Jump to content

Moto Zajednica

AMSS DELI BESPLATNO KACIGE ZA MOTORISTE

Recommended Posts

• Drug član, 1085 postova
  • Motocikl: Beta Xtrainer

Ево сад било на ТВ-у. Било ме срамота да гледам до краја како се по Београду награђују дембоси који крше закон.

Тужно... АЛИ ИСТИНИТО!  ;D

Podeli ovaj odgovor sa prijateljima

• Ne silazi, 5816 postova
  • Motocikl: Kawasaki H2 SX SE '23 / Triumph R3 Storm R '24

Ljudi su se setili da urade nesto, neko je tu ulozio svoj trud, novac, zivce,  sta god da napravi nesto dobro, da se poboljsa ovo lose stanje sa kacigama a odma' su se nasli pametnjakovici koji ce da se pokenjaju na to.

Ljudi su samo naučili za sve ove godine ludila da budu skeptični, daleko od toga da neko pljuje po ovoj akciji. Svi koji su i rekli nešto su samo skeptični da li će sve zaista biti kako je rečeno na televiziji. Pa kod nas se, čoveče, još uvek voze ukradeni motori (skinuti sa osiguranja) iako je odavno navodno počela saradnja sa Interpolom. I zašto bi im onda ljudi verovali?

Samo napred, ako je stvarno kao što kažu, super, svaka čast AMSS-u. Uzgred, video sam svega par sekundi na Spectrum televiziji. Radi se o jet kacigama i izgleda da ne naplaćuju kaznu već opomenu i daju kacigu. Tako radi prava država, a nakon akcije, udri po džepu.

• Zainteresovan, 633 postova
  • Motocikl: crf 1000

Cista sminka ,kakva crna pametna akcija! Pametna akcija je da ih dosledno cepaju po dzepu , a oni ce sami onda da kupuju kacige!Jos jedna sprdacina u zemlji Srbiji.@Dane Covece 100% si upravu.

• U prolazu, 19 postova

Neka mi niko ne zameri moje misljenje da u  Srbiji kad neko, POGOTOVO  pod okriljem drzave, organizuje bilo kakve akcije ovog ili onog tipa neko dobija "narukvicu".Takav smo narod.Neko je dobro rekao da ce 2/3 kaciga zavrsiti na nekom buvljaku.Kad budu svi imali kacigu neko ce da uveze komplete prve pomoci  da nas balsamuju,zarad naseg dobra. Boli bre sve njih patka za narod,bajkere,itd.

• Rashodovani bajker, 1731 postova

Ha ... jedini efekat ove "akcije" će biti to da i oni koji inače nose kacigu - narednih dana je neće nositi , da bi dobili  jednu za ...  ;D ;D ;D

• Zainteresovan, 863 postova
  • Motocikl: @ UBER ALLES

kao sto Dane kaze najbolji efekt je da se debelo odere po dzepu,a sve ovo ostalo su gluposti

Recimo da bi 8.000 din.= 100e ostavilo utisak za nauk, koliko god je ne vole ! :)

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

pa nisu ovi iz AMSS policija, mislim da se mesaju stvari

Auto Moto Savez tu ima neku ulogu koja ne iskljucuje kaznjavanje

• , 1322 postova

ovako,svako tko vozi motor IMA toliko novaca da kupi kacigu,znaci nije problem u tome,nego je onda neko drugi pobrkao loncice.

jednostavno,ne vidim smisao te akcije

• Zainteresovan, 755 postova
  • Motocikl: Multistrada 950S

mozda sam i ja pobrkao loncice ali ne mislim da je cilj akcije da se pomogne siromasnima nego da se na efektan nacin [`free hat` fenomen] progura prica o vaznosti i obavezi nosenja kacige...

• , 1322 postova

mozda sam i ja pobrkao loncice ali ne mislim da je cilj akcije da se pomogne siromasnima nego da se na efektan nacin [`free hat` fenomen] progura prica o vaznosti i obavezi nosenja kacige...

to je sve OK sta pricas,ali moje misljenje je da ljude ipak treba natjerati da nose kacigu.Uostalom moja glava treba biti meni vaznija nego AMSS-u

• Drug član, 1261 postova

Već sam jednom pisao kako je mnogo efektnije zaustavljanje od strane milicije "SVAKOG" ko ne nosi kacigu, i opominjanje, nego što ima efekta kažnjavanje. Kažnjavanje samo omogućuje miliciji da pribavi protivpravnu korist (za one koji ne obitavaju u apsurdistanu češće zvano MITO,MAZANJE,ŠPRAJC i sl) a ne edukuje ljude na pravi način. Da je to istina, dokazuje i uvodjenje bodova za saobraćajne prekršaje, dakle drakonske kazne nisu rešenje ako narod to nema da plati. E sad, neko ko vozi R! i BMW 1200 gs verovatno može a neće, ali onaj koji je mnogo teže skupio crkavicu za svog mezimca, nije baš u stanju da to tako lako plati. Kaciga treba da bude obaveza, i jednostavno nenošenje bi trebalo sankcionisati, ali ne brutalno. Kaciga čuva glavu motorcikliste ali ga ne čuva od gluposti drugih učesnika u saobraćaju, a u slučaju udesa mi smo ranjiviji. Zašto ne sprovedu akciju da ostale učesnike u saobraćaju drakonski kazne zbog prekršaja u udesima sa motorciklistom, biciklistom i pešakom. Kamiondžije traba drakonski kazniti i kao profesionalce i kao najače u saobraćaju, jer budite sigurni da motorciklista kao slabiji u saobraćaju obraća pažnju.

Ovde uvek imaju AKCIJU koja traje od 10 do 15 dana i onda sve stane, i sve po starom.

Žedni ste, evo akcija, delimo dest kofa vode, u dvadest gradova. Kome pridjemo i pitamo ga dali je žedan, ako odgovori DA; dobiće čašu vode, Čašu će ipak morati da vrati pošto je rekvizit.

Ovalve akcije super zvuče ali u praksi ne menjaju ništa, jer SIT GLADNOM NE VERUJE!

Ma, bice novi izbori, pa se na vreme spremaju ;)

Ne verujem da će biti novih izbora, a i mi smo zanemarljivo mala populacija u odnosu na penzionere, recimo. Nego se setio neko da se malo slika. Povod je verovatno akcija SAT-a i BJBikers.

pa nisu ovi iz AMSS policija, mislim da se mesaju stvari

Auto Moto Savez tu ima neku ulogu koja ne iskljucuje kaznjavanje

Nisu policija, ali žandar uredno stoji i ne kažnjava maloumnika kojeg nagrađuju. Znači da je AMS iznad zakona ili...?

• Drug član, 3087 postova
  • Motocikl: CBR 1000F - Bedevija

Da, to zaboravih.... pa kaciga kosta od 20 do 100e, skuterska, zar nije ocigledno da doticni NECE da je nose, a ne da nemaju da je kupe. A tu ste u pravu, treba mu rebnuti kaznu, pa zatim pokloniti kacigu. Koliko sam shvatio, za 2 kazne moze da se kupi sasvim ok kaciga.

Koliko sam shvatio, za 2 kazne moze da se kupi sasvim ok kaciga.

Jet kaciga kakvu dele, konkretno JFM, može da se kupi za 2 hiljade i nešto, dakle jeftinija je od kazne za nenošenje kacige. Ne kažem da dele JFM, ali mi liči na JFM kakvu koristi moj ćale za skuter.

Koliko sam shvatio, za 2 kazne moze da se kupi sasvim ok kaciga.

Jet kaciga kakvu dele, konkretno JFM, može da se kupi za 2 hiljade i nešto, dakle jeftinija je od kazne za nenošenje kacige. Ne kažem da dele JFM, ali mi liči na JFM kakvu koristi moj ćale za skuter.

I to sa sve AMSS logotipom! Reklama, bato!

• U prolazu, 50 postova

Ja podrzavam akciju,iskreno..Mislim da treba podeliti tih 400 kaciga,po najvise deci na skuterima...a onda,kazne,i to bas da bude udarac. Da to isto dete koje se vozi bez kacige mora da proda svoj skuter da bi je platilo...A za one magarce na hiljadarkama,bez kacige,za njih robija. Ako mi mozemo na 35 stepeni da nosimo kacigu,i da nam kljuca glava,mogu i oni malo da kopaju krompir u skeli.

Sad ce neko reci da je to licni izbor,itd...ali po meni,to je kultura voznje..kao sto je vezivanje pojasa,pustanje pesaka,davanje migavca...to moramo svi da radimo,po svim mogucim propisima..tako cemo biti bezbedniji,i bice nam prijatnije da vozimo...A ne da ja vozim 40km/h kroz srpskih vladara,sa kacigom,jaknom..itd..a pored mene prolete dva indijanca sa ko zna koliko na sat,bez kaciga,sa onim nesrecnicama od suvozaca...i onda treba da objasnim nekome kako ja vozim motor na jedan nacin,oni na drugi,kako nisu svi bajkeri isti...itd...

• Drug član, 1737 postova
  • Motocikl: Kilo Smor L8

Ja podrzavam akciju,iskreno..Mislim da treba podeliti tih 400 kaciga,po najvise deci na skuterima...a onda,kazne,i to bas da bude udarac. Da to isto dete koje se vozi bez kacige mora da proda svoj skuter da bi je platilo...A za one magarce na hiljadarkama,bez kacige,za njih robija. Ako mi mozemo na 35 stepeni da nosimo kacigu,i da nam kljuca glava,mogu i oni malo da kopaju krompir u skeli.

Sad ce neko reci da je to licni izbor,itd...ali po meni,to je kultura voznje..kao sto je vezivanje pojasa,pustanje pesaka,davanje migavca...to moramo svi da radimo,po svim mogucim propisima..tako cemo biti bezbedniji,i bice nam prijatnije da vozimo...A ne da ja vozim 40km/h kroz srpskih vladara,sa kacigom,jaknom..itd..a pored mene prolete dva indijanca sa ko zna koliko na sat,bez kaciga,sa onim nesrecnicama od suvozaca...i onda treba da objasnim nekome kako ja vozim motor na jedan nacin,oni na drugi,kako nisu svi bajkeri isti...itd...

Taman tako :) Sve je lepo receno i objasnjeno ;)

• Zainteresovan, 953 postova

Samo bih par reci u vezi vukusovog posta.

Ja ne bih poistovecivao nosenje kacige i vezivanje pojasa, jer nosenjem kacige stitimo sebe a posredno i druge ucesnike u saobracaju i zato razumem i opravdavam kaznjavanje po tom pitanju. Sto se pak vezivanja pojasa tice tu kaznjavanje ne razumem jer pojasom ne stitimo druge ucesnike u saobracaju nego sebe a to bi vec moralo biti STVAR LICNOG IZBORA! Zapravo, istini za volju stitimo zdravstveni sistem (da ga nebi materijalno ostetili u slucaju povrede) koji debelo placamo, poslodavca (da nedolaskom na posao nebismo slucajno umanjili njegov profit), osiguranje koje placamo za slucaj NEZGODE (ali bi osiguravajuce kuce da ucine sve da ne isplate stetu naravno), drzavu u krajnjoj liniji da nebi morala da nam placa prevremenu ili invalidsku penziju. itd itd

Posle nek mi neko kaze da nas drzava tera da vezujemo pojas jer brine za gradjane (ne samo ova nego vecina svetskih drzava)?!?

Brine za sebe rodjaci a ne za nas. Za nas brine kako da nas sto bolje stavi u masinu i sto bolje iskoristi i tu je kraj svakoj brizi.

Sto se deljenja kaciga tice... nemoze da skodi a moze nekom da koristi. Podrzavam ipak uz sve nesavrsenosti i mogucnost zloupotrebe akcije.

Pridruži nam se!

Možeš sada da napišeš svoj odgovor, a kasnije da se registruješ. Ako imaš nalog, uloguj se i napiši svoj odgovor.

Gost
Odgovori na ovu temu...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Aktivni korisnici   0 članova

• Nema ulogovanih članova koji gledaju ovu stranu.

• Create New...

Važno obaveštenje

Nastavkom korišćenja ovog sajta prihvatate Pravila korišćenja