hogar 48 Napisano Septembar 19, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Borča - Beograd Motocikl: piaggio free, yamaha XJ900R, kawasaki er6n, kymco downtown 300, suzuki v strom 650 xt. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, medadetelinara je napisao: Koja je sad redovna cena Stroma XT ? Sada je 8600 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
hogar 48 Napisano Septembar 19, 2022 U prolazu, 34 postova Lokacija: Borča - Beograd Motocikl: piaggio free, yamaha XJ900R, kawasaki er6n, kymco downtown 300, suzuki v strom 650 xt. Prijavi odgovor kao problematičan Pre 9 sati, Nordkapp je napisao: Druže nek ti bude sa srečom i dugovečno, nek ti radi brezprikorno, nek te voza lepim putem, nek budete drugari u svemu, a ti lepo ga pazi, mazi i sa njime se važi... Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Septembar 19, 2022 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, bily je napisao: Pozdrav,i ja postao vlasnik stromica.Presao sa skutera na njega,jos se upoznajemo Cestitam i puni sretnih km 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DuleTs 171 Napisano Septembar 19, 2022 Svrati ponekad, 167 postova Motocikl: Dl 650/22 Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam momci i puno osmeha na njima.., 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Drelens 377 Napisano Septembar 21, 2022 Svrati ponekad, 121 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: GSR 600, APN 4 Prijavi odgovor kao problematičan Neka je sa srecom... Obojici zelim dosta bezbednih km. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bane_ns 81 Napisano Septembar 22, 2022 U prolazu, 13 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 XT Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari Hteo sam da podelim moje iskustvo posle zamene opruga amortizera na malom stromu (2017+). Motiv zamene nije neki kvar ili problem, vec zelja za poboljšanjem. Posle igranja sa podesavanjima zadnjeg amortizera (fabrickog), uspeo sam da ga nastelujem spram svoje tezine (90ak kg bez opreme) i stila vožnje. Nazalost ne postoji nikakvo podesavanje za prednju vilu i imam utisak da su opruge previše mekane. To je posebno primetno pri agresivnijem kočenju, udarcima u malo vecu izbocinu / rupu. Van asfalta, sa tugom sam vrlo često konstatovao udare na mostovima pri potpunom "bottom out"-u (i izvinjavao se motoru u sebi). Cak je i lezaj kormana popustio (odvrnuo se) u jednom trenutku. U toku voznje kroz Albaniju ovog leta, desna cizma je malo pišnula posle mucenja po (prelepim) bespucima i to je bio idealan izgovor koji me je pokrenuo u akciju zamenu opruga viljuske. Kad cu vec menjati semeringe, taman i opruge da zamenim. Posle malo istrazivanja, odlučio sam se za hyperpro progresivne opruge. Ne zato sto su najbolje, vec zato sto su najlakse dostupne, ne previse skupe i imaju solidne ocene. Kako cena nije znacajno veca odlučujem se za ceo set (prednje + ulje + zadnja ~ 300 EUR). Ekipa iz tago moto centra (diler touratech-a => touratech preprodaje hyperpro pod svojom nalepnicom) mi je pomogla u nabavci opruga. Posle slatkih muka i cekanja na opruge, a potom i potrage za majstorom (veliko hvala @Marokanac i @markone) koji je rad tog posla da se lati u NS (zamena zadnje opruge izgleda nije tako standardan zadatak kao sto sam ja mislio), nove opruge su konacno montirane Pa da podelim prve utiske. Pri sedanju primecujem da je motor legao manje i ravnomerno ("sag" je manji). Proveravam preload, koji je skoro na minimumu (2,5 klika od istog) sto je solidna razlika u odnosu na prethodna podesavanja. Po kretanju motor deluje da je mnogo utegnutiji, agilniji i prosto zeli da skrene. Po instrukcijama, stapovi su skraceni (izvuceni) jedan cm, sto verovatno dodatno utice na ovakvo ponasanje. Namerno udaram lezeci vecom brzinom i primecujem da ne dolazi do bottom-out-a. Naglo zaustavljanje, motor ne tone ni priblizno kao ranije. Ista prica i u gradu, kreni stani sa prednjom ne menja balans (centar mase) ni priblizno kao nekad. Pravac fruska gora na dalje testiranje po krivinama. Posle prve serije krivinarenja primecujem da motor ide kao po sinama kad je asfalt dobar. Lakse i brze menja pravac i lepo drzi krivinu. Utisci ponasanja pri prelasku nervnina pod nagibom jos nisam sasvim sumirao, ali posto nisam pao deluje obecavajuce. Mogu kasnije i agresivnije da kocim pred krivinu (primarno se oslanjanjam na prednju kocnicu) ali moracu jos da se priviknem na novo ponasanje prednjeg kraja pri popustanju stiska poluge kocnice kroz ulazak u krivinu. Nekako sam navikao da prednji kraj vise tone i pri manjem stisku poluge prednje kocnice a sada to vise nije tako izrazeno (hod je kraci). Mislim da je samo stvar razvijanja novog osecaja za prednji kraj (feedback je definitivno tu). Vracam se srecan za grad i vozim rutu ka poslu. Posto je ulica kojom prolazim ka firmi "bogata" velikom kolicnom rupa, zakrpa i sahtova, tacno znam kad i gde je suspenzija dolazila do svojih limita (prednja narocito). Druga prica ovaj put. Ne mogu reci da je motor ispeglao te rupe, ali opet ne dolazi do "bottom-out"-a gde ranije jeste i motor nije ni priblizno poremecen pri udarima i osecaj kontrole je povisen (u toku i neposredno posle udara). Sto se tice udobnosti, nisam siguran, ali zbog ovakvog, generalno vise sportskog ponasanja, moguce je da je sposobnost za apsorbovanjem manjih neravnina umanjena, ali opet pri prelaku preko vecih ne dolazi to "bottom-out" vile kao nekad. Definitivno ovakav vise sportski osecaj u voznji se nece svima dopasti i mislim da je do (solidno tvrdje) zadnje opruge. Nisam proverio ponasanje na autoputu. Takodje, jedva cekam test van asfalta, ali nemam sumnje da ce rezultati biti bolji. Ubedjen sam da ce i voznja udvoje biti unapredjena s obzirom na preostali manevarski prostor za podesavanje preload-a na zadnjem (terao na maks sa starom). Eto to su neki prvi (vrlo pozitivni) utisci. Onako, vrlo laicki, preporucio bih prednje opruge manje vise svima, a zadnju za nas 90+kg i ko vozi u dvoje. Izvinjavam se na kilometarskom postu i nadam se da ce ovo nekom moje iskustvo biti od koristi 9 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 12547 Napisano Septembar 22, 2022 Ne silazi, 7331 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan To je najbolje što može da se uradi na većini motora a pogotovo u toj klasi gde je Strom. Ja od kada sam zamenio vešanje na TDM mogu reći da više neću nikad da vozim fabričko. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
PAPARACO 149 Napisano Septembar 26, 2022 Svrati ponekad, 94 postova Lokacija: Cacak Motocikl: Suzuki V Strom DL650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav.Ako je neko zainteresovan za fork brace za stroma 650,do 2010 god. 30€ 0638155779 Slavko Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nordkapp 185 Napisano Septembar 27, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Slovenija-Zlatibor-Ljubiš Motocikl: Strom 650 xt adventure 2018 godina Prijavi odgovor kao problematičan Moram da promenim gume na svom strom 650xt i dvoumim se između izbora. Trenutno instaliran Mitas TF, nekako ok, nisu mi pružili satisfakciju poslednji put posle kiše, i zato bih voleo probat nešto drugo. Šta od ovoga preporučujete bez obzira na cenu samo iskustvo: PIRELLI SCORPION TRAIL II MICHELIN ANEKEE 3 CONTINENTAL CONTITRAILATTAK 3 BRIDGESTONE ADVENTURE A40R V-STROM WAR POZZ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Septembar 27, 2022 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Nordkapp je napisao: Moram da promenim gume na svom strom 650xt i dvoumim se između izbora. Trenutno instaliran Mitas TF, nekako ok, nisu mi pružili satisfakciju poslednji put posle kiše, i zato bih voleo probat nešto drugo. Šta od ovoga preporučujete bez obzira na cenu samo iskustvo: PIRELLI SCORPION TRAIL II MICHELIN ANEKEE 3 CONTINENTAL CONTITRAILATTAK 3 BRIDGESTONE ADVENTURE A40R V-STROM WAR POZZ Continental Trail attack trenutno na 1050XT, bas zadovoljan. Moja preporuka Continental a sledeci set ce biti Anakee Adventure( na tavanu trenutno ). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nordkapp 185 Napisano Septembar 28, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Slovenija-Zlatibor-Ljubiš Motocikl: Strom 650 xt adventure 2018 godina Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Bratislav 1973 je napisao: Continental Trail attack trenutno na 1050XT, bas zadovoljan. Moja preporuka Continental a sledeci set ce biti Anakee Adventure( na tavanu trenutno ). Hvala na sugestiji, a za mišelin sam čuo, da ne izdrže kao conti i da su puno glasnije. Ma dobro svi sad tražimo sitnice i nijanse, u osnovi sve su dobre, a zašto ne bi tražili ako se može... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
maxx 1201 Napisano Septembar 28, 2022 (promenjeno) Zainteresovan, 500 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pocetkom godine sam stavio Dunlop Trailmax Meridian i izuzetno sam zadovoljan sa njima. Zasada sam presao 7000 km sa njima. @nafetS je skoro stavio Metzeler Tourance Next 2 (taman pre nego sto smo posli na jadranku) i presao par hiljada km od tad. Koliko sam upoznat i on je prezadovljan sa njima. Sto se tice prijanjanja na kisi mogu reci da su i jedne i druge ekstra pokazale. Probano cak i kocenje na mokroj beloj liniji. Promenio Septembar 28, 2022 član maxx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3817 Napisano Septembar 28, 2022 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan potpisujem ovo @maxx-ovo. On stavio početkom godine, ja početkom avgusta i prešli istu km, tako da je test verodostojan. Metz mi daje jako lep feedback, vrlo je upravljiva, lakše je obaram od fabričkih bridgestone kad sam se navikao da manje guram korman jer brzo "pada" u krivinu, kao da je profil obliji, dok je kod bridgestone bio kao kockastiji pa je trebalo inicijalno da ga bepneš dok ne preturi na bok i krene da skreće. Ovo je samo osećaj, ne znam kako drugačije da opišem to ponašanje. Prezadovoljan gumom. Još da testiram trajanje, to do proleća Nikako da se zamenimo da vozim malo duže Vlajkov motor, da uporedimo gume. Ovo kratko što sam vozio se ne računa jer je njegov spušten napred i samim tim se obara lakše, pa mi treba da se naviknem i da izfiltriram šta je do guma. Onako, lični dojam, sa ovom gumom radim šta sa bridgestone nisam. Sad, ima i do mene i mog skila, ima i do puta (Jadranka), ali sigurno ima i do gume. Juče je kliznula posle onog potopa u Bg na mokroj beloj u krivini (autokomanda) na 50-60kmh. Al sam posle motao po glavi, tu i kad je suvo ume da mi klizne i na manjim brzinama, samo se dupe javi.. Ne znam čime su ono mazali po asfaltu, uljna farba.. Rijeka - Delnice - Ogulin - Plitvice - Bihać po pljusku, vozili Vlajko i ja kao po suvom, bukvalno.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Septembar 28, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Takodje preporucujem Metzeler Tourance Next 2. Bio u Sloveniji krajem avgusta, velika kisa nas zahvatila, a gume drze Suzanu sa dva putnika i tri kofera kao po suvom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nordkapp 185 Napisano Septembar 29, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Slovenija-Zlatibor-Ljubiš Motocikl: Strom 650 xt adventure 2018 godina Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj čovek kod nas što ima gume, za Metzeler ima samo made in kina, ništa sa njemačke. Sad pitanje, jel to isto ili su razlike, pošto nemam nekih pouzdanj u kinu, možda sam u grešku. Uzet kineske ili? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bratislav 1973 440 Napisano Septembar 29, 2022 Svrati ponekad, 411 postova Lokacija: Sremcica-Beograd Motocikl: ex Yamaha BT 1100 Bulldog ex V-Strom 650 XT ex Suzuki V-Strom 1050XT now BMW R1250GSA Prijavi odgovor kao problematičan pre 27 minuta, Nordkapp je napisao: Ovaj čovek kod nas što ima gume, za Metzeler ima samo made in kina, ništa sa njemačke. Sad pitanje, jel to isto ili su razlike, pošto nemam nekih pouzdanj u kinu, možda sam u grešku. Uzet kineske ili? Conti je Nemacka, Metz i Pirelli su Kina, Michelin Evropa Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nordkapp 185 Napisano Septembar 29, 2022 Svrati ponekad, 200 postova Lokacija: Slovenija-Zlatibor-Ljubiš Motocikl: Strom 650 xt adventure 2018 godina Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Bratislav 1973 je napisao: Conti je Nemacka, Metz i Pirelli su Kina, Michelin Evropa znam, ali hvala, uzeču Continental trail attack 3 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Septembar 30, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 21 hours ago, Nordkapp said: Ovaj čovek kod nas što ima gume, za Metzeler ima samo made in kina, ništa sa njemačke. Sad pitanje, jel to isto ili su razlike, pošto nemam nekih pouzdanj u kinu, možda sam u grešku. Uzet kineske ili? Ja sam moje Metz kupio u Swiss, preko sajta PneuExpert. ch. Prednja mi je made in germany, a zadnja made in china. Da li sad to ima neke veze nemam pojma, ali sam zadovoljan gumama. Ne verujem da je kineski Metz nesto losijeg kvaliteta, jer znam da sve velike firme koje posluju u Kini imaju svoje inzenjere i kontrolore kvaliteta, a kinezi su samo jeftina radna snaga. Mozda gresim, ali to je neka moja filozofija. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
urostsi 16 Napisano Septembar 30, 2022 U prolazu, 14 postova Prijavi odgovor kao problematičan Conti je Nemacka, Metz i Pirelli su Kina, Michelin EvropaMoje Pirelli su Made in Brazil, MT60 RS. Sent from my SM-N970F using Tapatalk 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Septembar 30, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Pa da, to je taj princip jeftine radne snage. Kao sto mi u Krusevcu imamo Cooper Tires, americka firma, prave gume za Nascar takmicenja, americki inzenjeri i direktori, a srpski fizikalci Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DMartinovic 65 Napisano Septembar 30, 2022 U prolazu, 27 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki V-Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Je l sam jedini koji što više istražuje koje gume uzeti, to manje zna šta će? 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DrugCrni 6 Napisano Septembar 30, 2022 U prolazu, 11 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Suzuki V Strom 650 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, ono što mene zanima su koferi. Imate li neke preporuke? Monolock ili monokey? Brend Zapremina?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vidakn 1777 Napisano Septembar 30, 2022 Drug član, 1353 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Suzuki DL 1000 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav drugari, ono što mene zanima su koferi. Imate li neke preporuke? Monolock ili monokey? Brend Zapremina?? Monokey, veća nosivost, što veći kofer, to više prtljaga stane.U 56l stanu dve fullface kacige, meni je to prava mera.Sent from my SM-A705FN using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nesasavage 53 Napisano Septembar 30, 2022 Svrati ponekad, 123 postova Lokacija: Krusevac Motocikl: Suzuki Vstrom 650 L1, Yamaha XT 1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan 6 hours ago, DrugCrni said: Pozdrav drugari, ono što mene zanima su koferi. Imate li neke preporuke? Monolock ili monokey? Brend Zapremina?? Alien Metalworks ALIENMETALWORKS.COM . Moja preporuka. Ja imam njihov top case i plocu, sam vrh Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doctore 288 Napisano Octobar 1, 2022 Svrati ponekad, 311 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Africa twin CRF 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Pre 17 sati, Nesasavage je napisao: Alien Metalworks ALIENMETALWORKS.COM . Moja preporuka. Ja imam njihov top case i plocu, sam vrh A koje su cene,nesto se nisam snasao na sajtu ni za telefon Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...