Yanco 2639 Napisano Maj 30, 2020 Slow rider, 947 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pretraživao sam po forumu i nikako ne nadjoh način kako da uradim tehnički za TORI moped, baš ovaj sa slike Obišao sam sve tehničke preglede u KG, i svi su slegali ramenima i nisu znali šta treba, ali tehnički nisu hteli da urade. Moped je kompletno restauriran u fabričko stanje, ima sve papire i staru tablicu i saobraćajnu. Fabrički nema žmigavce i kilometar sat. Pitanje: da li je neko uspeo da uradi tehnički, i ako jeste gde da odem? Potrebne su mi proverene i tačne informacije. Hvala vam unapred Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5531 Napisano Maj 30, 2020 Ne silazi, 4909 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je sve fabrički i sve po PS u ne vidim razlog zašto da ne urade tehnički? Mislim da je Motoring zastupnik za Tori Motoring doo Prodaja motora, skutera, ATV i opreme za motocikliste, kacige, koferi, odeca, komunikatori, kamere, zastita Prodaja motora i opreme za motore i motocikliste WWW.MOTORING.RS Prodaja motora, skutera, ATV, oprema za motocikliste, kacige, koferi, odeca, stitnici, sistemi protiv kradje, lanci, katanci, disk alarmi, rancevi, torbe, jakne, pantalone, rukavice. Povoljne... Ako ti treba neka potvrda možda njih da cimneš. Po novom zakonu mislim da ne mora da ima migavce, ali mora da ima brzinomer (ako se ne varam ili ako nešto nisu izmenili). Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Dzigibau 44 Napisano Maj 30, 2020 Svrati ponekad, 96 postova Lokacija: Beograd Motocikl: NC750X 2022 Prijavi odgovor kao problematičan A da pitas u AMSS? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2639 Napisano Maj 30, 2020 Slow rider, 947 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan pre 23 minuta, Jovan Ristic je napisao: Ako je sve fabrički i sve po PS u ne vidim razlog zašto da ne urade tehnički? Mislim da je Motoring zastupnik za Tori Motoring doo Prodaja motora, skutera, ATV i opreme za motocikliste, kacige, koferi, odeca, komunikatori, kamere, zastita Prodaja motora i opreme za motore i motocikliste WWW.MOTORING.RS Prodaja motora, skutera, ATV, oprema za motocikliste, kacige... Ako ti treba neka potvrda možda njih da cimneš. Po novom zakonu mislim da ne mora da ima migavce, ali mora da ima brzinomer (ako se ne varam ili ako nešto nisu izmenili). Ako treba da ima brzinometar, a on fabrički nema, to znači da moram da ugradim homologovani brzinometar i da uradim atest za prepravku. A to su sulude stvari... Nisam još kontaktirao AMSS, to ću sledeće nedelje. Iako je sve po PS, oni na tehničkom nemaju dovoljno znanja ili obuke da ovo vozilo klasifikuju kao tehnički ispravno. Ono je 100% u fabričkom stanju i 100% ispravno, sa legalnim papirima. Ali ako ga stave u grupu mopeda, ne mogu jer nema km sat... I tako zavrzlame koliko hoćeš. Treba mi neko koje je uspeo da registruje Tori ili Tomos automatik, da ubacim moped u gepek i odo na to isto mesto. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Jovan Ristic 5531 Napisano Maj 30, 2020 Ne silazi, 4909 postova Lokacija: Srbija, Padej Motocikl: Honda VTR1000SP1 (Službeni), Suzuki SV650S, Tomos T15SL, Tomos T011, Tomos APN4 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 7 sati, Yanco je napisao: Ako treba da ima brzinometar, a on fabrički nema, to znači da moram da ugradim homologovani brzinometar i da uradim atest za prepravku. A to su sulude stvari... Nisam još kontaktirao AMSS, to ću sledeće nedelje. Iako je sve po PS, oni na tehničkom nemaju dovoljno znanja ili obuke da ovo vozilo klasifikuju kao tehnički ispravno. Ono je 100% u fabričkom stanju i 100% ispravno, sa legalnim papirima. Ali ako ga stave u grupu mopeda, ne mogu jer nema km sat... I tako zavrzlame koliko hoćeš. Treba mi neko koje je uspeo da registruje Tori ili Tomos automatik, da ubacim moped u gepek i odo na to isto mesto. Automatika registrovao moj prijatelj u Kikindi. Cimnuću ga sutra da pitam kako. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.m 3 Napisano Octobar 6, 2020 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pozdrav..imao sam slican problem i uspeo sam da registrujem Tori u Amss u Zrenjaninu..ljudi su mi izasli u susret ali je trebalo mnogo cimanja i truda Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.m 3 Napisano Octobar 6, 2020 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.m 3 Napisano Octobar 6, 2020 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Samo je moj kros verzija isto bez migavaca i brzinomera Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6801 Napisano Octobar 7, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ja se iskreno nadam, iako znam da nije tako, da bi ljudi trebalo da shvate da će stvari početi da funkcionišu kako treba, onog trenutka kada niko nikome neće "izlaziti u susret". Dal' zbog para il' masnih kolača....nebitno. Ako je nešto pravilo, to se ima poštovati svugde...ovako na foru, to zaista nema smisla. Al' srbinu slatko...da se oseti posebnim...i tako će izgleda biti do kraja sveta. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
MaxiS 2677 Napisano Octobar 7, 2020 Drug član, 1529 postova Lokacija: Niš Motocikl: Kawasaki Versys 650 Prijavi odgovor kao problematičan Izaci u susret, ne znaci uvek "podmazati" ili "kumovske veze" Mozda je sluzbenik samo posvetio vreme i nasao tacku ili osnovu, po kojoj se moze ovo registrovati. Mozda to gore nije slucaj, ali ne mora da znaci ono sto si naveo. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6801 Napisano Octobar 7, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ok. Zašto drugi ne izlaze u susret po istom osnovu, ako postoji mogućnost za tako nešto....bez podmazivanja? Znači, ako postoji ispravan PRAVNI osnov tumačenja pravila, bez ikakvog zaobilaženja istih (tu je suština) zašto bilo ko...podmazan ili ne, mora da nekome izlazi u susret? Pitanje, pomalo retoričko, više puta ponavljano i na drugim mestima...zašto ne postoji konačna procedura, koja važi i u Kikindi, Novom Sadu, Bgu.....ili u nekoj pripizdini? Moj komentar je suštinski pun revolta, pa zato i tako obojen, jer nailazim na poznati srpski administrativni zid. Dal' iza toga stoji kurcobolja ili baš želja za podmazivanjem, tek, ova tematika suviše dugo stoji u zapećku...i sva je prilika da će Tomos(i) na polirung pa na zid za ukras. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
bdada 15251 Napisano Octobar 7, 2020 moto merkat °°, 4953 postova Lokacija: Šid Motocikl: Yamaha TDM 3VD Prijavi odgovor kao problematičan @Yanco cudo mi je ovo promaklo, ako nisi resio dodji u Šid dobices ozbiljan popust za predjene km. Mopedu ne trebaju migavci i brzinomer, jos uvek ni potvrda o max. brzini tako da... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2639 Napisano Octobar 7, 2020 Slow rider, 947 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, pronto je napisao: Ja se iskreno nadam, iako znam da nije tako, da bi ljudi trebalo da shvate da će stvari početi da funkcionišu kako treba, onog trenutka kada niko nikome neće "izlaziti u susret". Dal' zbog para il' masnih kolača....nebitno. Ako je nešto pravilo, to se ima poštovati svugde...ovako na foru, to zaista nema smisla. Al' srbinu slatko...da se oseti posebnim...i tako će izgleda biti do kraja sveta. Nije tema o srbovanju, nego kako legalno ili "nelegalno" uspeti da se registruje skroz legalan Tori 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Yanco 2639 Napisano Octobar 7, 2020 Slow rider, 947 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Honda NC750X 2021, Yamaha Virago XV125 1999, BMW K75 1986, Peugeot Django 2018, Tomos automatik A35 ML 1987 Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, bdada je napisao: @Yanco cudo mi je ovo promaklo, ako nisi resio dodji u Šid dobices ozbiljan popust za predjene km. Mopedu ne trebaju migavci i brzinomer, jos uvek ni potvrda o max. brzini tako da... Ovo znaci da se tebi obratim. Ako je tako, ostavi mi kontakt u pp Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.m 3 Napisano Octobar 7, 2020 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Nije nista podmazano...samo ljudi ne znaju zakon..ako nekom treba pomoc nek mi se javi 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.m 3 Napisano Octobar 7, 2020 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 5 sati, pronto je napisao: Ja se iskreno nadam, iako znam da nije tako, da bi ljudi trebalo da shvate da će stvari početi da funkcionišu kako treba, onog trenutka kada niko nikome neće "izlaziti u susret". Dal' zbog para il' masnih kolača....nebitno. Ako je nešto pravilo, to se ima poštovati svugde...ovako na foru, to zaista nema smisla. Al' srbinu slatko...da se oseti posebnim...i tako će izgleda biti do kraja sveta. Nemas pojma 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6801 Napisano Octobar 7, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan ? Budi ljubazan pa podeli informaciju, edukuj sve nas koji nemamo pojma, kako da registrujemo moped. Ili je to možda poverljiva informacija, pa se i posle ko zna koje otvorene teme "recept" ne nalazi. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
M.m 3 Napisano Octobar 7, 2020 U prolazu, 6 postova Prijavi odgovor kao problematičan Obrat se teh.pregledu gde se ljudi razumeju u zakon i mopede..jedan od tih je Amss u Zrenjaninu. Zovi pa ih pitaj ljudi ce ti sve objasniti. Jako su ljubazni ne treba da podmazujes a ni kolace da nosis. Kao sto ti rece Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Igor86 361 Napisano Octobar 8, 2020 Svrati ponekad, 162 postova Lokacija: Beograd - Dorcol Motocikl: Yamaha Fazer Prijavi odgovor kao problematičan S jedne strane razumem @pronto, ali nije sve podmazivanje nego prvo, kao sto rece kolega, kurcobolja. Drugo, neznanje, koje opet proizilazi iz kurcobolje da nauce ljudi da rade svoj posao. Jer tako su u mogucnosti. Predsednik promeni pravilnik da bi on mogao da upise skolu za trenera, menjaju se zakoni kako kome odgovara itd, ljudi to gledaju i misle sto bi oni radili kako treba kad niko ziv ne radi kako treba u ovoj kori od banane drzavi. Ergo, teh.pr. ne znaju da protumace uopste nove pravilnike, pa onda kod jednog moze ovo, kod drugog ono, sto se sve lomi na nama na kraju. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...