dane@ 98 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Evo vratih se sa totalno ne planirane ture ;D Sve je pocelo spontano, i sve se tako namestilo da je bio greh ne iskoristiti to. Veci je kretao na Nordkaap, moji bili na moru, rekoh ajde da spojim sve to. Ispostavi se da ce koma za dve nedelj da ode na ohrid, profa rece ne treba viza za albaniju, TAMAN. Jos uspit da odem kod druga na Adu Bojanu, da "sacekam" komu, jedno 5-6 dana, a kad sam vec u Makedoniji mora da se poseti Kajmakcalan, milina. I naravno moja vec dugo planirana tura ALBANIJA!!! Pretvori se par dana u turu od 20 i neki dan i 3 500km, sa preko 800km off roada Bilo je komentara u vezi Albanije po drugim temama, koj ces qrac tamo, mnogo si ti pametan itd. Ako zelite da se vozate do granica svojih umnih sirina i vecito udarate u njih, zauvek zarobljeni u njima, slobodno slusajte njih, tako ce te i ostati tu. Ispade najbolje konzumirati ono servirano i smatrati to za jedino, praveci se da druge stvari ne postoje. Ako pak niste zadrti, i mozete da vidite van okvira prosecnog ispranog mozga sa ovih prostora, poseta Albaniji ce vas oduseviti u svakom smislu. Predrasuda nisam imao pred polazak ali nisam znao sta da ocekujem... Upoznao sam jednu prelepu zemlju, sa dobrim ljudima koji zive u njoj. Period izolovanosti se i te kako vidi u materijalnom smisli, ali to je u senci ubrzanog ekonomskog razvoja, ljudi i nestvarne prirode koju tamo mozete videtii... Ima tema u vezi AVANTURISTICKIH putovanja, gde dosta ljudi kaze kako mastaju o tako necemu, ali nemaju ni vremena ni para. Putovanje Albanijom, se moze nazvati avanturom. Poseta nepoznatoj zemlji, novoj kulturi, i jos ako se izaberu putevi kojima smo mi prosli, covek uistinu moze da dozivi sve sto se dozivljava na mnogo vecim turama. Za celu posetu Albaniji potrebno je 10 dana i par stotina evra, a to je, slazete se, jako malo za nekog ko SANJA o avanturistickom putovanju. Mozda bi cak to putovanje mogli da nazovemo osnovnom skolom za duge ture. Tako da ako zelite da putujete u daleke krajeve, pocnite sa ovim, ili ako zelite samo da vidite kako to izgleda, tu vam je pred kucom. Cinjenica je da se ljudi plase stvari koje ne poznaju, a mi Albaniju ocigledno ne poznajemo. Pre stotinu godina bilo je onih koji su se plasili struje i mislili su da su to djavolja posla tako da cu ljude koji pricaju o Albaniji a ne poznaju je svrstati u tu skupinu Evo skice rute koju sam ja napravio, cisto da imate uvid u kojoj meri sam prosao Albaniju i gde sam jos prosao Kako sam sinoc stigao, putopis sa dosta slika krece uskoro!!! 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
shejtan 378 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1893 postova Lokacija: NBGD Motocikl: XRV 750 Prijavi odgovor kao problematičan Da mi je znati sta ces sledeci put ??? Krenuces na kafu pa ces da produzis do Juzne Afrike ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
SpaVe 813 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1085 postova Lokacija: Јужни Београд Motocikl: Beta Xtrainer Prijavi odgovor kao problematičan Дане, речи су ти као бритка сабља! Одличан текст, давај фотке! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Space Director 24 Napisano Jul 22, 2008 Svrati ponekad, 343 postova Lokacija: PG, MNE Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Dane! Lijepo napisano! Zao mi je sto nisam uspio da ti se pridruzim, bar na par dana! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
kuglager 2 Napisano Jul 22, 2008 Svrati ponekad, 143 postova Prijavi odgovor kao problematičan Sve je to super, al' ne vide se fotke ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Bravo Dane! Lijepo napisano! Zao mi je sto nisam uspio da ti se pridruzim, bar na par dana! Pa kad ne znas da cuvas stvari ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
doktor 4802 Napisano Jul 22, 2008 Ne silazi, 5562 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: XT1200Z Super Tenere Prijavi odgovor kao problematičan Cestitam! To je sigurno jedna od buducih tura. Vidim da si isao onim makadamom na severu Albanije, to su nam preporucili neki Slovaci koje smo sreli na Zabljaku. Pozdrav! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Da, isli smo tamo. To je put kroz Prokletije u Albanskom delu. U crnogorskom sam bio vise puta i to mi je jedna od omiljenih lokacija... Jednom smo cak presli preko granice i zasli u albansku teritoriju i taj prizor je bio neverovatan. Od tada mi je bila velika zelja da to vidim i eto konacno videh ;D Bice slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Bilo je komentara u vezi Albanije po drugim temama, koj ces qrac tamo, mnogo si ti pametan itd. Ako zelite da se vozate do granica svojih umnih sirina i vecito udarate u njih, zauvek zarobljeni u njima, slobodno slusajte njih, tako ce te i ostati tu. Ispade najbolje konzumirati ono servirano i smatrati to za jedino, praveci se da druge stvari ne postoje. Ako pak niste zadrti, i mozete da vidite van okvira prosecnog ispranog mozga sa ovih prostora, poseta Albaniji ce vas oduseviti u svakom smislu. Ma znas sta je fora, drugacije je kad ti odes tamo. Tebi ta Albanija nekako lezi... Zajebavam se, jedva cekam da vidim slike. Nadam se da ces imati bar malo slobodnog vremena da ih postavis.... ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
K_A_W_A 947 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1187 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: Yamaha FAZER 8 - Race Blue 2014 Prijavi odgovor kao problematičan Dane, svaka cast za turu. Moras me braniti za tu Albaniju, jer svi su me popreko pogledali ;D Ja samo kazem da je to bilo za mene jedno VELIKO i novo iskustvo koje necu nikad zaboraviti. Da ja imam Djurine papire i ja bih vikendom bio malo u Becu, malo u Parizu na kafi. ;D Valjda cemo uskoru uci na tu belu listu, pa cu u NS spavati samo od ponedeljka do petka. E, a sad daj slike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Dragi dnevnice pocelo je to zurkom, posle koje sam dosao kasno kuci, tj rano ;D (sad ce Djura da kenja) Dok sam se rasanio, spakovao, poskupljo stvari po Bgdu, krenu sam oko 3 popodne... Poslusah savete Obelixa i Brace, i mogu samo da kazem hvala... Od Beograda preko Obrenovca i Loznice, u Bosnu ulazim preko Zvornika i tu pravim pauzu... Krecem dalje i u Sokolcu se nalazim sa Bracom, gde smo pricali do 10 uvece... Ovim putem zelim da mu se zahvalim na gostoprimstvu... Pokazao mi je neke svoje projekte na kolima i mogu vam reci da je ektra majstor. Valjda ce da posalje slike Inace put je fenomenalan za motor. Zaustave me panduri, pred Sokolcem i kao zasto vozim iznad ogranicenja. A nigde radara. I onda mi pandur pokazujej "najnoviju spravu" koju su dobili, kosta 16 000 evra i skenira ceo put i snima situaciju na karticu. Pogledam ja tu najnoviju spravicu koja stoji u kolima a ono HPov telefon sa tastaturom ;D Jedva izdrzah da ne puknem od smeha, jer su rekli da sam dobar momak i da za motore ne vaze ogranicenja ;D haha Odatle palim dalje i na Palama dizem logor... Ujutru kupim prnje i pravac Jahorina, na jutarnju kafu. Spustam se u Sarajevo da prodjem kroz grad i vidim kako izgleda, jer sam zadnji put bio kao klinac... Udarila vrucina, pa rashladjenje nadjoh u Drini. Prijatna temperatura vode, citave 2 sekunde ;D Odatle pravac Scepan Polje, pa preko Niksica do Podgorice da nadgledam zavrsne pripreme ekspedicije na Nordkapp. Slike ovih predela ima u putopisu od maja tako da nisam nista slikao... Kad se mafija spakovala, Veci i ja odosmo u grad, pa kuci, ustaje se u 6 ujutru... Tri masine spremne da se popnu do Nordkappa... Bilo tu i poznatih faca ;D Krecemo iz Podgorice ka Trebinju, dokle ih i pratim, i tu doruckujemo rolovano belo meso ;D Usmeravam im masine ka najsevernijoj tacki Evrope, a ja se okrecem na jug... Stizem do granice, kad ono kilometarska kolona. Asfalt, kamen, sunce, PAKAO. Ljudi nemaju gde da se sklone, cekaju da policiju upise svaki auto u tefter. Ja kao, pravim se lud, lagano pored kolone, tap na granicu, dam papire i prodjem dalje... Ljudi kukaju na policiju, ne zbog mene, cekaju po 2 sata, umiru... Ja nastavim dalje, i razmisljam, krenuo covek na odmor i sada se przi 2 sata u kamenjaru. Pa trebace mu 7 dana samo od toga da se oporavi... Nije proslo 2km, krenuse kola parkirana pored puta. Prolazim ja to sve a ono neke tezge pored puta, zastave, zaustavlja me policajac u civilu, kaze nazad parkiraj motor. Rekoh, STO??? Dolazi PRESJEDNIK da otvori put, moze da se prodje tek za 2 sata. AAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Opet asfalt, kamen, sunce, lada ni za lek, a kamoli vode... I tako, razvijaju turizam... Popizdeo sam, psovao sam i preSJednika i sve da su me svi ljudi gledali. Sacekasmo da se svecanost zavrsi pa nas pustise. Stizem na prvu duzu stanicu, Lepetane, parkiram masinu pod lozu da se ladi... Posle par dana palim na Veliku Plazu, ispod Ulcinja u KITE centar kod drugara i tu ostajem jos par dana. Cekam da Koma dodje na Ohrid sa firmom. On se cuo sa Patkom, i svi se dogovorismo da se nadjemo na Ohridu u petak. Medjutim Komi otkazuju put, ostasmo samo Patak i njegova dva druga Gale i Coka... U medjuvremenu ja se dogovorim sa kumom da dodje u nedelju na Ohrid i da odatle odemo u Albaniju. Trebao sa nama i da krene Ranko (Space Direktor) al ispalio ;D Krecem ka Makednoniji u cetvrtak, jer u petak zelim da posetim Kajmakcalan... Od Ulcinja, put vodi preko Sukobina u Albaniju. Ako idete u Albaniju znajte da vam ne treba viza, da se placa taksa za ulaz 1 EURO i za to dobijete priznanicu. Ako vam traze bilo sta vise, oce da as prevare. Treba da vam daju i jos jedan beli papir za motor, koji ako nemate na izlazu placate kaznu od 2 EURA... Konacno, Albanija... Plan je da sada samo prodjem tuda i stignem na Ohrid, vremena za razgledanje bice kasnije... Prvi grad, Skadar... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 22, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Dane, svaka cast za turu. Moras me braniti za tu Albaniju, jer svi su me popreko pogledali ;D Ja samo kazem da je to bilo za mene jedno VELIKO i novo iskustvo koje necu nikad zaboraviti. Da ja imam Djurine papire i ja bih vikendom bio malo u Becu, malo u Parizu na kafi. ;D Valjda cemo uskoru uci na tu belu listu, pa cu u NS spavati samo od ponedeljka do petka. E, a sad daj slike Ma je*es Djurine papire, ja bi voleo da imam njegove plastike, i to one zlatne... Posle se papiri lako srede ;D 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 23, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan Dragi dnevnice pocelo je to zurkom, posle koje sam dosao kasno kuci, tj rano ;D (sad ce Djura da kenja) :-X :-X :-X :-X pfffhhmmmmpphhhhhhffffffffff ;D ;D ;D ;D ;D ne mogu da izdrzim.... gledam ovu sliku i ne mogu da provalim...ko kome ovde baca drkicu, ti komi ili on tebi? fegeti jedni! 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Smajser 18 Napisano Jul 23, 2008 Zainteresovan, 593 postova Lokacija: Vracar, Singidunum,Legio IIII Flavia Felix Prijavi odgovor kao problematičan Auuuuuuuuuuuuuu brate.....stvarno smo se previse ''priblizili'' EU ;D ;D ;D ;D ;D Sta je sledece.....parada?????? ??? ;D ;D ;D ;D ;D ;D ;D :-X Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 23, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan To ti je Sibirska skola ;D ;D ;D uzajamno 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
motoras 195 Napisano Jul 23, 2008 Drug član, 1162 postova Lokacija: turija Motocikl: Kawasaki Z750 Prijavi odgovor kao problematičan lepa voznja putopis slike provod uzivancija Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 23, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Idemo dalje... Prvi grad na koji nailazim je Skadar. Prelazim most, za grad se skrece levo, a ja palim desno ka Dracu. Skadar cu videti u povratku. Dosadan put da se ubijes. Ravno, tepsija, sve okolo naseljeno, magacini, skladista, proizvodnje, guzva na put. Bilo je zanimljivo sa stanovnistva da tu ima bilo cega, ali prolaziti kroz to sat vremena je nesto drugo. Policija sa radarima non stop... Medjutim, kao da imaju naredjenje da ne zaustavljaju strance na motoru. Kroz celu Albaniju, na glavnim putevima jako puno policije i nijednom me nisu zaustavili, iako sam napravi prekrsaj na njihove oci. Valjda zele da privuku strane turiste pa otuda takav tretman, ne znam... Malo je slabo obelezeno, pa cesto stajem na pumpe i pitam za pravac. Svi ektra ljubazni, maksimalno otvoreni. Dosta njih zna engleski, mada i bez jezika, lako je sporazumeti se. Nikakav problem nisam imao kada sam rekao da sam Srbin, neki su cak bili sretni sto neko odavde posecuje i interesuje se za Albaniju. Stizem do Draca, ali odmah nastavljam dalje. Tu put ide uz obalu, hotel do hotela, restoran do restorana, lezaljka na lezaljci, plaze pune. Isto ko u Crnoj Gori. Ja tu nema sta da trazim i nastavljam dalje. Opet guzva. Kasnije skrecem sa glavnog puta levo, a pravo nastavlj autoput koji vodi dalje uz more. E tu vec pocinje da biva lepse. Krecu planine. Priblizavam se Makedoniji Prelazim granicu, prolazim pored Ohrida i krecem put Bitole. Krajnji cilj u Makedoniji mi je KAJMAKCALAN!!! Sunce krece da pada, i tu dizem logor. Sto je lepaaaaaa Jutro je doslo i to je taj dan, konacno cu videti Kajmakcalan! Nakon zezanja u Bitoli oko nabavljanja dozvola od Ministarstva sumarstva krecem ka Grckoj granici. Grcka pravo... Kajmakcalan levo Tu sam se javio pogranicnoj policiji i krecem na svoj put. Dva sata off roada do vrha Kajmakcalana na visinu od 2521m nv... Uspon predivan, priroda neverovatna... Laganno krecu zmarci i neki cudan osecaj jer cu posetiti najsvetije mesto srpske istorije i urnu u kjoj je nekad lezalo srce jednog velikog coveka... I konacno, pri vrhu I stigoh na sam vrh... Osecanje neverovatno, ponos, tuga, ne znam da opisem... Kako mislim da moje reci nisu dostojne ovog mesta, necu nista komentarisati, pa uzivajte u slikama... Poruka Arcibalda Rajsa Urna Rovovi Ovamo SFRJ A tamo Grcka Pupinovo zvono Taman kada sam pocistio crkvu i spremi se da krenem na nebu se pojavio on Silazim dole i idem ka Ohrisu, gde se nalazim sa Patko, Galetom i Cokom, a kasnije i sa Kawom nastavlja se... 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bucko 103 Napisano Jul 23, 2008 Svrati ponekad, 282 postova Lokacija: Beograd Motocikl: BMW GS ADV , Yamaha T MAX Prijavi odgovor kao problematičan Sto se Albanije tice do pre 6-7 godina put (rupa do rupe) ka Podgorici kontrolisale su dve porodice i u stilu hajduka zaustavljale putnike ,ubijali ih i oduzimali in automobile i novac(brat mi je bio u drzavnoj delegaciji i pod snaznim obezbedjenjem prosao tuda).U luci u Dracu (1999.god)nas covek je uspeo da stupi u kontakt sa Srbima otetim na kopu Belacevac,koji su bili u robovskom polozajui tamo i radili sve dok nije na njh dosao red da im povade organe za transplataciju<nazalost nije mogao da om pomogne.U Tirani je postojala samo jedna ulica sa kontinuirani 24 h snadbevanjem vodom i strujom.U medjuvremenu malo su uznapredovali sto se vidi po infrastrukturi i priobalju ali meni se cini da je ovaj tvoj put kroz nesumlijve prirodne lepote ipak jedan lagani ples kroz minsko polje ;D .Na sledecem linku vidi se snimak italijanske policije , na ciji je helkopter pucano ,da svaka kuca u mestu lazaret ima uzgajaliste marihuane http://www.rinascitabalcanica.com/?vid=1033 Mislim da bi od jednog doronamernog bajkera ostali samo dugmici ako bi slucajno nabasao na veselu ekipu.Hvala na lepom putopisu,sreca prati hrabre 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
djura 28 Napisano Jul 23, 2008 Drug član, 2245 postova Lokacija: Beograd Prijavi odgovor kao problematičan zgubiDane zapusio si mi usta za sva vremena. Od sada te oslovljavam sa gospon Mediću. Svaka ti cast!!! Aj samo teraj dalje... PS ovim si postom izgubio prijatelja Smajsera. Taj dok je ziv ovo nece da ti oprosti. Na Kajmakcalan bez njega.....uhuhuh....to boli... ;D ;D ;D Mada ko ga jebe, sisa....njemu je bitnije da vidi gde je bilo iskrcavanje na Normandiju...i to mi je Srbin...pu! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
dane@ 98 Napisano Jul 24, 2008 Drug član, 1777 postova Lokacija: Sibir Prijavi odgovor kao problematičan Ma Smajser je izdajnik i dsmra. Je*es njega, druze moj najbolji ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
crnamrlja 22 Napisano Jul 24, 2008 Zainteresovan, 755 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Multistrada 950S Prijavi odgovor kao problematičan meni u planu da sa makedonija relija nastavim kroz albaniju na adu bojanu i bas mi je drago da cujem ovako pozitivne utiske jako lep putopis! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
perisicboro 262 Napisano Jul 24, 2008 Zainteresovan, 696 postova Lokacija: Karaburma Motocikl: Strom 650 2009 Prijavi odgovor kao problematičan Veoma zanimljiv putopis!!! Kada cemo opet gledati neku avanturu na TV-u? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
saxi 734 Napisano Jul 24, 2008 Drug član, 1735 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Kilo Smor L8 Prijavi odgovor kao problematičan Svaka ti cast, ovim putem si pomerio granice stvarnosti :o Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6129 Napisano Jul 24, 2008 Svakom po zasluzi, 12439 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kajmakčalan - predivno, ali sine, je l' mora baš ta Albanija??.... ;D Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...