Jump to content

Moto Zajednica

sicma

Članovi
  • Broj tema i poruka

    64
  • Pridružio se

  • Posetio poslednji put

O članu sicma

  • Rođendan 12.12.1982.

Profile Information

  • Pol
    Muškarac
  • Lokacija
    Beograd
  • Motocikl
    BMW R1250 GSA

Poslednji posetioci profila

1795 profile views

sicma's Achievements

U prolazu

U prolazu (1/6)

31

Reputacija u zajednici

  1. U HR je dozvoljeno preticanje kolone zaustavljenih vozila ako nije u pitanju raskrsnica. A naročito leti su u obavezi da propuste motocikliste zbog vrućine. Inače nisam imao problema sa Crnogorcima, ali možda mi se tako namestilo.
  2. sicma

    BMW R1250 GS/GSA

    Cestitam! Dobro došao u klub.
  3. sicma

    BMW R1250 GS/GSA

    Nije slučajno što je motor toliko popularan. Što se tiče kvaliteta vožnje i udobnosti, stvarno nemam zamerku. Imam utisak da bih mogao da pređem milion kilometara na njemu da ne osetim. Bukvalno sve pohvale i vrlo malo mana. Kardan kao prenos je meni mnogo dobra stvar, toliko mi je lakše da se ne zezam sa lancem. A nisam primetio ni jedan problem u smislu trzanja pri puštanju ili davanju gasa. Moj savet ti je da uzmeš model koji ima adaptivni far, onaj koji menja ugao osvetljenja pri nagibu, mnogo znači. I kreni u teretanu. Ume da bude mnogo zajebano ako krene da pada dok stojiš u mestu.
  4. sicma

    BMW R1250 GS/GSA

    Meni je dečko iz servisa baš pokazao nov motor koji je tek došao sa Heyes (BMW brendiranim) klještima. Sad samo ne mogu da se setim da li je bio GS ili GSA. Pitao sam da li mogu da platim onda da se zamene klješta. Onda je nešto počeo da priča kako je to komplikovano, da mora i softver da se promeni... U svakom slučaju nisam za sada primetio neki problem, ništa ne curi. Za moj broj šasije piše da treba da se zameni nalepnica sa informacijama o pritisku u gumama i naravno da se instalira ventil za odvod vode u kardanu.
  5. sicma

    BMW R1250 GS/GSA

    Ja već drugu godinu za redom pitam za taj recall i ništa. Čitao sam da su u Americi to uradili, za EU samo znam da su u Austriji menjali. U Delti mi kažu da novi motori i dalje stižu sa Hayes, ali ne svi. GS i GSA dolaze sa različitim klještima, jedna Brembo, jedna Heyes. Sad ne mogu da se setim koja na kom modelu.
  6. sicma

    MV Agusta Brutale

    Ja sam moju Agustu prodao pre par godina, a na žalost Trion motors u to vreme me je napušio što sam uopšte pitao da urade redovan servis. Dečko koji ju je kupio mi je rekao da su Burnout-u rado prihvatili da je rade, pa proveri sa njima. Što se problema tiče ja nisam merodavan sa ~3000 km kojih sam prešao sa njom.
  7. Živim u Voždovim i prolazim skoro svaki dan tuda. Video sam da perionica ne radi i da se pojavila umrlica na vratima u isto vreme kada se ova tema otvorila. Sumnjao sam da je on u pitanju, ta Honda adv je stalno bila parkirana ispred, mislim da sam video i Tracer-a. Na umrlici piše da je dečko '86 godište.
  8. sicma

    BMW R1250 GS/GSA

    U Berlinu se i dalje proizvodi hiljadarka i boxer. Evo i kako to izgleda (od petog minuta kreće boxer za one koji su gadljivi na redni motor ):
  9. Potvrđujem ovo za Orašac, u kolima mi se upalio ABS pri blažem kočenju. Par puta sa prošao motorom ali srećom bez nekih opasnih situacija. Nov je asfalt, ali nekako gladak, kao ispoliran. Kad smo već na tu temu, primetio sam isto na par deonica u zapadnoj Srbiji. Na primer neki delovi oko Divčibara, naročito ka Kosjeriću. Takođe Valjevo - Bajina Bašta preko Rogačice. Tu mi je motor šetao kao na ledu. Pričam na suvom, po kiši ni ne smem da pomislim.
  10. Mene su slikali u Federaciji, kod Bihaća, stacionarna kamera, video se blic, a i vozio sam preko ograničenja. Nikad ništa nije stiglo.
  11. Ako si sa Srpskim tablama, za sada ne mogu ništa. Druga stvar je da su dosta tolerantniji od nas za brzinu na autoputu. Mađari mi kažu da ih do 145 km/h ne diraju. Ako rentiraš vozilo tamo i napraviš prekršaj gde te snime (a ne zaustave), može biti poprilično nezgodno...
  12. Svaka čast na opisu. Probao sam pre dve godine R1200GSA i strašno se razočarao u menjač prvenstveno. Mada ni kvalitet izrade mi nije ulivao poverenje. Ali kako leži u krivinama je nešto što nisam iskusio ni na jednom drugom motoru. Na kraju sam kupio r nine t jer mi je posle 2 dana back to back sa oba motora nine ostavio bolji utisak. Da se vratim na Ducati, tražim motor koji bi mi služio za duža putovanja i sada se pojavio jedan MS Enduro u oglasima, zagolicao mi je maštu, a ne mogu da nađem puno realnih recenzija. Interesuje me kako se nosi sa lošom podlogom, u smislu loših puteva, rupa...? Jer da budemo realni, to je za većinu vozača (uključujući i mene) verovatno sve što će motor videti od "avanture". Takođe, sada kada je leto, verovatno si imao priliku da iskusiš kako se ponaša na visokim temperaturama, kakav je u gradu po vrućini, da li baca toplotu na vozača i slično?
  13. Kakvi su utisci vezano za motor? Sviđa mi se ova kombinacija boja i BMW u pozadini.
  14. Hvala! Iskreno nisam razmišljao o kilometraži pre polaska, nego tek na kraju dana kada sam mrtav umoran stigao, onda sam shvatio koliko je to put. Verujem da bi mi lakše bilo sa nekim motorom koji je pravljen za duga putovanja, ali svakako sam uživao u svakom kilometru. U povratku, Pula - Banja Luka, prenoćio, pa Banja Luka - Beograd, nikakav problem. Zaboravio sam da spomenem, da sam dan pre HN - Pula, vozio Beograd - HN, takođe nikakav problem.
×
×
  • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja