jax 0 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan Potrebna mi je pomoc,prilikom skidanja sa hladnjaka pukao mi je termo-prekidac(ona sonda koja daje informaciju da se upali ventilator hladnjaka,kada se temperatura rashladne tecnosti ugreje do odredjene temperatura),e ali taj termo-prekidac je na sebi imao samo jedan pin(izvod),e sada me zanima ako bih stavio neki drugi termo-prekidac(posto takav originalni nemogu da nadjem),i to sa dva pina(izvod),dali bi on radio,i sta da radim sa tim drugi pinom,posto na njega nemam nikakvu zicu da utaknem,hvala unapred na pomoci!!!Prilazem i sliku termo-prekidac o kome sam pricao! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
el_marco 572 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 285 postova Lokacija: Kraljevo Motocikl: BMW R1200 GSA Prijavi odgovor kao problematičan Trebalo bi da je odlomljena zica + (plus) , a preko šasije da zatvara kolo tj - (minus). Da li moze da se zalemi ta zica sto je pukla? A sto se tice novog probaj sledece, pre ugradnje ga zagrejes, prokuvas da on odradi svoje, povezes na postojecu instalaciju, ne bi trebalo da ima veze smer pošto je prekidac u pitanju.Znaci pozitivnu nakacis na termo prekidač, a negativnu izvedi negde na šasiju. Ako je dobro zagrejan prilikom povezivanja ce upaliti ventilator,i kada padne ispod 95 stepenu ugasi će se. Kada to istestiras mozes ga ugraditi. Ili da izvedes prekidac pa manuelno da ukljucujes, ali to nije pametno. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
pronto 6799 Napisano Mart 9, 2020 Ne silazi, 6591 postova Lokacija: Vrmdža, Sokobanja Motocikl: konzerviran Prijavi odgovor kao problematičan Ako si vešt i imaš lemilicu sa malo finijim vrhom...mogao bi da probaš da žicu zalemiš za taj patrljak. Tako nešto se često desi na elektronskim modulima paljenja za motorne testere recimo. Olakšavajuća okolnost kod njih je što mahom takav jedan kabl izlazi iz elektrolita, koji može malo da se iščačka, da se ogoli još malo kabla. Znači, malo paste na patrljak...fina lemilica i dobar kalaj...i bukvalno kaneš na taj ostatak. Zatim za to nalemiš i ovaj kablić. Vredi pokušati, deluje da je ovo od neke malo starije sprave. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan pre 7 minuta, pronto je napisao: Ako si vešt i imaš lemilicu sa malo finijim vrhom...mogao bi da probaš da žicu zalemiš za taj patrljak. Tako nešto se često desi na elektronskim modulima paljenja za motorne testere recimo. Olakšavajuća okolnost kod njih je što mahom takav jedan kabl izlazi iz elektrolita, koji može malo da se iščačka, da se ogoli još malo kabla. Znači, malo paste na patrljak...fina lemilica i dobar kalaj...i bukvalno kaneš na taj ostatak. Zatim za to nalemiš i ovaj kablić. Vredi pokušati, deluje da je ovo od neke malo starije sprave. Haha jeste gpz1000rx Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan pre 22 minuta, el_marco je napisao: Trebalo bi da je odlomljena zica + (plus) , a preko šasije da zatvara kolo tj - (minus). Da li moze da se zalemi ta zica sto je pukla? A sto se tice novog probaj sledece, pre ugradnje ga zagrejes, prokuvas da on odradi svoje, povezes na postojecu instalaciju, ne bi trebalo da ima veze smer pošto je prekidac u pitanju.Znaci pozitivnu nakacis na termo prekidač, a negativnu izvedi negde na šasiju. Ako je dobro zagrejan prilikom povezivanja ce upaliti ventilator,i kada padne ispod 95 stepenu ugasi će se. Kada to istestiras mozes ga ugraditi. Ili da izvedes prekidac pa manuelno da ukljucujes, ali to nije pametno. Upravu si + je pokidan,ali mi je boli cudno da nemam izvod sa minus(masa),hvala u svakom slucaju znaci mogu da stavim sa dva pin-a,to mi je bilo bitno,jos jednom hvala! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
drtommy 549 Napisano Mart 9, 2020 Zainteresovan, 495 postova Lokacija: Jagodina Motocikl: Honda ST1100 Pan European Prijavi odgovor kao problematičan pre 59 minuta, jax je napisao: Upravu si + je pokidan,ali mi je boli cudno da nemam izvod sa minus(masa),hvala u svakom slucaju znaci mogu da stavim sa dva pin-a,to mi je bilo bitno,jos jednom hvala! Plus ne može da bude nikako, imao bi konstantan kratak spoj. Termoprekidač je zašrafljen u hladnjak, isti je na "masu" preko rama motora. Možeš da staviš sa dva ižvoda, stim što dovodiš masu na jedan, a sa drugog vodiš na ventilator, ali paži na toplotnu vrednost, tj. na koliko stepeni uključuje, a na koliko isključuje ventilator 1 5 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Plus je na ventilatoru a minus polomljen kao sto kolega kaze,termoprekidac je klasicni prekidac strujnog kola kad on odradi posao spoji laicki objasnjeno polomljenu zicu sa masom. To mu onda dođe da je izvodljivo da zicu sa drugim pinom spoji direktno na masu da ne provlaci jos jednu do ventilatora? Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan Pre sat vremena, drtommy je napisao: Plus ne može da bude nikako, imao bi konstantan kratak spoj. Termoprekidač je zašrafljen u hladnjak, isti je na "masu" preko rama motora. Možeš da staviš sa dva ižvoda, stim što dovodiš masu na jedan, a sa drugog vodiš na ventilator, ali paži na toplotnu vrednost, tj. na koliko stepeni uključuje, a na koliko isključuje ventilator (+) dobija preko te odlomljene zice,a (-)preko tela hladnjaka,i sasije,sada sam proba lampom za 12v,proverio dolaznu zicu koja ide na termo-prekidac,i pokazuje da dobija (+).Mozda gresim stvarno se nerazumem u elektriku! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Satelis 16163 Napisano Mart 9, 2020 Integrisan, 9337 postova Lokacija: Beograd - M.M.Lug Motocikl: Peugeot Satelis250 ...... Honda NC750XD Prijavi odgovor kao problematičan Ovo je recepr kako napraviti stetu, zapaliti instalaciju, mozda i motor. Ni jedan termoprekidac sa jednim pinom ne moze imati +12V jer ima masu koju dobija preko navoja, odnosno sasije Termoprekidaci sa dva pina mogu imati - ili + 12V, mesano nikako, dolazan signal do termodavaca pa kad prespoji taj dolazan postaje odlazan ka ventilatoru ili releju. 1 3 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan pre 11 minuta, Satelis je napisao: Ovo je recepr kako napraviti stetu, zapaliti instalaciju, mozda i motor. Ni jedan termoprekidac sa jednim pinom ne moze imati +12V jer ima masu koju dobija preko navoja, odnosno sasije Termoprekidaci sa dva pina mogu imati - ili + 12V, mesano nikako, dolazan signal do termodavaca pa kad prespoji taj dolazan postaje odlazan ka ventilatoru ili releju. Tako je neko pre mene prespojio,ja sada neznam kako da sredim da bude kako valja Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Prašinar 529 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 161 postova Lokacija: Srbija Motocikl: Ktm exc-r 450 Prijavi odgovor kao problematičan Posto ima jedan pin a termoprekidac je na masi tj na hladnjaku nikako nebi smeo biti plus. 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan Hvala svima na odgovorima,ali izgleda da mi nepreostaje nista nego da stavim klik-klak prekidac pa kada digne temperaturu rucno ukljucim ventilator,a ovu instalaciju,termoprekidac,pocupam da nebi zapalio ostatak instalacije... Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6121 Napisano Mart 9, 2020 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Poslusaj Satelisa, termodavac sa jednim izvodom spaja ventilator na masu - metalno kuciste sa navojem ide u hladnjak koji je na masi, nema tu plusa Imas takvih slicnih davaca u automobilskoj industriji, ako ne nadjes bas fizicki isti lako se napravi kod strugara adapter. Prekidac je krajnje resenje, ako zaboravis da ga ukljucis ode dihtung glave a verovatno i jos nesto... 1 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Целе 85 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd,Terazije Motocikl: PX200e,Lambreta LD150,KLE Prijavi odgovor kao problematičan Тешка прича.Ниси рекао за који мотор је давач.Можда неко има оригинал или може у сервис мануелу да се види како све то треба да стоји.Дај марку,тип,годину мотора Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan pre 5 minuta, Деда Целе je napisao: Тешка прича.Ниси рекао за који мотор је давач.Можда неко има оригинал или може у сервис мануелу да се види како све то треба да стоји.Дај марку,тип,годину мотора Kawasaki gpz 1000rx 1987god! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Petre 779 Napisano Mart 9, 2020 Zainteresovan, 639 postova Lokacija: Skopje Motocikl: SV650A Prijavi odgovor kao problematičan ? https://www.motorcyclespareparts.eu/en/kawasaki-parts/1987-gpz1000rx-motorcycles/radiator Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
N.F.S. 22528 Napisano Mart 9, 2020 Integrisan, 9656 postova Lokacija: Kragujevac Motocikl: ---Honda--- Prijavi odgovor kao problematičan Da se nadovezem... Dva kontakta koriste oni termoprekidaci kojima hladnjak nije fizicki prikacen/prisrafljen na ram, kod skutera npr. Jedan je kontakt direktna masa a drugi je prekinut do neke temperature... Paralelnim vezivanjem prekidaca na oba kontakta ili na kontakt i masu kod jednopinca moze se zadrzati osnovna funkcija i manualno ukljucivanje ventilatora po potrebi. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan Pre 1 sat, Satelis je napisao: Ovo je recepr kako napraviti stetu, zapaliti instalaciju, mozda i motor. Ni jedan termoprekidac sa jednim pinom ne moze imati +12V jer ima masu koju dobija preko navoja, odnosno sasije Termoprekidaci sa dva pina mogu imati - ili + 12V, mesano nikako, dolazan signal do termodavaca pa kad prespoji taj dolazan postaje odlazan ka ventilatoru ili releju. Evo mene opet,sada sam malo pogledao oko instalacije,na motor ventilator idu dve zice verovatno plus i minus,ako se nevaram,plus dobija direktno sa akumulatora i u pitanju je crvena zica,crna zica sa drugog izvoda je zica koja ide u termo-prekidac i koji se srafi na hladnjak!Dali je to ok?Znaci termo-prekidac prespaja masu koju dobija preko srafova i rame motora?Hvala jos jednom na objasnjenju! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6121 Napisano Mart 9, 2020 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Tako jeeee. S' tim sto plus obicno ide sa kontakta a ne sa akumulatora. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
mirko nemirko 31 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 37 postova Lokacija: lazarevac Motocikl: cbr 1000f kle 500 Prijavi odgovor kao problematičan Sve starije kave imaju takav davac....ja sam imao takav na klru 650.....od njega to mozes lako naci.. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Arakis 6121 Napisano Mart 9, 2020 Svakom po zasluzi, 12436 postova Lokacija: NBGD - KN04ET Motocikl: Honde Transalp, plavi i narandžasti, oba za dečake Prijavi odgovor kao problematičan Kod automobila je tako zato sto imaju jak akumulator... Obzirom da su nasi akumulatori bar 4-5 puta slabijeg kapaciteta a i da ventilator "vuce" od 10A pa na gore, retki su motocikli kojima radi ventilator i kada se oduzme kontakt. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 9, 2020 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan Pre 6 sati, jax je napisao: Potrebna mi je pomoc,prilikom skidanja sa hladnjaka pukao mi je termo-prekidac(ona sonda koja daje informaciju da se upali ventilator hladnjaka,kada se temperatura rashladne tecnosti ugreje do odredjene temperatura),e ali taj termo-prekidac je na sebi imao samo jedan pin(izvod),e sada me zanima ako bih stavio neki drugi termo-prekidac(posto takav originalni nemogu da nadjem),i to sa dva pina(izvod),dali bi on radio,i sta da radim sa tim drugi pinom,posto na njega nemam nikakvu zicu da utaknem,hvala unapred na pomoci!!!Prilazem i sliku termo-prekidac o kome sam pricao! Taj termodavac je vec budjen, jer je originalni sa stopicom, a ne kablom. Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
jax 0 Napisano Mart 9, 2020 U prolazu, 95 postova Lokacija: zrenjanin Motocikl: gpz 1000rx streetfight Prijavi odgovor kao problematičan pre 21 minuta, Branko je napisao: Taj termodavac je vec budjen, jer je originalni sa stopicom, a ne kablom. Ovo na slici nije termo-prekidac,nego termodavac za prikaz temperature na cajgeru! Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Bivši forumaš 14980 Napisano Mart 9, 2020 Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovori..., 3301 postova Prijavi odgovor kao problematičan @jax Sorry. 1 Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...
Деда Целе 85 Napisano Mart 9, 2020 Svrati ponekad, 193 postova Lokacija: Beograd,Terazije Motocikl: PX200e,Lambreta LD150,KLE Prijavi odgovor kao problematičan Kawasaki 27010-1180 - SWITCH,FAN | Partzilla.com WWW.PARTZILLA.COM Buy Kawasaki 27010-1180 - SWITCH,FAN. This OEM part is guaranteed by Kawasaki's limited part warranty ✓ FREE Shipping on qualified orders - Partzilla.com Није баш јефтин али оригинал је оригинал а са темературом се није зезати Citat Podeli ovaj odgovor sa prijateljima Link to post Share on other sites More sharing options...