N.F.S. 21804 Napisano April 7, 2023 Integrisan, 9467 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Nema ga ovaj (lik iz agencije) da mi odgovori Ocekujem bar oko 30-32000 din ... Sigurno se zeznuo nesto, za one Suzane (650ccm) sam placao oko 28000 sve ukupno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DraganNS 8011 Napisano April 7, 2023 Drug član, 1699 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Kawasaki Versys 1000 Grand Tourer Prijavi odgovor kao problematičan On 14. 3. 2023. at 18:34, DraganNS je napisao: Brate, mnogo. Evo, Nešo, ja bio nedavno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
gebee&co 8053 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 2120 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Suzuki Bandit 650SAL0 Prijavi odgovor kao problematičan Al pazi,priprema dokumentacije i provizija banke.Što to lepo ne zaokruže na 7000 tehnički.Niko nije baš toliko naivan.Baš,baš smeta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9673 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 8 sati, N.F.S. je napisao: prva polisa na moje ime (znaci stepen 4) Nešo, zašto ne prenosiš premijski razred sa prethodnih motora ? Ja to radim svaki put kad prodam auto/motor. Fotokopija polise prodatog auta, i kopija rešenja o plaćenom porezu (ugovor), da nije starije od 18 meseci od isteka rege, i to priložiš uz novu registraciju. Nije neka velika razlika u ceni, koliko vredi premijski razred 1. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21804 Napisano April 7, 2023 Integrisan, 9467 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Ako verujes tek sam skoro za tu mogucnost saznao, preko iste agencije registrujem sigurno deceniju, nikada mi tu opciju nisu predocili! Hvala puno, znacice i drugima sigurno. P.S. Drugar i svoju tablicu uspesno prenosi na sledeci motor, ja sam uvek radio odjava/prijava (uzimanje, placanje nove) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9673 Napisano April 7, 2023 Ne silazi, 2269 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Jeste nekad maltretiranje da se izgura prenos pr.razreda, ali vredi. Ne daj bože, imaš udes autom (motor da ne pominjem) i ti si kriv. Ako imaš npr 1, popravka drugog auta ide sa tvoje polise, i sl.godine si, zbog tvoje greške, "skočio" na 3 ili 4. Ako si imao udes svojom krivicom, a pr.razred je npr 4, "skačeš" na 7 ili 8, a to je duplo skuplje osiguranje sledeće godine. Pa one tamo 6, pa 5, prođe dosta vremena i para dok se vratiš u normalu... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gordak985 2459 Napisano April 7, 2023 Drug član, 1210 postova Lokacija: Beograd, Swan Hill Motocikl: Honda CBF 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Ako verujes tek sam skoro za tu mogucnost saznao, preko iste agencije registrujem sigurno deceniju, nikada mi tu opciju nisu predocili! Hvala puno, znacice i drugima sigurno. P.S. Drugar i svoju tablicu uspesno prenosi na sledeci motor, ja sam uvek radio odjava/prijava (uzimanje, placanje nove)Kako ide to oko prenosa tablice, prvi put čujem. Ja sam preneo premijski stepen za auto, oko 6000 me izašla manje polisaSent from my 2107113SG using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21804 Napisano April 7, 2023 Integrisan, 9467 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Istu tablicu preneo sa r6 na dukati i sada evo na skuter... Pitacu ga kada se vidimo za proceduru... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lesorsier 84 Napisano April 7, 2023 (promenjeno) U prolazu, 69 postova Lokacija: Beograd Motocikl: FZ8 FAZER, FJR1300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 10 sati, Satelis je napisao: Prosle godine (i ove cu) produzenje rege uradio u BS Engines teh. pregledu. preporuka, nista nisam skidao sa mopeda.... crash bar, maglenci, auspuh, kofer.... kako dosao tako otisao Ovaj mogu i ja preporucim, nista nisu skidali. Ni kofer. Niti su trazili PP, i nisu pravili problem oko Akrapovica. Prethodni tehnicki kad su videli Akrapa, koji je by the way original homologovan za taj model, nisu hteli ni da gledaju. Samo su me vratili. 36000 je izaslo u novembru, druga registracija. Promenio April 7, 2023 član lesorsier Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Zarkela 1582 Napisano April 7, 2023 Drug član, 996 postova Lokacija: Kikinda Motocikl: Honda VT500c, Suzuki Bandit 600 mk1 Prijavi odgovor kao problematičan Prenos ide ovako: Po prodaji motora, overi se kupoprodajni ugovor, fotokopira saobracajna, odnosno izvuce se registracioni list i uz fotokopiju polise (mada sad je sve umrezeno) al za svaki slucaj, se odnese u osiguravajucu kucu. Oni prebace premijumski stepen na novo vozilo. Ovo moze da se odradi do 2 god od prodaje vozila. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14212 Napisano April 7, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, N.F.S. je napisao: Verovatno je nesto prevideo covek, je li neko registrovao skoro motor od 1000 kubika? Koliko je izaslo? Hvala. Ovo ti je cena reg. BEZ teh. pregleda i eventualno usluge agencije, polisa je Generali i komunalna taksa za Kg (skoro 1000 veca nego za Šid) Prva cena sa premijskim 4 Ova cena je sa premijskim 1 Gornju cenu sigurno treba umanjiti za 1500 din. okvirno jer je tebi sada prem. 4 znaci u kalkulator je trebalo 3, u prolazu sam kliknuo i sada kad sam stigao kuci skontam. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14212 Napisano April 7, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Satelis je napisao: crash bar, maglenci, auspuh, kofer.... kako dosao tako otisao Sve je regularno za sada osim maglenki, gledajuci sliku trazite sto vece linije teh. pregleda, veliki i osvetljen prostor kamera jedva snimi vozilo (svi idu na najnizu dozvoljenu rezoluciju) nasa linija mala, niska vidi na koju stranu mi idu siske (koje nemam ) 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15842 Napisano April 7, 2023 Integrisan, 9290 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Mene duša boli kad treba da registrujem, žali Bože bačene pare i to se ne odnosi na teh. pregled već na dirigente orkerstra....da ne budem pogrešno sVaćen pa da mora se peglam sa bdadu nasega. Kafu mu i dan danas pamtim, samo da se zna. Za lubenicara 1.7 krajem Marta dadoh 32.500din, nekad davno je to kostalo oko 22-23Krsd. U BS oisao preko preporuke..... Drugaru poslao slike kako moped izgleda, drugar prosledio nekom sa teh. pregleda. Taj neko sa teh. pregleda pita drugara jel imaju maglenci prekidac? Imaju veli drugar. Rešeno, milina Najjače mi beše kad su sa ključem za točkove, onim velikim krstakom, zarad filma (kameri) proveravali zategnutost točkova Mora bate gleda nas Velki Brat. U tri lepe bi otisao na tehnicki samo da se ne akam sa skidanjem pa vraćanjem. Muka be. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14212 Napisano April 7, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Satelis je napisao: Mene duša boli kad treba da registrujem, žali Bože bačene pare Sada to donekle i ima smisla jer se moze steta naplatiti, nekad je reg. bila jeftinija, doduse ne puno ali ako te neko pukne sam si svu stetu snosio, moglo je preko suda ali je kostalo i trajalo, za manje stete se nije ni isplatilo - znaci opet sam popravljaj pa ako nekada izvuces neku sicu. Sa druge strane mislim da je to dovelo do opustenosti, da ne kazem qrcobolje vozaca prema drugima jer se odma popunjava evropski a nikada on nece preko polise osetiti koliku je stetu napravio, meni steta nanese vecu dusevnu bol od materijalne. Mene neki dan lik ocese na parkingu, opusteno kaze "zovi muriju" znam da vozilo nije na njegovom imenu pa sam se samo okrenuo, nije steta bila vredna toga da mora on "zvati muriju". Pre sat vremena, Satelis je napisao: Mora bate gleda nas Velki Brat. Onda nam banu pukovnik i major policije u "posetu" i pregledaju snimke, nije bilo primedbi samo par sugestija iskreno nimalo prijatna situacija ali OK ljudi skroz. Kafa ce biti nego moram nesto bezecovati sta sam primetio, domace slatko mmm 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano April 18, 2023 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan @bdada kakva je situacija sa izduvnim gasovima i ovim našim 2T mašinama. Svaki dimi hladan dok se ne ugreje. Kako to prolazi? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14212 Napisano April 18, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Ne mere se izduvni na motorima. Ili si kupio Wartburga? 1 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano April 18, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, mradomir je napisao: @bdada kakva je situacija sa izduvnim gasovima i ovim našim 2T mašinama. Svaki dimi hladan dok se ne ugreje. Kako to prolazi? Doteraš vruć Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano April 18, 2023 Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 6. 4. 2023. at 12:16, bdada je napisao: Meri se ali ne utice na ocenu tehnicke ispravnosti, kada pocne zvanicno merenje ovalnosti za L kategoriju ce izbaciti iz pravilnika, za ostale ce podici granicu,. U prevodu ne brinite. da li je ovde meren zanji disk na motoru ili kolima i šta to značida budemo mirni .Da neće meriti ovalnost na motorima ili nešto drugo Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mradomir 3053 Napisano April 18, 2023 8-bit, 1880 postova Lokacija: Beočin Motocikl: KTM690 | Freeride 250R | Burgman 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, bdada je napisao: Ili si kupio Wartburga? KTM frezu, malo da sredim baštu 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14212 Napisano April 18, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, sasa ns 1 je napisao: da li je ovde meren zanji disk na motoru ili kolima i šta to značida budemo mirni .Da neće meriti ovalnost na motorima ili nešto drugo Na motorima se nece meriti ovalnost, tj merice se zbog instrumenta ali se rezultat nece uzimati u obzir kod ocene da li je ispravan ili ne a na autima ce podici granicu ovalnosti zato kazem ne brini te. 3 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sasa ns 1 3067 Napisano Jun 27, 2023 (promenjeno) Ne silazi, 2915 postova Prijavi odgovor kao problematičan Bio pre neki dan n tehničkom za auto a rade i mopede i motocikle. Konkretno sam pitao njihovog pravnika za tu ovalnost i on mi decidirano tvrdi da je to merenje ovalnost obavezno za sve pa i za motore i mopede ali da se do 5 jula ne uzima u obzir a posle hoće pod uslovom da ne dobiju zvanični dopis o nekoj promeni. To se ne slaže sa izjavom bdade da se neće uzimati u obzir za motore i mopede čak i kad i ako stupi na snagu Promenio Jun 27, 2023 član sasa ns 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21804 Napisano Jun 27, 2023 Integrisan, 9467 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Meni na tehnickom rekose da je odlozeno na jos dve godine...I da 20% nije razumna tolerancija...Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 14212 Napisano Jun 27, 2023 moto merkat °°, 4892 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Merenje ovalnosti mora da se odradi da bi program presao na sledece merenje, tacnije sledecu osovinu. Mozda ni merenje ovalnosti za druga vozila nikada ne zazivi jer je u pitanju los prevod + su uvideli sta bi to znacilo za nasa vozila odnosno budzet (u pitanju su velike firme na ivici rentabilnosti, da se neko ne ponada kako misle na nas obicne smrtnike) tako da tek o L kategoriji nece biti govora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lalajko 2004 Napisano Jun 27, 2023 Teoreticar ..., 12115 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: BMW R1200GS Adv Prijavi odgovor kao problematičan Na sta se onda misli kad se kaze ovalnost diskova? Ja sam mislio da to znaci da je disk jajast, odnosno da nije svuda istog precnika, ocigledno da nije jajastost diska u pitanju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Tošbo 214 Napisano Jun 27, 2023 Svrati ponekad, 369 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Kawasaki GPX500R, Yamaha SR125, Suzuki GS500E Prijavi odgovor kao problematičan Nadam se da će ti ovo pomoći Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...