Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  4648
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

2541 Excelent

O članu pronto

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan Novembar 19

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Vrmdža, Sokobanja
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

11033 profile views
 1. Onda se organizuj da probaš sve što te interesuje...LIČNO. Naročito ako kupuješ novo, to i zahtevaj od prodavca. Ako ćeš zaista sa spravom da se družiš dugo, trebalo bi da ti ako ne skroz onda u mnogome odgovara...a to nećeš saznati iz priče, već samo ako probaš. Svaki mora da se održava, a Kymco nije u tom smislu ništa zahtevniji od drugih.
 2. Nemam direktna iskustva (sem nešto malo s 300i)... Mislim, nemoj pogrešno da me razumeš....15-20 godina, zvuči prilično ambiciozno, pomalo romantično-idilično. Ako si već u prilici da sebi ispuniš želje bez mnogo računanja, budi otvoren i za razne promene. Uostalom doći će ti želja sama po sebi. Za početak tih 300tinjak ccm će biti izvrsni i dovoljni za sve akcije. Otprilike je to najbolja mera za mešovitu upotrebu.
 3. Jedina stvar koja ne ide u prilog kupovini Kymca je čisto ekonomske prirode...a tome kumuje pomalo i shvatanje nekih stvari "u nas". Samo zato što nema neku od poznatijih značaka, na njega se gleda sa dozom podozrenja...a kvalitet je tu. Njegova je upotrebna vrednost ogromna i u tom smislu uopšte ne zaostaje za poznatijom sabraćom. U bilo kojoj varijanti sa novim ćeš se sigurno dugo i uspešno družiti...a ako imaš u ponudi i mlad održavan primerak i njega treba ozbiljno uzeti u obzir.
 4. MV bi trebalo da je neuporedivo ekskluzivniji...pa možda i od oba sunarodnička brenda, međutim...to ne mogu da potvrdim jer nisam direktno u toj priči...deluje mi da su pomenuti Aprilija i Dukati u praktičnom smislu upotrebljiviji pa samim tim i efektivno interesantniji....što apsolutno, čak naprotiv (dapače) nikako ne umanjuje ekskluzivnost u posedovanju jedne MV sprave. Neke druge "radionice" nećemo pominjati....ali ipak moram, rekao bih da je bar što se Italije tiče, Bimota apsolutni pobednik u smislu ekskluzive.
 5. Ako to zaista stoji u ugovoru....posle svega rečenog i viđenog sumnja je krajnje legitimna....onda može onako u teoriji da se iskombinuje i bliska budućnost drugih. Naročito vezanih za Ducati. Kako je dolazak novopečenih šampiona moto2 i izuzetnih talenata, u fabričke timove, ozbiljno režiran i jednako redak...daa se pretpostaviti da se i Petruxu i Doviju sprema pedala, jednom eventualno na neki drugi "sitz" a drugome prilično verovatno peMzija.
 6. Nema tu puno misterije. Originalni deo je tajvanski...tako da vidi samo da platiš manje. RMS, Naraku...i gomila drugih. Da ne reklamirm posebno, ima ih i na domaćim sajtovima za naručivanje. Samo nemoj da biraš Postexpress ..naručiš...i dolazi sutradan.
 7. Videh pre neki dan u Bgu vojnog RTa BEZ TABLICE. Bananarama.
 8. Taj "skuter" je imala i naša policija.
 9. Kakva je bre ovo Kanada....nigde snega, ljudi voze motore....
 10. Dobra...odokativno oko 700 grla
 11. E vidiš u tome i jeste štos... što bi i Ada koštala da je sertifikovana, kao i rad mnogih drugih....ali to je sad priča ukrug. Love nema...i nikako da je odglumimo kako treba.
 12. Mogu ovo da razumem i podržim...ali velika većina vlasnika nema ili prosto ne želi da plati sertifikovanu dodatnu opremu. Prilaganje sertifikata proizvođača na tehničkom, bilo bi dovoljno kao dokaz. To bi onda značilo da treba uvesti recimo nemački model, gde bi sva oprema bila popisana u saobraćajnu, pa bi ista mogla i da bude naplaćena u slučaju sudara ili čega već. Varenje šipki ko kako hoće, led rasveta svuda, raspali kineski ksenoni, auspusi u garažnoj režiji....ne može.
 13. Već je nekoliko puta pomenuto...ja da dotvrdim. Znači, da se imaocima B kategorije dozvoli upravljanje motociklima radne zapremine do 125ccm i snage do 11kw (evropskije od ovog ne može)...ALI da se isto tako obavezna obuka i praktično učestvovanje u saobraćaju OBAVEZNO uključi u nastavu u autoškolama. Samo kada svako na svojoj koži oseti ranjivost motociklista (možda) može da povede i više računa o istima u saobraćaju.
 14. Interesantno. Ima i u komentarima mišljenje koje delim....a to je da se Honda zarad "sigurnosti" u pobedu isključivo oslanja na sud i veštinu MM. Pominje se i Stoner, kao neko ko je u jednom trenutku, naročito u Ducatiju, bio u takvoj ulozi...pa bi se reklo, mislim to meni pada na pamet, da je izbor timskog kolege krajnje nebitan, tj. najbolji će biti onaj koji najmanje smeta. A Cal bi smetao mnogo. Bata Markez će po svemu sudeći da vozi šta mu se daa i da ćuti i ne zanoveta mnogo. Pošto je situacija takva, ja bih 'ladno probao da bar na jednoj spravi ne menjam ništa...eksperimenta radi. Kako ono beše...sve mora da se promeni da bi na kraju ostalo isto.
 15. Još će i najbolje biti da te je pređašnji vlasnik slagao za zamenu karika. Nemoj odokativno, već odnesi kod nekog opremljenog majstora da izmeri cilindar (subitorom) i klip (mikrometrom)...da se utvrdi potrošenost i eventualna ovalnost. Apsolutno nema smisla stavljati nove karike u takav motor....samo što to mnogi rade, naročito pred prodaju. Dok se ponovo ne potroše karike, a to se jako brzo desi, motor ide, malo duvka....pa se doliva ulje, šteluju karburatori, menjaju svećice, a on rahmetli.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja