sto smaram sa pitanjima.

• Integrisan, 5162 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600
1 hour ago, Nemanja Petrovic said:

Znas li mozda sto kriju koliko snage imaju MotoGP motori? Svi pricaju koliko ima okvirno a nigde ne mogu da nadjem npr testiranje snage na dyno. Izvini sto smaram sa pitanjima.

KTM 2021 270 mislim imas na kanalu carwow trku gde Pedrosa vozi protiv automobila. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja