Jump to content

Moto Zajednica

Cena goriva u 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026.......

Recommended Posts

• Drug član, 1886 postova

A u koji danak neiskustvu

"Ozbiljne države su se spremile" i "valjda znaju šta rade" su sasvim normalna i logična očekivanja, ali ne i od našeg.... rukovodstva.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 1051 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE

Pogledajte sled događaja odnosa Rusije i Srbije od početka agresije na Ukrainu. Koliko puta se Vučić sreo sa Putinom (nula) a koliko sa zapadnim zvaničnicima i koliko ih je bilo u Srbiji. Sve češće naše oružje i municija na frontu u Ukraini i to ne na Ruskoj strani. Shvatio koja strana može produžiti opstanak na vlasti jedino što još svojim glasačima ( koji su većinski proruski) treba objasniti de EU,zapad i SAD više nisu fuj ali kad je prošla džinovska nemačka zastava u BG šestog Aprila onda ne sumnjam da će i ovo progutati.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

Promenio član Interceptor BP
  • Sviđa mi se 3

• 4_tocka_i_karoserija, 1958 postova
  • Motocikl: -
Pre 10 sati, Alekre je napisao:

Imali smo povlašćenu gasa

Pretpostavljam da ovde nedostaje "cenu", pa ako sam u pravu, ako može neko neki konkretan podatak na ovu temu?

Tipa, 2020-te, mi plaćali xxx, a npr. Austrija zzz, pa 2022-ge kad su cene divljale, i pogotovo 2023-će kad su svuda cene pale.

Ja se nešto nisam baš udubljivao, ali podaci na koje sam nailazio su ukazivali na to da naša "povlašćena" cena i nije bila baš za pohvalu, generalno nikad, a posebno od kad su cene krenulo na dole.

Nisam siguran da su ti podaci bili tačni, i dalje me mrzi da istražujem, ali ni ovi naši što su se večito hvalili tom povlašćenom cenom nikad nisu naveli tačno "na otvorenom tržištu je cena xxxx, a naša, povlašćena cena je (xxxx-10%)" ni bilo šta slično, pa mi teško da im baš tako lako poverujem.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7472 postova
  • Motocikl: TDM 900

@Skyrunner Nisi se razbudio, zaboravio si na sarkazam :D

@zaludan

Na televizijama su se hvalili kako smo napravili posao i najbolju cenu gasa. Negde sam pročitao da oni dobiju jednu cenu a da dalju cenu prodaje formiramo mi. 

Inače, ako se malo udubite i nađete šta u Rusiji misle o nama, tj. o našem rukovodstvu, ništa dobro. Niko tamo nije blesav da ne vidi šta se radi ovde. 

• Podržavam 3

• 4_tocka_i_karoserija, 1958 postova
  • Motocikl: -
pre 2 minuta, Alekre je napisao:

Na televizijama su se hvalili kako smo napravili posao i najbolju cenu gasa. Negde sam pročitao da oni dobiju jednu cenu a da dalju cenu prodaje formiramo mi. 

Znam.

I verujem da smo plaćali jeftinije gas kad je cena na otvorenom tržištu otišla u nebesa, ali ne znam kakav je odnos od kad su pale cene, a nailazio sam na podatke da mi plaćamo cenu iz tog sporazuma, koja je postala veća od cene na tržištu.

Pa ono, da li smo više dobili ili izgubili na razlici u ceni da bi to opravdalao priču da smo "imali povlašćenu cenu gasa".

Moram da dopunim, presidente reče ekstremno povoljna cena. Pominje se 340 - 350 dolara za 1000 kubika gasa. Mada su te cene retko kad javne. Pronašao sam da Austrija plaća i do 700 dolara. 

• Integrisan, 5166 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Stigle su nove cene goriva, tako da će od danas od 15 časova, na pumpama u Srbiji litar evro dizela koštati koštati 204 dinara, a litar benzina evropremijum BMB biće 187 dinara.

Nove cene goriva biće na snazi do sledećeg petka 24. januara do 15 časova. U odnosu na prošlu nedelju, i dizel i benzin skuplji su za po tri dinara.

1.jpg

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

3 minutes ago, milomir22 said:

Ćuti samo kad ima goriva, pa nek' je i 500 rsd/litar.

Ovo sam kopirao sa BLIC-a. I onda udjem u komentare, kao sto obicno radim, kad imam sta da vidim. Totalno sokiran. Ne znam jel im moderator zaspao ili su hakovani.

https://www.blic.rs/biznis/moj-novcanik/ovo-su-nove-cene-goriva-za-17-januar-2025/gbkpymc?strana=komentari

• Malinar u pokusaju, 1715 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Cena goriva direktno utiče na poskupljenje svih potrebština, namirnica, kućne hemije, bukvalno svega što zahteva logistiku i distribuciju.

Kuknjava oko sankcija Nis-u je uverira za fino poskupljenje goriva, i dalje ćemo po ceni goriva biti lideri u regionu, a Boga mi, i u Evropi smo na zavidnom mestu.

Uz olakšanje, "ćuti samo kad ima goriva".

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1051 postova
  • Motocikl: Honda VT750 ACE
On 10. 1. 2025. at 12:59, Interceptor BP je napisao:

Pa ne palamudi se par nedelja o sankcijama nis-u džabe. Pripremaju nas da i sa cenom od 220 din. budemo srećni jer ga ima.

Sent from my M2006C3MII using Tapatalk

Mada sad mi ta cena deluje kao optimistična procena.

• Drug član, 1544 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Auu pa vi opet o politici, znate da je zabranjena na moto forumu, a?!  

Kakve veze ima cena goriva sa vožnjom motocikla?   :stabre2:

Još samo da se ponovo javi autocenzura i citira nam pravilnik foruma po kome je ovakva diskusija zabranjena...

• Haha 1

• Drug član, 1544 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600

Raste jer smo tako u mogućnosti!  

Mogu komšije da nam pljunu pod prozor!

Ima da crknu od zavisti i da se pitaju odakle nama tol'ke paruštine da plaćamo najskuplje gorivo u Evropi!?  

Jbg nije kod njih "besplatan" javni prevoz...

• Sviđa mi se 3

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3693 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
5 minutes ago, Blaza said:

Zadnjih nekoliko puta cena samo raste...

Kao i cena svega ostalog i kao zaduživanje države.

Jednostavno Srbija nema dovoljno novostvorene vrednosti kojom bi se pokrila potrošnja.

Proizvodnju smo poslednjih decenija uništili, rasprodali, ...., narod "zaposlili" u administraciju i na fiktivnim (izmišljenim) poslovima. 

I sada živimo od milostinje i kredita i moramo da sprovodimo apsolutno sve ono što od nas traže oni koji nas kreditiranju.

Klasično dužničko ropstvo, (od kog mnogi i kod nas pune svoje džepove).

• Podržavam 2

To je sve direktna posledica laganja na internetu. Passat što troši 5.5 litra po gradu, motori što troše 3.5 litra nikad ne prelaze 4.5 i sad evo :D

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

Profesor ekonomije Goran Radosavljević saopštio je da je od danas, nakon novih cena koje je odredila Vlada Srbije, litar dizela skuplji samo u Danskoj.

„Od danas litar dizela u Srbiji košta 1,742 evra po litru i u Evropi je skuplji samo u Danskoj (1,835 evra), dok je cena u Belgiji i Holandiji na sličnom nivou. U svim ostalim zemljama u Evropi litar dizela je jeftiniji od 0,1-0,5 evra po litru, u odnosu na Srbiju“, naveo je profesor na društvenoj mreži Iks.

Istina ili laz?

• Sviđa mi se 1
  • Tužan 1

• Drug član, 826 postova
  • Motocikl: Honda NT1100

Delimična istina.

Skuplji je u/na:

Islandu - 2,25€

Finskoj - 1,85€

Danskoj - 1,88€

Holandiji - 1,86€

Norveškoj - 1,87€

Švajcarskoj - 2€

Velikoj Britaniji - 2,07€

Ovo je po zvaničnim podacima. Pošto tamo nisu regulisane cene goriva, zavisi i od dela države i od pumpe na kojoj se sipa.

Hoću reći, negde je možda i jeftinije.

Ali generalno kidamo sa cenama

Promenio član Mr_Wolf
  • Sviđa mi se 3

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure

Odlična situacija za vladu su ove najavljene sankcije SAD-ista prema NIS-u, taman da visokom cenom goriva delom nadomesti januarsko povećanje penzija i plata u javnom sektoru. Mnogi se pitaju zašto imamo ovako visoke cene goriva, pa jedan od razloga je i taj što država ima manje od 30%  NIS-ovih akcija u svom vlasništvu i na taj način ostvaruje mnogo manji profit nego da je jedna ovako strateški važna kompanija  u celosti srpska.

• Sviđa mi se 2

Nece se te akcize odreci niko. Ni ovi, niti buduci. Jel se buni neko za cenu goriva? Ne buni se.

Ne vidim razlog zasto bi se neko odrekao novca koji bukvalno dobija NI ZA STA.

Promenio član Motorcyclist
  • Podržavam 2

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja