Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  5462
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

1 Pratilac

O članu pronto

 • Rođendan Novembar 19

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Vrmdža, Sokobanja
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

18378 profile views

pronto's Achievements

Ne silazi

Ne silazi (5/6)

3.9k

Reputacija u zajednici

 1. To je marka SOADK. Srce 'oće, al' dupe klokoće.
 2. Ma...ovo je samo pretpostavka. Iz dva tabora. Ne zna se koja je gora.... Razumem da je Hornet u poslednjoj evoluciji doživeo za bude "zaoštren"...era je transformersa...ali ovo je negledljivo...i iskreno se nadam da neće zaživeti. Verujem da je svakom ljubitelju (aj' većini bar) svaki detalj Horneta..onog starog, pravog...prilično poznat. Obzirom da ona pripada CB familiji, iz tog okvira ne bi trebalo da se izlazi. Evo i ova "nova" CB 650 (koja se ipak ne zove Hornet), ima stilizovan okrugao far i fine, ne toliko zaoštrene linije. Ako ikada ponovo budu pravili nešto sa tim imenom...to mora (bar za mene) da ima okrugao far. Motor...pa...trend je takav, mora da se štedi, tako da sumnjam da će biti 4 cyl. redno. ...mada, opet, Hondi fali takav agregat sa DCTom
 3. Naravno da ima smisla. Upravo zbog štelovanja radnog opsega. To što viljuška nema hidraulično štelovanje, naravno da je minus...ali će za normalnu vožnju, za koju je i predviđena da radi sasvim pristojno. Prosto, ako na isti motocikl stavite dve osobe, različite kilaže, jednu za drugom..ne zajedno...izmerićete i različite vrednosti radnog opsega (sag). Za slučaj da je ta osoba previše teška za postojeće stanje, sag će biti van opsega i postoji velika mogućnost da u sabijanju viljuška dođe do kraja svog hoda....što ne sme da se dogodi! Opasno je za vožnju i loše po samu viljušku. Ako viljuška ima štelovanje prednapona (ili kako već) treba probati sa time...ili praviti umetke, distancere, obično od teflona. Za slučaj da se dođe do kraja štelovanja ili je umetak previše dugačak...zamena opruge je jedino rešenje.
 4. Jutros poranim...iz ne baš sjajnih razloga...pa se posle nekog vremena, naravno, priključim na ekran. Istrči jedan članak, amerikanski, kao slučajno...verovatno posledica svih skorašnjih priključivanja. Da se ne udaljavam mnogo o teme, članak je delom, posredno, govorio i o ličnoj mobilnosti. Ova današnja situacija, gledana iz oka jednog amerikanca, ovog koji je članak pisao...jako podseća na period od pre...skoro pa tačno 100 godina. Završio se WWI..pa je roknula "Španska groznica" pa (prva) recesija...i onda preokret. Najznačajniji za moderna vremena. Elektrifikacija i lična mobilnost uz pomoć Henry Ford-a. Da sad ne dužim i prepričavam...danas se izgleda traga opet za tako nečim revolucionarnim...ili se pak traži razlog za jedan takav događaj. Koji su motivi, jesu li stvarni, dramatični ili možda pažljivo smišljeni i ne preko potrebni...ima ko zna. Ja mogu samo da posmatram i da verujem više ili manje u sve što nam se servira.
 5. Sve je prilično jasno. Ovakav jedan prostor za montažu...već pripremljenih delova, je sasvim dovoljan....ali. Naravno ali, onda ide još jedan (bez malo) takav za "prljavi" rad....i još jedan za skladištenje. Ako ćeš kojim slučajem da prodaješ nove i polovne motocikle, komponente ili šta drugo.....još jedna prostorija. Umetnost je spakovati sve to u 30 kvadrata
 6. Ovaj koji mi je u komšiluku, je možda malo stariji kao model (možda i nije)... mislim da je 2001-02...i meni je utisak, čak odmah, čim otvoriš zadnja vrata, da je pod u zadnjem delu..ispred klupe, neobično visok. Verujem da je razlog ispod poda...ali to onda, naročito nekome ko ima malo duže noge, pravi problem prilikom sedenja. Kolena umeju da budu bitno iznad visine kukova. Sad, ima i to da se vozač ne vozi nazad...al' onda znači valja i svaki coupé. Od CRdi-a svakako da ima boljih agregata.
