FlyerKV 0 Napisano Novembar 1, 2008 U prolazu, 75 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Pegaso 650, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Vujo, ja bih najvise voleo kad bih mogao da predjem bar 50 km u jednom pravcu, al rekoh da je motor stajao 7 godina, sve se osusilo, zapeklo i tako to. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Novembar 2, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Ma taj motor je super, nov je bre i ako pali dobro samo ga štedi na gasu jer 2.000 km za njega nije ništa, nije se pošteno ni razradio. Zameni ulje u menjaču, AT ulje i prekontroliši paknove/pločice. Pogledaj da nije rezervoar korodirao iznutra. Za snagu se ne sekiraj, vidiš da ima bezbroj načina da se poveća ali fabrički motor ne treba dirati jer uz malo ulaganja, sporiju vožnju i redovno održavanje može da te služi još 20 godina. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Novembar 2, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Da dodam, taj njegov zvuk nije nedostatak već privilegija. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FlyerKV 0 Napisano Novembar 2, 2008 U prolazu, 75 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Pegaso 650, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan Znam da zvuk nije nedostatak, i neka ga, da se zna da je original MZ. Plocice nema sta da proveravam jer moj cale jos kad ga je kupio, taj covek sto ga je malo vozio ga je zvekno negde a klip na rucici mu je tada zeznut i ulje iscurelo a klip ostao nabijen, tako da mora da nalazim neku normalnu rucicu, sad nema prednju kocnicu. ;D Koje ulje da stavljam u menjac i jel moze neko da mi pojasni kako se to tacno radi, znam otprilike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snake 5 Napisano Novembar 2, 2008 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Bileca Motocikl: MZ chopper Prijavi odgovor kao problematičan Znam da zvuk nije nedostatak, i neka ga, da se zna da je original MZ. Plocice nema sta da proveravam jer moj cale jos kad ga je kupio, taj covek sto ga je malo vozio ga je zvekno negde a klip na rucici mu je tada zeznut i ulje iscurelo a klip ostao nabijen, tako da mora da nalazim neku normalnu rucicu, sad nema prednju kocnicu. ;D Koje ulje da stavljam u menjac i jel moze neko da mi pojasni kako se to tacno radi, znam otprilike. Imas saraf na donjem djelu masine tacno ispod desnog dekla odvijes njega i pustis da ulje iscuri, kad izvadis saraf vidices da na njemu imas magnet koji skuplja opiljke ocisti ga pre nego ga vratis nazad sa gornje strane isto na desnom deklu pored broja motora imas gumeni cep i tu sipas ulje sae 90 obavezno ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FlyerKV 0 Napisano Novembar 2, 2008 U prolazu, 75 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Pegaso 650, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan A cuo sam da jedan sraf sa strane se odvije i kad se sipa i kad na njega pocne da curi ulje onda je taman kolicina??? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
snake 5 Napisano Novembar 2, 2008 Svrati ponekad, 202 postova Lokacija: Bileca Motocikl: MZ chopper Prijavi odgovor kao problematičan A cuo sam da jedan sraf sa strane se odvije i kad se sipa i kad na njega pocne da curi ulje onda je taman kolicina??? Tacno taj saraf ti je ispod saltaljke imbus 3 ili 4 .Ali pazi da ti motor bude na ravnom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 2, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan inace da bi ste dodali snagu na mz u,mora da se zarezuje celo klipa prema usisu i izduvu,i prelivnim kanalima,,usisni se ne poliraju,samo preliv i izduv,mora se takpodje zagrejati izduvna grana to jest da se napravi dotatna cev da bi se vise grejala,inace lamelni ventil kod mz a nevazi,to sto vi hocete radio sam pre 15tak godina i nije bas tako lako,mora da se pravi i grafikon preliva i usisa i prema tome da se sece to jest zarezuje klip,takodje treba olaksati radilicu ali srazmerno tome i popuniti prazan prostor u donjoj komori ili ti karteru,to jest,glavni deo snage koji treba da se dobije dobija se kada klip krene na dole i iz kartera pocne da sabija smesu ka prelivima,,e tu postaje zanimljivo i tu se dobija 50% snage kod cvaje,ah da,,i kod cvaje je jako rizicno kada mu uradite kanale,zaseckate klip itd da uradite i nestrucno spustanje glave jer tada dolazi do brzog crkavanja to jest prolupavanja,takodje treba da se polira klip,klipnjaca i tegovi obavezno,pa onda ide i olaksavanje korpe,i medju zupcanika,itd itd,,,,da klipnjaca se inace stavlja ojacana ali od sasvim drugog vozila,,itd....inace moj mz je djidao oko 160 bez problema ali ali,,trosi ko ruska vozila,,,karburator mora da se preradi,/ja sam stavljao inace od starog bmw a 500/....ah da....trebalo bi napraviti i kanal za dodatno mazanje u stublini....eh to vam je kao jedna 8,,,ali vec tesko za objasniti......brzi zidni lezajevi sa maximalnom tolerancijom....to jest sa sto vise lufta da se tako izrazim..i opet jako bitno grejanje izduvne grane....pomaze skracivanje usisne grane ali ne vise od 1 cm zbog vrtlozenja itd itd bla bla ,,mislim da se sve to neisplati raditi,jer gde je prejaka masina treba ojacati i kocnice,staviti bolje gume,,spustiti malo prednju viljusku itd itd,,,i to onda kao svaki nasvirani cvaja nije za ulicnu voznju,,,, :) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zverinjak 403 Napisano Novembar 2, 2008 Drug član, 2681 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MZ ETZ 250, NSU SuperMax 250, Kawa GPZ500S i 1100 Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam za MZ-a u fabrickom izdanju agregata jer je po koncepciji napravljen za "normalnu"ploataciju (Boklic je dosta plasticno objasnio problematiku friziranja MZ-a) a ako je neko zeljan obrtaja, za male novce moze naci nekog japanca dvotaknog i divljati do mile volje.A da, uz potrosnju goriva adekvatnu ruskim vozilima a to boli. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 2, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan pa nije bas plasticno,,,ali friziranje,crtanje dijagrama,i racunanje visina preliva i izduva i bla bla i bla bla....i bla bla i bla bla ,je ipak malo veci posao,,ko nije upropastio 3 do 4 stubline.....nece tako lako uspeti.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FlyerKV 0 Napisano Novembar 3, 2008 U prolazu, 75 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Pegaso 650, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan bokilic, ovo je za mene tolka komplikacija da nisam ni ceo post procitao, ne zameraj mi na tome. ja sam samo mislio kako dobiti snagu npr. skidanjem filtera za karb i stavljanje onog kao levka i tako te sitne stvari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Novembar 3, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan pa nije bas plasticno,,,ali friziranje,crtanje dijagrama,i racunanje visina preliva i izduva i bla bla i bla bla....i bla bla i bla bla ,je ipak malo veci posao,,ko nije upropastio 3 do 4 stubline.....nece tako lako uspeti.... Pa dobro ima istine u tome, ali postupak koji si opisao je kompletna prerada motora. Naravno koliko muke toliko i snage. Ne znam samo zasto ne preporucujes lamelasti ventil na usisu? Ako je dovoljnog protoka tebalo bi da radi ok. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vuja 35 Napisano Novembar 3, 2008 Drug član, 4879 postova Lokacija: Beograd - Karaburma Motocikl: Honda CBR 1100 XX, Honda XL 1000 Varadero, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan ja sam samo mislio kako dobiti snagu npr. skidanjem filtera za karb i stavljanje onog kao levka i tako te sitne stvari. Ne ide to tako, ozbiljno si pitanje postavio a ovde su ozbiljni ljudi. MZ ne zaslužuje površnost ni u tom pogledu pa nije čudo što se detaljiše, tako razgovaraju oni koji znaju o čemu se priča. A inače mislim da ne čačkaš ništa sem onoga što treba zameniti zato što je ili crklo ili dotrajalo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FlyerKV 0 Napisano Novembar 3, 2008 U prolazu, 75 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Pegaso 650, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan ok, tnx na svemu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
svakak 15 Napisano Novembar 6, 2008 Zainteresovan, 503 postova Lokacija: Staro Petrovo Selo, Hrvatska Prijavi odgovor kao problematičan Kolio sam ja upoznat, usisni kanali se NE POLIRAJU. Cak je pozeljno da su uzduzno ,u smeru protoka smese,blago izrisovani . Izduvni kanali SE POLIRAJU. Kako mislis usisni kanali se ne poliraju zbog cega ????? Usis se ne polira zbog boljeg kovitlanja i mješanja smjese. U slučaju poliranog usisa dobio bi nehomogenu smjesu u cilindru koja lošije izgara. Ali zato se ispuh polira do visokog sjaja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Novembar 6, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je iseceneo iz knjige koje sam skinuo sa neta ("Two-stroke tuners handbook" by Gordon Jennings, copiright 1973.) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bokilic 6101 Napisano Novembar 8, 2008 :), 5945 postova Lokacija: Nova Pazova! Motocikl: Bicikl Prijavi odgovor kao problematičan da se nebi mucio mnogo kupis nesto od doradnih kit ova za friziranje motorcikala....naravno neke poznatije firme,,ako nemaju na lageru narucis,i resis problem,, MHR TEAM , Modular Head, Polini Evolution i Hebo Manston. naravno kompletan kit,sa karbom,auspuhom,cilindrom,c4 lezajima itd otd,,i nema te boli glavica od razmisljanja kako nabudziti mz a...ono jes d nije jeftino,,al ,,svako zadovoljstvo se placa,,, : : Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Novembar 8, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan Pa dobro, jeste ishod sa kit kompletima malo izvesniji ,ali ja sam ipak uvek bio za budzevine. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
FlyerKV 0 Napisano Novembar 8, 2008 U prolazu, 75 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: Aprilia Pegaso 650, MZ ETZ 251 Prijavi odgovor kao problematičan resenje, budzeni kit delovi!!! ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ts-chopper 113 Napisano Novembar 9, 2008 Drug član, 1306 postova Lokacija: Nish Motocikl: MZ-ts 250/1 (custom) Prijavi odgovor kao problematičan ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...