Yanco 2518 Napisano Octobar 4, 2021 (promenjeno) Slow rider, 938 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Poslednjih nešto više od mesec dana skoro svaki radni dan (vikendom obično nisam u kući po ceo dan, pa i ne sedam za komp) pogledam na sajtu "Polovni Automobili" motore koji su prodati, i osnovne podatke o svakom od njih ponaosob upišem u Sheets tabelu. Do sad je uzet uzorak od nekih 300 prodatih motora, i na osnovu njih izvedeni su grafici, pa možda nekom bude zanimljivo: Podela po tipu motora: Podela po kubikaži: Podela po poreklu i registraciji: Skuteri se definitvno najviše prodaju, i to do 50ccm. Odnos registrovanih i neregistrovanih je skoro isti: 140-137, dok je 24 motora prodato bez mogućnosti registracije. Promenio Octobar 4, 2021 član Yanco 19 2 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grafigo 3234 Napisano Octobar 4, 2021 Drug član, 793 postova Lokacija: Valjevo Motocikl: Versys vel'ki, zeleni. Prijavi odgovor kao problematičan Jesi li ti pravio selekciju sta je skuter, sta je nejked ili si uzimao podatke koji su stajali u oglasima? Pitam jer relativno cesto se desi da jedan isti motor podvedu (npr. Kawa Versys) i pod enduro i pod supermoto i pod turing stavke. To je opcija koju bira prodavac tako da cesto bude gresaka. Slicna stvar vazi i za zapreminu motora gde stave da motor ima 1000cc, a on je u stvari 1043cc. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2518 Napisano Octobar 4, 2021 Slow rider, 938 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, grafigo je napisao: Jesi li ti pravio selekciju sta je skuter, sta je nejked ili si uzimao podatke koji su stajali u oglasima? Pitam jer relativno cesto se desi da jedan isti motor podvedu (npr. Kawa Versys) i pod enduro i pod supermoto i pod turing stavke. To je opcija koju bira prodavac tako da cesto bude gresaka. Slicna stvar vazi i za zapreminu motora gde stave da motor ima 1000cc, a on je u stvari 1043cc. Uzimao sam podatke koje su prodavci stavljali, i naravno ispravljao sam gde je bila pogrešna kategorija. Kubikaže nisam ispravljao, jer bih za svaki motor morao da pregledam specifikacije na netu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4856 Napisano Octobar 4, 2021 Drug član, 3678 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan U ovu statistiku je verovatno upao i moj bivši skuter, u klasu 125-500, registrovan. Moj skroman doprinos nauci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6300 Napisano Octobar 4, 2021 Drug član, 1800 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je i logicno, kada se malo zagleda po ulicama skutera najvise i ima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Biker Q 1642 Napisano Octobar 4, 2021 Drug član, 1710 postova Prijavi odgovor kao problematičan Skuter 50 kubika je popularan kao prevozno sredstvo do posla, dostave, zavrsavanja obaveza zbog jeftinog ulaganja, odrzavanja, male potrosnje goriva. Kupuju ga ljudi koji nikada ne bi ni seli na motor i motor kao motor ih ne zanima u zivotu... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4856 Napisano Octobar 4, 2021 Drug član, 3678 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan A verujem da 50cc najčešče i kupuju i prodaju neupućeni. Misle i očekuju da će moći da se 50cc da se lepo i jeftino voze, obavljaju poslove po gradu (i selu:), bez muke oko parkiranja i slično... Pa kad spoznaju da i sa toga može da se padne, da nije bezbedno ići u gradsku gungulu sa 40 km/h, da i skuterče generiše neke troškove, kvari se... prodaju opet nekom sledećem laiku, i tako u krug. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Četka 90 Napisano Octobar 6, 2021 U prolazu, 89 postova Lokacija: KMDŽ Motocikl: NK650 Prijavi odgovor kao problematičan Bravo za temu! Neverovatno mi je da se nejkedi prodaju čak manje od čopera/kruzera, a toliko su dobri za gradske gužve. Doduše, skuteri svih varijanti su im tu žestoka konkurencija, a retko ko od pravih ljubitelja voli da se gužva na nejkedu na iole dužem putu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
srbac 2406 Napisano Octobar 6, 2021 Andragog, 4978 postova Lokacija: On off road Motocikl: BMW K25 HONDA PD05 KTM RFS Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi prodaju motor i jednostavno obrisu oglas ali ne napisu da je prodat, nego stave drugi razlog. imam nekih 20tak motora i 10tak auta koje sam cekirao. Jos mi se nije desilo da je neko na sajtu napisao da je motor prodat. Ponekad to napisu za auta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4856 Napisano Octobar 6, 2021 Drug član, 3678 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, tako je. Mnogi ne žele da im neko sazna da sad imaju keša u slamarici. Potencijalno je i opasno. Ali opet, da pretpostavimo da isti procenat ljudi objavljuje prodaju u svim kategorijama, pa da statistika ima nekog smisla. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2518 Napisano Octobar 6, 2021 (promenjeno) Slow rider, 938 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Cela statistika je na osnovu uzorka sa sajta, i to je jedina dostupna informacija. Evo i dodatak, podela po najpoznatijim brendovima: Promenio Octobar 6, 2021 član Yanco 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3739 Napisano Octobar 7, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Koliki vremenski period je obuhvatila analiza? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2518 Napisano Octobar 7, 2021 Slow rider, 938 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Od 23. avgusta. U proseku 5 dana u nedelji Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3739 Napisano Octobar 7, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 919 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50 Prijavi odgovor kao problematičan Jbte 170 i vise motora prodato za tako kratko vreme... mi smo stvarno ekonomski tigar. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2518 Napisano Octobar 7, 2021 Slow rider, 938 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pre 1 minut, punisa 16 je napisao: Jbte 170 i vise motora prodato za tako kratko vreme... mi smo stvarno ekonomski tigar. Ne. Prodato je preko 300 motora Ovih 174 su samo najpoznatiji brendovi. Ali posto vikendom nisam gledao oglase, verovatno je brojka preko 400. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
X8 Vračar 4860 Napisano Octobar 7, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan Kako pa znaju da je nešto prodato? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1950 Napisano Octobar 7, 2021 Drug član, 1124 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Pisao sam momku iz infostud grupe (koja je ujedno i vlasnik PA), sa molbom da nam dostave tacnu statistiku/da ukljuce takvu funkcionalnost na portal.Prosledio sam link ka ovom postu.Nadamo se da ce izaci u susret.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2627 Napisano Octobar 7, 2021 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 3 hours ago, X8 Vračar said: Kako pa znaju da je nešto prodato? Prodavci mogu da označe oglas kao "Prodato", čime se dobija ta informacija. Naravno, te informacije retko ko popunjava (pretpostavka), ali kontam da dok neko drži oglas aktivnim i obnavlja ga, vozilo nije prodato. Kad nestane sa oglasa, onda je verovatno prodato, mada se to ne može reći sa sigurnošću. Tako da je ovo neka ugruba statistika, a istu takvu bi mogli i iz i PA da pruže. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 1950 Napisano Octobar 7, 2021 Drug član, 1124 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi super, ako bi aktivirali funkcionalnost, npr, da ne mozes da obrises oglas, bez razloga…Npr lbavezno polje, razlog uklanjanja…Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2627 Napisano Octobar 7, 2021 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan Btw, ovo se može odraditi i programski. I sam sam imao ideju za tako nešto, čisto vežbe radi, a mogla bi da se izvuče kakva takva informacija. Verovatno ne mnogo korisna, ali čisto razonode radi. Imam neki osnovni kod vrši pretragu po definisanom kriterijumu i skrapuje informacije o oglasima, ali nema nikakve analize preko toga, već se sve baca na stranicu da bi se kasnije moglo pregledati. Meni je to dovoljno da ispratim ono što me interesuje, ali ako ima neko ko bi bio zainteresovan da to dalje razvija, mogao bih da podelim kod... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 2627 Napisano Octobar 7, 2021 Drug član, 1292 postova Lokacija: Niš Motocikl: Yamaha Tracer 700 Traveler 2 Prijavi odgovor kao problematičan 4 minutes ago, m.milivojevic said: Bilo bi super, ako bi aktivirali funkcionalnost, npr, da ne mozes da obrises oglas, bez razloga… Npr lbavezno polje, razlog uklanjanja… Sent from my iPhone using Tapatalk To bi bilo kontraproduktivno. Završili bi sa masom aktivnih oglasa, jer su ljudi generalno lenji i ne zanimaju ih takve stvari, posebno nakon što završe svoj posao i prodaju svoje vozilo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Efendija Skalin 468 Napisano Octobar 22, 2021 Svrati ponekad, 237 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Nisam iznenadjen statistikom. I mislio sam da se skuteri najvise prodaju Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мркс 1 Napisano Decembar 10, 2021 U prolazu, 6 postova Motocikl: Suzuki Burgman 200 Prijavi odgovor kao problematičan On 10/6/2021 at 1:38 PM, Yanco said: Cela statistika je na osnovu uzorka sa sajta, i to je jedina dostupna informacija. Evo i dodatak, podela po najpoznatijim brendovima: Mnogo Piaggio ima na oglasu. Da li je realno da nijedan nije prodat? Ili nisi skutere ubrajao ovde. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2518 Napisano Decembar 10, 2021 Slow rider, 938 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Мркс je napisao: Mnogo Piaggio ima na oglasu. Da li je realno da nijedan nije prodat? Ili nisi skutere ubrajao ovde. Samo sam proizvodjače velikih motora uvrstio u ovaj grafik Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1592 Napisano Decembar 10, 2021 Drug član, 999 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan KupujemProdajem WWW.KUPUJEMPRODAJEM.COM Praktično sve... Preko tri i po miliona oglasa, na jednom mestu! Da ne trolujem temu, al interesuje me sta je sa ovim motorom. Deluje pristojno al se jakoo dugo prodaje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...