muljaz 1972 Napisano Januar 28, 2017 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Na 4t tesko. Jedino ako je izgoreo iznutra, pa negde nesto podglavilo.Kompresija je ispod valjaneNadji servic manual pa vidi koliko bi trebalo da bude. Mislim da je sve ispod 10 lose. Vidi i sirinu kaisa, moze i to da zeza Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1903 Napisano Januar 28, 2017 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Kompresija. 8.7 je malo. Stock ako se ne varam na novom agregatu je 11.5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15880 Napisano Februar 2, 2017 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan mala pomoc od iskusnijih kolega i bajkera. pazario sam skoro beverly 200 2003 god. u blago receno ocajnom stanju,elem poceo sam da ga sredjujem za novu sezonu pa sam mu zamenio nesto delova sto ste objasnili u prethodnim postovima ali opet nece da radi kako treba tj.lepo pali lepo radi nepuca iz auspuha ubrzava solidno do 60km nekako dodje do 85km a preko toga mi treba aerodrom da bih dosao do 100km,od delova sam zamenio; 1.membrana karburatora nova fabricka 2.usisna guma (prirubnica) nova 3.termostat (posto nije imao uopste) 4.regler( stari crko) 5.svecica pregledao kuciste filtera i crevo do karburatora OK oprao filter. sta jos da proverim da bi isao bolje,posto ovde na forumu citam da 100km treba da nabije caskom a i da moze da dodje i do 120km. Da nastavimo gde je Mitar stao, km na satu nesto preko 60K...... post a picture prvo valja premeriti kompresiju post a picture sa desne strane skinuti plasticno prozorce post a picture zatim svecicu (nova original stavljena) post a picture Uslov za pravilno merenje kompresije: - hladan agregat - pun kapacitet akumulatora - odvrnuta rucica gasa do maximuma - ispravan zazor na ventilima nakacena aparatura, merenje moze poceti post a picture post a picture post a picture na ovom modelu, kompresija treba biti 10.5b +/- dok je u nasem slucaju 7.61b ili ti malo, ne valja post a picture Svi su uslovi bili ispunjeni pri merenju sem pravilnog zazora na ventilima, sledi kontrola/stelovanje ventila pa ponovo na merenje kompresije. poskidati sve od srednjeg tunela do zadnjeg tocka post a picture da bi se prislo do poklopca ventila post a picture sa druge strane, vidno lose odrzavanje post a picture avako izgleda kad je dobro odrzavan post a picture post a picture post a picture Usisni ventili na 0.10mm dok su izduvni 0.15mm.....ovde se neko dobo igrao sa izduvnim ventilima, jedan je na 0.05 dok drugi ic nema zazora. tako da je uradjena korekcija, namesteno kako treba, vraceno sve na svoje mesto (sem plastika) i ponovo na merenje kompresije sto ovoga puta iznosi post a picture Ovo nije prvi slucaj da zazor na ventilima bude los po kompresiju motora, dobrana razlika je bila na zajkovom SYM GTS125 dok recimo na 50ccm 4T zna cak da se ugasi motor i nema sanse da ga upalis dok se agregat ne ohladi. idemo dalje, motor je propisao na sve strane, nije dobro post a picture hladnjak mot. ulja i tu je stradao dihtung post a picture usput je neko ugradio f. goriva nesto pre karba.....pitam se sta ce mu dva post a picture fabricki koji je jako los, stoji sa desne strane ispod nogu post a picture par destetina cm desno je vakum pumpa goriva, usrafljena za ram post a picture creva fabricka, nikad menjana, krta i pucaju bukvalno na dodir post a picture post a picture izbacen je naknadno ugradjen fiter, zamenjena creva i ubacen nov filter goriva tj, vraceno na fabriku post a picture Nedostatak snage u ubrzanju, pored kompresije lako moze biti problem u karburatoru. Ima dva modela karburatora Keihin i Walbro, nas slucaj je Walbro i prvo treba proveriti siber tj gumeni deo da nije ispucao pa usled toga igla se ne moze popeti do kraja (ovde je siber glanc nov), drugo treba videti da nije ispucala flansa karburatora pa vuce vals vazduh i remeti smesu (takodje je stavljena glanc nova flansa karba) i trece treba videti sraf za stelovanje smese na koliko krugova je podesen. post a picture evo nekih uputstava vezano za karburator(e) post a picture post a picture provera el. sauga post a picture post a picture Svecica i ako je nova garava je, crna, sto znaci da je bogatija smesa....sraf je odvrnut na 2.5 kruga ali za malo, a to malo je los navoj na srafu za stelovanje. Napred-nazad i tako u krug, dobijem jos 1.5 + onih 2.5 dodjosmo do 4 kruga te razlog crne svecice, pipavo jer lako moze puci i eto ti belaja. sledeca stanica je CVT zateceno stanje je: - kais dobar - rolnice nove kao i klizaci post a picture post a picture nov lezaj dekle i rolera, sve je u redu sem lezaja u kvacilu 6902 post a picture jedan za zamenu dok je iglicasti suv ko barut post a picture zamenjen je lazaj (Koyo), sredjen i spakovan CVT i izvucen visak ulja iz motora post a picture Usledilo je paljenje koje je sada mnogo bolje nego sto je ranije bilo, lepo prima gas ali videcemo sta ce reci na probnoj voznji, da li moze ili ne moze dobaciti/prebaciti 100-ku. Usput, ne znam ni koliko je pametno pokusati do maximuma ici jer ima razna zvackanja sa svih strana agregata...Mito bekrijo, nisi se usrecio s'motoric mogu ti reci, toliko za sada. 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mita22 9 Napisano Februar 2, 2017 U prolazu, 40 postova Lokacija: beograd-rakovica Motocikl: suzuki burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan sad nema nazad, valjda cu moci da uzivam bar malo u voznji bar ovu sezonu a za sledecu mozda bude neki bolji skuter. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Februar 3, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god loše ili dobro stanje bilo mopeda o kom se piše, pravo je uživanje pratiti radove. 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Februar 3, 2017 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan I moj je bio 'lep i slikovit primer. Bez Dareta ne idem vise u kupovinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15880 Napisano Februar 3, 2017 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Koliko god loše ili dobro stanje bilo mopeda o kom se piše, pravo je uživanje pratiti radove. Fala Alex fala, trudimo se trudimo...sve po PS Elem , danas pade probna voznja, dofatio se autobana od mm-al do iskljucenja za plavi most 110, slap pumpa 120, Yamaha (Plattner) dodje malisa i na 130km/h bar kako kaze cajger + blagi pad. U povratku (sad je blagi uspon) 110 - 120km/h ili ti puna kapa za takvo stanje, tu predjenu km, tolikom kompresijom i na kraju velkim ogromnim vizirom......samo jos da potraje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Djuxy 1752 Napisano Februar 3, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 1516 postova Lokacija: Novi Beograd Motocikl: Versys buljavi Prijavi odgovor kao problematičan Dare oživeo još jedan Piaggio "krš" ..svaka čast majstore Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mita22 9 Napisano Februar 3, 2017 U prolazu, 40 postova Lokacija: beograd-rakovica Motocikl: suzuki burgman 400 Prijavi odgovor kao problematičan i ja danas otiso kod darka (satelis) po moju ljutu makinu.kakav takav al je moj elem dare ga je lepo sredio koliko se dalo srediti.sad oce da dodje i do 110 a i malo preko.sto je darko reko sobzirom na stanje motora plus ogroman vizir i jos mali dodatak od 130kg motor ide odlicno. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tomamega 429 Napisano Februar 3, 2017 Svrati ponekad, 432 postova Motocikl: Kymco Downtown 300i Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast kolegi Satelis na ovako lepo prezentovanoj popravci motora. Tako se to radi! :aplauz: :mobilizator: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15880 Napisano Februar 3, 2017 Integrisan, 9300 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu kolega Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
igogitar 244 Napisano Februar 4, 2017 Svrati ponekad, 322 postova Lokacija: Gradiška,RS,BiH/Ljubljana,SLO Motocikl: trenutno bez motora Prijavi odgovor kao problematičan Dare legendo svaka čast! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
slobasuper9 2249 Napisano Februar 4, 2017 Drug član, 986 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NEMAM Prijavi odgovor kao problematičan Svaka cast. 110-120 kmh je ful za beverly. Sa velikim vizirom sve preko 100 kmh je meni makar nesigurno. Послато са GT-I9301I уз помоћ Тапатока Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Decembar 9, 2017 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan Posto sam posle beverlija 500 pazario stari 200 sa normalno neispravnim displejem, palo mi Je na pamet da kupim sa ali expresa brzinomjer. Dvije su nedoumice: da li sa narucenim instrumentom dodje i kabl sa magnetnim indikatorom koji se kaci na tocak (ne vidim ga u ponudi sa instrumentom) I drugo: da li se moze postojeci originalni kabal-indikator ili kako se vec zove, povezati na takav novi kineski instrument - brzinomjer? Molio bih nekoga od poznavaoca za savjet da ne gubim vrijeme ako ne moze ovako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1234 Napisano Decembar 9, 2017 BJB Maxi scooter club, 1660 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Motocikl: Sanja o NT1100 :) Prijavi odgovor kao problematičan Delova brdo imas u Subotici, kod Gavre. Ili na sajtu https://www.polovniautomobili.com/moto-oprema/7093045/piaggio-beverly-200-delovi ... Po meni mislim da je pametnije resenje, orginalni polovni deo. Poslati ili brzom postom ili kad neko ide od kolega sa foruma dole za CG. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Decembar 9, 2017 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan hvala na brzom odgovoru, slazem se sa tobom, mada taj displej je uzasno skup. novi je bio preko 200e prije par godina kad je trebao mojem bratu. imam kontakt sa Gavrom, zvacu ga, mada mi je ova kineska prica interesantna :-) . trenutno posao radi brzinomer od bicikla Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alexa90 11549 Napisano Decembar 10, 2017 BJB Maxi Scooter Club, 4365 postova Lokacija: Voždovac Motocikl: Honda X-ADV 750 Prijavi odgovor kao problematičan E što ćeš se usrećiti s Gavrom 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Decembar 11, 2017 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan odavno me zanima kako funkcioniše kineska šarenica, lijepo sjaji u mraku al izgleda na gine mi Gavra Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Februar 2, 2018 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan sa ebaya narucen gps brzinomjer, trebalo bi da rijesi problem za 25e. sledece pitanje: koja je tolerancija glavne (centralne) opruge u kvacilu beva 200? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1903 Napisano Februar 2, 2018 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam za Beva ali za Vespu GT200 je glavna opruga 123mm a tolerancija umora je do 5mm. U oba slucaja je Leader 200 agregat. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Februar 2, 2018 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan onda je to valjda to. moja je debelo ispod tako da je danas sigurno mijenjam. hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
francuz69 1903 Napisano Februar 2, 2018 Zainteresovan, 589 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Integra 700 Prijavi odgovor kao problematičan Nema na cemu, evo i slike. Obrati paznju na poslednja dva reda: https://postimg.cc/image/fxhm5wcp5/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gastrorider 264 Napisano Februar 2, 2018 Fat and furios, 595 postova Lokacija: Budva Motocikl: KLE 500, bev 500 cruis Prijavi odgovor kao problematičan za 250 sam imao taj podatak, ali nisam znao da je isti i za 200. Puno ti hvala, danas sam montirao oprugu od 250 a sad znam i da nisam pogrijesio :-) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
muljaz 1972 Napisano Mart 28, 2018 Skuteras, 3696 postova Lokacija: Ivanjica Motocikl: T-Max 500 Prijavi odgovor kao problematičan Ako zna neko gde ima onaj digitalni sat neka vice. Kod Gavra nema, klinika nema, neki u Sapcu mi pobegao za dan i to 50€ bio, motoroom nema Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
NebojsaG 47 Napisano Mart 28, 2018 Svrati ponekad, 213 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Malaguti Madison S250 Prijavi odgovor kao problematičan Ako zna neko gde ima onaj digitalni sat neka vice. Kod Gavra nema, klinika nema, neki u Sapcu mi pobegao za dan i to 50€ bio, motoroom nemaTog momka u Šapcu sam i ja zvao. Izgleda da on stalno nešto dovozi i donosi. Fin neki prodavac. Zamoli ga da ti donese. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...