Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  4024
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

2002 Excelent

O članu pronto

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan Novembar 19

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Beograd redje, Vrmdza cesce.
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

8641 profile views
 1. pronto

  Price iz radionice - Mali Caca

  Na nekim pistama u Italiji je puno toga obaveznog čak i za rekreativce, pa me zaista neće začuditi da se dobar deo toga i ovde primeni. Ako je motiv pomodne prirode to bi bilo katastrofalno, jer ipak, to moram da kažem, ima toga što je i korisno. Obavezna su korita, donji deo oklopa motora da je zatvoren i da u sebe može da primi motorne tečnosti za slučaj curenja...zatim nema stakla, farovi, retrovizori, migavci (farovu mogu da se prelepe)..u rashladnom sistemu isključivo voda...a neke piste čak imaju i limit buke koju proizvodi auspuh...itd. Osiguravanje žicom zaista nije neka posebno teška rabota. Pedantni su naravno u prednosti. Dobra klešta, Cekas žica i udri...što češće motaš to si bolji
 2. pronto

  Price iz radionice - Mali Caca

  Ja sam na srednjoškolskoj praksi bio u VZ Moma Stanojlović u Batajnici...i nama koji smo bili malo više zainteresovani za "posao" jedan od glavnih zadataka je bio raz i osiguravanje šrafova. Davno je to bilo, nisam se dugo sa time zanimao...ali mislim da bi posle par pokušaja opet naštelovao ruku i oko za dužinu.
 3. pronto

  Price iz radionice - Mali Caca

  Nisi valjda ručno pleo!? Od sveg alata koji si do sada slikao...iskreno se nadam da imaš klešta za osiguravanje.
 4. pronto

  Price iz radionice - Mali Caca

  Osiguranje šrafova je propisano pravilnikom takmičenja...ili je ovo samo želja vlasnika?
 5. pronto

  Koje ulje za 2T motore

  Husqvarna ulje je extra kvaliteta...ali da bude kupljeno kod ovlašćenog distributera. Stihl (crveno) ja takodje odlično, medjutim, pojavile su se kopije zbog kojih je stradalo puno motornih testera. Može i ono da se koristi (te kopije) ali ne u odnosu koje preporučuje original. Nis-ovo ulje za dvotaktne motore je isto prilično kvalitetno.
 6. pronto

  koji motor kupiti za prvi motor u 30toj godini

  Živ bio majci svojoj 100, 200 godina.
 7. pronto

  Aprilia rs 50 produvao motor

  Drugo. Za slučaj da je motor kitovan, ppminješ neke kitove ne shvatam jel' u pitanju standard ili veći prečnik...moraš da se pozabaviš i protokom vazduha kroz motor....što je nešto drugo od onoga što do sada pominjasmo. To je da kažemo "normalan" vazduh, samo što može da prouzrokuje isti efekat (štetu) kao i prethodno pominjan, ako ga ima previše. Da bi "kitovan" motor radio srećno i dugovečno, mora da ima adekvatno "džetovan", ili po srpski sa odgovarajućim diznama, karburator...uparen sa izduvom i filterom za vazduh.
 8. pronto

  Aprilia rs 50 produvao motor

  E... To nasumično kupovanje delova će te samo odvesti u trošak, stanje besa i nemoći. Najtoplije ti preporučujem da mašinu skineš i radiš sa puno prostora i bez vremenskog pritiska. Skineš glavu, cilindar, varijator, paljenje....začepiš gumenu prirubnicu ili na neki drugi način dobro zatvori usis. Postaviš blok uspravno i u njega naliješ benzina da pokrije tegove radilice. NE SME da počne da odlazi! Ako se kojim slučajem to desi, videćeš gde je problem.
 9. pronto

  Moto sport vesti za 2018

  Ja se sećam da je Edwards vozio sa polomljenom ključnom kosti. Nešto su ga zakrpili i ufalčovali i teeeraj. Možda je i drugih slučajeva bilo...ja eto taj pamtim i njegovu facu nakon trke...sa lakom notom "sa'ću bacim peglu" zelenog. Mislim čak da je završio u prvih 10.
 10. pronto

  koji motor kupiti za prvi motor u 30toj godini

  Evo ga i ovaj 'oće motor. Bolje se ženi i pravi decu
 11. pronto

  Aprilia rs 50 produvao motor

  Skiknuo neki dihtung, loš semering, iscepana gumena prirubnica (flanšna), neko od creva ima pukotinu. Možda nije dobra ni pumpa za vodu. Desi se da zbog izuzetnog kvaliteta osovina rotira a propeler stoji. Malo detaljniji pregled nije na odmet.
 12. pronto

  Aprilia rs 50 produvao motor

  Ili ne radi mešač ili imaš masivan prodor vazduha u kućište motora.
 13. pronto

  Moto Sport Galerija

  Primetio sam. Nije skroz...ali je digao sa nogostupa. Ja zaista ne znam kakav efekat to proizvodi u vožnji. Po mom mišljenju to može samo da utiče na protivnika...da ga osujeti u nameri da pretekne "nogičara". Neka i grešim, ali dok ne vidim drugu namenu verujem u to.
 14. pronto

  Honda CB 1300 SC 40

  Sunce ti....aj' ćao zdravo. Ako vratite temu par postova nazad, videćete da pored toga što nije najjači, veliki Suzuki svoju snagu i (najveći od velikih golaća) obrtni moment, isporučuje pre svih. ps. Vozač Gsxra bi mogao da bude veštiji sa menjačem, ali sumnjam da bi bio ispred...možda samo malo bliži.
 15. pronto

  Honda pcx 125

  Kupi ga.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja