QmBGD 4042 Napisano Septembar 25, 2021 Drug član, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan HJC i90, zadovoljan, ne znojim se na +40, ne magli po kiši - sve to u gradskoj vožnji. Mana - dosta kabastija od uporedive full-face kacige. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Octobar 9, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam opet u potrazi za kacigom, zamolio bih sve one koji postiraju u ovoj temi da dodaju i unutrasnji oblik kacige (okrugla, duguljasta, neutralna). Pomoglo bi mnogima, cini mi se, a tu podelu nisam pronasao u temama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Deki Katana 1781 Napisano Octobar 9, 2021 Zainteresovan, 617 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki GSX 750 F Prijavi odgovor kao problematičan On 1/2/2021 at 7:41 AM, Deki Katana said: Scorpion EXO-490 (3-4 godine). Odlicno mi lezi ali je dosta bucna pogotovo na putnim brzinama, gde je uglavnom koristim. Opsti kvalitet materijala i naleganja delova dobar, steta sto je tako bucna jer je cena pristojna. Da li duplo skuplje kacige nude duplo veci komfor? @Petre Ima sajt na kome su odredjeni modeli kaciga kategorisani i po obliku glave. Mislim webwideworld ili billy helmets, proveri. Ovom konkretnom modelu koji trenutno nosim odgovara okrugao oblik glave. Inace bih dodao da u vezi buke pocinjem da sumnjam da je dosta i do oblika oklopa/vizira samog motocikla. Vetar osecam od visine ramena pa na gore tako da je moguce da uzrok buke i povecan pritisak vazduha i turbulencija. Kad zalegnem, toga nema. Mozda kaciga nije toliko bucna kod drugih konfiguracija motora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Octobar 9, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @Deki Katana, ja sam video na Revzilla sajtu da imaju info o oblicima ali ipak nekako vise verujem ljudima sa foruma. Provericu i ove sto si spomenuo. Sto se tice buke, vec sam uspeo da ostetim sluh. Pazim i na to, mada malo kasno . Promenio Octobar 9, 2021 član Petre Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mr_Wolf 2047 Napisano Octobar 9, 2021 Drug član, 806 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NT1100 Prijavi odgovor kao problematičan @Petre Schuberth C3 pro, odgovara za srednje-okrugao ka okruglom obliku glave. Manje više ostale karakteristike, ali što se buke tiče - kao da vozim u dnevnoj sobi, čak i po auto putu. Razlika u odnosu na prošlu HJC I-70 je nebo i zemlja. Preporučio bih je svakome od srca. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Octobar 13, 2021 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan On 10/9/2021 at 12:23 PM, Deki Katana said: Kad zalegnem, toga nema. Ja bih suprotno. Ako sumnjas na konfiguraciju vizir-kaciga, onda bih ustao da bi kaciga bila iznad vizira u takozavanom "clean air". Ako je tisa, onda je do pozicije vizira... Verovatno . 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 471 Napisano Octobar 19, 2021 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan LS2 FF800 Storm Nerve Matt Black / Red Helmet 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zoxar 4 Napisano Octobar 21, 2021 (promenjeno) U prolazu, 7 postova Lokacija: Arandjelovac Motocikl: Suzuki bandit 650 s Prijavi odgovor kao problematičan Hjc C70 Promenio Octobar 21, 2021 član Zoxar Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5460 Napisano Octobar 21, 2021 Ne silazi, 4878 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pošto mi je K5S bukvalno spasila život, rešio sam da ne idem dalje od AGV-a. Otišao sam samo korak iznad K5S i uzeo sam K6. Ako bih morao da poredim (i ako je još nisam nosio puno) K6 je dve klase iznad K5S. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2461 Napisano Octobar 21, 2021 (promenjeno) Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan HJC C70, 5 SHARP zvezdica, unutrašnji vizir, ne smeta pri nošenju naočara za vid, ima pripremu ali ne dolazi sa pinlock-om, glava mi je okruglasta i uzeo sam L koja me baš lepo stisne ali nigde ne stiska previše, ne žulja. Unutrašnjost je naravno skidiva i periva. Ima baš lepih kombinacija šara i boja ali ovo je moja jer je jedino ta bila u mojoj veličini na popustu. Nije da mi se ne sviđa. Bila je izložena sa crnim vizirom, još bolje naravno izgleda. Obim glave po uputstvu za merenje mi je 61, L je 59-60, XL 61-62. Uzeo sam L. Nisam je još provozao, javljam utiske. Promenio Octobar 21, 2021 član Gordak985 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexandra995 4605 Napisano Octobar 21, 2021 Drug član, 1183 postova Lokacija: Leskovac Motocikl: Honda CBF 1000A ABS '07 Prijavi odgovor kao problematičan Shark D-Skwal 2 Penxa Red 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Octobar 22, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan On 10/13/2021 at 12:47 PM, Petre said: Ako sumnjas na konfiguraciju vizir-kaciga Schuberth Promenio Octobar 22, 2021 član Petre 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1906 Napisano Octobar 27, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan On 8.4.2021. at 12:51, Savamalac je napisao: Za sada za Citycruiser samo reci hvale! Za kvalitet materijala i trajnost vreme ce pokazati. Sve ostalo je vrhunsko. Osecaj je kao u full face kacigi. Buka jeste ali duvanja nema. Suncani vizir dubok i taman dovoljno, ne magli providni vizir, svi mehanizmi rade savrseno i glatko. Nista ne skripi, ne pucka... Materijali jako udobni. Mozda je jedina zamerka sto ventilacija, koliko mi se cini, nema nikakav efekat. Ali jet je tako da ventilacija i nije prioritet. Jeste jaka cena za nase uslove ali ja sam zadovoljan jako. Uzeo i ja. Bas, bas dobra. Laksa od ove koju sam nosio jedno 300-400 grama, ko perce da imam na glavi. Bas sam zadovoljan. Hvala za tip. Promenio Octobar 27, 2021 član francuz69 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2357 Napisano Octobar 27, 2021 Zainteresovan, 627 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan On 10/21/2021 at 10:08 PM, Gordak985 said: HJC C70, glava mi je okruglasta Nadovezao bih se da imam isto C70 ali da mi je glava ''jajasta'' i da me je u pocetku malo zuljala (jbg,poklonu se u zube ne gleda) Tek kasnije sam shvatio da je model za ''okruglastu'' glavu sto ti sad i potvrdjujes. Da znaju drugi ako se odluce za ovaj model... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1944 Napisano Octobar 27, 2021 (promenjeno) Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan vazda nosim caberg flipup kacige, i sad mi naletela slucajno pod ruke caberg fullface kaciga, pa rekoh sebi - sto da ne...uz to se slozile boje uz apriliju Promenio Octobar 27, 2021 član zlig0r 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Octobar 27, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Drift evo? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VIRGO 365 Napisano Octobar 27, 2021 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 950 adventure S , Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan mislim da je ovo starija verzija...samo drift...ne vidi se onaj spojler plasticni sa zadnje strane odlicna kaciga 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zlig0r 1944 Napisano Octobar 27, 2021 (promenjeno) Drug član, 959 postova Lokacija: New Now Motocikl: Aprilia Shiver GT 750, Honda CB400N Prijavi odgovor kao problematičan da da, na zalost obican drift...tj Caberg Drift Shadow Matt Gun Metal/Red/Black... vise bih voleo da je evo, no ako skontam da mi prija fullface - onda cu da je upgradeujem na EVO u istoj boji, sivo/crno/crveno Promenio Octobar 27, 2021 član zlig0r Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Octobar 27, 2021 Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Ja nosim drift evo carbon. Ima svoje pluseve i minuse. Ali mogu da je preporucim pre svega zbog odnosa ulozeno-dobijeno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boki.64 1952 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 1855 postova Lokacija: NBgd Motocikl: Triumph Tiger 1050, Medlay 150 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, Savamalac je napisao: Ja nosim drift evo carbon. Ima svoje pluseve i minuse. Ali mogu da je preporucim pre svega zbog odnosa ulozeno-dobijeno. Gde ti je slika? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bole37 5558 Napisano Octobar 28, 2021 Drug član, 829 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Sashac XJR 1300 black demon. Prijavi odgovor kao problematičan Droid sin supruga i ja. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rik 190 Napisano Octobar 28, 2021 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Grocka Motocikl: Yamaha XJ900S Diverzija Prijavi odgovor kao problematičan Droid takođe, samo u fluo boji.Kakvi su vaša iskustva? Lično baš i nisam preterano oduševljen, doduše moslim da sam očekivao previše u startu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VIRGO 365 Napisano Octobar 28, 2021 Svrati ponekad, 133 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 950 adventure S , Kawasaki KLE 500 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, zlig0r je napisao: da da, na zalost obican drift...tj Caberg Drift Shadow Matt Gun Metal/Red/Black... vise bih voleo da je evo, no ako skontam da mi prija fullface - onda cu da je upgradeujem na EVO u istoj boji, sivo/crno/crveno evo model u odnosu na prethodni....ima taj plasticni dodatak...koji stabilizuje kacigu pri brzinama 200-250 + sve drugo je isto... mene licno ne zanima taj brzinski opseg...i prezadovoljan sam sa njom...jos sam je kupio u Lousu na akciji 87 eura...( tada kod nas bila 200 i kusur e ) imam i druge proizvodjce ...al moju drift shadow čuvam...i volim...i sad cu da kupim drugi vizir...i top Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Savamalac 144 Napisano Octobar 28, 2021 (promenjeno) Svrati ponekad, 228 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750X Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, boki.64 je napisao: Gde ti je slika? Na strani 33. Ako mislis na sliku kacige. A ne mene Promenio Octobar 28, 2021 član Savamalac 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Novembar 7, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan Poslusao Mr_Wolf -a i uzeo Schuberth C3 pro. Probao u Solunu vise kaciga, ali ova je ubedljivo bila najbolja za moju glavu. Okrugla. Za ostalo, moram da sacekam nekoliko meseci da mi je dopreme rogjaci iz Nemacke. Nije mi bila prvi izbor (ono "jedro" kad otvoris je zaista visoko), ali... savrseni oblik je presudio. Promenio Novembar 7, 2021 član Petre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...