Jump to content

Moto Zajednica

pronto

Članovi
 • Broj tema i poruka

  4851
 • Pridružio se

 • Posetio poslednji put

Reputacija u zajednici

2885 Excelent

1 Pratilac

O članu pronto

 • Rank
  Drug član
 • Rođendan Novembar 19

Profile Information

 • Pol
  Muškarac
 • Lokacija
  Vrmdža, Sokobanja
 • Motocikl
  konzerviran

Contact Methods

 • Yahoo
  minimotordoktor@yahoo.com

Poslednji posetioci profila

12475 profile views
 1. pronto

  Strujni udar!

  Tvojoj prijateljici očigledno treba objasniti da terensko vozilo sa benzinskim motorom od 2500 ccm i 200 konjića ne troši struju...već benzin....i to dosta benzina. Verovatno joj je prodata priča da može da se švrćka okolo sa džipom za džabe...to baš i ne biva.
 2. Mislim...ne tvrdim....da bi mogao da se pojavi problem sa korišćenjem e10 goriva, prvenstveno zbog toga što u tvom slučaju skuter dugo miruje. Alkohol je prilično higroskopna supstanca, pa je verovatno da će gorivo sa više alkohola u sebi, privući i više vlage. Kinezi su često solidne kopije super mašina, ali ih jednako često "krasi" izuzetno loš izbor materijala. Rdjanje rezervoara je često i rasprostranjeno, nije bitno koja marka i koji uređaj (vozilo)...možda ne bi bilo loše da mu trpneš neki stabilizator u rezervoar, s' vremena na vreme. Naročito pred neku dužu pauzu.
 3. Ako ste zaludni...čisto zahebancije radi...da se igrate "pronađi razliku" , kucajte u pretragu scrambler 125. Izaći će bar 5 "marki" identičnog motocikla..
 4. Vidi....sve te "kompanije" samo lepe svoje nalepnice na nešto što nastaje u Kini, Tajvanu..i okolini. Obzirom na to da živimo gde živimo, najveća prednost ili mana, kako hoćeš, će biti činjenica koliko je onaj što ti ga je prodao: blizu, voljan, poznaje materiju, opremljen i stručan, snabdeven materijalom da ti pomogne kada ti zatreba. U garanciji u van nje.
 5. Vidim da gore u zaglavlju piše Siemens VDO....znaš li možda može li da "čita" podatke sa Beta motocikala...ili još čega gde je Siemens sistem?
 6. Ma ti si bre.....zlikovac. Menjaš ljudima ispravne stvari. 14000...pa to...novo, šta ima tu da se radi. To se bre menja kad pukne.
 7. pronto

  YAMAHA FZX250 ZEAL

  Ovo je jedna od onih "gray import" mašina...pa je preporuka da se pre kupovine proveri dal' je moguće to regularno registrovati. Ako i nosi nekakve naše tablice...ne bi bio prvi put da posle nekog vremena "neko" napravi problem....jer mu se može. U VINu bi trebalo da piše sve...a meni nekako deluje verovatno da je za japansko tržište. Mnogi modeli imaju svoje "male" verzije isključivo za Japan...npr. Hornet 250. Tako da, bez obzira na lepotu i sl....vremena su takva da mora da ozbiljno povede računa o administraciji.
 8. Gledam....drugačije ne mogu, šta od elektronike nudi jedan KTM. Pa to je strašno! Ispada da je dovoljno sesti na motor, pritiskati redom sve komande, nije bitno kako....a motor će sve resto. Razumem ja i napredak tehnologije i sve to...ali mi deluje malo preterano ipak. Na tržištima gde je prisutnost ovih modernih sprava velika, može opušteno da se bude samo "žicar". Naravno da je mehanika važna i osnov svega...ali opet, te elektronike toliko ima već, da raste i količina intervencija vezana za istu. Nikola, ko radi elektroniku za KTM? Znam da imaju neki svoj "studio", jesu li sve te novotarije baš, baš u njihovoj izvedbi? Ako sa Texom ne možeš sve da pratiš, znači da pomalo i gledaju da je zaobiđu....ili se ovi nisu još ažurirali.
 9. Neću da ti rušim kulu od peska.... ..ali počeće opet WD nije dovoljno jak da potraje dugo. Naročito sad po ovoj vodurini. Trebalo bi da nađeš malo vremena da sve to ponovo poskidaš, očistiš i podmažeš ljudski...s' "mašćom".
 10. pronto

  jamaha

  Ja mislim da tu nešto nije u redu.
 11. pronto

  Suzuki SV 650/s

  Ne. Guglati...Suzuki part nr. 64111-08F11-019
 12. pronto

  Suzuki SV 650/s

  Može od Bandita pravljenog posle 2000.
 13. Šta reći... Čestitam ti situaciju...
 14. Kada se prvi put pojavio, ovaj model Benellija je bio prilično interesantan. Obzirom da je ovaj iz 2010, pretpostavljam da je proizvod sa dalekog istoka. U originalnom, italijanskom izdanju imao je par interesantnih karakteristika. Imao je "ozbiljan" ram od isprepletanih cevi...kao Ducati, recimo...i prednju viljušku marke Ceriani....koja je možda poznatija nekim starijim bajkerima kod nas. Motor je bio klasika Minarelli, isti kao i na Malgutiju. Komplet italijanski proizvod. Taj iz 2010....hm.. Motor je, pretpostavljam, vazduhom hlađen...poznati GY, ostale komponente, jednako pretpostavljam proizvod sa dalekog istoka. Što i ne mora da bude problem, kvarovi će se možda lakše rešavati...jer materijala za originalni model više nema. Čuvaj plastike, ostalo se da rešiti.
×

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja