Jump to content

Moto Zajednica

Kymco Agility + 300

Recommended Posts

• Drug član, 3611 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Dozvolim naravno. To mi se sviđa. Baš sam gledao, na Malossi kvačilu su te špicaste, ali ove što sam uzeo u Matiku su baš potpuno iste kao original, i veličina i debljlina, i plus nisu naoštrene. Pokušaću da nabavim i njih.

• Sviđa mi se 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Integrisan, 9423 postova
  • Motocikl: ---Honda---

Ili su osiguraci debeli ili se ploca nije spustila dovoljno... Mozes malo dremelom ili kako god naostriti ovo obelezeno crnom (i strana koju ci brusio da stoji na gore, kao na slici.)

seger.jpg

• Sviđa mi se 1

Kada probam da namestim osigurač bez platne, glavi po malo. Slično je, ali biće da nije baš potpuno iste debljine. Probaću da ih ošmirgalam i zašiljim malo. Hvala!

• Sviđa mi se 1

E, @N.F.S. u kesicu sa osiguračima što sam kupio, zalutao je i jedan pravih dimenzija :) Sa njim je sve normalno, tanak je taman koliko treba, nema budženja đunte.

Izgleda samo da mi je prodavac promašio dimenziju osigurača, na osnovu primerka koji sam pokazao, a ja mu poverovao.

seger3.jpg

Ostaje mi samo da ponovo odem do radnje i kupim pravi :) Izvin'te ako sam udavio sa ovom temom, ali meni je bilo korisno, a verujem poučno i ostalima koji čitaju. Hvala!

• Sviđa mi se 1

Ako ne nadjes, kupis kocku "600" smirgle i cas svedes te koje imas na debljinu koja ti treba. Ako ti je mrsko da prstom vrtis, kupis u knjizari gumicu za brisanje, osigurac na smirglu (smirgla na nekoj plocici npr) i kruznim pokretima osmirglas celu. Probas spoljni deo kako u kanal ulazi.

Sva tri zubica moraju da "sednu" na svoje mesto. 

U "yugokomercu" imaju bolje osigurace, (bar su imali, brunirani, "ljuti", pre pukne nego sto se iskrivi) .

• Sviđa mi se 1

E, dobro je znati te cake, hvala još jednom! Al ipak ću da odem i do Yugokomerca, ima da kupim sve žive veličine, da se ne zezam više.

A ovaj osigurač što sam kupio je baš od nekog tvrdog materijala, šmirglao sam ga sat vremena ručno, nokti su mi sad super manikirani, ali on jedva da se lecka otanjio :)

Žalio sam se i ranije da imam muku da izađem iz garaže u kojoj zimujemo, jer uvek neko nacrta auto ispred kapije, pa ne mogu da je otvorim... Danas je bilo baš žestoko!

gate.jpg

Komšiju, koji inače valja polovne automobile, sam još juče lepo zamolio da oslobodi prolaz, da ću danas da dođem u 12 po motorin... Naravno, nije se sklonio na vreme, a kad sam ga opet cimao, onda nije mogao da upali auto :(

Neki glupi Maserati (ebo mu ja mati ;), iscurio mu aku, ne može ni ručno da se ubaci u neutral mod pa da ga odguramo... zovi jednog komšu koji ima kablove, drugog koji ima booster, googlaj kako se resetuje kad uđe u maintenance mod... I nakon 3 sata akanja, najzad upališe i pomeriše auto.

Potrošio sam vreme koje sam danas namenio da se provozam, ali ipak dođoh do svog ljubimca :) Upalio na čvrgu posle 2,5 meseca spavanja, a inače nikada ne skidam aku niti ga mećem na punjač. Što se mene tiče, Yuasa je zakon!

feb.jpg

I tako. Za mene, sezona 2024 je najzad zvanično počela :)

• Sviđa mi se 8

Stigli najzad novi opanci!

Par MCG2 guma, 110/70-16 i 140/70-14 = 21.700 din, sa dostavom.

mcg2.jpg

Zamolio sam nešeg Nešu @N.F.S. da mi to čovečanski montira, kako on to već i radi, pošto nemam dobra iskustva sa lokalnim vulkanizerima, da ne kažem kasapima. Ili izgrebu felne, ili pretegnu matice... Ovako mi srce na mestu :)

Baš me zanima kakva će razlika biti u odnosu na fabrčke CST, mada su mi i one bile sasvim OK. Biće da nisam zahtevan vozač.

Pa pišem utiske ovih dana, kad ovo namestimo...

• Sviđa mi se 6

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750

Ja sam sa njima više bio zadovoljan nego sa pireli Angel.Baš su dobre po kiši i klizavom.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

Imao sam već MCG2 na prošlom skuteru. Doduše kratko, pre nego što sam ga prodao. Super su bile. Pamtim najviše utisak da su bile nekako udobne, elastične baš koliko i kako treba, kako da se izrazim...

Upali smo Triumphu u termin kod Neše :)

Prva slika je balansiranje prednje gume&felne- 30g tegićaje bilo neophodno da lepo čučne:

viber-slika-2024-02-26-14-38-03-090.jpg

Iskoristio sam priliku da zamenimo i kočione pločice napred i nazad, kočionu tečnost:

Ovako izgleda pre intervencije:

viber-slika-2024-02-26-14-38-04-736.jpg

viber-slika-2024-02-26-14-38-51-501.jpg

A ovako posle:

viber-slika-2024-02-26-14-38-11-769.jpg

Da bi se prišlo lončićima za kočionu tečnost, cela prednjica mora da se raskupusa!

viber-slika-2024-02-26-14-39-00-504.jpg

pre i posle:

viber-slika-2024-02-26-14-39-02-275.jpg

viber-slika-2024-02-26-14-39-04-569.jpg

Navoj na auspuhu, priprema, umetnut metalni tipl, narezan navoj, vraćeno na fabriku

viber-slika-2024-02-26-14-38-21-619.jpg

"matica koja se sjedinila sa osovinom, morao je pistolj da radi (teeth)
 osovina koja je zalepila za lezaj u traverzni, jedva sam svukao uz pomoc veeeelikog radapcigera, sve naravno preko gumenih prihvata, nigde traga nema!! Osovina zatecena, sredjena, zasticena bakarnom mascu...

Slike 15-16, traverzna i okolina detaljno oprano, silikonirano i zasticeno, svi srafovi obelezeni pre skidanja i vraceni istom silom." kaže Neša.

viber-slika-2024-02-26-14-38-23-788.jpg

viber-slika-2024-02-26-14-38-27-047.jpg

viber-slika-2024-02-26-14-38-29-706.jpg

viber-slika-2024-02-26-14-38-34-969.jpg

viber-slika-2024-02-26-14-38-42-210.jpg

Da skratim malo priču, Neša je svašta tu još čačnuo, picnuo i licnuo, i sve izgleda sjajno! Ja zadovoljan :)

viber-slika-2024-02-26-14-39-06-583.jpg

Hvala puno @N.F.S., živ ti nama bio!

Ja sam pre ovoga sam zamenio ulje u motoru i reduktoru. Očistio, podmazao i picnuo CVT (nisam slikao ebiga) još zimus.

Trenutni setup mi je Polini varijator i centralna opruga, Malossi kvačilo, OEM zvono, OEM Mitsuboshi kaiš i rolnice 6x 23x18 17,5g

Tako mi se najbolje ponaša, cenim. Nema ništa da treska ili škripi, pu pu daleko bilo :) Zamenio sam i dihtung dekle (koji sam uspeo da shebem nekako) novim, zamenio sve matice (za varijator, kvačilo...) novim OEM, da CVT izgleda virgo intacta :)

Još da uradim proveru zazora ventila u dogledno vreme, i moj ljubima spreman za sezonu, što bi se reklo, ki nov!

• Sviđa mi se 3
  • Hvala 1

Bilo mi je zadovoljstvo :takoje:

Jedino me je traverzna mucila sat vremena da je svucem, zalepio lezaj za osovinu, sada je to ocisceno i premazano adekvatnom mascu, sledeca skidanja ce biti doooosta laksa (ricne osovine takodje ociscene i namazane).

Gume kod vulkanizera montiram sam, njemu platim tarifu kao da je on radio i pice preko puta u kafani dok odradim, na kandze ne stavljam ni one plastike ( i tako ume da ogrebe) vec debeli materijal (sa jedne strane koza sa druge mebl). 

Balanserka je napravljena za moje tockove, to uvek radim sam, dovoljno je osetljiva da ne trese nigde nista.

Ceo je skuter zdrav, nisam zatekao lomove niti neki zamor (samo ova caura kao nosac plasta auspuha).

Malo je glupo resenje za prilaz loncicima kocione tecnosti, skidaju se oba vizira, retrovizori, deflektori/viziri za ruke...

Dzek u desnom (slobodno visi) uglu je vrv za dijagnostiku.

1.jpg

2.jpg

IMG_20240226_125843.jpg

• Sviđa mi se 4

• BJB Maxi scooter club, 1656 postova

Ovo je bas stara demonterka. Vidi se da je pohabana i guma sa strane. Kod mene u bivsoj firmi na 3 do 4 godine uzimali smo nove masine,kljunovi ispravni i nema da se oguli felna prilikom nabacivanja i skidanja gume. 

Neso kapa dole,znas i taj deo da radis + balansiranje. Stvarno si genije za dva tocka. Bravo. :takoje:

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

To gde je novo sve uvek sam lose prolazio (u mom okruzenju), cist pod, masine nove a felne mi izgrebu, i jos se cude zasto negodujem. (A cifra zamene guma taman da se isplate te masine i polirane plocice)

Kod ovog je sve staro :D 

ali hoce da mi iznajmi na 15minuta, lepo njemu, lepo meni! :) 

IMG_20240226_091844.jpg

• Sviđa mi se 4

Malo utisaka nakon par dana. Nisam mnogo forsirao, ali MCG2 gume jesu osetno bolje od starih CST. Dal što su se fabričke već ispostile, prednja se mislim malo i ušpicila, ali kao i prošli put - glavni utisak je što su udobnije.

Pumpane na istom pritisku kao stare, i kao da sam dobio za broj bolje amortizere. Baš lepo amortizuju, elastične su i žilave, lepše se skuter ponaša po neravninama, mekše su, ali na dobar način, kako bih rekao. Širi im je i gaz, čuju se zato malo više od prošlih, ali skuter je zato upravljiviji i još malo stabilniji, cenim.

Ali su zato kočnice vrh! Mislio sam da su mi i pre bile dobre, ali tek sad vidim koliko su se popravile. Verovatno nakon čišćenja i klipovi bolje hvataju i sve to. Sve u svemu, super su, mnogo se lepo doziraju, ne škripe, baš mi se sviđaju!

Dobar posao @N.F.S.!

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1
  • Hvala 1

Ne trese napred?

Obrati paznju na te tegice na felni, nisam imao uze pa ako se odlepe da trazimo neke primerenije dimenzijama tog tocka (uska felna, malo mesta za lepljenje).

• Sviđa mi se 1

Ne trese. Čak sam probao i kad da podignem ruke sa kormana, sve ide pravo i kako treba! Obratiću pažnju na tegiće.

• Sviđa mi se 1

20240302-100944.jpg

Bev HPE 300 i Agility 300. Sličan koncept, ali Kymco je dosta veći skuter i daleeeko udobniji.

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 3
  • Podržavam 1

Bev ima blatobran na točku koji šrči, i to ulazi u dimenzije, ali praktično ima dosta manje mesta za noge, manje mu je sedište, niži korman...

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 1

• Drug član, 1071 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750

A raspon između točkova skoro isti.To mi čudno jer se i meni čini da je agiliti robusniji(dobro ne baš ovoliko kao sa ove tvoje slike😀).

Možda slika malo vara zbog ugla pod kojim je slikana, ali biliv ju mi, Agility jeste dosta komotniji, šta god da piše u merama.

I opet da kažem, mnogo me nervira što neće da uvoze model 350. Skuter je vrh za više ljude i gradsko-prigradsku vožnju.

Kaže Milan iz Kymca, slabo se traži. A kad ste ga pa reklamirali, imate li negde test primerak? Ljudi mahom nisu ni videli, niti probali ovaj model...

• Podržavam 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja