deki59 141 Napisano Avgust 13, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan U planu mi je da na Kawasakiju EN 500 napravim nosace bisaga i nosac prtljaga na "repu". Ovo mi je potrebno za duga putovanja, jer sam se letos "namucio" (a narocito moja supruga) oko planiranja potrebnih stvari za visednevna putovanja koja ogu stati samo u ranac(kojeg sam kacio na"rep") i u dve torbice koje smo nosili oko vrata. Iako sam kupio tank bag mislim da i ona nece zadovoljiti nase zahteve za potrebnim stvarima na putovanjima. Radi toga sam kupio 6m prohromske (inox) cevi debljine 16mm, a debljine zidova 1,5mm, kao i dva aluminijumska kofera za alat u "woby house". "Na ruci" mi je izuzetno dobar majstor sto se tice varenja i pravljenja nosaca. Medjutim u dilemi sam gde da "zakacim" ove nosace. ??? ??? Za nosace prtljaga OK. Zakacicu svaku stranu na po dve tacke za naslon zadnjeg sedista i napraviti naslonjac na "rep" celom sirinom (izmedju repa i nosaca bice koza da bi se sprecilo grebanje). Medjutim, nisam siguran gde da zakacim nosac bisaga i gde da on ima tacke oslonca. ??? ??? ??? Planiram da nosac bisga (kofera) bude od zadnjeg amortizera do zadnjeg kraja "repa". Znam da ce na obe strane da bude pricvrscen za mesta gde se "kaci" niklovani deo ispod zadnjeg sedista i koji je trenutno nosac naslona zadnjeg sedista i zmigavaca duzim srafovima (vidi sliku). Takodje znam da moram da levu i desnu stranu nosaca bisaga "utegnem" poprecnom preckom, koja ce biti ispod stop svetla radi sprecavanja uvijanja. Da li ce mi biti potrebne jos neke tacke oslonca na sasiju i gde bi one mogle da budu? ??? ??? ??? Svaka ideja, savet ili fotografija su mi dobrodosle. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
acim 766 Napisano Avgust 13, 2008 Ne silazi, 5815 postova Lokacija: Minhen Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš ovde nešto http://www.monkeywalk.com/wp/2006/08/15/custom-en500-saddlebag-supports/ Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Avgust 13, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Ako dolazis u Kraljevo, svrati do Suse, onog majstora gde smo te doveli da ti namesti upravljac. Napravio je desetine nosaca, pa barem za ideju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drumskalisica 8741 Napisano Avgust 14, 2008 Ne silazi, 5900 postova Lokacija: Novi Sad - Cacak, Srbija Motocikl: Suzuki GS 400, Sacsh Madas 125, Piaggio Zip, Tomos Targa, Honda NX 650 Dominator Prijavi odgovor kao problematičan Sto se tice nosaca bisaga, to je ok da ih kacis ispod sica, i za gognje srafove od amortizera. Treca tacka gde treba da se oslanjaju je - doda se jedna poluga koja ide preko amortizera i srafi se na nosac fuzastera za suvozaca ( nogostup il ko ga vec kako zove ) . Imam komplet krauzerovih kofera vec dvadeset godina koji samo premestam sa motora na motor ( kad koji kupim , a kofere ne menjam ), i uz te kofere i nosac kofera sam dobio i uputstvo kako se montira. Mozda ti je jednostavnije - odes na e-bay, pogledas motore koji se prodaju, dosta ih je sa koferima i bisagama, pogledaj slike, pokupi ideje i to ti je to ! Ili pogledaj po katalozima ( Louis, Hein gericke ), mislim da tu cak mozes naci i model bas za tvoj motor, pa dasa majstoru da ti to napravi ! Pozdrav Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
abby 21 Napisano Avgust 15, 2008 Svrati ponekad, 156 postova Lokacija: Subotica Motocikl: šerpa plav, penzionerski Prijavi odgovor kao problematičan Hi deki59! Kako su nam motori slični, možda par fotki može pomoći. Yamaha je kupljena sa ovim nosačima i kožnim bisagama. Predrošle godine sam na njih nakačio dva skuteraška kofera od 20l i gornji od 25l. Surova inprovizacija je bila osigurana gurtnama i gumenim zatezačima, a prošle godine su pridržavale sintetičke bisage iz Louisa takođe osigurane gurtnama. Ako jedna slika govori više od stotinu reči evo i par fotki: Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DL4E 126 Napisano Avgust 15, 2008 Svrati ponekad, 351 postova Lokacija: San Francisco Motocikl: BMW R1250GS Adventure, Yamaha MT-10, Honda CB750 K3 Prijavi odgovor kao problematičan Probaj da nadjes Easy Bracket nosace za tvoj model motora. Ja sam u procesu dobijanja istih. Montiraju se na bisage a na motoru ostaju samo dva malo isturenija shrafa. Kostaju oko 140 dolara (90 evra). Jako se jednostavno skidaju i stavljaju na motor, kad skines bisage nemas nikakve nosace da narusavaju izgled motora. Googluj samo "Easy Bracket" i naci ces dosta sajtova sa slikama i sl. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Avgust 19, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Zahvaljujem se svima vama na pomoci. Nisam ja nevaspitan da se ne zahvalim drugarima za pokusaj pomoci i dobroj volji, ali sam ocekivao jos neki savet. Slika govori vise od hiljadu reci (izmislih toplu vodu) Moracu i da svratim do majstor Suse u KV, a to planiram na Veliku Gospojinu 28.08.2008. Ocekujem da cu sresti i doktora. A zasto bas na Veliku Gospojinu ??? ??? To je UNMIK-ov zvanicni praznik i tog dana ne rade ni internacionalci, ni mi ni radnici drugih naciju. ;D ;D ;D Ali o tome u temi za vlasnike kineskih motora. Jos jednom mnogo vam hvala svima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 3 Napisano Avgust 21, 2008 U prolazu, 37 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan joj i meni bi trebaliza moju hondu i to odmah i naslon i drzac za prtljag i za bisage jer se i ja mucim, ja vec imam jedan deo ali je alu minijumski sad mozda nadjem aluminijumske sipke pa cu da ih krivim popotrebi i varim kod majstora sto vari aluminijum, ili cu da skinem taj alu deo i odem kod majstora sto ugradjuje grejanje i neka mi ona napravi, evo ti moj savet kako cu ja: nadjes aluminijumsku deblju zicu, i nju mozes da krivis sa rukama, i napravi model od nje kakav oces idi do majstora za uvodjenje grejanja nek ti napravi isto to od debelih cevcica, isto to odneses na peskiranje, i onda poliras pa hromiras ili jednostavno ofarbas u neku alu boju ili boju motora. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Avgust 21, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Prebo, za ovo sam spremio prohromske cevi, to ce da radi majstor koji radi i prohrom, a za savijanje cevi jedan prijatelj ima radionicu i masine za to. Jos da oslobodim malo vremena, a i jos nemam kompletnu ideju. Nista dok ne vidim i u Kraljevu sa majstor Susom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 3 Napisano Avgust 21, 2008 U prolazu, 37 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan joj sto bi i meni godile prohro,mske cevi samo neznam kako bi ih isasvijao, pretpostavljam da su tvrde do jaja, ali raspitacu se Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
KTM+A 547 Napisano Avgust 21, 2008 Drug član, 1359 postova Prijavi odgovor kao problematičan joj i meni bi trebaliza moju hondu i to odmah i naslon i drzac za prtljag i za bisage jer se i ja mucim, ja vec imam jedan deo ali je alu minijumski sad mozda nadjem aluminijumske sipke pa cu da ih krivim popotrebi i varim kod majstora sto vari aluminijum, ili cu da skinem taj alu deo i odem kod majstora sto ugradjuje grejanje i neka mi ona napravi, evo ti moj savet kako cu ja: nadjes aluminijumsku deblju zicu, i nju mozes da krivis sa rukama, i napravi model od nje kakav oces idi do majstora za uvodjenje grejanja nek ti napravi isto to od debelih cevcica, isto to odneses na peskiranje, i onda poliras pa hromiras ili jednostavno ofarbas u neku alu boju ili boju motora. Izvini ali majstor za uvodjenje grejanja radi sa bakarnim cevima koje se leme ( ili celicnim koje se vare) i imaju krivine savijene ,doduse sad svi stavljaju alumunijumske radijatore ali tu se nista nevari . Aluminijum namozes da lemis tako da ti je izbor majstora pogresan , treba ti neko sa industriskim aparatom CO2 on moze da to zavari. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Septembar 9, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Ovaj problem sam resio Ali ne pravljenjem nosaca, nego kupovinom kompletnog nosaca+3 kofera Cruiser (mozda se pise i cruzzer-nisam siguran) sa jedne prelepe Yamahe Midnight Special od 1000 cm, i prepravkom nosaca za EN 500 (bile su potrebne vrlo male prepravke). ;D Ove kofere supruga treba da mi 'usija" pa cu da napravim neku "slikicu", da se i vi malo divite kako to stoji na EN-u :D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
prebo_gromovi 3 Napisano Septembar 9, 2008 U prolazu, 37 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan i meni bi godili neki polovni nosaci sa nekog motora, a da mogu nekako da ubudzim na moj motor, ako ima neko da proda nek se javi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blackbite 7 Napisano Septembar 9, 2008 Drug član, 2265 postova Lokacija: Stara Pazova Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da na chitumi imas pak treger. Mozes li da uslikas na koji nacin je on zakacen na motor, bilo bi korisno imati ovako nesto, a tvoj kinez je jedini koji to poseduje, pa bi nabavka istog bio prilican problem. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
deki59 141 Napisano Septembar 10, 2008 Zainteresovan, 699 postova Lokacija: Srce Srbije pod jakim infarktom-Kosovska Mitrovica Motocikl: Tomos APN6-82,BMW R 1150 RT-03,Kawasaki EN 500-94 Prijavi odgovor kao problematičan Primetio sam da na chitumi imas pak treger. Mozes li da uslikas na koji nacin je on zakacen na motor, bilo bi korisno imati ovako nesto, a tvoj kinez je jedini koji to poseduje, pa bi nabavka istog bio prilican problem. Prvom prilikom kada idem u garazu bice odradjeno, a slike prosledjene Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dzefri 34 Napisano Septembar 30, 2012 Svrati ponekad, 155 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Yamaha Super Tenere XTZ 750 Prijavi odgovor kao problematičan deki koje si kofere uzeo u woby hausu? ja planiram za motor ovako nesto ali se bojim da su predugacki http://www.wobyhaus.co.rs/proizvod_detaljno.aspx?item=79650820 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...