Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  4061
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

2047 Excelent

O članu pronto

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Vrmdža, Sokobanja
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

8799 profile views
 1. pronto

  Dva cilindra.

  Šta ima ko da se vozi nazad. Neka kupi sebi motor
 2. pronto

  JawaMania

  Teško će to do Evrope. Mnogo joj prljavi gasovi.
 3. pronto

  CBR 650R za 2019. godinu

  Tih +50ccm "vazduha" su pre neku godinu dodali, da bi dodatno očistili gasove iz izduva...i totalno zajebali stvar. Nećemo o ekologiji... ...i sad zamisli, dogurala 'onda do 94 konjića...a starija joj sestra "prljava" imala i 110 (ili tu negde). Brzo će i sve ovo u istoriju (istorija 650 nije ni za pomen). Od sve te silne 'lektronike samo da se čovek rasplače kad nešto rikne. Sad će "baterija"....evo Francuska izgore ..i lepo znaš da je motor na struju...a ne na (skupo plaćeni) vazduh.
 4. pronto

  Sta ste danas uradili na svom motociklu??

  Ako imaš vremena i živaca, napravi čepove koji lepo zatvaraju izlaze..ali tako da jedan od njih može da se prikači na neku duvaljku. Naduvaj ga...mislim hladnjak, ne preterano i potopi u neku veću posudu sa vodom. Naravno ne bi smelo da bude mehurića. To je proba samo na "hladno", kad se ugreje možda bude neki problemčić...aluminijum strašno loše podnosi ispravljanje.
 5. pronto

  Moto sport vesti za 2018

  Ako počne da pobedjuje...biće problem...ako ne, onda nikom ništa. Pride, Dukati obezbedjuje fabrički kit za prebacivanje na suvo kvačilo...još od kad ikad. Pa sad ne znam, budući da takva opcija postoji, možda se provuku tako
 6. pronto

  Strujni udar!

  Pa kad se seljak parkirao na vrata...
 7. pronto

  Strujni udar!

  A koliko bi bilo dovoljno? Za ilustraciju, automobilom doduše, predjem obaveznih 50km svakoga dana. Znači otprilike svaka dva dana "crvena" za naftu . Obzirom da je praktično prototip u pitanju, rezultat nije uopšte loš. Čitao sam članak, pominju se prilično visoke brzine kretanja, a tvorci su imali od početka cilj da ne ugrožavaju komfor (kakav god da je bio, nisam imao čast) sapatnika. Ako tu razdaljinu sa pristojnom prosečnom brzinom mogu da dobace u "trojci"...to je skroz o.k.
 8. pronto

  Honda CBR F4i

  Jes...ume da bude i napred...ali shvatio si fabulu radnje
 9. Interesantno je ovo što si napisao. Možda ni sam nisi svestan koliko je tačno...ali uz svo dužno poštovanje prema pomenutom kolegi, to sa njim...baš njim glavom i bradom nema veze. To bi mogao da bude bilo ko, ako se u njega DOVOLJNO ULOŽI! Takav jedan čovek, sa toliko znanja i alata mnoooogo košta, a to ovde nema ko da plati. Takav čovek ne radi, barem ne bi trebalo, za pivo i tapšanje po ramenu...a naša je realnost tu negde. Možda bude i neki ćevap. Ozbiljan serviser, bilo čega, mora da bude opremljen i upoznat sa fabričkim procedurama. Sertifikat i ovlašćenje bi trebalo da znači upravo to i to ima neku svoju cenu...obično previsoku za prosečnog srbina...a upravo je on taj koji treba da finansira, kao klijent, postojanje jedne takve usluge. Tako su postavljene stvari...tamo negde, odakle nam dolazi puno toga danas. Mi smo po mnogo osnova još prilično nespremni za tako nešto .
 10. pronto

  Honda CBR F4i

  ...a ima i jedna druga stvarčica, baš tu bi trebalo da se nalazi, gde si čačkao. To je prekidač za slučaj pada. Telo mu je obično od crne plastike i na njemu obavezno stoji strelica (nekada piše i "up")...i on naravno tako mora i da bude montiran, strelicom na gore, jer u protivnom potpuno prekida struju. Kada stoji kako ne treba ili nije ispravan...nema paljenja.
 11. pronto

  2019 Kawasaki Versys 1000

  Počelo je to pre mnogo više od par godina. Kros motori često imaju takvo rešenje, a boga mi i ozbiljni mountain i downhill bajkovi.
 12. Ljudi....jel' primećujete da se razglaba o 4 točka? To bi trebalo da bude čak i dobra ilustracija...jer je kupovina novog motocikla u zemlji Srbiji toliko retka stvar, da otprilike o tome ni ne vredi raspravljati. Tužna je priča auto dilera...moto još tužnija.
 13. pronto

  Strujni udar!

  Ne poznajem Ural u detalje. Kapiram da je "momcima" iz projektnog biroa stalo da ovaj model u mnogome ipak ne odskače mnogo od osnovne verzije, klasične sa motorom. Interesantno je da je sa ovom elektrikom snaga porasla, što je jedna od glavnih zamerki kada je u pitanju klasični model...mislim taj nedostatak snage. Možda nisam sve pregledao u detalje....mislim da bi dobar test trebalo da obuhvati i jednu off road vožnju, jer je Ural zbog mogućnosti da se poveže pogon na točak prikolice mnogim ljubiteljima baš iz tog razloga interesantan...a baćuške bi da ga elektrifikuju bez da diraju tu opciju. Znači sve da se spakuje i baterija i sapatnik i pogon prikolice i rezervni točak i.... Sve to tako bi trebalo da cepa po šumama i gorama i kroz vodicu lednu...kao i moto sabrat. Ako ga vojska aminuje biće love za projekat do kraja
 14. pronto

  Moto sport vesti za 2018

  Kawasaki "odeljenje" za motocikle je manje od ostalih proizvodjača, a ono je deo ozbiljne grupacije koja nosi isto ime i proizvodi raaaazne mašinerije. Mislim da su jednom prilikom rekli da bi se rado vratili kada bi tehnički pravilnik bio identičan za neki duži vremenski period...bez ovih ekskurzija svake godine, te zapremina, te elektronika...trte, mrte.
 15. pronto

  Vibracije prilikom kocenja

  Aj' da vidimo... Ima situacija kada takim manifestacijama kumuje loš ležaj volana...kormana...guvernala...nazvati po želji.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja