Jump to content

Moto Zajednica

Nova zadnja guma

Recommended Posts

• U prolazu, 64 postova

S obzirom da sam spicio zadnju gumu voznjom po auto putu, trebalo bi da je zamenim. Konsultujuci se sa nekim ljudima i po netu skontam da mi treba neka sport-touring guma, jer ipak vise idem pravom linijom nego sto divljam po krivinama. Moje pitanje je da li je neko imao iskustva sa Dunlop Road Smart i Michelin Pilot Road gumama posto su mi to favoriti? Da li preporucujete nesto od pirelija ili metzelera? Znam da u Markosu imaju Dunlop-e i cena Road Smart  zadnje gume je oko 13500 din (160/60/17)? Gde mogu da vidim za Michelin ili eventualno Pirelija (prvenstveno u NS-u i okolini)? Zna li neko cene kod nas?

Mozda bi pazario i neku solidnu polovnu cisto da imam do kraja sezone pa ako neko ima u blizini NS-a nek se javi: 160/60/zr17

Hvala

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• www.markone-pegaz.rs, 2427 postova
  • Motocikl: Napokon... BMW R1150GS!

I Pirelli i Michelin imaš u Primoto-u kod Viktora. Ako nema u radnji za odmah, nabaviće za sutradan kao što je i meni nabavio Pirelli.

Njegove kontakt telefone imaš u ovoj temi:

http://www.bjbikers.com/index.php?option=com_smf&Itemid=53&topic=8680.0

Tu imaš i ostale prodavnice pa... telefon u šake :)

• U prolazu, 64 postova

Upravo sam saznao cene:

Pirelli Diablo Strada (primoto)- 16900 din

Batlax BT-021 (Radulovic) - 14400 din

Dunlop Road Smart (Markos) - oko 13500 i imam popust od 20% znaci oko 10700 din (bio bi red da mi daju nesto  :) )

Nisam uspeo da nadjem nista za michelin Pilot Road. Zna li neko gde ima i cena?

• Ne silazi, 5815 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Vodi računa i o datumu proizvodnje gume. U Markosu sam viđao dosta stare gume, čak iz 2005-te godine. Ja to ne bih kupovao, samo par meseci staru gumu, ako već kupujem novu. Datum je upisan unutar elipse, četiri cifre. Prve dve su nedelja u godini, a druge dve godina. Recimo 0208 je guma proizvedena od 8-15. januara 2008-me godine.

tire_date_code.jpg

Na ovoj slici je guma iz 39-nedelje 2002. godine, dakle otprilike iz septembra te godine, da ne računamo precizno.

Ne tvrdim da je to i sada slučaj u Markosu, možda su ljudi dobili nove gume, ali na auto sajmu u Beogradu su imali sve stare izložene, bar dimenzije koju sam ja gledao. Ako imaju novu, mislim da je to bolji pazar od BT-021 jer je cena dosta niža, ali ako imaju staru gumu, kupi Bridgestone. Uostalom, i Rossi i Stoner voze Bridgestone  ;D ;D ;D

• Drug član, 2754 postova
  • Motocikl: FJR 1300 , TTR 600 / SM

Vodi računa i o datumu proizvodnje gume. U Markosu sam viđao dosta stare gume, čak iz 2005-te godine. Ja to ne bih kupovao, samo par meseci staru gumu, ako već kupujem novu. Datum je upisan unutar elipse, četiri cifre. Prve dve su nedelja u godini, a druge dve godina. Recimo 0208 je guma proizvedena od 8-15. januara 2008-me godine.

tire_date_code.jpg

Na ovoj slici je guma iz 39-nedelje 2002. godine, dakle otprilike iz septembra te godine, da ne računamo precizno.

Ne tvrdim da je to i sada slučaj u Markosu, možda su ljudi dobili nove gume, ali na auto sajmu u Beogradu su imali sve stare izložene, bar dimenzije koju sam ja gledao. Ako imaju novu, mislim da je to bolji pazar od BT-021 jer je cena dosta niža, ali ako imaju staru gumu, kupi Bridgestone. Uostalom, i Rossi i Stoner voze Bridgestone  ;D ;D ;D

Dunlop Roadsmart je guma koja se pocela proizvoditi u aprilu 2008.

Dunlop Roadsmart je guma koja se pocela proizvoditi u aprilu 2008.

Utoliko bolje, onda ne može biti stara.

• U prolazu, 64 postova

Eto sta je neiskustvo. Ja ne bi ni pitao za datum proizvodnje ...

Trazeci po netu nabasao sam na cene guma u susednoj nam Hrvatskoj:

http://shop.motogume.hr/popis_proizvoda.asp?vezaTrazi=160%2F60%2D17

Ovo su otprilike gume koje trazim. Opet se vidi da smo slepci sto se tice cena. Ovaj Dunlop sto mi nude sa popustom u hrvatskoj inace toliko kosta.

Eto sta je neiskustvo. Ja ne bi ni pitao za datum proizvodnje ...

Verujem da ti se od sada to više nikada neće dogoditi  :D A i pitao si na vreme.

Ovaj Dunlop sto mi nude sa popustom u hrvatskoj inace toliko kosta.

Naravno, to su trgovačke fore. Cena sa popustom je u stvari normalna cena, a ona bez popusta je u stvari sa ekstra maržom (profitom). Pazi kada su motori skuplji u Hrvatskoj zbog većeg PDV-a, a možda i carina (ne znam kolika im je carina), a ipak je Malaguti Grizly 10 (motor za klince) skuplji kod nas nego u Hrvatskoj za nekih 200 evra. Šta to znači? Ekstra profit za Trion, u ovom slučaju.

• Drug član, 1163 postova
  • Motocikl: Kawasaki Z750 nigga rabbit edition

Ja sam kod Joce (Profimoto) uzeo Michelin Pilot Road2 za 284 eura, komplet 120-70ZR17 i 180/55ZR17. Cijena u HR je tačno ista (2052HRK=284EUR) i čekao sam ih 7 dana da dođu iz Mađarske (Joco odande nabavlja Michelin). Mrzi me da idem da pogledam, ali gume su stare svega par mjeseci...

Sve ostale gume na našem tržištu su skuplje nego u Hrvatskoj. A što se tiče toga kakve su cijene u zemljama okruženja, nije loše informisati se po tome pitanju, jer uvijek neko ide tamo-ovamo i može da donese šta treba... Uostalom, barem imaš normalnu trgovinu u kojoj sve možeš da pipneš, probaš, osjetiš, pa ti na volju i kupovina, za razliku od ovih naših od kojih većina robu nabavlja dva ili koji put više godišnje, a i kad hoćeš da naručiš, pitanje je da li će da ti dođe i po kojoj cijeni...

Ja sam gume tražio 10 dana, što po netu, što po forumu, što po salonima, predsatvništvima i ostalim budžacima. I smatram da je maltene bilo koja varijanta skoro pa bolja od kupovine i traženja guma kod nas. A zamisli situaciju da zovem UVOZNIKA Michelin guma za ovu državu i pitam za Pilot Road 2 i dobijam odgovor na moje pitanje. A znaš li koji je odgovor? Odgovor je da se taj model guma VIŠE NE PROIZVODI!! I o čemu mi onda pričamo?

I da, zaboravih jednu veoma veoma veoma važnu činjenicu - ovi naši "dileri i ovlašteni zastupnici" nikad nemaju popuste... Ili ih ja barem još nisam sreo i vidio...

Ja pisao već o tome u temi o Primoto prodavnici.

Evo ponoviću osnovne stvari:

Motor sam kupio sa skoro novom zadnjom Metzeler Tourance gumom. Prednja je bila na izdisaju.

Posle Vlasinskog jezera je dogorelo da moram da je menjam pa sam okrenuo par telefona iz oglasa i Primoto. Nigde nema da se uzme Metzeler Tourance u dimenziji koja mi treba za odmah. Tek sledeći uvoz... dugo mi bilo da čekam pa sam se raspitao...

Pirelli u paru 26.000,00

Dunlop u paru 21.000,00

Bridgestone u paru 19.000,00

...

Uvoznik za najeftiniji par guma je ujedno i ovlašćeni servis za moj brand motora - nemaju mašinu za montažu (centriranje) felni sa žbicama!(???) Šalju me kod majstor "žike" da mi to odradi.

Za Dunlop mi je rečeno da je izbegavam...

Pirelli može da stigne sutradan, a u cenu je uračunata i montaža. Kod istog majstor "žike" ali da se ja ne smaram, samo doteram motor a oni će ostalo da završe.

Gume stigle ujutro, motor doterao oko 15.30, gume montirane, točkovi izbalansirani, sve u redu već u 17:00. Priča završena za dva dana od prvog poziva.

Dalje mogu da radim svoj posao i da radim druge stvari koje više volim od istraživanja tržišta pneumatika u zemlji Srbiji.

• Zainteresovan, 528 postova

Neki postovi koji nisu imali veze sa temom su obrisani, neki su editovani tj. obrisan je onaj deo koji se odnosio na postove koji obrisani.

Zamolio bih sve ucesnike diskusije da pomognu informacijama i savetima i da ne skrecu sa teme.

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

Upravo sam saznao cene:

Pirelli Diablo Strada (primoto)- 16900 din

Batlax BT-021 (Radulovic) - 14400 din

Dunlop Road Smart (Markos) - oko 13500 i imam popust od 20% znaci oko 10700 din (bio bi red da mi daju nesto  :) )

Nisam uspeo da nadjem nista za michelin Pilot Road. Zna li neko gde ima i cena?

Zlatna sredina i pun pogodak za ono st trazis. Nemoj dalje da razmisljas, kupuj i uzivaj u voznji ;)

• Rashodovani bajker, 1731 postova

ne slusaj ove mrzitelje Dunlop-a  ;D , nego uzmi lepo RoadSmart , em je najpovoljnija cena , em je ovogodisnji model pa si siguran da nije bajata ... i sto je najvaznije - to je odlicna guma ...  ;)

E, kad smo kod toga...

Stvarno, jel može neko da objasni zašto Dunlop ne valja?

Kada sam kupovao gume nedavno, svi su mi govorili da je izbegnem ali nisu dali objašnjenje...

• U potrzi za performansama..., 3388 postova
  • Motocikl: KTM 690 SUPERMOTO ORANGE

E, kad smo kod toga...

Kada sam kupovao gume nedavno, svi su mi govorili da je izbegnem ali nisu dali objašnjenje...

Ja ti mogu objasniti problem kod Dunlopa u klasi hypersport guma, ako ti ista znaci.

E, kad smo kod toga...

Ja ti mogu objasniti problem kod Dunlopa u klasi hypersport guma, ako ti ista znaci.

Pa znači mi ako ima veze sa toring gumama koje mene interesuju :)

Generalno mi je rečeno da su lošije od ostalih... zašto?

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja