Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 14, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg Probali smo bukvalno dva test skutera, ispred salona.Ni na jednom se nečuje zveket. Javljam šta su uradili. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4993 Napisano Maj 14, 2023 Drug član, 3754 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Oke, oke, al samo da ponovim, meni se čulo kad malo odcvrči na suncu, ne uvek. Tako da zavisi od spoljašnjih uslova. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 14, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan pre 12 minuta, boza_kg je napisao: Šta znam... Što se tiče pozdravljanja, i nam mom sokoćalu, pozdravljaju me bajkeri tu i tamo. Više na otvorenom putu nego u gradu, što je nekako i logično. Možda si sad jednostavno češće van grada, nego na Bevu To je sigurno doprinelo utisku,više sam na putu van grada sada. Put do vikendaje, koji sam potezao sa Bevom ,to mi je bio reper... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 15, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Urađen servis na 1000 km. Rešili su zveckanje pri kretanju,nisu mi rekli šta su uradili (i ako sam pitao,ali nisam smarao sa insistiranjem..),vidim da su čačkali oko tft-a(po zaprljanosti od prstiju).Prešao sam danas oko 100 km i na kraju dana opet osluškivao i nečuje se ič(bravo bmw,uštedeli ste nam svima živce..) . Takođe sam ga prvi put vozio u višim obrtajima i preko 100km/h. Duvao je neki vetar,ali bez obzira,ubija vetar frontalno u kacigu sa ovim fabričkim vizirom(ja sam 191cm). Najbrže sam išao 140 km/h i ima još snage .Nisam hteo brže zbog frontalnog vetra,bilo mi je"neprijatno".Na kraju,znam da može 155km/h vozio ga je kolega Giga skoro (a on je i teži od mene fino)a i gledao sam isto i na "tjubu". Znači mora veći vizir za dugačka putovanja.Čak i da je vetar bio slabiji,opet bi bilo neprijatno na moju konstituciju voziti brže od 120km/h.. Utisak je da baš brzo stigne do 140 km/h.Tako da su testovi i iskustva tačno opisani,na kraju to su i naveli kao prednost u odnosu na voge sr 4max (poteže u visokim obrtajima,međuubrzanja). 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8239 Napisano Maj 16, 2023 (promenjeno) Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Pre 11 sati, Džim Džarmuš je napisao: Duvao je neki vetar,ali bez obzira,ubija vetar frontalno u kacigu sa ovim fabričkim vizirom(ja sam 191cm). Гига (тај сам) је 194 висок, 150+ тежак и богме поширок у горњем делу (у преводу двокрилни орман од тешке ораховине на мотору) а сад замисли како је мени фронтално на 140 а навукао и 155 км/х, гледам нешто на алију да узмем неки наставак за визир пошто видим да то доста људи ради на својим моторима/скутерима не би ли бар малко смањио тај фронтални удар у шлем ... мада, мишљења сам да нема потребе безглаво јурити, евентуално дати тај гас ако се не може избећи аутопут или на аутопут само да се брже дође до деонице на којој треба уживати у вожњи на 70-90 км/х колико сам и недавно возио прелепом шумадијом од раље ка руднику. ... Ах да, драго м ије да су ти решили проблем звецкања на првом сервису, мени за месец дана предстоји редован годишњи сервис. Promenio Maj 16, 2023 član ПИпезос 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4993 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 3754 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Probajte deflektor, može da pomogne, ali ima već dobar vizir i kod nas da se nabavi za C400 GT. Meni je povišeni vizir obavezna oprema,ne mogu bez njega. Ovaj mi Givi mi baš dobro izgleda, viši je od originala, štiti vrat i glavu, a nije preširok pa da usporava i remeti vožnju: GIVI 5132DT vizir BMW C400GT 2019-20 | Motoland WWW.MOTOLAND.RS Tipski vizir, transparentan, dimenzija 76,5 x 58cm, montirati umesto fabričkog. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
ПИпезос 8239 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 557 postova Lokacija: Novi Sad Motocikl: HONDA Africa Twin CRF1000 DCT (2016), BMW C 400 GT (2020) Prijavi odgovor kao problematičan Извукох слику овог гиви визира са мерама па кад се довучем до гараже данас-сутра па да измерим колико је оригинал у односу на овај гиви Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4993 Napisano Maj 16, 2023 (promenjeno) Drug član, 3754 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Imaš dimenzije na Givi sajtu. Viši je 19,5 cm od originala, tako piše: https://www.givi.it/my-motorcycle/product/bmw/c-400-gt-19--22/optionals/5132dt Taman da prebaci sav vetar preko kacige. Ja iza mog Givi-ja mogu 'ladno da zapalim cigaru u vožnji. Skoro kao u kolima Promenio Maj 16, 2023 član boza_kg 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan To je to Božo, taj sam gledao, čekam lovu da ga kupim ,on je najveći koji sam našao ( ili taj , ili veći kod Ivana da pravim). Na njega eventualno deflektor(koji nisam još našao) Kappa ima identičan vizir 5132DTK ali ja sam umislio da je Givi kvalitetniji ( iako nemam iskustva sa oba podjednako). https://allthegear.co.za/products/kappa-5132dtk-screen-for-bmw-c400gt-19-21 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
QmBGD 4108 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 921 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Honda X-ADV Prijavi odgovor kao problematičan Ista fabrika, isto sve... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan btw , Probao sam juče c650 gt , težak je u P.M. nije za grad, za svaki dan. Mogu da zamislim kako je još kad sedne suvozač + nabavka Za otvoreno .. to je druga priča ,možeš obići ceo svet na onome. To će mi nekad biti drugi motor za 1000+ km ture sa gospođom Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drmilan_ 5579 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 2507 postova Lokacija: Subotica Motocikl: AfricaRD07 KAD TAD OPET Prijavi odgovor kao problematičan 45 minutes ago, Džim Džarmuš said: To je to Božo, taj sam gledao, čekam lovu da ga kupim ,on je najveći koji sam našao ( ili taj , ili veći kod Ivana da pravim). Na njega eventualno deflektor(koji nisam još našao) Kappa ima identičan vizir 5132DTK ali ja sam umislio da je Givi kvalitetniji ( iako nemam iskustva sa oba podjednako). https://allthegear.co.za/products/kappa-5132dtk-screen-for-bmw-c400gt-19-21 cek, kappa je 2650rsd a givi 14000rsd?? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je Južno Afrički Rand što gledaš, sajt je samo zbog slike i dimenzija . Ima sigurno negde i u rsd prava cena ali ovaj mi prvo izašao kad sam tražio dimenzije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4993 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 3754 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Pre 2 sati, Džim Džarmuš je napisao: Na njega eventualno deflektor(koji nisam još našao) Rekao bih da deflektor neće ni trebati. Visok je vizir dosta. A imao sam na prošlom skuteru i Givi i Kappa vetrobran (jedan se polomio kad me čuknula klinka autom od pozadi...) Isti su bili, model, materijal, debljina, kvalitet.., samo se razlikovao natpis i crna tekstura šare ispod. Vidim da kod Ivana sve češće naručuju tonirane, crnomanjaste vizire. Meni to nekako nije u redu. Ako su visoki i gledaš kroz njih, što bi sebi smanjivao vidno polje po mraku i oblačnom danu? Zbog (upitne) estetike? Mislim, imam sunčane naočare na kacigi, spustim ih kad je sunce, a ove godine nikako da se svane više, pa sam ih koristio retko. Ali vidim i da je @alexanto, kao iskusan skuteraš, naručio tonirani vizir, pa je moguće da ja tu nešto mašim u proceni. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Pa i meni je inuitivno da bude providan,videćemo kad ga postavim kakav je efekat za frontalni "propuh". Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4993 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 3754 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Kao i sve, ima svoje prednosti i mane. Ali prednosti su mnogo veće, po meni. Druga je pesma sa vizirom. Topla preporuka da nabaviš odmah i ovaj koristan sprej, protiv kiše. IPONE sprej za zaštitu vizira kacige Spray VISOR RAIN-OFF 100ml MOTOBIKESHOP.RS Ako imaš ceradu, budi oprezan da ne grebeš pleksiglas pri postavljanju, jer mogu da se naprave risevi, koji onda smetaju po mraku, pošto reflektuju i prelamaju svetla. Najbolje su cerade sa mekanim, čupkastim materijalom sa unutrašnje strane. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 16, 2023 (promenjeno) Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan U garaži je , tako da nemam ceradu . Što se tiče spreja , mislim da si ti to negde pisao a ja video već .To je dobra i praktična stvar jel brisače nemamo A nije ni skup. Promenio Maj 16, 2023 član Džim Džarmuš 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
alexanto 4929 Napisano Maj 16, 2023 BJB Maxi Scooter Club, 6022 postova Lokacija: Žabalj-NS Motocikl: Aprilia Atlantic 500 / CF Moto 450 MT Prijavi odgovor kao problematičan Ja preko crnog tj sad toniranog vizira gledam, tj ne gledam kroz njega. Tu skolu sam prosao pre 12-13 godina dok sam imao takodje od Ivana providni vizir kroz koji sam gledao. Sto se mene tice - nikad vise gledanje kroz vizir. Svaka cast sprejevima i ostalim cudima ali ja kroz vizir vise ne gledam, samo preko. To govorim sa predjenih preko 120 K km na maxiskuterima. Postujem da ima i drugacijih iskustava naravno. Ja govorim o mom... 4 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan Pomenuti problem nastaje kada je kisa i pada mrak...tacnije kad u toj situaciji stizu farovi iz suprotnog smera...tada se apsolutno vozi napamet... Po danu ja nemam problem...vidim dovoljno da mogu normalno da vozim.. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Loshmi82 352 Napisano Maj 16, 2023 (promenjeno) Drug član, 1081 postova Lokacija: Beograd, Vracar... Novi Sad Motocikl: Bev 250ie. Prijavi odgovor kao problematičan @boza_kg kako se pokazao? Da li ima efekta i pri niskim, gradskim brzinama? Koristis ga na viziru kacige ili na viziru koj je na motoru? Cuo sam da posle nekog vremena ta sredstva uniste plastiku vizira... Zapravo to sam cuo za sredstva koja se koriste za sofersajbne automobila...ali cenim da je to isti djavo.. Ja sam hteo da lepim one folije sa alija...sto se lepe na retrovizore...ali nikad nisam probao.. Promenio Maj 16, 2023 član Loshmi82 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4993 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 3754 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima uvek efekta. Sitnu kišicu pretvara u mikro kapljice, koje se otresaju od neravnina puta, kao zrele kruškice. Veću kišu sliva i ne razmazuje vodu po viziru, pa vidiš koliko - toliko, svakako dosta bolje nego bez spreja. Ne bih rekao da je sredstvo nešto agresivno, ja bar nisam primetio. Naprotiv, mora često da se prska da ima efekta. Mažu ljudi ovaj sprej i po nežnim i skupocenim kacigama, pa ništa ne fali. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan Ako je to ovaj čini se dosta širi i viši od standardnog oem. Baš mi se sviđa kako mu stoji pogotovo iz profila. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4993 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 3754 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Givi na sajtu nudi samo jedan model za C400 GT, tako da mora da je to taj. Baš je dobar! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Džim Džarmuš 2673 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 1173 postova Lokacija: 🌍🌎🌏🇷🇸 Motocikl: BMW C400GT🏍 🛵Beverly300hp,Honda x-adv 750,BMW F900 GS⬜🟦🟥 Prijavi odgovor kao problematičan ne mogu puig da nađem a u salonu rekoše da ima puigov Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
boza_kg 4993 Napisano Maj 16, 2023 Drug član, 3754 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: Kymco Agility+ 300 Prijavi odgovor kao problematičan Ima za X model, ne za GT. Ali je ružan, i toniran, odnosno ružan Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...