Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  4500
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

2396 Excelent

O članu pronto

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan Novembar 19

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Vrmdža, Sokobanja
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

10187 profile views
 1. pronto

  Motorex ili Motul ulje?

  Motorex je u svakom slučaju dobar izbor... ...ako kojim slučajem Motul bude ponovo kandidat, predlažem 7100 u istoj gradaciji.
 2. pronto

  Moto sport vesti za 2019

  Iako mi nije ama baš ni malo simpatičan, rekao je istinu...koje bi i sam VR trebalo da je svestan, što mislim da jeste.
 3. pronto

  Salto sa motorom

  Zainteresovala me tema...pa malo šnjuvam po netu. Za ovo poslednje, crkavanje osigurača...istog trenutka pali lampicu, a postavljanje novog automatski ne uključuje ABS, već je potrebno otići u servis...jer postoji nekakva elektronska procedura. Pominje se i mogućnost isključenja ABSa i to tako da se uradi "burn-out" za zakočenim prednjim točkom. Ta operacija isključuje ABS dok se motor ne ugasi. Ponovnim paljenjem sve se vraća na staro. Vlasnicima je ovo interesantno kao opcija kod korišćenja van asvalta. Ne znam samo jel' to piše u manualu kao procedura ili je neko iskustveno provalio.
 4. pronto

  Pomoc oko papira

  Baci bre to! Namučićeš se ili dobro platiti, malo se voziti pa dugo plakati. Na kraju...ni para, ni motora.
 5. pronto

  Vespa mokra?

  To je zupčanik kurble, a može da se desi da je oslabila i opruga koja ga pritiska da uzubi gde treba. Za nabavku delova verujem da imenjak Igor može da pomogne.
 6. pronto

  Motorex ili Motul ulje?

  Proizvodjači su sjajni....prodavci malo manje.
 7. pronto

  kako skinuti patinu sa kocionih diskova

  Onda. Da ne bi kontaminirao pločice, skineš klešta i vežeš žicom ili plastičnim vezicama negde dalje od diska. Zonu od interesa isprskaš WDom ili nekim drugim anti rđa sprejem (može i naftiranje, ne preterano bogato)....i opet skočbrajt u akciju i trljanje. Kada završiš sa time, ispiranje nitrom ili sprejem za kočnice. Sve je lakše ako skineš točak i ako imaš kompresor. Prošlo bi i fino peskiranje sodom.
 8. pronto

  kako skinuti patinu sa kocionih diskova

  Da. Ako su kojim slučajem skinuti, pred montažu je dobro istrljati ih onom abrazivnom tkaninom "scotchbrite" i zatim odmastiti. Nitro razredjivačem ili sprejem za kočnice.
 9. pronto

  Moto sport vesti za 2019

  Da, vidiš... ...i to je povratak bio pod ozbiljnim znakom pitanja. Sećam se nekog intervjua sa dr. Costom, gde je pomenuo da je za spas noge primenjena tada revolucionarna tehnika gde su obe noge bile spojene jedna za drugu, hururški, zarad kvalitetnijeg isceljenja. Kolika je fizička muka, ta luda strast za brzinom na dva točka. Do samouništenja. Eto već je pomenuto, kada tako preturiš preko kičme sve i svašta, logićno je i normalno da postavljaš sebi pitanja o nastavku...i kuda to vodi. Strast i želja mogu puno da nadomeste fizički nedostatak, ali i one imaju ipak svoje granice.
 10. pronto

  Price iz radionice - Mali Caca

  Zvanični uvoznici i sama marka tako sebi osiguravaju barem neki minimum zarade, a mreža prodavaca i servisera je pod ogromnim pritiskom. Mnogi to "autorizovan" prevode u bogom dan...i ima slučajeva (za Italiju znam sigurno)...aj' neću da pominjem marku, gde se zainteresovanima traži lova unapred samo da praktično okače "firmu", plus nakon toga sva pomenuta zajebancija. Do 2008 je prolazilo, danas mnooogo manje.
 11. pronto

  Price iz radionice - Mali Caca

  To je sve u redu, dok, kao autorizovanog dilera, ne počnu da te obavezuju, kao neki...da imaš salon, da on izgleda kako oni kažu, da imaš CELU gamu proizvoda izloženu (ne na revers, nego da sve lepo platiš) i sl. Ili se to već dogadja?
 12. pronto

  Moto sport vesti za 2019

  Ovo je za njega repriza. Pretpostavljam vrlo bolna. Ako se ne varam i onomad kada je leteo na sve strane od silnog zapinjanja, bilo je priče da mu je dosta svega. Od tada je prošlo mnogo bajrama, a njegovo telo nije mladje. Aj' klikeraši setite se, jel' neko od šofera napravio nekada legitimnu pauzu, pa se ponovo vratio trkanju? To možda po modernim kanonima ugovaranja nije praksa...ali mi deluje ljudski i moguće. Danas se sportom ljudi bave mnogo duže, pa smatram da ipak nije za punu peMziju.
 13. pronto

  Price iz radionice - Mali Caca

  Znači Motomeccanica je i authorized dealer...ili je to samo po narudžbini?
 14. pronto

  Moto sport vesti za 2019

  Verujem da je odluka finansijske prirode. Ako je neko od sveg trkanja napravio bizMis...to je dotični. Po svemu sudeći mnogo više košta biti vlasnik tima nego (dobro) plaćeni "službenik". Da će do kraja života da bude prisutan u moto sportu, na ovaj ili onaj način, u to uopšte ne sumnjam...a pošto mi deluje da je opasan račundžija, isplati mu se da bude tu dok drugi plaća. Kao i mnogi drugi, svojoj domovini duguje ogromnu lovu za porez (mislim da se nešto dogovarao u tom smislu, italija banana k'o i još neki tu)....mislim, prosto rečeno....pare, pare, pare i još pare.
 15. pronto

  Strujni udar!

  A onda će da nas uzdrma potraga, obično beskrupulozna, za osnovnim sirovinama ...
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja