mcm-racing 184 Napisano Septembar 23, 2008 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi je bio Marko Čenejac i baš smo prićali o tome i rekao je daje bilo 3 diskvalifikacije i da ta 3 vozača nisu dobili bodove? Dobro nije toliko ni bitno...bitno je da krene sve "normalno". Pored gore pomenutog Zoleta, Bane i Vlada ( inače svi oni su završili na prva 3 mesta u hapeningu ) nisu imali licence, nisu vozili ni treninge u subotu, nego su odvezli samo trku uz dozvolu organizatora, krenuvši sa 2 poslednja startna mesta ( znali su da se neće bodovati ). Predpostavljam da su to ta 3 vozača koje pominješ. Šteta ali nisam imao dosad priliku da upoznam naše vozače ...tako da ti nemogu reći na koga je mislio sa diskvalifikacijom. Jedino znam matorog Perišića ;D ;D.Imali smo priliku u maju na slobodnom treningu u Batajnici da se upoznamo kad smo imali malu "raspravu" pošto smo oboje na stazi u istom krugu imali male "nezgode" njemu je jedan drugi vozač u krivini presekao put pa je usler toga Perišić pao a mene jedan vozač na kočenju "pogurao" od nazad....Perišić mislio da sam mu ja presekao put međutim rešila se stvar. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
GixxerK6 819 Napisano Septembar 23, 2008 Drug član, 1439 postova Lokacija: Beograd Motocikl: KTM 1290 SDR V3 Prijavi odgovor kao problematičan Danas mi je bio Marko Čenejac i baš smo prićali o tome i rekao je daje bilo 3 diskvalifikacije i da ta 3 vozača nisu dobili bodove? Dobro nije toliko ni bitno...bitno je da krene sve "normalno". Pored gore pomenutog Zoleta, Bane i Vlada ( inače svi oni su završili na prva 3 mesta u hapeningu ) nisu imali licence, nisu vozili ni treninge u subotu, nego su odvezli samo trku uz dozvolu organizatora, krenuvši sa 2 poslednja startna mesta ( znali su da se neće bodovati ). Predpostavljam da su to ta 3 vozača koje pominješ. Vladu Radosavljevića poznajem dobro a neki ga znaju kao Vlada Grobar. Koliko znam odvoza po neku trku a kako i sa kojim motorom ne znam. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9540 Napisano Septembar 23, 2008 Drug član, 4392 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Nebi zeleo da se pravim pametan i da solim pamet drugima,ali citajucu iz zadnje mcm-racing posta hoci da kazme nesto u vezi tog presecanja puta ili putanje drugim trkacima na stazi. Opste poznato je da svaki trkac mora na najbezbedniji nacin da predje vozaca ispred sebe.Ako vozac ispred tebe na kocenju,na ulasku u krivinu ili na izlazku iz krivine ti zatvori "vrata" i onemoguci da ga ti preteknes iako si brzi u tom trenutku od njega.Veoma je neracionalno da se krivi taj vozac koji je ispred tebe jer on u 98% posto sliucajeva nema nikakvu ideju sto se desava u tom datom trenutku iz njega.I naravno svaki vozac ima svoju nacin voznje zato su neki vozaci brzi ,a neki sporiji kroz iste krivine ili delove staze.Ako je bilo ko od vas bio u bilo kojoj imalo ozbiljnijoj trkacoj skoli ovo je prvo sto cem vam reci kad se obradjuje teoroja voznje po stazi.Isto tako organizatori prave greske sto stavljaju sporije vozace sa brzim tokom treninga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Septembar 23, 2008 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Delim mišljenje sa Malim Cacom...u Batajnici su trening vozili Hepening,Superstok i " padobranci " zajedno - mislim na one koji uopšte ne voze trke nego su došli samo da se malo "izdivljaju" na stazi.Takva dvojica su Perišića i mene doveli u nezgodnu situaciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9540 Napisano Septembar 24, 2008 Drug član, 4392 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan Obecali mi iz saveza pravilnik polse Balkanskog.Pa cim ga dobijem pokusacu da okacim da svim koji su zainteresovani mogu da lepo procitaju i vide kako i sta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RATKO SX 4 Napisano Septembar 24, 2008 In memoriam, 87 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan imam ja pravilnik da ti dam koji se koristio dok je isak bio predsednik moto saveza,a i taj pravilnik se i dalje koristi barem sto se tice moje klase ;D... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Septembar 24, 2008 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan Okači ga ovde da ga svi vide... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RATKO SX 4 Napisano Septembar 25, 2008 In memoriam, 87 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan pa to je pravilnik od 160 strana u PDF formatu...mogu samo da posaljem nekom na mail kome treba...ovako ne znam da ga stavim ovde... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Guest Cubric Napisano Septembar 25, 2008 Prijavi odgovor kao problematičan Nema veze, samo idi na "dodatne opcije" kad kucas poruku, i ubaci taj pdf fajl. Onda neka preuzima onaj kome treba. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RATKO SX 4 Napisano Septembar 25, 2008 In memoriam, 87 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan izvolite pravilnik ;D ;D ;D Pravilnici.pdf Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Septembar 25, 2008 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan pa to je pravilnik od 160 strana u PDF formatu...mogu samo da posaljem nekom na mail kome treba...ovako ne znam da ga stavim ovde... Vidiš da znaš.... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9540 Napisano Septembar 25, 2008 Drug član, 4392 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan da menjate ovaj pravilnik pod hitno,pa kao dodjem sledece godine nemogu da vozim 600SS sa svojim mrsavkom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
RATKO SX 4 Napisano Septembar 25, 2008 In memoriam, 87 postova Lokacija: OBRENOVAC Prijavi odgovor kao problematičan jbg. nisam znao da moze pdf ... Evo da se i ja malo predstavim kao vozac...zovem se Ratko Panajotovic dolazim iz Obrenovca,vozim apriliu rs 125 u klasi 125 sp...vozim za klub Xtreme team iz Obrenovac..inace ovo mi je prva trka,takodje vozim i klasu 50 u moto klasik sampionatu kod nas... Evo ga moj motor,uspeo sam nekako da ga spremim...nije neki ali posluzice valjda... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Septembar 25, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan svaka čast momci! kao što ninja66 reče dajte utiske o gumam, pojedinim delovima opreme i slično. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9540 Napisano Septembar 25, 2008 Drug član, 4392 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan sve sto mi koristimo za trke je suvise suludo montirati na drumski motor.Previse para ,a nikada dovoljno prostora na obicnom drumu dase sve to proba kao na stazi.Osim trkacih DOT(ne slikove) guma,nekih kocionih komponenata.Serijski motor je vise nego dobar za drumske voznje i poneki izlazak na stazu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Raša 54 Napisano Septembar 25, 2008 Drug član, 1854 postova Lokacija: NBG Prijavi odgovor kao problematičan sve sto mi koristimo za trke je suvise suludo montirati na drumski motor.Previse para ,a nikada dovoljno prostora na obicnom drumu dase sve to proba kao na stazi.Osim trkacih DOT(ne slikove) guma,nekih kocionih komponenata.Serijski motor je vise nego dobar za drumske voznje i poneki izlazak na stazu. ma znam to, mislio sam čisto da naučimo nešto... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mcm-racing 184 Napisano Septembar 25, 2008 Zainteresovan, 647 postova Lokacija: TEMERIN Motocikl: ZXR 750 R Prijavi odgovor kao problematičan jbg. nisam znao da moze pdf ... Evo da se i ja malo predstavim kao vozac...zovem se Ratko Panajotovic dolazim iz Obrenovca,vozim apriliu rs 125 u klasi 125 sp...vozim za klub Xtreme team iz Obrenovac..inace ovo mi je prva trka,takodje vozim i klasu 50 u moto klasik sampionatu kod nas... Drago mi je ....lep motoricic a nama je druga trka ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Мали Ћаћа 9540 Napisano Septembar 26, 2008 Drug član, 4392 postova Lokacija: Ванкувер, Британска Колумбија Motocikl: Дукати '97 748, '08 848, '09 1198S, '12 1199С, 2020 РСВ4 1100 Фактори, 2021 РСВ4 1100 Фактори Prijavi odgovor kao problematičan sve sto mi koristimo za trke je suvise suludo montirati na drumski motor.Previse para ,a nikada dovoljno prostora na obicnom drumu dase sve to proba kao na stazi.Osim trkacih DOT(ne slikove) guma,nekih kocionih komponenata.Serijski motor je vise nego dobar za drumske voznje i poneki izlazak na stazu. ma znam to, mislio sam čisto da naučimo nešto... Moje iskusto sa gumama je sledece; -razlicite trkace gume tj. od razlicitih proizvidjaca zahtevaju razlicit pritisak u gumama -Pirellijeve gume zahtevaju razlicito stelovanje ogibljenja recimo u odnocu na Dunlopove gume -kocione plocice namenjene samo za trke se razlikuju od onih koji se preporucuju za drumske motore,a zasto? -zato jer ne koce efikasno kad su laden ili malo ugrejane.Treba im radna temperatura da mi postigli zeljeni koficijent trenja izmedju plocice i diska -trkace kociono ulje koje ima veci stepen kljucanja tj. treba mu veca radna temperatura od obicnog kocionog ulja da bi "prokuhalo" -mama ovog ulja za svakodnevnu voznju po drumu je to sto lako skuplja vlaznost iz vazduha i isti pretvara u vazdusne mehurice pa ce vam kocnica postati mekana polse odredjenog vremena........... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...