milos95xmax 0 Napisano Octobar 19, 2023 U prolazu, 5 postova Lokacija: Ćuprija Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Zamenio sam samo ulje nisam menjao filter ulja, mozda je zbog toga tamnije? Ili sta drugo moze biti? Hvala Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Sharky - Alex 6155 Napisano Octobar 19, 2023 (promenjeno) Drug član, 1771 postova Lokacija: Beograd-Borča Motocikl: CFmoto 800MT Prijavi odgovor kao problematičan Ostalo je malo ulja u filteru pa zamutilo novo ulje. Vidi se na slici da je dole zuto a odozgo crno. Sledeci put menjaj i filter, nije skupo a znaci. A kad vec menjas ulje i filter, zamenis i ulje u prenosu i otvoris poklopac CVT-a pa malo izduvas i obrises ako je u njemu sve ok. Ako nisi vican majstorisanju onda bar svaki drugi-treci servis odvezes kod strucnog majstora da malo pregleda sve Promenio Octobar 19, 2023 član Sharky - Alex Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.A.R.O.K 5 Napisano Octobar 20, 2023 (promenjeno) U prolazu, 11 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: X-MAX 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 12 sati, milos95xmax je napisao: Zamenio sam samo ulje nisam menjao filter ulja, mozda je zbog toga tamnije? Ili sta drugo moze biti? Hvala Onda je to ,nema šta drugo da bude. verovatno je staro ulje bilo do te mere staro da je bilo crno ko katran pa je mala količina mnogo zamutila sve ostalo. u tom slučaju ništa strašno. Bitno da si ga promenio. Sledeći put zameni i filter . Odabir ulja ti nije loš , dobro si ulje sipao mada ja rokam full sintetiku isto Motul. Promenio Octobar 20, 2023 član M.A.R.O.K Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
DaliborBP 1229 Napisano Octobar 21, 2023 BJB Maxi scooter club, 1658 postova Lokacija: Backa Palanka SRB / Ludwigsburg DE Prijavi odgovor kao problematičan Filter ulja i ulje UVEK menjaj zajedno. Kako god,prati sad nivo ulja...mada,skuterce je bomba,ne bi trebalo da imas problema. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endzy81 0 Napisano Novembar 2, 2023 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postovani clanovi imam problem sa safarima koji drze poklopac ispod kucista za filter vazduha na yamahu x max 300. 2019. naime hteo sam promeniti filter vatijatora i nisam mogao lako odviti sarafe koji drze spoljasnji poklopac one krastaste bili su jako zategnuti, i neke sam manje ostetio ali jedan sam skroz ostetio prilikom odvrtanja. Interesuje me dali mogu kupiti negde komplet tih sarafa? Ako neko zna neka mi javi. Hvala. 063677444 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 15797 Napisano Novembar 3, 2023 Integrisan, 9288 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Tako će ti svaki put biti kad se ne koristi alat, u tvom slučaju udarni odvijač. Video si i sam kakav je sraf tj da ima gumu koja ga drži. Srafove ćeš naći u Motoklinici, ponesi jedan kao uzorak i kupi alat (trebaće za ubuduće). 2 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endzy81 0 Napisano Novembar 4, 2023 U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 3. 11. 2023. at 16:31, Satelis je napisao: Tako će ti svaki put biti kad se ne koristi alat, u tvom slučaju udarni odvijač. Video si i sam kakav je sraf tj da ima gumu koja ga drži. Srafove ćeš naći u Motoklinici, ponesi jedan kao uzorak i kupi alat (trebaće za ubuduće). Pozdrav i hvala puno na odgovoru prijatelju. Kasnije sam se setio da imam komplet makita gde sam nasao odgovarajuci ali je bilo kasno. Posto sam ja puno daleko od BG dali bih mogao da vas zamolim ako vam negde bude usput da odete do te radnje i kupite mi cetiri srafa i da mi ih posaljete. Znam da hoce malo posla oko toga ali ucineli bi ste mi veliku uslugu. Naravno castio bih. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
milos95xmax 0 Napisano Mart 21 U prolazu, 5 postova Lokacija: Ćuprija Motocikl: Yamaha Xmax 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, vozim xmax 300 2017. god. koji ima 11 200km na satu predjenih sta bi bilo dobro da se uradi mehanicki na njemu prevetivno, da li menjati kajis na sta obratiti paznju u voznji ne primecujem nista cudno.. Hocu samo da bude sto sigurniji i da odradim prevtivno sta se menja na toj kilometrazi osim malog servisa normalno.. Hvala na odgovoru Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4761 Napisano Mart 21 (promenjeno) Drug član, 3637 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pa mali servis, odnosno sve tečnosti - ulje u motoru, filter ulja, ulje u reduktoru, antifriz, kočiona tečnost i filter vazduha. Proveri CVT, verovatno ne treba ništa ali preventivno, takođe kočione pločice, u kakvom su stanje gume. I to je otprilike to. Promenio Mart 21 član boza_kg Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.A.R.O.K 5 Napisano Mart 21 U prolazu, 11 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: X-MAX 300 Prijavi odgovor kao problematičan 3 minutes ago, milos95xmax said: Pozdrav svima, vozim xmax 300 2017. god. koji ima 11 200km na satu predjenih sta bi bilo dobro da se uradi mehanicki na njemu prevetivno, da li menjati kajis na sta obratiti paznju u voznji ne primecujem nista cudno.. Hocu samo da bude sto sigurniji i da odradim prevtivno sta se menja na toj kilometrazi osim malog servisa normalno.. Hvala na odgovoru Na toj kilometrazi se ne radi nista , kaiš i rolnice se menjeju na 20.000 . Ulje u finalnom prenosniku se menja takođe na 20.000 km , Svećica isto na 20.000km. Ono što bi mogao da zameniš je Filter vazduha i kočiona tečnost takođe bi mogao da ispustiš stari antifriz lepo ispereš vodove i sipaš novi antifriz . Obavezno se uveri da je motorno ulje u dobrom stanju , ulje u finalnom prenosniku ne moraš da menjaš ali ako ti je već stalo da sve bude tip top promeni ga jer je mozdastajalo dugo, stane ti oko 200 ML . Dakle konkretnan odgovor je: Filter vazduha, kočiono ulje i antifriz. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4761 Napisano Mart 21 (promenjeno) Drug član, 3637 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pored kilometraže, u tabeli održavanja postoji i na kom vremenskom intervalu se šta menja. Ulje ne može da traje 20 godina, pa i ako prelaziš samo 1000 km godišnje, na pr. Ako si kupio polovan skuter iz 2017-te, dobro je promeniti sve tečnosti, ako ne znaš da li je pre tebe to rađeno. Čak i kaiš može biti oštećen od zuba vremena, pa je dobro pregledati CVT, usput ga izduvati od štroke i slično. Možeš recimo i svećicu da promeniš, jer je to jeftino. Promenio Mart 21 član boza_kg 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.A.R.O.K 5 Napisano Mart 21 U prolazu, 11 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: X-MAX 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima smisla to što kolega kaže , ono što sam ja napisao je sve pod uslovom da je redovno održavan. ako je rađen servis na 10.000 km kao što je navedeno u knjižici to je jedna stvar a ako nije to je sasvim drugo. Porazgovaraj sa bivšim vlasnikom pa nam se javi opet Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4761 Napisano Mart 21 Drug član, 3637 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ma i nema razloga da se mozga šta je sve prethodnik uradio, i na šta konretno misli kad kaže "urađeni svi servisi na vreme". Uradiš ovo gore navedeno, i miran si. Nije to ni skupo, košta ko dnevna nabavka namirnica u Maxiju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Endzy81 0 Napisano Mart 21 (promenjeno) U prolazu, 3 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 4 sati, boza_kg je napisao: Pored kilometraže, u tabeli održavanja postoji i na kom vremenskom intervalu se šta menja. Ulje ne može da traje 20 godina, pa i ako prelaziš samo 1000 km godišnje, na pr. Ako si kupio polovan skuter iz 2017-te, dobro je promeniti sve tečnosti, ako ne znaš da li je pre tebe to rađeno. Čak i kaiš može biti oštećen od zuba vremena, pa je dobro pregledati CVT, usput ga izduvati od štroke i slično. Možeš recimo i svećicu da promeniš, jer je to jeftino. Promenio Mart 21 član Endzy81 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
TStefanczv 0 Napisano April 2 U prolazu, 1 post Prijavi odgovor kao problematičan Zdravo svima. Od nedavno sam vlasnik yamahe xmax 300cc, 2018.godiste. Presla je 20k i vreme je za prvi veci servis pa me interesuje gde bih mogao da nadjem rolnice variomata? Eventualno ako neko zna oznaku, dimenzije ili gramazu? Pored toga, zanima me koju svecicu stavljate? I na kraju, gde kupujete delove? Da li imate preporuku. Hvala svima, slike motora kačim kad završim sređivanje. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.A.R.O.K 5 Napisano Maj 14 U prolazu, 11 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: X-MAX 300 Prijavi odgovor kao problematičan Svećica samo i ISKLJUČIVO Lmar8a-9 NGK, ostalo NIŠTA . što se tiče rolnica mislim da ti neće ni trebati nove jer sam čuo da X max obrne 40.000 km sa fabričkim rolnicama, kaiš je drugo , on mora da se menja na 20.000 km. javi nam šta si uradio i koliko si platio po stavkama, baš me zanima. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Nikola Popadic 0 Napisano Maj 16 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Postovanjeza sve clanove,postao sam vlasnik X max 300,2022 g,planiram u buduce da radim samostalno mali servis,koje mi ulje preporucujete za masinu.pozz Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.A.R.O.K 5 Napisano Maj 16 U prolazu, 11 postova Lokacija: Zrenjanin Motocikl: X-MAX 300 Prijavi odgovor kao problematičan Motorno ulje Motul 7100 10w40 , u finalni reduktor 75w85 GL5 ( to ja koristim i sve je perfektno ) Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ser_pirtz 13 Napisano Maj 29 U prolazu, 7 postova Lokacija: Beograd, Zemun Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav svima, Da osvežim temu. Dvoumim se oko kupovine ovog skutera. Da li je ovo u tesktu i u temi ovaj aktuelni model koji se prodaje u SRB(godište roizvodnje 2024)? Ima li ko da napiše nešto više od gore i u tekstu navedenog? Zanima me da li je best buy u varijanti gradskog skutera(koje bi bile alternative)? Kako se pokazao u vožnji van grada? Šta od ogromne palete dodatne opreme treba uzeti, a šta je suvišno? Hvala unapred. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Erorr 69 Napisano Maj 30 U prolazu, 56 postova Motocikl: 2024 Honda Forza 350 Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, u principu se sve svodi na stvar afiniteta. Ja sam ipak odlučio Forzu 350, preovladao mi je Keyless kofer i automatski podesivi vetrobran. Pritom kupljen “na slepo”, Hondu nikad nisam provozao, Yamu jesam.. 100m Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
vucko23 1089 Napisano Jun 2 Drug član, 379 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda NC750 sivi soko šaltalica Prijavi odgovor kao problematičan @ser_pirtz između kojih modela biješ glavu u izboru? U ovoj klasi 300/350 imaš baš širok izbor skutera od raznih kineske proizvodnje do premijum modela kao što je BMW C400. Ovaj u tekstu u ovoj temi jeste isti model, samo su boje nešto izmenjene za 2024. dodata je braon bronzana, ostalo je sve isto kao na modelu za 23. U izboru skutera će ti presuditi položaj sedenja, to jest tvoji gabariti, dubina džepa i ukus. Mislim da više ne postoji roba koja se ne kvari i koja će trajati doveka, sve je otišlo u što masovniju proizvodnju i trku za profitom, ošljari se i fušeriše. Imaš sijaset primera po temama na forumu sa kakvim su se kvarovima ljudi suočavali, a prelistaj Dileme pri izboru maxi skutera da bi ti malo olakšalo izbor. Ako zanemarimo kineske proizvođače u fotelja klasi glavni konkurent Xmax bi bila Forza 350. Ako ti recimo zbog gabarita više odgovara stolica položaj onda Beverly 300, Honda SH 350 i Kymco Agility 300. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
miljkovici 26 Napisano Jul 29 U prolazu, 10 postova Prijavi odgovor kao problematičan On 29. 5. 2024. at 16:05, ser_pirtz je napisao: Pozdrav svima, Da osvežim temu. Dvoumim se oko kupovine ovog skutera. Da li je ovo u tesktu i u temi ovaj aktuelni model koji se prodaje u SRB(godište roizvodnje 2024)? Ima li ko da napiše nešto više od gore i u tekstu navedenog? Zanima me da li je best buy u varijanti gradskog skutera(koje bi bile alternative)? Kako se pokazao u vožnji van grada? Šta od ogromne palete dodatne opreme treba uzeti, a šta je suvišno? Hvala unapred. Ako hoces info iz prve ruke ja sam kupio xmax tech u maju ove godine u barelu napravio sam skoro 5000km i mogu da ti kazem cena opravda taj motor sve ostalo sto sam video i cuo je ok ali xmax je za divljenje. Neces pogresiti ! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
aky 239 Napisano Jul 29 (promenjeno) Zainteresovan, 649 postova Lokacija: Zemun Motocikl: BMW K1300R, Yamaha X max 300 Prijavi odgovor kao problematičan Samo da se pohvalim. Uzeh novog pre neki dan. Prešao sam oko 200km. Ljubav na prvi pogled . Promenio Jul 29 član aky Slovna greska 9 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Pavle22 0 Napisano Avgust 14 U prolazu, 2 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav, zanima me da li neko ima iskustva sa servisiranjem skutera u Plattneru, i koje su cene servisiranja za Xmax 300, prvi servis na 1000km i ostali redovni... Hvala unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 348 Napisano Avgust 15 Drug član, 1080 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Mislim da u Platneru vise ne mozes servisirati Yamahu ako zelis da zadrzis garanciju... Nisam 100% siguran, proveri... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...