bogz 2 Napisano Jul 31, 2020 U prolazu, 6 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha Virago 250 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav! Upravo čitam odličan članak na ovom sajtu: Vodič za polaganje A kategorije - BJBikers.com BJBIKERS.COM i konačno polažu za odgovarajuću dozvolu. Iz tog razloga smo rešili da napravimo ovaj kraći vodič za polaganje A kategorije. Vidim da se spominje i preporučuje dodatni kurs bezbedne vožnje koji BJbikers organizuje. To me baš zanima. Kad sam položio bio za B kategoriju, odmah sam otišao bio na intenzivni kurs na NAVAKu i kroz godine sada mogu da tvrdim da me je taj kurs spasio u nekoliko situacija. Možda sam ćorav ali ne vidim gde se na sajtu oglašava taj kurs. Hoće se ponavljati uskoro? Kome da se obratim? Hvala 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mrmiki 431 Napisano Jul 31, 2020 Svrati ponekad, 314 postova Lokacija: Beograd, Zvezdara, Mirijevo Motocikl: Suzuki GSF 650S Bandit Prijavi odgovor kao problematičan Evo teme u kojoj se pisalo 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vazlan 292 Napisano Jul 31, 2020 Vazlan(Zlatko), 375 postova Lokacija: Sombor Motocikl: Aprilia SR50R,Honda Africa twin 1000L Prijavi odgovor kao problematičan Bilo, sada se samo spominje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 539 Napisano Avgust 13, 2020 Zainteresovan, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Bilo bi lepo kad bi se opet organizovalo. Stasala su nova lica, kojima, ako je suditi po voznji na putu, itekako treba nesto ovako. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 539 Napisano Avgust 13, 2020 Zainteresovan, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan Da li neko zna kako su krecu cene tih kurseva bezbednr voznje? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rocknrolla 26 Napisano Januar 30, 2021 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Ljudi ima li najava kurseva za 2021. godinu ? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brale 52 Napisano Januar 30, 2021 U prolazu, 58 postova Lokacija: Srbija Motocikl: R1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Išao sam prošle godine na treninge Koncepta 192. Bilo mi je baš korisno. Pogotovo trening sa suvozačem. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Ognjen_Nbg 297 Napisano Januar 30, 2021 U prolazu, 75 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Harley Davidson Street Glide, Ducati Supersport S Prijavi odgovor kao problematičan @rocknrolla Mene su zvali iz MK Bezvednost pre par dana i rekli da je uskoro u planu jedan kurs. Prijavi se na sajtu i pozvaće te. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 477 Napisano Januar 30, 2021 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavljam da sad ima vise organizatora ovakvih kurseva, te se kolege ne zele zamerati jedni drugima, da se ne zeli zadirati u tudje trziste i sve mi je jasno, ali onda treba javno napraviti objavu, da se vise nece kursevi odrzavati u organizaciji bjb-a. Svedoci smo vec toliko tema, da li ce biti ili ne, da su mozgovi vec isprani. Uvek ista pitanja (hoce li biti) i isti odgovori (bez odgovora) ..... Bio sam na konceptu 192, ali mi se model rada ne svidja.... Secam sa sa predavanja bjb kursa, gde je Severian napominjao takav model voznje, i prepoznao sam policijski model rada momaka. To mi se ne dopada. Stava su da model koji nam je na bjb kursu predocen, ne odgovara i potenciraju pandurski. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nolanka 539 Napisano Januar 30, 2021 Zainteresovan, 337 postova Lokacija: Beograd Motocikl: MV Agusta Brutale 800 & gsxr 1000 Prijavi odgovor kao problematičan @tibor da li bi mogao da napises sta su im kljucne razlike? Ako nije za javnost, moze i u privatnoj poruci. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 477 Napisano Januar 30, 2021 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan Pozicija sedenja na motociklu u krivini. Oni obaraju motor ispod sebe, a meni vise odgovara pomeranje tela na sedistu. A oni insistiraju da bude po njihovom. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6187 Napisano Januar 30, 2021 Svakom po zasluzi, 12449 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan To obaranje motora ispod sebe "pije vodu" samo pri malim brzinama, pri vecim mora biti obrnuto. Vidim svi vozaci Moto GP obaraju motor ispod sebe u krivinama... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
tibor 477 Napisano Januar 30, 2021 Zainteresovan, 644 postova Lokacija: Temerin Motocikl: TDM 850, DKW RT175 Prijavi odgovor kao problematičan 24 minutes ago, Arakis said: To obaranje motora ispod sebe "pije vodu" samo pri malim brzinama, pri vecim mora biti obrnuto. Vidim svi vozaci Moto GP obaraju motor ispod sebe u krivinama... Ti znas o cemu pricam Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
feniks 1922 Napisano Januar 30, 2021 (promenjeno) Zainteresovan, 747 postova Lokacija: Srbija i okolina Motocikl: Tomos 14 M 1981 Prijavi odgovor kao problematičan Treba da naglase da se manevar takvog obaranja motora vežba na poligonskoj slalom vožnji (i da nije generalno rešenje). Da ima svoju svrhu pri malim brzinama u tesnim uslovima gradske vožnje. Kada treba naglo izbeći prepreku (kratki "pasovi" kao u malom fudbalu). Prepreka na putu, bahati mamlaz sa svojom procenom linije preglednosti ili situaciija "ovde ću da iskočim" (pa otvori vrata auta)... Krivina je priča za sebe. I zavisi od više faktora. Prvenstveno od modela motocikla i od položaja jahača u sedlu. Na čoperu ili enduru nećeš spuštati telo kao na sportskom (niti ćeš češagijati podlogu kolenom). Dovoljno je blago nagnuti telo prema krivini odn. unutrašnjem retrovizoru. To nema uticaja na obaranje motora, ali omogućava uglađeniji prolaz kroz krivinu. I gledaš daleko ispred... Onog trenutka kada nisi više svestan motora ispod sebe, počinješ da opušteno pratiš putanju. I uopšte ti nije važno da li je put suv, mokar, posut rizlom... Sve je to, samo, ples. Promenio Januar 30, 2021 član feniks 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rocknrolla 26 Napisano Januar 30, 2021 Svrati ponekad, 102 postova Lokacija: Nova Pazova Motocikl: Yamaha TDM 850 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala Ognjene 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Brale 52 Napisano Januar 31, 2021 U prolazu, 58 postova Lokacija: Srbija Motocikl: R1200gs Prijavi odgovor kao problematičan Kad sam ja bio na konceptu, lepo su napomenuli da taj stil nije za velike brzine. Doduše baš bi voleo da vidim da pređeš neki poligon naginjanjem u krivinu. Msm, sve može. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...