Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  3934
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

1946 Excelent

O članu pronto

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan Novembar 19

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd redje, Vrmdza cesce.
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

8426 profile views
 1. pronto

  9. Moto GP Sachsenring, Njemačka 2018

  Da se čuje malo i engleski original...u jednoj od verzija. Ajm epi i puš puš nekad baš bude smešno.
 2. pronto

  Honda CB 1300 SC 40

  Top gun je GPZ.
 3. pronto

  9. Moto GP Sachsenring, Njemačka 2018

  Pasini je kreten.
 4. pronto

  YZF 250 potreban deo

  Baš htedoh da napišem nešto slično...dobar majstor za grejanje recimo, sa aparaturom za bakarne cevi, ovo napravi "iz ruke". Možda čak i da se fabrika postidi.
 5. pronto

  Honda CB 1300 SC 40

  Baš htedoh da napišem...kako pobrojaste sve redom za ZRXa nigde... Verujem da se zna da svaka (japanska) moto kuća ima svoju varijaciju na zadatu temu. Ova mi je jedna od dražih.
 6. pronto

  Honda cbf600sa 2005, abs...

  Tmax i Nexus su sportski orijentisani skuteri na kojima je sedenje na duge staze potencijalno problematično. Meni tako deluje, probao...nekako su "nabijeni" ka napred, jednostavno te drže u nekoj rekao bih borbenoj poziciji. Ispada da su bez malo svi drugi bolji za kruz i tur.
 7. pronto

  9. Moto GP Sachsenring, Njemačka 2018

  Gume su (opet) velika enigma, a prilično visoka temperatura staze će svemu dati dodatnu čar. Sad, neću reći da je lako napraviti najbolje vreme kada se svakih 4, 5 krugova stavlja nova guma, ali je svima ozbiljna nepoznanica trajnost i performanse u poslednjim krugovima. Uz rad na mešavini materijala za ovu specifičnu stazu, Michelin se pozabavio i unutrašnjom strukturom (o ovome se retko priča), koja je dodatno ojačana ne bi li se smanjila ekstremna potrošnja rubova u konstantnom (više levom nego desnom) nagibu. Biće interesantno ako padne kiša....što nije retkost za Saksoniju u julu.
 8. pronto

  9. Moto GP Sachsenring, Njemačka 2018

  Ja nadjoh neki tekst gde se pominje promena elelektronike za sledeći godinu. Tačnije, ako sam dobro razumeo, sadašnji tip ima odredjen broj priključaka za senzore...i jedan slobodan. To je za sve isto, medjutim, malo napredniji elektroničari su na taj priključak vezali umesto senzora dodatne elektronske začine. Pošto će "mozak" od sledeće sezone (kao) zaista biti isti isti za sve, pretpostavljam da ih ovaj sadašnji već ne zanima...mislim već je bivši iako u upotrebi, jer ispada da je njegov dodatni razvoj uzaludan. Tupe ga brate sa time, zato mnogi ni neće da se takmiče (čitaj Kawasaki). Kakva lova, kakvi bakrači...love ima koliko hoćeš. Odavno mnogi traže garanciju da se tehnički pravilnik ne menja u dužem vremenskom periodu. Menjanje pravila obesmišljava gomilu truda, a opravdanje kako se to radi zbog kao neke štednje....mislim, ne mislim.
 9. pronto

  Honda cbf600sa 2005, abs...

  Sutra uveče je Vrmdža fest. Prikazuju se prirodnjačko ekološko turistički i dokumentarni filmovi. Biće piva i roštilja, proizvoda domaće radinosti...i sl. Specijalni gost gospodin Dejan Djurović uz čiju su naraciju Opstanka i drugih radio i TV emisija uživale generacije. Dobrodošli!
 10. pronto

  Honda cbf600sa 2005, abs...

  Aj' dodjite na kafu.
 11. pronto

  Honda cbf600sa 2005, abs...

  Hahaha.... Izvini, nema ništa maliciozno u ovome smehu. Da si ti nama živ i zdrav...i da eksperimentišeš dalje.
 12. pronto

  Moto sport vesti za 2018

  Recimo da se dalo pretpostaviti. Obzirom da je u ovom "poslu" praktično proveo čitav svoj dosadašnji život, za očekivati je, što je uostalom čika Karamela i rekao, da će biti i dalje angažovan u svetu moto trka. Možda i na Dorninom platnom spisku. Svakako, ličnost i delo ovog malog velikog čoveka će ostati u kolektivnom pamćenju ljubitelja moto trka. Nekako sam se nadao i priželjkivao da se konačno okiti lovorikama u GP...ali nije se dalo. Njegovo telo, maksimalno testirano na krajnje granice, nekada saveznik, a nekada i ozbiljan hendikep, uputilo je svoj vapaj.....dosta! Slabo šta može da mu se zameri, zato da ne dužim...fala ti šofere, da u zdravlju doteraš do kraja ove i svih novih(manje ili više moto) izazova i epizoda u životu.
 13. pronto

  Moto sport vesti za 2018

  Znači počele već vesti za 2019. Nadjoh nešto vezano za tehniku, elektroniku...što bi u teoriji moglo da pomogne "manjima".
 14. pronto

  Dzordz Kluni imao udes

  Kako se lik sa kamiončetom stručno sklonio. Nisam siguran, mislim da na tom mestu nikako nije smeo da bude. Dobro eto postoji snimak. Čest scenario u saobraćaju, samo što će zbog dotičnog učesnika da dobije na publicitetu...a dogadja se i poznatima i običnim smrtnicima svakodnevno. Klunijevo osiguranje može svim učesnicima ozbiljno da se usere u život...sem ako to ne želi.
 15. pronto

  Yamaha r125 kit malossi na 180cc

  Kažu, "strpljen-spasen"... Dal' može, može....dal' mora, ne mora. Da ti ja sad ne solim mnogo pamet ideš u susret raznim problematikama...i tehničkim i zakonskim.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja