Motorcyclist 16518 Napisano Jul 17 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Uskoro recenzija 1050 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
role 36 Napisano Jul 24 U prolazu, 83 postova Lokacija: Trebinje,Dubrovnik,Mostar Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan Ekipa negdje sam na forumu procitao da je par ljudi imalo zvizdanje u trecoj i petoj brzini. Imao sam i ja ali se nisam puno obazirao. Od kada sam promijenio ulje koje je bilo Motul 10w40 polusisntetika i radi ogromnih vrucina ovo ljeto preko 40c sam usuo Silkolene Pro 4 15w50 to zvizdanje je nestalo za sada...Pa eto mozda ce nekome znaciti informacija 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Jul 27 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je vecini kod malog stroma 2017+ primedba na kocnice. Jesu bas toliko slabe? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Jul 27 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da je vecini kod malog stroma 2017+ primedba na kocnice. Jesu bas toliko slabe? Zavisi šta si pre vozio, zavisi od stila vožnje... I da, slabe su, i ne, nisu.Ja sam 'došao' sa motora sa jednim diskom napred, i strom mi je kidao kako je kočio u početku, još sa abs.. Pa sam se navikao, sipao gušće ulje u vile i sad je stabilniji, manje potapa na kočenju. I jednostavno dugo ga vozim, pa znam koliko i kako da krenem sa kočenjem, da sabije vile i onda koči.. Sent from my SM-A546E using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ProMaster 8365 Napisano Jul 27 Drug član, 1860 postova Lokacija: BG-LE Motocikl: Tracer 900 124ccm Prijavi odgovor kao problematičan Ne lazi, ti samo kad sednes vile već očitaju Oče naš, ne mrdaju posle nigde... 2 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Jul 27 (promenjeno) Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da, mogle bi biti bolje, ali naviknes se tj. naucis kako ih treba koristiti. Kada sa CRF-a sednem na Stroma odusevim se kako Strom koci. Kada sednem na Stroma sa necega sto ima bolje kocnice, razocaram se. Sve u svemu, kao i ostatak Stroma, nisu najbolje, ali rade posao! I da citiram ljude pametnije (ili ludje ) od sebe: "Sta ce ti kocnice? One su tu samo da te zaustave." 3 minutes ago, ProMaster said: Ne lazi, ti samo kad sednes vile već očitaju Oče naš, ne mrdaju posle nigde... Pomozbog (jedna rec) vilama Promenio Jul 27 član maxx 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Jul 27 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan pre 51 minuta, nafetS je napisao: Zavisi šta si pre vozio, zavisi od stila vožnje... I da, slabe su, i ne, nisu. Ja sam 'došao' sa motora sa jednim diskom napred, i strom mi je kidao kako je kočio u početku, još sa abs.. Pa sam se navikao, sipao gušće ulje u vile i sad je stabilniji, manje potapa na kočenju. I jednostavno dugo ga vozim, pa znam koliko i kako da krenem sa kočenjem, da sabije vile i onda koči.. Sent from my SM-A546E using Tapatalk CB500X , Africa Twin, oba motora koce jako jako dobro ALI svakako sam defanzivan vozac tako da kontam da su skroz okej za moje potrebe. Inace trazim malko manji motorin, pa je u uzem izboru i stromić. Tacnije nema mnogo sta da se razgleda u kategoriji od 650cc. Versys je u startu otpao jer ne mogu da odolim zvuku V Twina(kao i 270° p. twina), posle ovog Afrikinog agregata mi Versys-ov zvuci anemicno... Kineze ni ne razmatram, prvenstveno zbog lose podrske od strane dilera i lose logistike. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16518 Napisano Jul 27 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice zvuka slazem se. Nikada nisam voleo zvuk kawasakijevih 2 cilindra... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
role 36 Napisano Jul 27 U prolazu, 83 postova Lokacija: Trebinje,Dubrovnik,Mostar Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam imao Hondu NC 700X doduse krace vrijeme nije mi legla radi mojih gabarita. Moj je osjecaj da Strom koga sad imam 2010 ima losije kocnice sa dva diska u odnosu na Hondu koja ima jedan disk naprijed...kako ne znam ali ja imam taj osjecaj. Na Hondi je puno lakse dozirati kocenje, za ABS da ne pricam. Suzukijev ABS se aktivira nekad na sahtu nekad na bijeloj liniji nekad kad bi trebao nikako...pricam o subjektivnom osjecaju. Ja ga obozavam. Motor nema greske nije krs kao nov je i ja nisam agresivan vozac pa mi je to ok navikao sam, ali kad usporedis kocenje sa konkurentima nije ni blizu. Na novijim vjerovatno nije tako Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 7126 Napisano Jul 28 Drug član, 2987 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 650 Kiklop Prijavi odgovor kao problematičan ...ako mene neko pita, a ne pita, najveći problem u njegovom kočenju su to vešanje i ciklistika a ne same kočnice. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Jul 28 Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Stefan i ja smo na Stromovima menjali ulje napred. Kod njega je 15w (jer je tezi od mene), kod mene 12.5w (90ak kg sam sa opremom). Fabricki je 10w. Primetna je razlika, na bolje. Realno, svakome bih preporucio da odmah menja i stavi 12.5w. 15w samo ako je vozac sa opremom 120+kg. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16518 Napisano Jul 28 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan Jel lose ako je 15w a laksi si vozac? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Jul 28 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Menjajte opruge drugari. Bar za Stroma ima šta hoćete. Progresivne, linearne, emulatori, svašta ima. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
role 36 Napisano Jul 28 U prolazu, 83 postova Lokacija: Trebinje,Dubrovnik,Mostar Motocikl: Beverly Tourer 250ie Suzuki Vstrom 650DL Prijavi odgovor kao problematičan Ja sam 90kg ali ima tu kofera, saputnik i ostala oprema. Koliki je posao promijeniti ulje da bar pokusam staviti 15w? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 16518 Napisano Jul 28 Integrisan, 4946 postova Prijavi odgovor kao problematičan 42 minutes ago, Alekre said: Menjajte opruge drugari. Bar za Stroma ima šta hoćete. Progresivne, linearne, emulatori, svašta ima. I ja mislim. Za vecinu motora mogu se naci za 100+e Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12522 Napisano Jul 28 Ne silazi, 7320 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Sa drugim uljem može malo da se popravi situacija ali to ne rešava problem. Dokle god je opruga slabija u odnosu na težinu koju nosi nema pomoći. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rider000 1213 Napisano Jul 28 Zainteresovan, 791 postova Lokacija: Zapadna Bačka Motocikl: EX Honda CB500X '23---------------------------------------EX Honda Africa Twin '17------------------------------------------V Strom 650XT '24------------------------- Prijavi odgovor kao problematičan Kakva mu je isporuka snage ispod 5,6k obrtaja? Da li mora u obrtaje? Vec sam navikao na Africi da sam uvek u opsegu 3.5-5.5k rpm i nenormalno koliko se ona dobro cuje u tom opsegu, a tek kasnije... Sad kad treba da je prodam, sve mi teze da se rastanem od nje. Motor se jednostavno vozi kao da nema blizu 240+kg. Kakav je Strom na autoputu na 130/140? Drugar koji vozi kaze da nema vibracija ali vidim da su obrtaji na oko 6k? Da li je bas tako? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Jul 28 (promenjeno) Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 2 hours ago, Motorcyclist said: Jel lose ako je 15w a laksi si vozac? Nije lose, ali meni licno ne odgovara. Za moj ukus pretvrdo (ako gledam komfor). Stefanu je super Pozitivno je to sto je upravljanje jos bolje tj. lepse slusa pri ulasku u krivinu na pr. Menjanje ulja je najbrzi i najjeftiniji fiks koji moze da se uradi tj. stanje da se popravi. Slazem se da je jedino pravo resenje menjanje ogibljenja. 1 hour ago, role said: Koliki je posao promijeniti ulje da bar pokusam staviti 15w? Nije veliki posao, ako znas sta radis Ima na youtube tutorijala koliko hoces, ali najlakse je otici do majstora da to odradi. Promenio Jul 28 član maxx 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1200 Napisano Jul 28 Zainteresovan, 499 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan 39 minutes ago, Rider000 said: Kakva mu je isporuka snage ispod 5,6k obrtaja? Sve preko 3k je dobro Dok na nekih 6.5 se oseti da dobije jos snage. 41 minutes ago, Rider000 said: Kakav je Strom na autoputu na 130/140? 120 mu je sweet spot, ali moze i 130/140. Doduse pocnes da razmisljas kako bi Strom 1000ka lakse isla. Ili 800ka. Ona je bolja na 130/140, zbog boljeg ogibljenja. 43 minutes ago, Rider000 said: Da li je bas tako? Ima vibracija (mislim mora da ih bude), ali nisu primetne. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DMartinovic 65 Napisano Jul 28 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi su i prevalili tolike kilometraže sa stromovima zato što slabo kocč. Oni jednom krenu to je to, stali bi oni al ne može. 5 6 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
grayzer 7 Napisano Jul 29 U prolazu, 5 postova Lokacija: Kruševac Motocikl: Strom 650 xt Prijavi odgovor kao problematičan Kolege, molim vas za stručnu pomoć. Indikator goriva mi je zabagovao, uopšte ne pokazuje nivo u rezervoaru već se naizmenično pale onih pet crtica. Ne prijavljuje grešku. Pojavilo se u vožnji u proizvoljnom trenutku vremena a indikator je bio na tri crte, godište 2016. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Milanezi 2497 Napisano Jul 29 (promenjeno) Drug član, 1601 postova Lokacija: Lazarevac Motocikl: V-STROM Prijavi odgovor kao problematičan On 27. 7. 2024. at 21:41, Rider000 je napisao: Vidim da je vecini kod malog stroma 2017+ primedba na kocnice. Jesu bas toliko slabe? Kočnice su solidne, ni loše, a ni nešto vau dobre. Nisu za poredjenje za kočnicama od nekih premium marki jer prosto to nije premium motor sa premium komponentama nego običan motor za normalnog vozača koji ne traži previše ali su kočnice zadovoljavajuće za njegovu snagu i namenu tih njegovih 650 kubika. Svakako bi bilo super da su još bolje ali računaj da su solidne, prosečne za tu klasu. Ljudi često prenose šta čuju od drugoga, tako jedan izjavi da su baš loše i to se prenosi sa kolena na kolena dalje, iako nisu ni probali, kočili ali eto ide glas dalje. Ili ga porede sa motorima 2 ili 3 puta skupljim, ne ide. Priča se i o anemičnosti agregata, da nema snage, da su ostali u toj klasi 650 mnogo bolji. Jedan kolega u temi bi menjao prenosne odnose jer ga mrzi stalno da šalta po krivinama, a taj agregat se tako lepo vrti od 3000-7000 obrt/min i nikakve potrebe nema za nekim čestim šaltanjima na tim krivudavim putevima, možeš ga držati u tom rasponu i uživati. Naše lične utiske i zapažanja treba uzeti sa rezervom jer tu rade i emocije, neiskustvo, nekad i sujeta pa se napiše nešto što nije baš približno istini. Evo nadjoh uporedni test konkurenta versysa 650 i stroma 650 gde su ljudi merili ubrzanja, medjuubrzanja, kočenja, gde je štoperica pokazala realni odnos i stanje! Promenio Jul 29 član Milanezi 9 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Darko Floyd 919 Napisano Jul 29 Zainteresovan, 498 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: Harley-Davidson SuperLow 1200T Prijavi odgovor kao problematičan A ima i nas koji nismo čuli u kafani već smo posedovali Stroma i tvrdimo da se lošije od njega zaustavlja samo Yamaha DragStar i brod, Inače Strom je fenomenalan univerzalni motor sa kojim se može i na kraj sveta, meni je čak i lep Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 572 Napisano Jul 29 Drug član, 1696 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Po meni je Kantasaki Kle 500 jedan od retkih koji ima lošije kočenje od maloga Smora, koga hvalim I obožavam, ali te kočnice su mu jedne od mana. Mnogo polažem na bezbednost i volim da koči vrhunski, e sad sto to mora da se radi siledžijski, punom šakom i dal su samo kočnice ili I vešanje u pitanju, drugo je pitanje, nisam stručnjak da to obrazlažem ali mogu da prenesem svoje lično iskustvo. Ja sam na mog malog stavio u nekom trenutku i 4-klipne čeljusti i poboljšao kočenje. Kažu znalci koji trke voze da sam trebao da menjam pumpu i da bih tu najviše dobio ali ne stigoh da probam, otišao je dalje Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dl minak 182 Napisano Jul 30 Svrati ponekad, 337 postova Lokacija: Aleksandrovac Motocikl: V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Meni je ovo drugi Stom.Prva serija i sada ova treca.U Stromu sam nasao univerzalnost sto sam i trazio.U svemu je solidan i niucemu perfektan.I samo kao takvog ga i treba posmatrati.Solidan je za samog,udoban za dvoje,moze natovaren stvarima,moze makadam,moze auto put(ja sam najcesce oko 140 i dovoljno mi je), moze lepe krivine,moze magistrale..... Da li moze bolje kocnice? Bolje vesanje? Naravno da moze. Moze mnogo bolje ali to onda i kosta mnogo vise. Tada bi bio skuplji jos 1000e gore i pitanje da li bih ga kupio jer sam i ovako jedva skupio za njega,a i da sam imao tih 1000 mozda bih gledao nesto iz vise klase .... Za mene je Stromce DEVOJKA ZA SVE i sasvim dovoljan za moje potrebe.Tacno je da moze da se ojacaju opruge ali bi teme izgubio na losijim putevima i makadamima. Kocnice su zadovoljavajuce za turisticku voznju kakvu i preferiram a za agresivniju voznju,kocenja pred samu krivinu i tako nesto, Strom i nije predvidjen i tada gledati neki sportak ili naked. 9 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...