VPetar 650 Napisano Avgust 13 Zainteresovan, 515 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Do nekih 5000km je bilo ok. Smatram da nije bilo original, kupljeno u intercars msm. Ne znam prethodne intervale zamene, ali se prvi dan zacrnelo solidno. Mada sam to pripisao da prethodni servis nije urađen na vreme, pa deterdženti sada rade na mišiće 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4886 Napisano Avgust 13 Ne silazi, 6998 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan @VPetar,nema na čemu. Cene za ulje su oborene upravo jer se usput uzme još nešto, ta maloprodaja ima neverovatno veliki promet i kroz radnju i preko pošte i zato mogu da ponude lepe cene. Problem kod svih ulja je trajnost i temperatura, mogu biti vrhunskih karakteristika ali posle svega par hiljada dođe do drastične degradacije, to se i pokazuje na nekim testovima. BMW bokser sa vodenim hlađenjem, isto ima visoku radnu temperaturu ulja i zajedničko podmazivanje menjača, niko nema promenu u šaltanju na vruće niti na kraju intervala, bude naravno tiši agregat posle intervala zamene od 10k, ali je to zanemarljivo, više ja to primetim nego vlasnici. Kad novo sipano ulje bude odmah, ili vrlo brzo prljavo, to je znak da je agregat bio zapušten i vožen sa lošim uljem, kad je tako, trebalo bi skratiti interval. Ne vole ljudi da im se kudi izbor, u bilo čemu. Znam kad radim defektažu, bolje prst u oko da zabijem nego da kažem da nešto ne valja, neki i pobegnu i bez obzira što se vidi bez mudrilije. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 650 Napisano Avgust 13 Zainteresovan, 515 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Nema primetnu potrošnju ulja, menjam sad na nešto ispod 6000km i sledeći put na zimu, ako ne pređem drastično puno km. Ispraće ga vremenom svakako 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
VPetar 650 Napisano Avgust 16 Zainteresovan, 515 postova Lokacija: Beograd, Srbija Motocikl: V-Strom DLA 650 Prijavi odgovor kao problematičan Da osvežim info, sinoć uradio servis, prvi utisak da motor dosta tiše i finije radi, menjač bio dobar dok sam preparkiravao. Tek sledi narednih dana vožnja da vidim utiske. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4886 Napisano Avgust 26 Ne silazi, 6998 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Fuch je podigao cenu svih svojih proizvoda, dobiću nadam se nov cenovnik čim pre. Ali u Top Startu će izvršiti nivelaciju tek u utorak, do tada će još moći da se kupuje po trenutno važećim, zamoljen sam da ovo objavim. 6 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 765 Napisano Avgust 29 Zainteresovan, 408 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan U Delmaxu nema vise Silkolene Pro 4 10w40 XP ni Pro 15w50 XP. Ne moze ni da se poruci. Imaju Comp 4 10w40 jos uvek po staroj ceni oko 1100 din po litru. Zna li neko gde ima trenutno na stanju u Bg: Silkoline Pro 4 10w40 XP u litarskom pakovanju, treba mi 3 litra, da skoknem da uzmem (po normalnoj ceni)? Ostalo mi od prosle godine 0,5l u kantici, taman da iskoristim, da ne prelazim na neko drugo jos ovu godinu. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4886 Napisano Avgust 29 Ne silazi, 6998 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, cikamike je napisao: Zna li neko gde ima trenutno na stanju u Bg: Post iznad. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4886 Napisano Nedelja u 08:06 Ne silazi, 6998 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Još sutra, eventualno i utorak, se mogu kupiti ulja po starim cenama kod TopStarta u Zemunu, da podsetim, šalju poštom. Nove cene sa popustom: Comp4 10w30 1.460 10w40 1.500 15w50 1.490 20w50 1.560 Pro 4 5w40 1.490 10w30 1.500 10w40 1.540 10w50 1.760 10w60 1.620 15w50. 1.530 V Twin 20w50. 1.140 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2638 Napisano Nedelja u 21:10 Drug član, 951 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200-GSA1200LC Prijavi odgovor kao problematičan Ја сам већ узимао изгледа по новим ценама i to pre dva meseca jos… Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4886 Napisano Ponedeljak u 05:29 Ne silazi, 6998 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Paaa, kad nisi pratio na času. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Немања 2638 Napisano Ponedeljak u 08:02 Drug član, 951 postova Lokacija: Велика Плана Motocikl: Xciting 500-Tdm 900-Версис 1000-GS1200-GSA1200LC Prijavi odgovor kao problematičan Шалим се ја мало, само једнпут сам купио код Ауто Мике, до сада сам увек узимао у Интер Карсу и 4л тамо ме је изашло 5-40 4.500дин бокс паковање, што је баш повољно.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
cikamike 765 Napisano Ponedeljak u 09:27 (promenjeno) Zainteresovan, 408 postova Lokacija: Beograd Motocikl: Triumph Tiger Sport 660 Prijavi odgovor kao problematičan Hvala @djunta, ali Pro 4 10W40 nisu imali na stanju. Nece ga ni biti bar jedno 15 dana (mozda i duze). Za druge gradacije nisam ni pitao, jer sam hteo da uklopim zamenu sa vec istim Pro 4 koji mi je preostao. Svejedno, uzeo sam Comp 4 10W40 da isprobam. Neko rece da daje jos meksi osecaj, pa taman da uporedim sa ovim Pro koji je u agregatu. Malo sam i okasnio sa servisom ove godine, pa ce ovo biti jedan kraci interval. Na prolece onda nesto drugo da se proba. Uzeh kod njih i Hiflo filter, otvorise mi karticu za popust, sve super... Ako nekom zafali, mogu da ustupim (naravno za dz) oko 500, 600ml Pro 4 10w40, stoji zatvoreno od prosle god. na hladnom i tamnom mestu, valjda mu ne fali nista Promenio Ponedeljak u 10:35 član cikamike Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
đunta 4886 Napisano Ponedeljak u 11:54 Ne silazi, 6998 postova Lokacija: Singidunum Motocikl: đački pešački Prijavi odgovor kao problematičan Pre 3 sati, Немања je napisao: Шалим се ја мало, само једнпут сам купио код Ауто Мике, до сада сам увек узимао у Интер Карсу и 4л тамо ме је изашло 5-40 4.500дин бокс паковање, што је баш повољно.. Litarsko pakovanje je bilo 1.192, tako da nije nikakva razlika, a ja ne volim 4litarsko jer kad ostane malo, ne može da se čuva ili da se prespe. Pre 2 sati, cikamike je napisao: Svejedno, uzeo sam Comp 4 10W40 da isprobam. Neko rece da daje jos meksi osecaj. Ne bi trebalo da bude razlike u tom nekom zapažanju. Comp 4 ima jako veliki udeo sintetike, zato mu je i cena blizu Pro 4, razlikuje se klasa, što nije preterano bitno i Pro 4 ima drugojačiji estar, navodno bolje prijanja. Ja sam skoro menjao sa Compa na Pro 4, učinilo mi se da se kao motor radije vrti. Oba ulja su vrh i što je bitno, izdržavaju visoku temperaturu i bez drastične promene interval i preko 10.000km. Možda Pro 4 ima manju potrošnju, sadpar motora prebacujem pa ću relativno brzo zaključiti. Jako dugo sam izbegavao Pro 4 u vazdušnim BMW bokserima, ali po informacijama sa AI, Fuch je napravio tehnološki napredak i izgleda rešio ono što se meni nikad nije sviđalo kod sintetike. Kod vodono hlađenih je rezulat fantastičan. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
rollingMZ 14 Napisano pre 3 sati U prolazu, 31 postova Lokacija: Požarevac Motocikl: MZ TS251 / LML vespa 150 t5 Prijavi odgovor kao problematičan Da podelim iskustvo sa vama. Citao sam svasta o uljima, mada sve mi je to bila prica svako ima svog favorita. Inace vozim DR 650 SE, kupljen pre 2 meseca. Zamenim ulje, sipam ipone r4000 15w50. Čitajući ovu temu, rekoh aj'da probam posle 900 km ispustim ipone i sipam pro 4 xp 15w50, da mi je neko pricao ne bi mu verovo, menjač vise nije isti, upada kao u puter neverovatna razlika (sa ipon-e je bio dosta grublji u šaltanju). Videcemo dalje. 2 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...