Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  4943
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

3078 Excelent

1 Pratilac

O članu pronto

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan Novembar 19

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Vrmdža, Sokobanja
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

13016 profile views
 1. Sporo ti to teraš, pa te dim stigne.
 2. Ovo ide u prilog priči...sad već od pre više godina...da će Honda kroz celu svoju gamu sve češće da provlači DCT, pa recimo, dok ne "iskoreni" manualce.
 3. Lepota je u oku posmatrača... Teška k'o Varadero, održavanje skuter+motocikl...
 4. Pa sad...ne bi trebalo baš da se tako ostavi sve i tera dalje. To je recimo znak upozorenja, a svako dalje insistiranje može, bez obzira što sve funkcioniše, da napravi ozbiljan problem. Neće to vremenom biti bolje, a kako vreme prolazi oštećenje će da bude veće, teže sanira i da bude rizičnije na lom. Dovoljan je mali metalni opiljak da prouzrokuje katastrofu. Da bi se do kvačila došlo, nije potrebno rasturati ništa posebno, ispod jednog dekla je praktično sve. Sad je vreme da se reaguje.
 5. Kod GSRa, kada se radi servis, za razliku od mnogih drugih sprava...skida se poklopac brave sa mobilajzerom...mislim i da se raskačinje i senzor temperature vazduha....a ove greške su vezane baš za pomenute elemente koji se obavezno skidaju kada se skida i rezervoar. Dobro pregledaj konektore koji se razdvajaju prilikom te operacije. Može biti da u nekom trenutku nisu vraćeni kako treba. Ova greška na senzoru je nešto sa čime motor mora da upali, ali se primeti u radu. Sistem ne prolazi prvu, osnovnu proveru i deluje da je problem više vezan za kolo prekidanja paljenja. Naprskaj slobodno, malo WDa recimo u bravu (na ključ, pa ga gurneš unutra) i okolo run-off prekidača.
 6. Odlična ideja. Pošto bi bile dugačke kao i stepenice, mogle bi da se na krajevima povežu sa dve letvice...i budu sigurnije i brze se skidaju, stavljaju. Svakako bih za početak gledao da površina bude što šira....ima i jednostavnijih i gotovih rešenja, ali ako fali iskustva ići obavezno sa širinom koliko i stepenice.
 7. Admini...gasite ovo sranje!
 8. Primećuje se da si se malo opustio...guma je očigledno više potrošena po sredini od ranije i da ti bolje idu desne krivine. (kojih u principu tu ima i više)
 9. Pri paljenju prati kako svitka lampica za ključ. Kad motor miruje, ona naravno trepće. Kada okreneš ključ u bravi (kill na on) ona će par puta brzo da svitne...za kratko da se upali i ugasi. Brzo svitkanje može da bude 2, 3 ili 4 puta...to je sve ok. Ako posle svega ostane upaljena...definitvno nešto oko brave, ključa ili koda nije u redu.
 10. Nisi valjda prao motor bez rezervoara?
 11. Eto polazne tačke...neće baš samo od sebe. Mlazom puške si "čačnuo" neko bolno mesto. Pregledaj još jednom strpljivo redom sve prekidače, naročito kill, ćopavu i kablažu neutrala i kilometar sata. Ostavi ga danas na suncu...bez šale.
 12. Ako u diler modu ne očitava nikakvu grešku, biće da ima negde prekid u signalu. Ako ste nešto čačkali pre te poslednje vožnje, prvo to pregledati....konektore i prosti kontinuitet između terminala.
 13. Interesantno, pogledaću sutra u knjigu...već sam na razervi. Ali već je pomenuto dosta toga, prekidač na kvačilu, ćopava, run-off...a treba dodati i tip over senzor, onaj koji prekida struju kada motor padne...i ako se ne varam, to bih da pogledam, komjuter traži vezu sa kilometar satom (takav je protokol), ako nje nema ne pokreće ništa. Ako sam dobro razumeo nema FI na displeju. Izmeri voltažu baterije (akumulatora)...i ako imaš probaj rezervni ključ.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja