Božan 9 Napisano Petak u 19:08 U prolazu, 10 postova Lokacija: Pula, Hrvatska Motocikl: Yamaha fz6,Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Imao sam majesty 400,fz6 yamahu i jos imam beverly 200 stari i kao kupit cu si novo da ne brinem vise o popravcima bar par godina kad ono vraga hahahah Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 18369 Napisano Petak u 20:11 Integrisan, 9865 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Pre 16 sati, vasa.93 je napisao: Možeš naravno, samo je pitanje koliko dugo… Tu sad ima svega par opcija, tačnije 3 od kojih je poslednja najmanje štetna. Sonda može zakucati na siromašno.....kad je siromašno em slabo ide em se termo grupa više greje jer gorivo ujedno hladi klip pre svega. Druga solucija je da zakuca na bogato.... što ni to nije dobro jer će tad višak benzina spirati cilindar, ono što ne sagori (nikad ne može sve 100% sagoreti čak i ako su idealni uslovi) spustice u karter ulja. Treća solucija je ona, kad nema očitavanje sonde Amplituda ni gore a ni dole ne ide, tačnije kriva, već jedna ravna linija je prikazana. E ta linija znači da ECU prelazi u drugi mod, zadaje drugu definisanu mapu ubrizgavanja. Tako bude dok se ne otkloni kvar. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Božan 9 Napisano Petak u 21:59 U prolazu, 10 postova Lokacija: Pula, Hrvatska Motocikl: Yamaha fz6,Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Pretpostavit cu da je ova treca opcija jer logicki bi bilo da postoji neka failsafe mapa koja bi zastitla motor od prebogate ili presiromasne smjese jer bi bilo glupo da nisu razmisljali o tome prilikom projektiranja cijelog sustava ali dobro to su vec teme za nekog malo strucnijeg. Svakako ga necu voziti dok ne bude otklonjen kvar. Zaboravio sam napisati da mi se cak jednom ugasio na cca 90km prijeđenih i par puta he verglao mrvicu duze nego inace. Malo sam razocaran cinjenicom da je skuter nov a vec su počeli problemi Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7575 Napisano juče u 06:35 Ne silazi, 5388 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kod Euro 5(+) motora, osetljivo je to sve u pm. ECU mora da "smućka" smešu goriva i vazduha, da bude siromašna, zbog strogih normi za izduvne gasove, da ne zaliva gorivom katalizatore koji su obavezni deo sklopa... Računar, tj. ECU uči prvo vreme kako to da izmapira. Nije ništa neobično da se motor ugasi ponekad, u periodu razrade, dok je sve još stisnuto i pravi veći otpor. Ali svakako, lambda sonda mora da bude ispravna da bi sve bilo kako treba. Jeste tugaljiv osećaj da nov i skup skuter zeza, al rešiće se. Zato imaš garanciju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Božan 9 Napisano juče u 06:44 U prolazu, 10 postova Lokacija: Pula, Hrvatska Motocikl: Yamaha fz6,Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan Dobro je sto ima 5 godina garancije pa sam miran barem sto se tice toga. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gilgames 140 Napisano pre 18 sati U prolazu, 72 postova Lokacija: Niš Motocikl: exYamaha Tricity 300, Yamaha MT-07 Yamt Prijavi odgovor kao problematičan Da napišem i ja koju, posto je moj tricity bio (iz gore pomenute teme). Prvo, ne brini ništa, kada su zamenili deo, mašina je radila besprekorno. Meni je bilo strašno da više puta vidim lampicu upaljenu. Drugo, zakaži mailom termin za servis (gde ćeš sve opisati) i kada odvezeš mašinu ne izlazi iz salona dok ti ne daju na papiru da treba da se otkloni nedostatak. Pre malo više od godinu dana sam se iz tog razloga priključio forumu gde su mi @Satelis, @boza_kg i drugi pomogli, ohrabrili i dobro posavetovali, i još jednom im hvala na tome. Kada se kod mene resio problem, slatko se navozao i uživao sve do prodaje. Rešiće ti to u garanciji, jedino što će ti uživanje u novoj mašini malo kasniti kao i meni. P.S. @vasa.93 da li si danas oko 12h bio u barelu? Videh iz auta novu mašinu zeleno sivu. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vasa.93 3353 Napisano pre 15 sati Drug član, 1453 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 1100S Prijavi odgovor kao problematičan Nisam, nisam u Nišu danas. A i moja mašina je crno plava. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Gilgames 140 Napisano pre 8 sati U prolazu, 72 postova Lokacija: Niš Motocikl: exYamaha Tricity 300, Yamaha MT-07 Yamt Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, vasa.93 je napisao: Nisam, nisam u Nišu danas. A i moja mašina je crno plava. Haha ja čim video Kawasaki kao tvoj (ovaj je bas bio čist/nov), pretpostavio da si ti. Izvinjavam se za off 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 10999 Napisano pre 3 sati BJB Maxi Scooter Club, 6827 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: AA500/MT450 Prijavi odgovor kao problematičan I Jopet spajanje tema... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10292 Napisano pre 1 sat Ne silazi, 4055 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan On 9/4/2026 at 9:08 PM, Božan said: Imao sam majesty 400,fz6 yamahu i jos imam beverly 200 stari i kao kupit cu si novo da ne brinem vise o popravcima bar par godina kad ono vraga hahahah ...a što je najgore... Ja mislim da znam kako se obojici to dogodilo da nov motor posle 50km upali grešku senzora... ..da li je motor bio u salonu i stojao ili si poručio i čekao da stigne? Do euro5+ ja ne pamtim da je iko ikada menjao sondu... Or is it just me... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Božan 9 Napisano pre 1 sat U prolazu, 10 postova Lokacija: Pula, Hrvatska Motocikl: Yamaha fz6,Majesty 400 Prijavi odgovor kao problematičan U mojem slucaju se upalila prvi put 380km i sad ba 450km.Moj je došao zapakiran u servis jer nisam htio iz salona. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Andrej_Hotstepper 10292 Napisano pre 1 sat (promenjeno) Ne silazi, 4055 postova Lokacija: NS Motocikl: Versys 1000 Kiklop aka Belka, Sym ST200 aka Robb Prijavi odgovor kao problematičan E onda ni yamaha nije što je nekad bila... Edit: Čudo jedno kako svi tako nešto očekujemo od kineskih brendova, i sad bi bilo paljba "eto kineski motor"... U stranu da je KOMPLET sistem Bosch odavno made in #Čajna (By Donald).. Promenio pre 1 sat član Andrej_Hotstepper Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Motorcyclist 25142 Napisano pre 1 sat Integrisan, 8162 postova Lokacija: Vojvodina Motocikl: Kwikasfuki 600 Prijavi odgovor kao problematičan Ma zavrsna obrada se vidi... Da moze jeftinije, verujem da moze. Meni je cena Tmaxa suluda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 7575 Napisano pre 34 minuta Ne silazi, 5388 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, Andrej_Hotstepper je napisao: Do euro5+ ja ne pamtim da je iko ikada menjao sondu.. Euro 5+ ima zahteva 2 sonde, ili bar 2 katalizatora, složeniji je i mnogo osetljiviji sistem. Današnja proizvodnja motora i skutera nasledila je najgore prakse iz IT industrije. Stvari se mnogo brzo menjaju, nove i sve strožije Euro norme na svake 3 godine itd. Cilj je izbaciti model na tržište u roku, a pečuj ga, apdejtuj i optimizuj kasnije. Yamaha je blue core agregat razvijala godinama ili decenijama, a ove senzore, mapiranja i elekro džidža bidže - navrat nanos. I tu dolazimo do paradoksa, više novo ti ne garantuje spokoj i mir, nego kupac postaje beta tester, i mora da se švrčka po servisu svako malo. Bah, ne mi se to sviđa uopšte Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...