Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  5352
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

3655 Excelent

1 Pratilac

O članu pronto

 • Rank
  Ne silazi
 • Rođendan Novembar 19

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Vrmdža, Sokobanja
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

17460 profile views
 1. Džaba... Gre'ota za padove Martina I Rinsa.. Dukatisti su se ozbiljno naoštrili za domaći teren. Gledam malo brojke...Banjala najbrži krug do sada (u kvalifikacijama)...a dečko Enea, najbrži na trci, kažu sa dve godine starim motorom (moram pomalo u ovo da sumnjam). Ako je zaista tako....ondaK ozbiljan respekt.
 2. Imam blizu 50 godina....od toga veliku većinu proveo na asvaltu grada Beograda. Svoje prve moto korake pravio upravo na ovim terenima, koji su nekada bili praktično identični što se tiče saobraćajnica...ali ovoliko saobraćaja na njima nije bilo ni blizu. "Kamel trophy" (krug kroz Topčider), krivina "kod Rubina" (restoran u neposrednoj blizini Skoj. naselja), pravac kroz Skojevsko...koliko bi anegdota mogla da ispričaju sva ta i još ko zna kakva druga mesta po drugim gradovima i naseljima. Ovo danas...ovo je....nemam reči. Za neke stvari u svom tom haosu jednostavno više nema mesta.
 3. Svaka čas' dečko...mislim na Bastiona. U par navrata, snimak iz vazduha je bio, delovalo je da je promašio klasu i da su drugi nižeg ranga. Verujem da je dobrom rezultatu pomoglo izuzetno poznavanje terena, ali nikako nije za zanemariti i to što je odoleo psihološkom pritisku (ako ga je uopšte osetio).
 4. Samo čekam kada će kontra priča.. Došli da probaju motor, ostavili lovu...kad su se vratili iz vožnje ni love, ni gazde, nit koj' kur'...motor naravno nije ničiji.
 5. Ako imaš nešto osnovnog alata i uopšte želju da sam to rešiš....mislim da nema drugih prepreka (poželjno i kompresor) Mislim, izvini, ali ovo deluje prilično zapušteno i pretpostavljam da bi higijena mogla da reši problem. Otprilike preliva karburator...a uzrok je, ili nečistoća koja smeta iglici da lepo zatvori kanal kuda gorivo dolazi ili samo oštećenje iglice. Nekada bude dovoljno da se našteluje nivo goriva, ali to se sve zna tek kada se rasturi. Ovako možemo da licitiramo do sutra. Mislim da nije komplikovano, treba samo malo zaprljati ruke.
 6. Moja gospođa, skoro ka Beogradu, stane na kafe pauzu...tu bili momci sa presretačOm...onako usput baci im pitanje koji je limit za zaustavljanje i kažnjavanje...kažu 141 km/h. To je otprilike 150 na satu u kolima...tako da tolerancija izgleda ipak postoji. Ako sam dobro svario stavke, sada već i ne tako novog ZOBS-a...za ozbiljnije kažnjavanje u smislu brzine, na autoputu, moralo bi da se ide 40 više od maksimalno dozvoljene. Za naselje je 20....pa odatle nalazim za tačnu informaciju, isto od jednog pripadnika snaga reda i mira, da mobilne ekipe po Beogradu jako retko zaustavlja
 7. Ne mogu da gledam direktne prenose....pa nađem snimak, diskutabilnog kvaliteta, ali dovoljno dobar da vidim šta se događalo. Bagniaia...dečko, svaka čas'. Marquez se guzio, pokušao šta se moglo, ali Ducati ide (i koči) za sve pare. Nije bilo dovoljno ni srce, ni znanje, sve šampionske titule i još koješta da se danas bude ispred. Reko' da se neko ne prekoči pa da ode mas' u propas'...srećom to se nije dogodilo. Kako rekoh, nemam baš jasnu sliku...ali mi deluje da je režiser slabo šta drugo imao u kadru, sem ove dvojce. Sa punim pravom. Bili su u posebnoj trci.
 8. Od silnog reda....gomila ljudi vozi na foru, pijani, drogirani, na sedativima. Nervna rastrojstva, neprisutnost, bahatost...ne računam. Otvoreno siledžijstvo na sve strane...normalnost, poštovanje propisa, bonton, se ovde smatra za slabost. Motociklisti su ranjiva kategorija, pogodni za demonstraciju sile.
 9. Jedan moj poznanik se pravio pametan sa nekim svojim štelovanjima....i upropasti mašinu na jednoj takvoj. Nismo se odavno videli, ne znam joj sudbinu...ali je stajala bez rešenja jer je u pitanju bio model za US tržište, što se ispostavilo tek kada je krenula potraga za delovima. Nadam se da nije ta, nisu baš česte.
 10. Jes' malo mutno...ali ništa ne pada. Kažu da neće, ali je za sutra najavljeno loše vreme. Ovo je poslednji vikend pred početak školske godine i verujem da će već sledećeg sve biti potpuno drugačije. Manje gužve (praktično je neće ni biti), ali će i ta mesta..poput pomenute kolibe, prestati sa radom. Mnogo popularnija kafana Vodenica u Vrmdži zatvara 5. septembra. Nemojte očekivati parkinge, dobre puteve, vrhunsku uslugu i još koješta. Dokle god bude tako, biće lepo. Zaista, znam da zvuči čudno. U protivnom biće zlatiborski scenario (miljama je to daleko od toga, ali...)....
 11. Preporučujem ti da ne ideš u Vrmdžu..već u Mužinac. Može i 'vako i 'nako..al' je kraći makadam iz Mužinca. Tomićeva koliba bi trebalo da radi, tamo uglavnom ima nekoga, ali šta će biti dostupno od klope zavisi od interesovanja...koje već polako opada. Tamo nema ni struje ni vode (ima izvorska). U Vrmdži ima dva "restorana". Jedan je kod deda Mijine vodenice, drugi malo iznad jezera (vrmdžanskog)...zove se "Filotin pogled". Ako imate, ne daj bože, kakvu muku...javite se ovde....rešavamo šta možemo. Od pomenute kolibe do vrha Rtnja, nekome ko je zdrav ali nije u formi, treba
 12. Javila mi ptičica da će Dani opet "na divljaka" u Misano. Izgleda da će to biti parada divljaka, jer se pominju pride i Pirro i Bradl...u tom divljačkom smislu.
×
×
 • Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja