Jump to content

Moto Zajednica

Silkolene FUCHS ulja

Recommended Posts

• Zainteresovan, 506 postova
  • Motocikl: V-Strom DLA 650

Do nekih 5000km je bilo ok. Smatram da nije bilo original, kupljeno u intercars msm. Ne znam prethodne intervale zamene, ali se prvi dan zacrnelo solidno. Mada sam to pripisao da prethodni servis nije urađen na vreme, pa deterdženti sada rade na mišiće :neznam:

• Podržavam 1

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 6989 postova
  • Motocikl: đački pešački

@VPetar,nema na čemu. Cene za ulje su oborene upravo jer se usput uzme još nešto, ta maloprodaja ima neverovatno veliki promet i kroz radnju i preko pošte i zato mogu da ponude lepe cene.

Problem kod svih ulja je  trajnost i temperatura, mogu biti vrhunskih karakteristika ali posle svega par hiljada dođe do drastične degradacije, to se i pokazuje na nekim testovima. BMW bokser sa vodenim hlađenjem, isto ima visoku radnu temperaturu ulja i zajedničko podmazivanje menjača, niko nema promenu u šaltanju na vruće niti na kraju intervala, bude naravno tiši agregat posle intervala zamene od 10k, ali je to zanemarljivo, više ja to primetim nego vlasnici.

Kad novo sipano ulje bude odmah, ili vrlo brzo prljavo, to je znak da je agregat bio zapušten i vožen sa lošim uljem, kad je tako, trebalo bi skratiti interval. 

Ne vole ljudi da im se kudi izbor, u bilo čemu. Znam  kad radim defektažu, bolje prst u oko da zabijem nego da kažem da nešto ne valja, neki i pobegnu i bez obzira što se vidi bez mudrilije.

• Sviđa mi se 1

Nema primetnu potrošnju ulja, menjam sad na nešto ispod 6000km i sledeći put na zimu, ako ne pređem drastično puno km. Ispraće ga vremenom svakako :D

• Sviđa mi se 1

Da osvežim info, sinoć uradio servis, prvi utisak da motor dosta tiše i finije radi, menjač bio dobar dok sam preparkiravao. Tek sledi narednih dana vožnja da vidim utiske. 

• Sviđa mi se 1

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja