Jump to content

Moto Zajednica

Yamaha X-Max 300

Recommended Posts

• Integrisan, 9499 postova
  • Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD
Pre 3 sati, Andrej_Hotstepper je napisao:

Ulje nestaje eksponencijalno, tj. što ga više fali brže nestaje. 

Sa druge strane, krivim i vlasnika, ulje se proveri za 4 sekunde - samo da želi. 

Ne bi verovao šta ima ljudi pilota....kaciga na glavu i ključ u bravu .... Iiiiii ćao ooo

Pre 1 sat, boza_kg je napisao:

Živahan je Xmax, ali ne baš toliko :) Svi skuteri u toj klasi su slični, neki malko brži, neki malko sporiji, teško se to razlikuje u realnoj upotrebi. Zontes M i D modeli su najbrži, jer su i najjači, a najlakši u klasi.

image.png.7fb12c5c93c545073fc1e9f2b9c116ed.png

https://www.mototriti.gr/data/news/preview_news/Ta-pio-grhgora-mesaia-scooter---Sthn-koryfh-to-X-MAX-300_158321.asp

U tu jednacinu ubaciti Beva 350, odlično ispaljuje.

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Drug član, 3340 postova
  • Motocikl: Versys 650 Kiklop
1 hour ago, Satelis said:

Ne bi verovao šta ima ljudi pilota....kaciga na glavu i ključ u bravu .... Iiiiii ćao ooo

U tu jednacinu ubaciti Beva 350, odlično ispaljuje.

...čekaj... Ima 300, 310 (od skoro vidim i njega u oglasima) i 400, koji 350?

• Ne silazi, 4283 postova
  • Motocikl: Kymco Agility+ 300

Dare misli na stari Bev 350 model. Dugo godina je bio najbrža ptica trkačica na gradskim ulicama, ali i jako skup za popravke.

Njega je zamenio Bev 400 HPE model, isto ima zloglasno mokro kvačilo, ali su ga izgleda dosta uštrojili zbog Euro5(+) normi, pa nije živahan kao stariji brat.

• Sviđa mi se 1

• Svrati ponekad, 106 postova
  • Motocikl: xmax 300

Kao što sam napisao, do 70km/h stiže veeoma brzo. Naveo sam za 2 ali verovatno je to 3sek bukvalno, ne više. Posle 70 ubrzanje je sporije. Poenta je da za grad ima odličnu voznu karakteristiku-brz kao munja😉
E sad nešto od danas. Pala je prva “ozbiljna” vožnja i to do Sarajeva i nazad u istom danu. Vožnja je bila veoma zanimljiva jer su u putu bili i drugi mnogobrojni bajkeri koji su pošli na skup u Trebinje. Koliko je bilo motora u putu je činilo ovaj dan na neki čedesan način poseban. Bilo je pravo zadovoljstvo pozdravljati sve te ljude koji vole i imaju istu ljubav prema 2 točka. 
Što se tiče xmax-a imam par zaključaka nakon današnjih 600 pređenih km. Prvo…zaštita od vetra- nema je, možda za ljude do 150cm visine(standardni vizir). Drugo….ležanje u krivinama-ciklistika vrh👍.

Treće….putna brzina 110 auto put odlično završava taj segment putovanja.

Četvrto….udobnost sedišta- nema udobnosti😞. Potrebne pauze na svakih pola sata, razlog- trnjenje zadnjice.

Peto…..ovo nije motor kojim bi trebali preći 600km u danu. Računica tj. moj zaključak je 300km i spavanje taj dan,,,,ili destinaciju do 150km i nazad toliko u jednom danu. Može to i drugačije ali evo iz ličnog iskustva ovo je moje mišljenje. 
Šesto…..kočnice- nemojte dolaziti u situaciju gde morate stati brzo(to će biti veeoma ružno iskustvo). Obazrivo sa brzinom jer nećete stati tamo gde bi vi želeli ako u brzini tako nešto “iskoči”. 
Ovo su realne činjenice za ovaj skuter. Meni i supruzi je pružio veliko zadovoljstvo i ugođaj, svojim performansama to čini vrlo opušteno. Ipak nije kao što svi i znamo savršen, ali ipak pruža baš puno pozitivnih stvari što se od Yamahe i naravno očekuje. Pozdrav drugari i da se svi vratimo sa vožnji sa osmehom na licu🙂.

EC81847E-78F5-4474-8AB1-8480BE339E42.jpeg

Promenio član DAR'C NS
  • Sviđa mi se 6
  • Podržavam 1

Ne mogu se više složiti sa kolegom @DAR'C NS. Sve je u pravu, i za daljine, i za kočenje, pogotovo u dvoje... Jeste, sve je potrebno da se utrenira i užiga, pa i vožnje na daleko i naširoko. I lakše je svakako dok si mlađi\jači\luđi, ali skuteri 250-350 klase su  za grad i kraće izlete. Kome treba više, bolje da bira drugačiji prevoz.

A i ne mora da se ide na severni pol, ili skače bandži džamp sa mosta, da se čovek oseća živim. OdoK sad na aeromiting, ja skuterom, žena, deca, komšiluk autima... beće lep i radostan dan, iako je blizu :) 

Promenio član boza_kg
  • Sviđa mi se 2

• Drug član, 1550 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

Svakako je mnogo više motoraša koji ne voze velike kilometraže,oglasi puni velikih motora od 20k + eur  sa 3 do 15k km pređenih.

boza_kg  Nisam razumeo u čemu se ne slažeš sa mnom. Ja sam samo naveo iskustvo sa jedne vožnje od 600km u danu. Lično sam skuter uzeo zbog njegove prevashodne namene i mojih potreba, kao što si i naveo…kratki izleti( u mom slučaju vikendica na 20km od stana). Međutim može se ako ima volje i ovako na dalji put. Želeo sam da ga isprobam i osetim, bolje upoznam kao i svoje i suprugine “mogućnosti” u korišćenju istog. Sada se svakako bolje poznajemo. Lično sam želeo iskusiti ovakvu avanturu sa novim motorom te iz ovoga iskustva nešto naučiti i nastaviti graditi dalji napredak u budućim putešestvijama, i šta bi trebalo od opreme i kako je upotrebljavati. Smatram ovo prvim korakom, pa iz njih izvlačim pouku. Pozdrav drugari!

Promenio član DAR'C NS
  • Sviđa mi se 1

Pre 6 sati, Džim Džarmuš je napisao:

oglasi puni velikih motora od 20k + eur  sa 3 do 15k km pređenih

Pa ima svačega. Pretpostavljam, dođu ljudi do para, pa sebi onda ispune mladalačku želju, i tek onda shvate da nemaju vremena ni da dišu, a kamoli da se vozikaju kojekude. Ili su zagrizli preveliki zalogaj, a nemaju iskustva za velike motore, i tako.

• Sviđa mi se 1
  • Podržavam 1

• Drug član, 1550 postova
  • Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥

A kupuju ih i kako statusni simbol dok masa pravih ljubitelja ne može sebi da pomisli da priušti takvu mašinu.

• Sviđa mi se 2

• Svrati ponekad, 266 postova
  • Motocikl: Suzuki Burgman 400 K1

Sve ste u pravu, kod mene u Zr iza ćoška ima par kafića, a vozni park često bude nov GS, Africa, XADV, TMAX, sede ljudi na kafici, ovi prvo troje ne znam, ovog 4 tog znam, kaže bio je do Bečeja sa TMAX om i nikad više, kaže kupio ga lep mu da ga gleda u dvorištu.

Promenio član Betta

Po mraku prelepo osvetljava! Bravo za japance. Veoma zadovoljan i oduševljen. Stvarno “mali” leti po putu, kako po ravnom tako i uzbrdo….sretna vožnja svima!

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja