Jump to content

Moto Zajednica

Cena goriva u 2021, 2022, 2023, 2024, 2025, 2026.......

Recommended Posts

• Zainteresovan, 683 postova
  • Motocikl: Royal Enfield Interceptor 650

Sankcijama su obuhvaćene sve kompanije u kojima je vlasnički udeo Gazproma veći od 50%. Nisam naišao na deo u kome se spominje da promena vlasništva ne može izvršiti bez saglasnosti OFACA-a.

Evo celog teksta pa koga zanima neka čita:

HOME.TREASURY.GOV

New energy sector determination targets Russia’s primary revenue source with sanctions against...
Promenio član Urban Rider

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 5104 postova
  • Motocikl: Suzuki GSR600

Vlada Velike Britanije saopštila je da uvodi sankcije za dve ruske naftne kompanije - Gaspormnjeft i Surgutneftgas - kako bi otežala sposobnost ruskog predsednika Vladimira Putina da finansira rat u Ukrajini

• 4_tocka_i_karoserija, 1928 postova
  • Motocikl: -

Ukucam u google "cene goriva" da vidim nove cene, kad ono

image.png.84e746af6c51d439602e75bdb5397853.png

A reko' leptejebo šta su sad uradili, potpuno svestan histerije oko sankcija NIS-u, očekujem bar 220, kad ono...najgluplji clickbait na koji sam ikad naseo... :grr:

• Zainteresovan, 392 postova
  • Motocikl: Honda Hornet 600 / Honda Silver Wing 400

benzinko.com sajt za pracenje cena goriva. Po cenama se vidi da imamo najkvalitetnije gorivo u regiJonu

Promenio član Miroslav91

• Drug član, 1159 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥
Pre 3 sati, Urban Rider je napisao:

Sankcijama su obuhvaćene sve kompanije u kojima je vlasnički udeo Gazproma veći od 50%. Nisam naišao na deo u kome se spominje da promena vlasništva ne može izvršiti bez saglasnosti OFACA-a.

Evo celog teksta pa koga zanima neka čita:

HOME.TREASURY.GOV

New energy sector determination targets Russia’s primary revenue source with sanctions against...

Promena vlasništva znači da novi kupac mora da plati Gaspromu za NIS.

U dokumentu piše, da bi banka, koja bi izvrsila placanje u korist NIS , bila pod sankcijama.

Tako da ofaca mora da da saglansnost da banka kupčeve pare uplati Gaspromu.

Promenio član Džim Džarmuš

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: TBD

Jedva čekam da ode preko 200din pa da testiram novu saobraćajnicu ŠA-LO. Možda investiram i u jedan kanister...

Promenio član Kkovic
  • Tužan 1

• Malinar u pokusaju, 1711 postova
  • Motocikl: triumph tiger 1050

Čista propaganda, sada je priča, gde ćemo, šta ćemo, a sutra ćemo svi biti srećni sa cenom goriva od 250 rsd/litar, jer možeš misliti, imamo gorivo...

Prošle godine u Bugarskoj sam sipao gorivo, em jeftinije, em mi motor troši litar manje na 100 km, nego ovo naše. Vratio se u Srbiju, ode potrošnja sa ravno 5L na 6l/100km. 

Da smo složni kao što nismo i da mesec-dva izbojkotujemo sipanje goriva, sišlo bi na ispod 150 rsd/litar. 

• Sviđa mi se 4

• Integrisan, 9575 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Molim da mi neko objasni sta znace te "Americke sankcije" , nemam informacije sta se kuda krece od tih energenata pa stvarno ne kapiram.

Ako ja motore kupujem od onoga iz Sajkasa a tip iz Leskovca mi lupi zabranu trgovine sa njim i njegovim regionom, na koji nacin ce mene "boleti" to njegovo/njihovo lajanje i rezanje? Nastavicu da ne kupujem od njega niti cu njemu prodavati, cao/zdravo.

(Vrv nije tako jednostavno....)

Ne salim se, zaista nisam upucen i vecinu informacija politicke prirode "pokupim" sa foruma. Trudim se da se ne izlazem idiotluku koji se servira i vredja inteligenciju po medijima. 

"fala (i bez smejanja pliz) 🙃

• Drug član, 842 postova
  • Motocikl: BMW R1200 GS - 2006 K25

Pridružujem se pitanju kolege @N.F.S..

Ne pratim, ne znam detalje, ali me zanima.

Pogotovo što mi neka lična laička asocijacija u glavi da su nas zadnji put Ameri bombardovali kad smo im se suprotstavljali.

A nama Rusija lupila sankcije 1992. godine.

FrQ9q1ZWAAExH98?format=jpg&name=small

Ruski ambasador Julij Vonorcov glasa za Rezoluciju UN 757 kojom se uvode sankcije našoj zemlji 30. 5. 1992.

Ljudi samo svoje dupe gledati i svoj biznis. Nema neutralnosti u 21. veku. Da li cemo se konacno okrenuti Zapadu ili Rusiji?

Ko je veci partner u trgovini? Sta me briga ko me koliko voli, DAJ PARE!

• Podržavam 1

• Svakom po zasluzi, 12427 postova
  • Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake

Сад ће форумски стручњаци општег типа да вам све потанко објасне :BJB2:

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

• Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3677 postova
  • Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka)
1 hour ago, Motorcyclist said:

A nama Rusija lupila sankcije 1992. godine.

FrQ9q1ZWAAExH98?format=jpg&name=small

Ruski ambasador Julij Vonorcov glasa za Rezoluciju UN 757 kojom se uvode sankcije našoj zemlji 30. 5. 1992.

Ljudi samo svoje dupe gledati i svoj biznis. Nema neutralnosti u 21. veku. Da li cemo se konacno okrenuti Zapadu ili Rusiji?

Ko je veci partner u trgovini? Sta me briga ko me koliko voli, DAJ PARE!

1992. godine nisu uvedene sankcije Srbiji nego Jugoslaviji i nije ih uvela Rusija nego UN.

A ove sadašnje sankcije su direktan ultimatum Srbiji od strane SAD (Rusija verovatno neće ni da oseti štetu od sankcija NISu), ali će Srbija da najebe (kratkoročno) ukoliko ne prihvati ultimatum, a posebno će da najebe (dugoročno) ukoliko ga prihvati.

Za par godina (a verovatno i ranije) će evropske zemlje ponovo da se okrenu ruskim energetima i da normalno nastave razvoj i život, a mi bi sada da se ukrcavamo na voz kome vagoni već otpadaju?

Što se tiče partnerstva u trgovini, vidimo koliko smo dobro prihodovali od tog partnerstva (zadužili se još desetine milijardi dolara).

A tebi ako je trenutno stalo samo do para, slobodno daj svoju guzicu svakom ko plati (ili ko zatraži), ali nemoj da podmećeš i tuđe.

Promenio član zika56
  • Sviđa mi se 1
  • Podržavam 3

• 4_tocka_i_karoserija, 1928 postova
  • Motocikl: -

Pored pitanja šta tačno znače sankcije (a mislim da je u pitanju izopštavanje svih koji posluju s njima) mene zanima i koliko ćemo mi da platimo NIS.

Mislim, ako je kompanija pod sankcijama, ona ne može da posluje - ne zato što direktno neće, nego zato što niko neće hteti da radi s njom.

Ako kompanija ne može da posluje, ona propada. Vrednost kompanije koja propada je nemerljivo manja od kompanije koja je praktično monopolista u poslu s naftom u Srbiji.

• Sviđa mi se 1

3 minutes ago, zaludan said:

Pored pitanja šta tačno znače sankcije (a mislim da je u pitanju izopštavanje svih koji posluju s njima) mene zanima i koliko ćemo mi da platimo NIS.

Mislim, ako je kompanija pod sankcijama, ona ne može da posluje - ne zato što direktno neće, nego zato što niko neće hteti da radi s njom.

Ako kompanija ne može da posluje, ona propada. Vrednost kompanije koja propada je nemerljivo manja od kompanije koja je praktično monopolista u poslu s naftom u Srbiji.

Po onome što je objavljeno, mi ne možemo ni da otkupimo NIS, jer nemamo načina da izvršimo plaćanje (sankcijama zabranjene novčane transakcije sa Rusijom).

Jedini način je da izvršimo nacionalizaciju NISa (da ga otmemo), a oteti nešto od neke velesile može da bude prilično zajebano, (i to dugoročno).

37 minutes ago, zika56 said:

1992. godine nisu uvedene sankcije Srbiji nego Jugoslaviji i nije ih uvela Rusija nego UN.

A ove sadašnje sankcije su direktan ultimatum Srbiji od strane SAD (Rusija verovatno neće ni da oseti štetu od sankcija NISu), ali će Srbija da najebe (kratkoročno) ukoliko ne prihvati ultimatum, a posebno će da najebe (dugoročno) ukoliko ga prihvati.

Za par godina (a verovatno i ranije) će evropske zemlje ponovo da se okrenu ruskim energetima i da normalno nastave razvoj i život, a mi bi sada da se ukrcavamo na voz kome vagoni već otpadaju?

Što se tiče partnerstva u trgovini, vidimo koliko smo dobro prihodovali od tog partnerstva (zadužili se još desetine milijardi dolara).

A tebi ako je trenutno stalo samo do para, slobodno daj svoju guzicu svakom ko plati (ili ko zatraži), ali nemoj da podmećeš i tuđe.

Nije sija nego vrat.

Argumenti rusofila:

Nije to bila Rusija nego SSSR.

Nije to Srbija nego Jugoslavija.

Nije bio Putin.

SSSR nije bio toliko jak bla bla...

Promenio član Motorcyclist

• Ne silazi, 7434 postova
  • Motocikl: TDM 900

Nikad nećete da prelomite jednu stvar a to je naš odnos sa zapadom u političkom smislu. To jest njihov odnos prema nama. To nema veze životom pojedinaca. Na primer, što kupuješ tamo, što si otišao da radiš tamo, što voziš "zapadna kola" i sl. stvari. Dobili smo sa zapada fantastične tehničke stvari i tu nema diskusije. Mada smo dobili batine, nož u grlo, genocide, život u getu, bombe i mnogo što šta. Njihovo zapadno globalno pljačkanje i ovo što (nadam se ne prethodni kompletnom Evropskom ratu) su započeli 1999. sa nama. 

• Podržavam 1

32 minutes ago, Motorcyclist said:

Nije sija nego vrat.

Argumenti rusofila:

Nije to bila Rusija nego SSSR.

Nije to Srbija nego Jugoslavija.

Nije bio Putin.

SSSR nije bio toliko jak bla bla...

Mogao si barem da pokušaš da odgovoriš na sve što sam napisao u komentaru.

Ja sam "Rusofil" jer sam protiv toga da budemo Ruska gubernija, ali i protiv toga da budemo zapadna kolonija.

A ti se otvoreno nudiš na prodaju za PARE.

6 minutes ago, zika56 said:

Mogao si barem da pokušaš da odgovoriš na sve što sam napisao u komentaru.

Ja sam "Rusofil" jer sam protiv toga da budemo Ruska gubernija, ali i protiv toga da budemo zapadna kolonija.

A ti se otvoreno nudiš na prodaju za PARE.

Ja trazim da se jednom odluci da li je za Zapad ili Istok. Sedenja na dve stolice nema. 

To vam nije jasno vec 30+ godina koliko se vodi UZASNA spoljna politika... Tito je bio za Amerikance pa ste ga voleli. Nemoj sad da bude da niste.

Eto ja hocu robu sa Zapada bez carine! Hocu putovanja bez cekanja na granicnom prelazu. Za pocetak.

• Sviđa mi se 2
  • Podržavam 1

5 minutes ago, Motorcyclist said:

Ja trazim da se jednom odluci da li je za Zapad ili Istok. Sedenja na dve stolice nema. 

To vam nije jasno vec 30+ godina koliko se vodi UZASNA spoljna politika... Tito je bio za Amerikance pa ste ga voleli. Nemoj sad da bude da niste.

Eto ja hocu robu sa Zapada bez carine! Hocu putovanja bez cekanja na granicnom prelazu. Za pocetak.

Za početak objasni jel mi persiraš ili me svrstavaš u neku množinu (naravno negativnu)?

Koji smo to MI a koji ste to VI i po čemu zaključuješ da VI imate neka veća prava od NAS?

Pun mi ..... onih uvek ispred sebe stavljaju grupu.

3 minutes ago, zika56 said:

Za početak objasni jel mi persiraš ili me svrstavaš u neku množinu (naravno negativnu)?

Koji smo to MI a koji ste to VI i po čemu zaključuješ da VI imate neka veća prava od NAS?

Pun mi ..... onih uvek ispred sebe stavljaju grupu.

Pod vi mislim na vas koji su ziveli tada u toj drzavi i za vreme Tita.

Mislim i na vecinu koja je birala Slobu a i dan danas prica pozitivno o coveku koji je bio operisan od vodjenja spoljne politike. Uzasno los politicar.

Nakon njega Srbija OPET ne moze da se odluci gde ce - na Istok ili Zapad, opet 2012. bira novu vlast koja OPET ne zna gde zeli da ide...

---

Sto se tice situacije oko NIS-a, verovatno ovi nasi zapeli da prodaju Amerikancima isti, ali se prave naivcine kako nije njihova krivica.

-

1735815831169.png

Onda sledeci dan prica kako necemo imati leba da jedemo...

Танјуг|11. јануар 2025|11:55

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је добио обавештење из Азербејџана да у наредном периоду због проблема које имају неће моћи да испоручују Србији сваког дана 1,7 милиона кубних метара гаса.

"Добио сам обавештење од наше азербејџанске браће и пријатеља да због више силе, због проблема које имају, ми од данас више не можемо да рачунамо на 1,7 милиона кубних метара гаса који нам је долазио сваког дана", рекао је Вучић након састанка са замеником америчког државног секретара за управљање и ресурсе Ричардом Вермом.

• Drug član, 1879 postova

Ja vozim 15km/h i ubrzam za 4%

Šta bi dao onaj što vozi 180 km/h da vidi naš procenat ubrzanja. Oće da se menja sa nama, al mi smo ponosni- ne damo.

Koje budalaštine 

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 2

2 hours ago, Motorcyclist said:

Танјуг|11. јануар 2025|11:55

Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је добио обавештење из Азербејџана да у наредном периоду због проблема које имају неће моћи да испоручују Србији сваког дана 1,7 милиона кубних метара гаса.

"Добио сам обавештење од наше азербејџанске браће и пријатеља да због више силе, због проблема које имају, ми од данас више не можемо да рачунамо на 1,7 милиона кубних метара гаса који нам је долазио сваког дана", рекао је Вучић након састанка са замеником америчког државног секретара за управљање и ресурсе Ричардом Вермом.

Pretpostavljam da si jako zadovoljan što nam je tvoj zapadni idol preneo poruku da moramo da prihvatimo da budemo njihova kolonija.

Srbija je poslednje tri decenije prihvatila (milom ili silom) apsolutno sve što je zapad od nas tražio i evo dokle stigosmo.

A Rusija nas za to vreme nije ucenjivali niti šta zahtevala (niti dobila) i opet su Rusija i "rusofili" krivi za ovakvo stanje?

Ostaje nam još samo da uzmemo puške i krenemo na Rusiju, pa da najzad dokažemo zapadu da nismo rusofili, (da sačekamo samo još da ih Ukrainci još malo potamane, pa da ih mi dokrajčimo i uzjašemo u zapadno sedlo).

Da li sam zadovoljan? Pa realno, boli me kara ako cemo iskreno.

Moze i crni djavo da drzi NIS samo daj jeftinije gorivo, daj bolji zivot, DAJ PARE! 

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja