Jump to content

Moto Zajednica

Cena goriva u 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026.......

Recommended Posts

• Svrati ponekad, 144 postova
  • Motocikl: BMW R 1200 GS, BMW R 1200 GS Adventure

Ne ostvaruje se zarada samo visokom cenom proizvoda već i velikim prometom, koji na ovaj način izostaje. Svi imaju akcize to stoji ali retko ko ima ovako visoke, pa i ako ima radi se o najbogatijim zemljama bar što se Evrope tiče, a mi na žalost spadamo upravo u najsiromašnije !
Da ne zalazim(o) u politiku, niko se ne buni jer između ostalog spadamo u najmlađe demokratije na svetu i nemamo tu kolektivnu svest da na izborima ostvarimo naša prava, evo uzdam se u ove mlade ljude koji protestvuju i u dobroj meri ne dozvoljavaju da budu ispolitizovani, jer su protesti u vreme mojih studija upravo otišli na pogrešnu stranu ...

• Sviđa mi se 2

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svakom po zasluzi, 12436 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Кажеш "... изостаје велики промет".. 

Дођи у Бг радним даном па да видиш... Нигде никог... Али кад би се зезали :)

• Tužan 1

"Odličan" odgovor koji upravo potvrđuje moju tezu da mnogi misle da je Beograd centar univerzuma - od ovih što vladaju do ovih što tamo žive. Dođi u Lebane radnim danom pa da vidiš ... Srbija nije Beograd zato ovako i živimo jer mnogi to ne znaju na žalost ! Propale komunističke zemlje su upravo takve i bile na svom vrhuncu iole dobro se živelo samo u prestonicama dok je unutrašnjost bila katastrofa !

• Sviđa mi se 2
  • Haha 1
  • Podržavam 1

• Ne silazi, 7486 postova
  • Motocikl: TDM 900

Pitaj nekog trgovca ili radnicu na kasi kako ide prodaja nedelju dana pred plate i penzije. Možda BG ne ali u Smederevu se oseti i grad živne kad je penzija, plata u Železari i u mojoj firmi.

• Podržavam 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3697 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
38 minutes ago, Motorcyclist said:

Nece se te akcize odreci niko. Ni ovi, niti buduci. Jel se buni neko za cenu goriva? Ne buni se.

Ne vidim razlog zasto bi se neko odrekao novca koji bukvalno dobija NI ZA STA.

Kao uostalom što za poslednjih nekoliko decenija ni jedna taksa ili namet nije ukinuta dolaskom neke nove vlasti (samo su uvećavanje).

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: TBD
Pre sat vremena, Ivanhoe je napisao:

od razloga je i taj što država ima manje od 30%  NIS-ovih akcija u svom vlasništvu i na taj način ostvaruje mnogo manji profit nego da je jedna ovako strateški važna kompanija  u celosti srpska.

Udeo u vlasništvu ne mora da odgovara učešću u profitu, čak i ako profit postoji. Recimo profita ne mora biti kada je neko potpuni vlasnik, npr. EPS i Srbijagas prave gubitke.

Promenio član Kkovic
  • Zbunjen 1

• Drug član, 1547 postova
  • Motocikl: Suzuki Bandit 600
pre 32 minuta, Arakis je napisao:

Кажеш "... изостаје велики промет".. 

Дођи у Бг радним даном па да видиш... Нигде никог... Али кад би се зезали :)

Jeste gužva radnim danima, posebno u "špicevima".

Mislim da je jedan od razloga to što je BG jedan od retkih gradova ove veličine bez metroa i funkcionalnog javnog prevoza.

Ujutru, kad idem na posao preko "Pančevca", primećujem da polovina vozila nema BG table. Najviše je PA, KO, VŠ, ZR ali i tablica iz drugih gradova. Polovina Srbije dolazi u BG na posao što, po mom mišljenju, nije normalno. Verujem da bi neko sa VŠ tablicama više voleo da može zaraditi hleb u svom gradu. Drugar iz Zemuna mi isto priča ali pominje SM, RU, ST itd.

Tom haosu kada se dodaju trole koje su hronično u kvaru, ulice koje se godinama rekonstruišu isl. dolazimo do ovog stanja u kome se nalazimo. 

Tako dolazimo do tih priča "skupo im gorivo" a vidi koje su gužve...

Imamo li alternativu?

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 2

Pa ajd baš kad smo zapucali u te vode da ti kao dipl.ekonomista i odgovorim - to ti je totalno pogrešan rezon jer vlasnik akcija srazmerno veličini svog paketa akcija učetvuje u podeli profita, kao što se takođe srazmerno deli gubitak u zavisnosti šta se ostvari. Ne znam odakle ti te informacije ali pored NIS-a i Srbijagas i EPS ostvaruju pozitivan finansijski rezultat ... ?!

Promenio član Ivanhoe

• 4_tocka_i_karoserija, 1965 postova
  • Motocikl: -
Pre 7 sati, Ivanhoe je napisao:

Mnogi se pitaju zašto imamo ovako visoke cene goriva, pa jedan od razloga je i taj što država ima manje od 30%  NIS-ovih akcija u svom vlasništvu i na taj način ostvaruje mnogo manji profit nego da je jedna ovako strateški važna kompanija  u celosti srpska.

S obzirom na udeo akciza i PDV-a u maloprodajnoj ceni goriva (više od pola), mislim da je državi sasvim dobro i ovako.

Da ne gledamo druge koji nemaju veze s nama, lep primer je BiH - "pola" Republike Srpske vozi na gorivo iz NIS-a, pa su i dalje jeftiniji 50 din po litru, a i država i trgovci naftom uzmu neki dinar.

Ja bih voleo da doživim da naša država izvede recimo jednomesečni eksperiment - drastično smanjenje akciza i PDV-a, da nam cene budu negde na nivou BiH, pa da vidimo koliko će skočiti potrošnja goriva.

Ne (samo) što će ljudi više voziti, već više niko neće imati razloga da ide preko granice samo zbog goriva.

Trenutno, situacija je takva da recimo ja, 110km od najbliže pumpe kod Bijeljine, mogu da odem sa ženom na kafu kod Stanišića, napunim rezervoar, platim dve mostarine, vratim se kući, i dok potrošim to gorivo, jednako me koštalo kao da sipam na pumpi par kilometara od mene.

Pre par godina sam imao i crvenu u džepu pride.

Pa da vidimo drugi deo ekonomske računice u trgovini - veliki obrt.

P.S. redovno idem na tu stranu iz drugih razloga, mrzi me da stalno vozim istim putem, pa zato ne odem nikad samo na kafu, ali komšijama redovno predlažem :D 

P.P.S. još da žene skapiraju Azel France...moja žena kupila komšinici 2 para Esprit farmerki za 720 (sedamstotinadvadeset) dinara.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

• Svrati ponekad, 114 postova
  • Motocikl: TBD
Pre 8 sati, Ivanhoe je napisao:

Pa ajd baš kad smo zapucali u te vode da ti kao dipl.ekonomista i odgovorim - to ti je totalno pogrešan rezon jer vlasnik akcija srazmerno veličini svog paketa akcija učetvuje u podeli profita, kao što se takođe srazmerno deli gubitak u zavisnosti šta se ostvari. Ne znam odakle ti te informacije ali pored NIS-a i Srbijagas i EPS ostvaruju pozitivan finansijski rezultat ... ?!

Nije nikakav “rezon” nego činjenica da profit ne mora da se raspoređuje, čak i kada postoji, a ako si ekonomista onda znaš da može na bezbroj načina da nema profita. Baš me interesuje koliki je moj deo kao malog akcionara. Zaboravio si na male akcionare, pa ne može ni teorijski sve u bunar bez dna da se sipa. Gubitak tek ne može da se podeli nego ide na teret kapitala.

Evo, ako je ovo ceo profit NIS sa 64 dinara po akciji, mogu da ga celog nose u Rusiju. Odričem se svog dela. Samo da vidimo šta će ove godine kada se zakuvalo da bude i za finansijsku 2024.biti, verovatno još gori falsifikat.

https://www.belex.rs/data/2024/08/00139050.pdf

• Podržavam 2

Kad bi se fakultet završavao za dan možda bi i mogli da raspravljamo ravnopravno ovako nema svrhe upuštati se u takve priče. 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja