lestra 2295 Napisano Jul 8, 2020 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan Nisam mogao da nadjem sekciju ''Kakav je put?'' pa iz tog razloga pisem ovde,moze neko od admina da prebaci ovo ako je nadje. Naime,primetio sam ovo odavno ali juce mi se desila opet situacija pa da upozorim da se ne bi desila i drugima. Svi koji su isli ovim putem za Ar znaju da je deonica iz naslova presvucena novim asfaltom. Izgleda kao pista priznajem ali je jako,jako klizav!!! To se mozda ne oseca toliko do Orasca ali posle njega,tacnije oko 300m dalje ka Arandjelovcu krecu krvine. Na tim krvinama mi je,po savrsenom vremenu proklizalo nekoliko automobila i nekoliko motora. Drugaru se automobil okrenuo za 180 stepeni pri 40km/h po kisi. U razgovoru sa nekim mestanima, koji voze motore, sam potvrdio svoju pricu. Tako da lagano na ovoj deonici! Ubacicu neku sliku za one koji ne znaju o kojoj je deonici rec. 4 4 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Mikulanac 7909 Napisano Jul 8, 2020 nocni cuvar, 2583 postova Lokacija: White City / White Water Motocikl: Yamaha nouvo elegance Prijavi odgovor kao problematičan Ne znam sta se tacno dogodilo sa tom deonicom, pre sam tu opusteno vozio a zadnja dva puta je bilo kao po ledu. Nekad sam birao taj pravac ka Arandjelovcu zbog tih par krivina a sada ga zbog njih izbegavam. Obavezno obratite paznju na taj deo jer zaista nije naivno. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10020 Napisano Jul 8, 2020 Drug član, 3336 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Često tu prolazim, takav je asfalt, stariji pa jednostavno izlizan,uglančan, proklizava kad je hladnije vreme i u jutarnjim časovima pogotovo, zbog rose... Pre neki dan išao do Mladenovca, menjao gumu, vratio se po podne, nema klizanja...ko vozi na slikovima neka pripazi... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 21490 Napisano Jul 9, 2020 Integrisan, 9408 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Razgovora radi, slik ima "pun gaz", vecu kontaktnu povrsinu i vise frikcije... Po suvom i vrucem asvaltu svaka je sara kontakt manje sa podlogom. Inace, ne podnosim ulicne trkace sa tudjim, odbacenim slik gumama... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10020 Napisano Jul 9, 2020 Drug član, 3336 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Po vrućem je svaka dobra, pomenuh slik prvenstveno zbog vlage, rose... tu šara hvata tj. izbaci malo vode da dobije gaz, a slik...sliiiik... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
sicma 32 Napisano Jul 9, 2020 U prolazu, 65 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW R1250 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Potvrđujem ovo za Orašac, u kolima mi se upalio ABS pri blažem kočenju. Par puta sa prošao motorom ali srećom bez nekih opasnih situacija. Nov je asfalt, ali nekako gladak, kao ispoliran. Kad smo već na tu temu, primetio sam isto na par deonica u zapadnoj Srbiji. Na primer neki delovi oko Divčibara, naročito ka Kosjeriću. Takođe Valjevo - Bajina Bašta preko Rogačice. Tu mi je motor šetao kao na ledu. Pričam na suvom, po kiši ni ne smem da pomislim. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
zika56 16882 Napisano Jul 9, 2020 Čuvaj sebe od drugih i druge od sebe, 3626 postova Lokacija: Niš / Donji Adrovac Motocikl: BMW R1100GS (iz prošlog veka) Prijavi odgovor kao problematičan Put Aleksinac-Žitkovac (3km) je prepun venaca i "krajputaša" jer su mnogi otklizali i završili u nekom drvetu, stubu, ili su "pokosili" nekog. Asfalt neverovatno klizav i i na najmanji stisak kočnice nastaje blokada. Pre par godina tu bila moto žurka i mnogi pokušali da podignu motor na zadnji točak, ali nikom nije uspelo. Čim se doda gas točak provrti u prazno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Blaza 9536 Napisano Jul 9, 2020 Ne silazi, 2259 postova Lokacija: Beograd, Bele Vode Motocikl: ex.Liberty 125 & Scarabeo 400i, Kawa ER-5 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @lestra za info. Dugo nisam bio, a imam u planu ovih dana da napravim "djir" do Arandjelovca preko Mladenovca, a povratak na Partizane, Vencane i ujedno druga strana Kosmaja... jbga, treba odrzavati kondiciju ! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shoyyka 10020 Napisano Jul 18, 2020 Drug član, 3336 postova Lokacija: Arandjelovac-Darosava Motocikl: Blackie Prijavi odgovor kao problematičan Upravo se setih da napišem... prošlog vikenda išao familijarno do Golupca i okoline, sa autom... Idemo ka Orašcu, prodjoh pumpu na brdu, počinju te "glatke" krivine, sustižem ženu u crnom Mercedesu, onaj maleni, mislim A170 da je, isto AR table... žena ne vozi ni 60km/h...mislim da je treća desno krivina... odjednom mečka proklizava, vrti se na desno i skače na zaštitnu ogradu...vraća se na put, buši joj se guma, staje u levoj traci... prolazim pored, stanem, sve u redu osim što je iznenadjena, vidim joj u pogledu i malo uplašena, pored nje sedi mladić... pokazujem joj da parkira desno pored puta, postoji proširenje... padala je sitna, sitna kišica... slaba... I malo pre Dubone nailazim na desnu krivinu kad zaustavljen auto u suprotnoj traci, tek tad vidim u kanalu auto, zaboravih koji je... i taj deo je baš klizav... On 8.7.2020. at 13:29, lestra je napisao: Naime,primetio sam ovo odavno ali juce mi se desila opet situacija pa da upozorim da se ne bi desila i drugima. Svi koji su isli ovim putem za Ar znaju da je deonica iz naslova presvucena novim asfaltom. Izgleda kao pista priznajem ali je jako,jako klizav!!! To se mozda ne oseca toliko do Orasca ali posle njega,tacnije oko 300m dalje ka Arandjelovcu krecu krvine. Na tim krvinama mi je,po savrsenom vremenu proklizalo nekoliko automobila i nekoliko motora. Drugaru se automobil okrenuo za 180 stepeni pri 40km/h po kisi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
lestra 2295 Napisano Jul 18, 2020 Zainteresovan, 621 postova Lokacija: Bg-Ar Motocikl: Africa Twin CRF1000L Prijavi odgovor kao problematičan @shoyyka to je to,jako zajebana deonica... 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M a R k o 380 Napisano Avgust 12, 2020 Drug član, 1455 postova Lokacija: Mladenovac Motocikl: k25 Prijavi odgovor kao problematičan Takodje sam par puta klizao na istom mestu,stari asfalt je rekonstruissn davne 2003 pred 200godisnjicu Prvog Srpskog ustanka, iako je ispucao i propao,imao je bolji grip nego novi sloj. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...