Jump to content

Moto Zajednica

Suzuki V-Strom Srbija

Recommended Posts

• Zainteresovan, 805 postova
  • Motocikl: ktm

Ovako, majice ce najverovatnije biti gotove u cetvrtak :takoje: Radimo ih samo u vezu i bice jako lepo, taman kako treba, ne kicasto... Videli ste i sami da mnogo da se radi, ima materijala i samim tim je cena nesto veca od onog sto sam vam i rekao jbg... Kosta 3.5e po majici. Nije strasno. Ja sam vam rekao da ce biti oko 3 mozda malo vise ali to je to... Zamolio bih vas da svi dodjete koji ste blizu Beograda da se nadjemo da podelim majice i da vam uzmem pare... Ovako ja se j....am, trosim benzin, gubim vreme... Razumem ako ne dodje Doktor koji zivi u Kraljevu, Ivicu iz Sabca ali vas koji ste tu ne mogu... Jbg i ja radim i previse pa mogu da dodjem :aha: Nema ljutnje... Bicete blagovremeno obavesteni za majice i za mesto gde cemo da se nadjemo :P

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Svrati ponekad, 153 postova
  • Motocikl: V-STROM 650 2006 , YAMAHA SUPER TENERE xtz1200 , XZT 750 SUPERTENERE

ja samo da pitam nesto u vezi guma , moji Bridgestone fabricki preterali 10 000, al su 2007 pa bi ih u toku zime menjao.

Dal da kupujem ANAKEE 2 ili neke druge i gde je najbolje kupiti ??

Mora da ima ovde pametnih ljudi , ipak ne voze svakaki Stroma!!

POZDRAV

• MotoDJIR.com, 1362 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

ja samo da pitam nesto u vezi guma , moji Bridgestone fabricki preterali 10 000, al su 2007 pa bi ih u toku zime menjao.

Dal da kupujem ANAKEE 2 ili neke druge i gde je najbolje kupiti ??

Mora da ima ovde pametnih ljudi , ipak ne voze svakaki Stroma!!

POZDRAV

Nemoj Anake...ja sam hteo,ali mi je jedan iskusniji kolega rekao da se brzo troše.

I da su malo više orijentisane off-u.

A pošto sam ja 90% asfalt...

Shodno tome ja sam uzeo Metzeler Tourance EXP...oko 29000din

ili ti nije loš izbor Pirelli Scorpion...moje prethodne,sa njima prešao 15000km.

• U prolazu, 24 postova

Bilo koje nove će biti sasvim o.k.0takoje.gif

Pozdrav svima

Ja imam stroma u Podgorici K9 i presao sam sa njim 35000 i posle mijenjanjanja raznih guma Tourance EXP su za mene vrhunske gume. Mislim ne mozete nikako da pogrijesite ni sa Anakee gumama i vjerovatno je to samo pitanje licne orijentacije ali sto se mene tice gume moraju bas mnogo da budu dobre pa da me oduseve tako da priznam da su bolje od Tourance EXP....odlican grip fenomenalno ponasanje u krivini a na kisi...vjerujte mi to je sasvim druga dimenzija......

Uzgred se slazem i sa kolegom....bilo koje nove posle fabrickih su .....TOP

• Ne silazi, 5555 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Ja sam do sada na Stromu probao Bridgestone Battlewing, Metzeler Tourance EXP i Continental Trail Atack.

Od ovih guma, najkompletnija guma je Tourance EXP i tu gumu cu ponovo staviti.

Jedino sto me jos kopka da probam je Pireli Scorpion Trail. Metzeler je u vlasnistvu Pirelija, i ovo je veoma slicna guma kao Tourance EXP, ali po navodima iz Pirelija jos malo poboljsana.

Anakee 2 je bolji za nijansu od tourance EXP po kisi i prema testovima za nijansu se brze trose Metzeler od Anakee2 :takoje: Inace neces pogresiti ni sa jednom od tih guma :takoje:

• Podržavam 2

• Zainteresovan, 573 postova
  • Motocikl: SKUTERAŠ :)

Stigle majice, i odlicno izgledaju :)

Svaka cast Sharba, i na izboru i na trudu :takoje:

ps. moram jos jednom da ponovim "Sharbu za predsednika V-Strom Srbije" :vstrom:

• Podržavam 1

• Ne silazi, 5555 postova
  • Motocikl: XT1200Z Super Tenere

Anakee 2 je bolji za nijansu od tourance EXP po kisi i prema testovima za nijansu se brze trose Metzeler od Anakee2 :takoje: Inace neces pogresiti ni sa jednom od tih guma :takoje:

EXP je ultimativna guma po kisi...i u testovima i u praksi.

http://www.conti-online.com/generator/www/de/en/continental/motorcycle/general/links/news/cta_testwinner_en.pdf

U ovom testu EXP gubi od Contia samo zbog trajanja, koje u praksi nije kao na testu. Traju 15-20000km.

Inace Anakee je po meni guma br.1 za ljude koji voze uglavnom po asfaltu, ali im ni makadam nije stran. Gume u toj kategoriji su manje-vise asfaltno orijentisane.

• Integrisan, 8326 postova

Doktore, imas Motorrad test i od ove godine (imas ga npr. i u Motoreviji) i stvari stoje dosta drugacije. Najbolji je Dunlop TR91, vrlo, vrlo malo ispred Conti Trial Attack-a (ali tr91 jako kratko po njima traje). Odmah iza njih je Tuourance EXP.

IZ licnog iskustva, ja sam u poslednje 2 godine potrosio po set Bridgostone trialwing-a, Metzeler Tourance i Metzeler Tourance EXP.

Brodgestone TW, po meni, nije ni za q (oem guma na Stromu). EXP je bolji od obicnog Touranca. Bolji grip na suvom, bolji je i na kisi. To placa time da se brze trosi. Ipak, ja sam EXP upravo promenio posle celih 18600km. No, guma posle 10k km skoro dramaticno gubi svoje karakteristike, tj. pocinje da pusta u nagibu, kliza na kisi itd. U tom smislu, po mom iskustvu (a manje vise to se poklapa i sa gore navedenim Motorrad testom) EXP nije previse trajna gume i ja bih je menjao sledeci put na 10k (usteda nije vredna smanjene zabave).

Sada sam stavio Conti TA (iskljucivo iz zelje za promenom, tj. sirim iskustvom). Kazu da je čar u promeni, pa da vidimo :moto3: . Videcemo da li je grip toliko bolji (kao sto kazu u Motorradu 2011), da li se toliko sporije trosi, kao i da li je losija na kisi od EXP> Narocito me zanima da li ce da ima cuveni ili "cuveni" wobling problem napred... ;). Razmatrao sam i D TR91, ali se teze nabavlja kod nas, kanalima u koje nemam poverenja.

Inace, taj Pirelli sam i ja razmatrao...

PS: Motorrad test od ove godine UOPSTE nije uzimao u obzir off. Drugim recima, rezultati vrede iskljucivo za put.

• Zainteresovan, 575 postova
  • Motocikl: 2018 BMW C650 Sport

... Razmatrao sam i D TR91, ali se teze nabavlja kod nas, kanalima u koje nemam poverenja...

pre nedelju dana kad sam stavljao zimske gume na kola, kolega na GS-u je stavio par D TR91, kod vulkanizera Pit Stop u Jovanke Radaković http://www.autogume.info/. inače, poznajem Duleta, vlasnika Pit Stopa, i mogu da ga preporučim :takoje:

Pit Stop uvozi, prodaje i na mestu montira Dunlop moto program.

ja sam na mom DL 1000 vozio Anakee II i imam samo reči hvale.. prešao sam 15.000 km sa njima, i kad sam prodao motor sasvim su solidno izgledale :takoje:

Ma jok. Majice su bas bez veze i taj vez ne valja kad ga ima mnogo :P skupice se :) Salim se naravno. A to za preshjednika cemo razmotriti :D Majice su jako dobre stvarno. Bele ce biti jos bolje ali cu to zadovoljstvo ostaviti nekom drugom :)

• Integrisan, 8326 postova

... Razmatrao sam i D TR91, ali se teze nabavlja kod nas, kanalima u koje nemam poverenja...

pre nedelju dana kad sam stavljao zimske gume na kola, kolega na GS-u je stavio par D TR91, kod vulkanizera Pit Stop u Jovanke Radaković http://www.autogume.info/. inače, poznajem Duleta, vlasnika Pit Stopa, i mogu da ga preporučim :takoje:

Pit Stop uvozi, prodaje i na mestu montira Dunlop moto program.

ja sam na mom DL 1000 vozio Anakee II i imam samo reči hvale.. prešao sam 15.000 km sa njima, i kad sam prodao motor sasvim su solidno izgledale :takoje:

Da, znam za pit-stop (dunlop). Da ne sirim pricu, ali ja zbog sebe malo drugacije zamisljam nabavku i montazu guma...

• Flying wolf, 404 postova
  • Motocikl: R1200GS ; vespa px200e

Upravo Preuzeo majice, vrh su, kvalitetan materijal, odlican vez....., odusevljen sam! Sharba majstore svaka ti cast!

A na prolece idemo sa belom varijantom!!! :)

Podrzavam predlog - "Sharbu za predsednika V-Strom Srbije" :vstrom:

• Drug član, 1612 postova
  • Motocikl: V-STROM

Stromasi pozdrav.Imam jedno pitanje za vas.Danas sam gledao jednog stroma 650.Motor je 2010 godiste i lepo izgleda(nije farban,lupan,cak ni ogreban).Medjutim na prozorcetu od ulja nema nista,cak ni na minimumu.Stavio sam ga u vagu i sacekao pola minuta,minut,ali ga nema.Tek kad sam ga nagnuo na desnu stranu,pojavilo se ulje.Upalio sam ga i ugasio je lampicu od ulja odmah,cini mi se i pre nego sto je sastavio i ne sija mu lampa tokom rada.motor normalno radi,nista ne lupa,ne dimi.motor ima 9200 km na satu i na 6000km je zamenjeno ulje kod Joce Profimoto,sipana motul polusintetika .Ne znam koja gradacija.Posle servisa motor je imao jednu duzu voznju od 2500km.Da li je normalno da strom potrosi toliko ulja za samo 3000km i koja kolicina ulja stane od praznog prozorceta do maximuma.Mozda joca i nije sipao do maximuma.Motor ima servisnu knjigu i prodavac je rekao da ce zvati sutra jocu da vidi o cemu se radi.Da li je ta minimalna kolicina ulja mogla da naskodi agregatu i da li je tolika potrosnja normalna.:Mina:

• MotoDJIR.com, 1362 postova
  • Motocikl: KTM 1290S Adv;Yamaha Tenere 700 Rally; Piaggio Beverly 300ie 2010: Vespa 300GTS 2015

Stromasi pozdrav.Imam jedno pitanje za vas.Danas sam gledao jednog stroma 650.Motor je 2010 godiste i lepo izgleda(nije farban,lupan,cak ni ogreban).Medjutim na prozorcetu od ulja nema nista,cak ni na minimumu.Stavio sam ga u vagu i sacekao pola minuta,minut,ali ga nema.Tek kad sam ga nagnuo na desnu stranu,pojavilo se ulje.Upalio sam ga i ugasio je lampicu od ulja odmah,cini mi se i pre nego sto je sastavio i ne sija mu lampa tokom rada.motor normalno radi,nista ne lupa,ne dimi.motor ima 9200 km na satu i na 6000km je zamenjeno ulje kod Joce Profimoto,sipana motul polusintetika .Ne znam koja gradacija.Posle servisa motor je imao jednu duzu voznju od 2500km.Da li je normalno da strom potrosi toliko ulja za samo 3000km i koja kolicina ulja stane od praznog prozorceta do maximuma.Mozda joca i nije sipao do maximuma.Motor ima servisnu knjigu i prodavac je rekao da ce zvati sutra jocu da vidi o cemu se radi.Da li je ta minimalna kolicina ulja mogla da naskodi agregatu i da li je tolika potrosnja normalna.:Mina:

Ako je tako kako pričaš...onda nije moglo da naškodi.

Strom ima tendenciju da ptroši ulje na dugim relacijama vožnje autoputem.

Njegova "normalna" putna brzina je 130km/h...ako je vožen preko toga...auto putem,vrućina...

Joca Profimoto uvek sipa malo ispod maximuma.

Po meni je sve u redu...nema brige.

Koliko para i šta ima od opreme?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja