Jump to content

Moto Zajednica

Nove klase 750ccm i SuperMoto kod nas !!!

Recommended Posts

• Zainteresovan, 647 postova
  • Motocikl: ZXR 750 R

Planira se otvaranje klase 750ccm i SM.Potrebno je minimalno 5 takmicara po klasi dabi se bodovala trka.SM ce imati dodatnu mogucnost da vozi i na karting stazama a 750ccm ce voziti u okviru hepeninga sa ostalima sa posebnim bodovanjem ili ce voziti posebno za sampionat.To ce savez tek na nekom od sastanka u zavisosti od zainteresovanih odluciti.Uslovi su da takmicar (buduci i sadasnji) mora da bude clan nekog trkackog kluba,da izvadi trkacku licencu i osiguranje.Za 750ccm klasu mogu svi motori do negde 2000 godine BEZ UBRIZGAVANJA da ucestvuju. To je za sada sto su meni rekli a sada me zanima dali i koliko vas je zainteresovano da ja to mogu dalje da prosledim.Licenca i godisnje osiguranje je mene kostalo oko 9000,-Din. a svaka trka po 4000,-Din. ucesce.

U klasi 750ccm ima nas za sad 3 sigurna takmicara.Ko stvarno zeli neka se javi da imamo imalo pregled dali uopste vredi otvoriti te nove klase.Napravicemo spisak i molim vas lepo da ko bude na tom spisku to i ozbiljno shvati.Ako se bude dosta zainteresovanih skupili Marko Cenejac mi je rekao da mozemo da odrzimo neki sastanak gde se mogu postavljati pitanja itd.  .... a ja trenutno izigravam postara  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5470 postova
  • Motocikl: Honda Varadero 1000 ABS

Pa valjda ima toliko SM vozaca voljnih da voze sampionat. Sigurno rbobane znas koliko ima staza koje bi mogle da konkurisu da se na njima vozi SM sampionat?

Da li se zna u cemu je do sada bio problem?

• Zainteresovan, 599 postova
  • Motocikl: nema

Tu sam za SM naravno, s predlogom da za prvu godinu imamo SM OPEN, za sve kubikaze jer nas je bas malo.....

Da...upravo tako...znaci sve u jednu klasu...za sada...

• Svrati ponekad, 148 postova

takodje sam tu za sm sampionat i 100% cu voziti bude li ga kod nas.

nas bi se skupilo u momentu vise od 5,tako da ne vidim razlog zasto ne zapoceti tako nesto.

problem je ranije bio sto ljudi nisu znali za tu disciplinu,a sad kao jos neko i zna,zapravo,malo se prosirilo polje u voznji sm-ova.

za sad smo tu: rboban,ivan,ja,aca,i za ostatak znate vi tu iz bg-a,ja bi iz ns-a mogao dovuci jos eventualno 2,3.

Pa valjda ima toliko SM vozaca voljnih da voze sampionat. Sigurno rbobane znas koliko ima staza koje bi mogle da konkurisu da se na njima vozi SM sampionat?

Da li se zna u cemu je do sada bio problem?

Mislim da je najveci problem u tome sto su ljudi iz saveza koji su odgovorni sa nas moto sport jednostavno preoptereceni sa poslom zato sto ih ima malo.Takodje mnogoi nasih drugara nezna kome treba da se obrati ako bi hteo da vozi na takmicenjima.Ja sam takodje "nov" u ovom sportu i pokusavam da pomognem koliko mogu.Na svu srecu imamo ovaj forum tako da mozemo dosta stvari preko dopisivanja odraditi a i ujedno drugi ce videti o cemu je rec pa ce moci da nam se pridruze ako zele.

Mozda ce i cene ucesca na takmicenjima pasti ako nas bude mnogo  ;D ;D koliko su meni rekli organizacija jedne trke izadje oko 4000,- Evra

• Drug član, 2110 postova
  • Motocikl: Suzuki GSX-R 1000 L1 SBK; MV Agusta F4 1000 S; Ducati 996 S; Aprilia RSV4 RF; Suzuki GSX-S 1000 M0; Suzuki GSF 1200 N

koliko su meni rekli organizacija jedne trke izadje oko 4000,- Evra

Mislim da su sad na Batajnici toliko uzeli od prodaje karata.  ;)

• Drug član, 4392 postova
  • Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

koliko su meni rekli organizacija jedne trke izadje oko 4000,- Evra

Mislim da su sad na Batajnici toliko uzeli od prodaje karata.  ;)

ista prica svuda kod nas ili ovde.Svi gledaju koliko organizator zaradi,a niko ne gleda ili mozda pita koliko para,vremna i osoblja treba da se jedna takva trka odrzi.Ovde je tesko,a mogu zamisliti kod nas kad pocmu da ti traze i ovo i ono,pa ona nasa "cujemo se sutra i zavrsicemo to ne brini........itd.....

Da li neko zna koliko bi bilo potrebno novca, vremena i ljudi da se organizuje jedna SM trka, recimo na Adi Huji?

Koliko termina je potrebno , koliko redara,sudije... ne znam sta vec treba.

Nikola, posto si ti kod Vas glavni za tehnicki pregled siguran sam da znas sta sve treba, a i ovi momci koji voze HR SM prvenstvo mogu da daju svoje misljenje. Da vidimo da li je to uopste izvodljivo.

• Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори

Da li neko zna koliko bi bilo potrebno novca, vremena i ljudi da se organizuje jedna SM trka, recimo na Adi Huji?

Koliko termina je potrebno , koliko redara,sudije... ne znam sta vec treba.

Nikola, posto si ti kod Vas glavni za tehnicki pregled siguran sam da znas sta sve treba, a i ovi momci koji voze HR SM prvenstvo mogu da daju svoje misljenje. Da vidimo da li je to uopste izvodljivo.

i pravilnik mixa ;D

...i Pravilnik, ali Ti da ga otkucas! ;D

i to na engleski pa ti vidi :D

potrebno je sudija koliko i krivina,mozda malo manje. jedna kola hitne pomoci i jedna kola vatrogasaca,te sudije sto su na krivinama ujedno svaki od njih vodi racuna o cistoci i bezbednosti njegovog sektora... treba videti koliko kosta zakup staze za 2 puta po pola dana i mislim da je to,to.

treba jos organizovati neku napojnicu za redare.... u svakom slucaju izadje mnogo manje od 4000eura!

Po ovome sto je napisao Red Power, ne izgleda toliko komplikovano, tek onda mi nije jasno zasto se do sada nije uradilo nista po tom pitanju. Naravno nije sigurno ni da cese uraditi , ali volio bi da stvari budu pokrenute sa mrtve tacke, pa i ako se ne stigne za sljedecu sezonu sve pripremiti, hoce za dvije godine, ali da se krene.

da bi se odrzala jedna trka mora da buce ceo dan.Jer tu ima i treninga i kvalifikacija.Pa ako ima vremena dve trke dnevno.Nezaboravite zastave za sudije jer one nisu jeftine,mislim da nema potrebe da su tu vatrogasci nego neka svaki sudija na krivini ma pozarni aparat

zastavice i chronografe se uzimaju od saveza. takodje mora piti raspisan pravilnik i sampionat za sm,a sad momci neko od vas sa foruma koji imaju nekog uticaja ili bar poznanika u savezu treba to da odrade. sto se tice pravilnika,treba ga preuzeti ili sa mx sampionata,naravno sa mali prepravkama ili treba prekopirati pravilnik od hrvatskog sm sampionata. najveci proble za organizaciju sm trke jeste sto 30% staze mora biti zeljano ili prljavi deo. za pocetak sampionat bi mogao zapoceti samo asvaltnim delom i jednom klasom. naravno svi vozaci bi morali imati lekarski i trkacku licencu i sve sto ide vezano za trku. jos nesto,predlog je da sve trke u sampionatu budu otvorenog tipa,znaci da na svaku trku mogu da dodju i hrvati,bugari,rumuni,madjari..... da bi zapoceli sa necim takodje bi od njih dobijali savete za razvijanje sm sporta.

mislim da nije ne ostvarivo da se raspise ssm sampionat za sledecu sezonu imamo 3 vrhunske staze za tako nesto i 4 neka bude improvizovana u gradu negde,neka na svakoj stazi bude po dve trke eto to je vec 8 trka u sampionatu......

potrebno je sudija koliko i krivina,mozda malo manje. jedna kola hitne pomoci i jedna kola vatrogasaca,te sudije sto su na krivinama ujedno svaki od njih vodi racuna o cistoci i bezbednosti njegovog sektora... treba videti koliko kosta zakup staze za 2 puta po pola dana i mislim da je to,to.

treba jos organizovati neku napojnicu za redare.... u svakom slucaju izadje mnogo manje od 4000eura!

Koliko je meni receno za stazu u Batajnici se placa vojsci za 2 dana oko 350000;-

Koliko je meni receno za stazu u Batajnici se placa vojsci za 2 dana oko 350000;-

pricam o supermoto trci koja se sigurno nebi tamo vozila vec na adi huji i ostalim karting stazama,za karting stazu koja ima namenu za trke ne verujem da bi bilo preko 200eura.

za sm nije potrebno puna 2 dana vec najduze sto je potrebno dan i po.

subota po podne se voze slobodni treninzi i kvalifikacije,nedelja ujutru 1 slobodan trening i warm up i zatim 2 trke i to je to.

ako gresim ispravite,jos bi mi imali samo jednu klasu.

Pa neka neko vidi sa Adom Hujom koliko bi kostalo to dan ipo ili dva, da se otprilike moze formirati koliko ce biti izdataka.

Ja sam siguran jer ranije sam pitao mislim da je 200eura dan i jos pola dana je + 100eura=300eura.cica mica gotova prica. a malo vise atrakcije i uzbudjenja nego na brzinskim trkama nebi skodilo,takodje ni viska gledalaca,kad bi se napravili plakati i polepili na prava mesta verujem da bi bilo puno gledalaca.

• Drug član, 2736 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Toliko su i vatrogasci tražili.

A ne možeš nešto na duže staze organizovati bez prisustva tih službi. I na kraju se postavlja pitanje,tj.problem ko će sve potpisati od organizatora. Kad smo popričali sa advokatima,u slučaju neke nezgode - izletanja u publiku i sl., postoje posledice zakonom regulisane. Nije šala.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja