X8 Vračar 4860 Napisano Februar 2, 2021 Ne silazi, 2223 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC700D Integra Prijavi odgovor kao problematičan “Poveravam volju sluzbenom licu”.Umesto da puni budzet, kako bi kasnije drzava povecala njemu platu, te porodici obezbedio skolovanje i buducnost, uzme 1000-5000din.Valjda poklanja veru...Ima tih budžetskih prečica, još iz 90-ih pa na ovamo i to na višim nivoima od tog mučenika na ulici. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3959 Napisano Februar 2, 2021 (promenjeno) Astro Puki krsi sva pravila!, 963 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, m.milivojevic je napisao: Ne znam sta da ti kazem. I to je falsifikovanje. Aj samo da ti bacim dve teme za razmisljanje: - Pauk ti odnese automobil - Neko ti osteti automobil na parkingu i to udarcem da ostanes van voznog stanja, pritom, izlazis u tom trenutku i policija je vec pocela da sacinjava zapisnik - Zamisli da ti stave lisice (koje imaju i koriste za vozila za koja ne mogu utvrditi vlasnistvo) kako god hoces. Ali ja to ne bih radio. Jeftinije je da ti pisu doplatnu kartu svaki dan i da placas pola cene (pritom, postoji mogucnost i da se to izbegne potpuno regularno - ali o tome cu za koji dan). Na poslu provedes 8h i platis 360din - pola doplatne je 930 (tako nekako) P.S. zar vi na klinickom nemate nalepnice? Poznajem par profa koji rade na faxu i na KC i regularno imaju nalepnice na soferki, te sa vozilima ulaze u krug KC-a. Nema toga vec skoro 10 godina ,prosli direktor kcs je to ukinuo. Sada su kapije otvorene, posle 14h udjes i parkiras se koliko god hoces. Mozes uvek da vidis neke CG tablice po 5-6 dana kako stoje parkirane i tako kome god treba. Inace ja sam na kcs na specijalizaciji a Srbija je jedna od retkih zemalja u svetu a koliko znam jedina u evropi koja ima volonterske specijalizacije,sto znaci da specijalizant u mom slucaju 5 godina 8h dnevno radi za "dz" i placa sebi skolarinu. A onda popodne trci da radi privatno i tako pola decenije provede radeci 12h dnevno za 1/2 plate jer tu dopunu ne mozes da stignes duze od 4h. Mislim da mi je ta tvoja varijanta dopaltne karte skupa,a sve i da primam platu klinickog lekara ona je 76 000din,opet se ne isplati. Upravu ste svi ,necu to raditi. nisam to ni uradio samo sam hteo da vidim komentare ,jer sam napravio tablice sa tom namerom ali ih nisam upotrebio-nisam smeo. @Skyrunner je lepo rekao sta bih time pocinio. Tako da nemam rešenje Promenio Februar 2, 2021 član punisa 16 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2048 Napisano Februar 2, 2021 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Sve znam.Rodjaka je takodje na specijalizaciji.Ona parkira na autokomandi, pa dve stanice prevozom.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rast 1224 Napisano Februar 3, 2021 Svrati ponekad, 270 postova Lokacija: Leicester , Beograd Motocikl: Yamaha TDM900 Prijavi odgovor kao problematičan 14 hours ago, Vaske4s said: @Due Mene to i buni, registracija mi je istekla par dana u tom trenutku i njihova primedba je bila zasto sedim u upaljenom autu kome je istekla registracija, tretirali su me kao da sam zaustavljen na ulici...opet kazem, meni nije logicno da su oni bili u pravu, sto naravno ne znaci da ja jesam Tu je najveći problem isteklo obavezno osiguranje (trećeg lica). Na polisi se piše minut isticanja, a kod tebe nekoliko dana. U prekršaju si čak i da je bio ugašen. Do servisa za tehnički pregled bi morao da ga šlepuješ (na kamionu, ne da ga vučeš) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
nafetS 3818 Napisano Februar 3, 2021 Drug član, 1250 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Suzuki Strom 650A, Yamaha XJ600S Prijavi odgovor kao problematičan Jedini prekršaj je parkiranje na javnoj površini neregistrovanog vozila (i u nekim zemljama gde je zabranjeno da sediš u upaljenom autu, al zbog ekologije). Zašto bi polisa bila problem, upaljen auto na parkingu nije učestvovanje u saobraćaju? Ne mogu oni da "kažnjavaju" mogućnost prekršaja (sediš u upaljenom neregistrovanom auto -> možeš da kreneš da ga voziš). Šta ako upalim auto i sednem na zadnje sedište? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Vaske4s 2167 Napisano Februar 3, 2021 Drug član, 881 postova Lokacija: Novi Beograd,Blok 63 Motocikl: Yamaha R1 Prijavi odgovor kao problematičan Tako nekako i ja razmisljam...ne znam po kom clanu bi mi pisali prekrsaj kao i koji je tacno ucinjen prekrsaj, nisam bio nepropisno parkiran, nisam se kretao... Logika kaze da nisam pogresio, ali zakon..ne znam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Patriota 781 Napisano Februar 4, 2021 Zainteresovan, 474 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: R1150GS Prijavi odgovor kao problematičan 23 hours ago, nafetS said: Ne mogu oni da "kažnjavaju" mogućnost prekršaja (sediš u upaljenom neregistrovanom auto -> možeš da kreneš da ga voziš) To se kaze iskazao je nameru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
punisa 16 3959 Napisano Februar 4, 2021 Astro Puki krsi sva pravila!, 963 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200 RS , Kymco Agility 50, X max 125 Prijavi odgovor kao problematičan Vidim da svo pisanje u ovoj temi naginje ka tumacenju "zakona" , pa da postavim pitanje ne vezano za temu. Da li moze motor da se registruje na invalida,konkretno ćale je imao srcanih problema i otisao u invalidsku penziju, da li mogu da registrujem motor na njega ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2048 Napisano Februar 4, 2021 (promenjeno) Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan 40 minutes ago, punisa 16 said: Vidim da svo pisanje u ovoj temi naginje ka tumacenju "zakona" , pa da postavim pitanje ne vezano za temu. Da li moze motor da se registruje na invalida,konkretno ćale je imao srcanih problema i otisao u invalidsku penziju, da li mogu da registrujem motor na njega ? možeš i na babu ako hoćeš, koja nema A kategoriju. Zakon ne predvidja ogranicenja, ali ne znam zasto bi na invalida, kad nemas pogodnosti. pogodnosti su samo za automobile preko 2500ccm Promenio Februar 4, 2021 član m.milivojevic Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Rik 193 Napisano Februar 4, 2021 Svrati ponekad, 229 postova Lokacija: Grocka Motocikl: Yamaha XJ900S Diverzija Prijavi odgovor kao problematičan Zar nije preko 2000ccm? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15431 Napisano Februar 4, 2021 moto merkat °°, 4964 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan Registracija uz potvrdu o invalidnosti (preko 80%) izuzima taksu "budzet republike" a ona je osetno skuplja kod putnickih preko 2000 ccm i motocikli preko 750 ccm i polisa ima umanjenje msm 10%. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser 7907 Napisano Februar 4, 2021 -, 1776 postova Motocikl: / Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, punisa 16 je napisao: Vidim da svo pisanje u ovoj temi naginje ka tumacenju "zakona" , pa da postavim pitanje ne vezano za temu. Da li moze motor da se registruje na invalida,konkretno ćale je imao srcanih problema i otisao u invalidsku penziju, da li mogu da registrujem motor na njega ? nemas tu nikakvu ustedu... Par hiljada... Mozes da ustedis ako uvezes na njega. Vracaju ti pdv. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
m.milivojevic 2048 Napisano Februar 4, 2021 Drug član, 1139 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1200GS 2009 K25 Prijavi odgovor kao problematičan Ma ne isplati se to.Komplikacije bzvz.Drugar je kupio nov auto I registrovao na Prizren.Sada bi da menja, posle 5 g, al klnc.Sent from my iPhone using Tapatalk Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Eol 980 Napisano Februar 5, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 497 postova Lokacija: Železnik Motocikl: Yamaha Fazer 600 Prijavi odgovor kao problematičan On 4.2.2021. at 15:06, punisa 16 je napisao: Vidim da svo pisanje u ovoj temi naginje ka tumacenju "zakona" , pa da postavim pitanje ne vezano za temu. Da li moze motor da se registruje na invalida,konkretno ćale je imao srcanih problema i otisao u invalidsku penziju, da li mogu da registrujem motor na njega ? Sto se tice automobila Uvek kod registracije na invalida imas neka umanjenja kod placanja onih taksi.Uglavnom je na malim kubikazama(mislim na automobile)ne osetno...par hiljada din...isplati se za kola koja su preko 2000 ccm.(vozila koja su 2000-2500ccm reg kosta oko 65000rsd ana invalida ispod 20000rsd.imas pravo na nalepnicu za invalida i ne placas putarine i parking u javnim garazama.)E sad imas i cimanja kada ides preko granice znaju da traze ovlascenje ako invalid tj.vlasnik nije sa tobom u kolima.Za sve sto zavrsavas moras da imas ovlascenje.Nisam siguran koliki su popusti kod registracije motora.Dobro raspitaj jer sve zavisi i od procenta invaliditeta. Promenio Februar 5, 2021 član Eol Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Alekre 13560 Napisano Mart 2, 2024 Ne silazi, 7582 postova Lokacija: Smederevo Motocikl: TDM 900 Prijavi odgovor kao problematičan Oko sokolovo uskoro u Smederevu. Ne znam da li da se radujem ili nerviram. U gradu je masa ludaka koji staju bukvalno svuda na sred puta. Pazare u prodavnicama, pekarama, neverovatna bezobzirnost. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zaludan 9480 Napisano Mart 2, 2024 4_tocka_i_karoserija, 2017 postova Lokacija: N44 37.451 E20 22.527 Motocikl: - Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da oko sokolovo "ne radi" za to, tj. u Bg ne radi - samo kontroliše za obeležena parking mesta da li je plaćen parking. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2690 Napisano Mart 2, 2024 Drug član, 1533 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan U Nišu naplacuju sve. Sveeeeeeee Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...