 7. Vidi...i Yugo mož'da bude straaašno zajeban. Kad pogodi prednjim uglom, dezintegriše protivnika. Istina posle mož da ga baciš...u boljem slučaju se malo teže zatvaraju vrata... ...i sad bi' ja vama tu pričao neke priče...al' nije to važno. Da nađe čo'ek sebi kočije...viš da se setovacija veziva u čvor.
 8. Ene....šta tebe grize. Ja bik zinat sad naš'o jednu Specijalku...al' pravu...1500, četir fara i sat za "maslo"...džak cementa (minimum) u gepek...i drift po Vesarinom pašaluku. Svi bi se sklanjali k'o djavo od krsta...' de Specijlaka udari, tu leka nema. Bajo moj...
 9. Samo da ne bude...WithU DNF.
 10. Glavna fora je da u Pinza turiš Mečkin agregat...i da dimiš po šumi....jerbo, ako ostane originalni beMzinac....nema od (tvoje) vožnje ništa. U stvari....ako možeš tako široko...čestitam situaciju
 11. Sad baš htedoh da napišem da je "običan" Liberty, 200 somura jevtiniji...a mislim čak da za razliku od SYMa nudi i ABS... (možda i SYM ima tu opciju, nisam video...veći modeli sigurno imaju)
 12. Ovi veći mislim da su Liberty, jedan stariji i jedan noviji. 50 je valjda Scarabeo. Free je otpisan. Bila je priča za još neke 50ke, međutim ima administrativnih problema oko prebacivanja na žute tablice, pa to sad tako stoji. Zato, kada me neko pita šta i dal' da kupi, od tih manjih...ispada da je bitnije da je opismenjen, nego kakva je mehanika, jer nakon kupovine svakako ne gine nekakva intervencija.
 13. Dok dronovi ne krenu komercijalno da lete (znam da ima i gde je počelo), tradicionalni..da tako kažem, vid dostave će biti ozbiljan i sve traženiji posao. Nisu za džabe osmišljeni sada već ogromni sistemi koji se bave tom uslugom. Evo par detalja vezano za onu priču o rentanju...da ne bude da ikoga reklamiram, priča je još u povoju, sa tendencijom da se ozbiljno uozbilji. Onda možda i nešto još detaljnije i u adekvatnoj rubrici. Otprilike mesečna renta je oko 150€. To NE podrazumeva zamenski skuter, za slučaj da se postojećem nešto dogodi. Možda postoji i takav vid, nisam pitao, onda je i cena verovatno drugačija. Ima 50..ima 125 i trenutno NEMA slobodnih.
 14. Osoba koja bi mogla da mi dâ više informacija za rentanje, trenutno nije dostupna...do tada, malo palamuđevine. Najbolji dostavni skuter je sa pravom (bio) Liberty. Mnogi znaju, neki još uvek ne znaju, da su Liberty i Free, bili iz fabrike odmah za dostavu i predodređeni. Mislim na ove koji su mahom došli iz Italije, od njihove pošte. Uz osnovnu, nosili su i oznaku Delivery...pa se zbog toga razlikovali u nekim detaljima od "običnih". Liberty je, za razliku od mnogih drugih, vazduhom hlađenih agregata, imao i hladnjak ulja. To je izuzetno važan detalj. Prvo, snižava radnu temperaturu...a pride i produžava interval zamene ulja. Jednostavan, u konstrukciji, rasterećen agregat, pametno dizajniran i izrađen od kvalitetnih materijala i komponenti. Za grad jednako važan detalj...točkovi velikog prečnika i pristojno ogibljenje...nazad je čini mi se bio jači amortizer od "običnog". Kakvi su novi, ne znam. I dalje se prave i prodaju. Ima verzija i od 50ccm 4t. Taj sigurno ne troši ništa, al' je pitanje koliko je večan. Kada se pojavila ona Pizza neka, zaboravio sam kako se zove, sa svojom dostavom (bili pioniri u tome), imali su te skutere. 50ccm je čest izbor, zbog vozačkih dozvola...ali od skoro i zbog drugih zajebancija... Otprilike, kako vidim, već je rečeno...treba uzeti nešto što i kada se pokvari (a pokvariće se), može da bude brzo rešivo...jer je najskuplji kada stoji.
 15. Da li je za vasbolja, to ne mogu da tvrdim. Jednostavno, to je nešto što postoji i što sigurno redukuje troškove, prvenstveno na početku. Mislim da se za mesečnu apanažu ne razmišlja ni o čemu drugom sem o gorivu. Nema kupovine, registracije, održavanja. Kada se posao ustali ili razgrana, lakše je oformiti svoju "flotu". Na kraju krajeva, možete da se uverite lično u (ne) kvalitete određenog modela, njegove vrline, mane, mogućnosti...pa da se odlučite za eventualnu kupovinu.
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja