Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  4764
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

2753 Excelent

O članu pronto

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan Novembar 19

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Vrmdža, Sokobanja
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

11734 profile views
 1. pronto

  Yamaha tzr 50

  Nisam imao ni zrno sumnje u pozitivan ishod.
 2. Pristupi ovoj problematici na krajnje ozbiljan i detaljan način....inače rizikuješ da ti motor zakuca. Ili od hidro udara ili od ozbiljno razređenog ulja. Kada si već sve lepo poskidao, kreneš redom. Rezervoar. Ako je krenuo da 'rđa...džaba sve mrdalice i zezalice, pranje i podmazivanje, posle nekog vremena opet ista priča, ako se sve to ne odstrani i plastificira. Zatim, slavina...komplet pregled, higijena i po potrebi remont. Onda, karburatori SVI...ne samo jedan, komplet servis i zamena problematičnih komponenti, ako ih ima za zamenu.. ...i na kraju, nove svećice, ulje i filter. To se tako radi! Ako nemaš ili ne želiš takav tretman, problem te čeka iza ugla...ili nekog drugog, ako ode u druge ruke.
 3. pronto

  Yamaha tzr 50

  'Ajde ne zezaj, nemo'š da ga napraviš. Jes' malo problem kad se izređaju stručnjaci...ali ima danas informacija koliko želiš. Ta sprava, kao i bilo koja druga mora da radi dobro i sa blokadama.
 4. pronto

  Yamaha tzr 50

  Kažu da ima...ali ima i razlike u zavisnosti od tržišta i godine proizvodnje. Nisam čuo za neko rezanje, odvajanje kablova i sl. samo zamena kompletne CDI jedinice Ista je mašina recimo na Apriliji RS 50 i još nekim spravama raznih marki...agregat je Minarelli.
 5. Ne mora da bude sve u njihovoj režiji. Možda neki savet, preporuka, pomoć oko nabavke delova, literature...kontakata u inozemstvu. Znam sigurno da su lično, a i zbog posla povezani sa jednim ozbiljnim Packard klubom iz USA...između ostalog.
 6. Ti bi ovo trebalo da "ispeskiraš" sodom bikarbonom sa nekim manjim "air- brushom", nakon toga obilato pranje vodom...pa u unterzvuk (što kažu neki). Nadam se da nije problem da preporučim ljude....radionicu koja se bavi restauracijom oldajmera, uzgred ima i svoje kade za bakarisanje, niklovanje...i sl. Nisam siguran kako sada rade, mislim zbog trenutnog stanja... Evo sajt... www.oldcars2.com
 7. Nije ovo tema (mislim da je čak i zaključana)...ali znao sam da će biti ovako nešto
 8. pronto

  Yamaha tzr 50

  Pazi živ čovek....?!
 9. Naravno. Upropastićeš akumulator, anlaser i frajlauf insistirajući na jutarnjem paljenju.
 10. Neispravan ti je automatski...električni sauh, a srećom ostao u zatvorenom položaju.
 11. Motul 5000 i 5100 su dva različita ulja.
 12. Nemaš ti šta meni da protivurečiš....ćitap tako kaže. Kada stigne, ta neka koju bi ti...stavi ih jednu pored druge i obrati pažnju na centralnu elektrodu.
 13. Pa eto vidiš koliko poznajem tematiku. Možda nije NTX, može biti da je neka druga oznaka u pitanju...uglavnom, motor je manji i ima 750 ccm...i iz istog razdoblja je. Stelvio je ipak malo modernija naprava.
 14. Po katalogu...NGK ekvivalent za taj tvoj Champion je CPR8E. Kod ovih tvojih fali oznaka P, što je prilično značajno. Svaka firma ima svoj sistem označavanja koji se razlikuje od konkurencije....pa je tako ekvivalnetna toplotna vrednost za Championovih 6...NGK 8, Bosch 5....itd. Da se vratimo na slovo P. To bi trebalo da znači "protrusion" ili bukvalno "prodor" u motor. To u praksi znači da je centralna elektroda malo više ispupčena i nalazi se nakon montaže dublje u komori za sagorevanje. Znači CR8 i CPR8...iako je razlika u jednom slovu i toplotna vrednost ista, razlikuju se u svojoj primeni. Da ne dužim, ako hoćeš da staviš iridijumski NGK ekvivalent za tvoj Champion dodaj samo P u oznaku. Znači CPR8Eix.
 15. Kakva egzotika...nikada nisam video nijedan primerak uživo. Videh onaj malo manji, mislim da je NTX ili tako nešto, u bojama italijanske policije. Otprilike da ih nisu uzeli oni, niko ih ne bi ni vozio.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja