boza_kg 4941 Napisano Septembar 8, 2024 (promenjeno) Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Nakon 3 i kusur godine, tek smo na 15.000 km pređenih. A vozim skoro svaki dan, kratke relacije očigledno. Ponekad mi dune da ga menjam, al onda zaključim da mi treba mnogo para za nešto malo bolje, pa odustanem. A i ovako, pali, radi, ide... Ne pravi probleme, završava moje potrebe, a čak bih rekao da se tek sad razradio kako treba Promenio Septembar 8, 2024 član boza_kg 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 146 Napisano Septembar 10, 2024 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Ako imaš novca menjaj, ako ti novac naravno nije bitan. Ako ti ovaj završava posao, onda si miran barem još toliko. Gledam po sebi, meni je najveći gušt vetar u kosi, a to sam imao i na Tomosu, tako da za uživanje treba želja i naravno nešto novca, a sve preko je luksuz. Gledam to po nama, nekada se Fićom putovalo po 800 km, a meni je sada teško da sa novim autom vozim do Grčke, uz klimu, adaptivni tempomat, kožu...jbg utrne mi guzica.... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex-under 1 Napisano Septembar 11, 2024 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav momci. Ja sam Aleksandar. Iz Krusevca sam i trazim da kupim skuter. Obzirom da sam oko 195cm, svi koje sam probao, ili seo na njih su mi bili mali. Cini mi se da je ovaj prava mera za visoke ljude, ali koliko vidim nema ga novog u ponudi. Bozo, da li bi mogao da vidim tvoju masinu? Ja sam cesto u Kg-u, makar jednom nedeljno. Ucinio bi mi veliku uslugu jer sam u dilemi sta da odaberem. Ukoliko si raspolozen, vodim na rucak u Biblioteku... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Septembar 12, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Naravno. Poslao sam ti broj, pa se javi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Septembar 18, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Našao sam se sa kolegom @Alex-under, drago mi je što smo se upoznali. I on ima muku da izabere skuter po svojim gabaritima, a ovaj mu sasvim paše, rekao bih. I opet moram da kažem, velika je greota za novi 350 model, što neće da ga uvoze. Jednostavno, takvog nema na tržištu - da bude tako komotan, a opet tako agilan 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alex-under 1 Napisano Septembar 26, 2024 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Hvala ti Bozo, puno si mi ucinio. U zdravlje da te sluzi! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Novembar 18, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Jeee, izboksovao sam ćoše u firminoj garaži, da tu prezimimo Lepo mu je i toplo tu, nikome ne smeta, najlepše mi je što mogu uvek da ga izvezem kad mi se ćefne, da se ne patim više sa blokiranom kapijom. Oprao sam skuter pre garažiranja, osušio lepo, pre neki dan i promenio ulje, da se ne kiseli štrokavo preko zime. Ne skidam nikad ni klemu ni aku, ne bockam na punjač. Tokom zimskih meseci, kad je lepo vreme i kad ufatim momenat, malo ga provozam, i to mu je to. Ćao bejbi! 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Novembar 19, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Spremamo se za sezonu Imam i jedno staro Malossi kvačilo, već jedno 6-7 godina, pa sam rešio da ga ponovim. Stigle nove lamele, ublaživači, nove bele oprugice... Ni stare pakne nisu previše pojedene, ali su izgubile formu, i ne hvataju baš lepo. Nove su doduše baš mesnate. Interesantno, delići za zamenu koštaju skoro duplo manje od celog novog kvačila, mada nije mnogo preostalo delova od starog Namontirano: Idemo dalje... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 146 Napisano Novembar 20, 2024 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Kako si poručivao delove ? Sa zvaničnog sajta ? Da li šalju za Srbiju i ide li carina i PDV ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Novembar 20, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Sa zvaničnog sajta https://www.malossistore.com/en/rs Šalju u Srbiju, poštarina je 15€, preko Pošte. Uglavnom naši naplate i PDV i carinu, što ti je računaj oko +33% na cenu kumulativno. Jednom mi nisu naplatili ranije, al to je bilo odavno. Sad su se izbezobrazili:) Ali, istraživao sam, imam opciju da naručim kod šuraka u HL, ali za nas računaju cenu bez VAT, a za Holandiju sa porezom, pa mu to dođe slična cena kao u EU. I ovo što ima da se nađe na KP ili Motobikeshop kod nas, ništa nije jeftinije nego sa sajta, sa svim dadžbinama, šta više. Samo biraj kad je Malossi akcija, ako ne žuriš, daju lepe popuste periodično. https://www.tradeinn.com takođe, šalju u Srbiju, bude nekad jeftinija poštarina ili deo, ali brljaju sa oznakama, odnosno šiframa delova, pa može lako da ti stigne nešto pogrešno. Tako da, obrni okreni, opet je najsigurnije sa zvaničnog shopa, ali kad je akcija napominjem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 146 Napisano Novembar 20, 2024 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan Vidiš recimo na sajtu piše da je dostava besplatna za Srbiju ako je poručeno minimalno 100 evra. Svakako ću da poručim treba mi sve novo za cvt 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Novembar 20, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je za Burgman, tek ima smisla. Malossi je em kvalitetniji, em jeftiniji nego OEM. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Novembar 28, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pitanjce: Da li imam potrebe da menjam ulje u prednjim vilama? Mislim, nisam prešao mnogo, nekih 16-ak K km, ali će na proleće biti već 4 godine od kad sam kupio skuter. Ne mogu sad da ocenim baš da li mu nešto fali, možda sam se navikao, možda i nije toliko elastičan napred kao pre... ali, eto, čisto volim da bide tip top sređeno pred sledeću sezonu Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22201 Napisano Novembar 28, 2024 Integrisan, 9556 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da, trebao bi. Iako nema sagorevanja napred ulje se zaprlja trosenjem kliznih delova. Teflon i mikroopiljci "peskare" stap iznutra. (Videces kada budes istocio boju). I znaj, viskoznost npr 10w nije ista kod motula, ipone-a.... U tom tipu stapova super radi hidrol (HD46) ultra jeftino a svuda dostupno, jos bolje (bolji paket aditiva cistaca, protiv penusanja...) je ATF Dlll 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2595 Napisano Novembar 28, 2024 Drug član, 1143 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg da li primećuješ možda da curkaju amorti ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4941 Napisano Novembar 28, 2024 Drug član, 3738 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne, ni napred ni pozadi. Ovo bih radio čisto zbog preventive. Kad prođe sezona, i ne vozim, hvata me manija šta bih mogao da sredim za sledeću, da naručim od delića, mazalica... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Betta 146 Napisano Novembar 29, 2024 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1 Prijavi odgovor kao problematičan @N.F.S. Da li to znači da je umesto 10w fork oil, bolje sipati neka od ova dva ? Pitam pošto bih i ja da menjam ulje u vilama. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22201 Napisano Novembar 29, 2024 Integrisan, 9556 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Pa ipak je bolje drzati se namenskih ulja, zadrzavaju viskoznost pri promeni temperature nesto stabilnije. Do skoro se za u stapove koji nisu ketridz tipa i u servisnim uputima preporucivao ATF. Kako u koji skuter, ovi sa savremenim oslanjanjem fork oil, oni sa osnovnom verzijom nisu izbirljivi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...